Jump to content

Sonorizare Octavia 2

nemo
 Share

Postare recomandată

octavia 4ever

Care este puterean totala a sistemului audio standard din o2 elegance ??

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 502
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• yanq

67

• gabriel

52

• andrei_221

20

• octavia 4ever

19

Top Posters In This Topic

Posted Images

4 x 20w parca a scris cineva mai sus.

In alta ordine de idei, mi-am cumparat o pereche de boxe Alpine. Nu stiu codul ca le am in portbagaj. Maine ma duc sa le montez la Skoda ca dupa ce am citit pe aici cu garantia, snzorul de airbag, clipsurile and the othr stuff, mai bine ma lipsesc de 70 de roni sau cat o fi montajul. Ma gandeam sa le pun pe astea vechi de pe fata pe spate. Oricum, alpine-urile care le-am luat se auzeau cel mai bine dintre toate (sony, panasonic, pioneer) din gama ~100roni. Au 35w rms, 2 cai si imi par destul de rezistente. Vom vedea rezultatul maine. Va tin la curent.

Inca nu sunt foarte decis cu Skoda. M-as duce si la un atelier particular dar mi-e frica de demontatul si montatul portierelor.

Ma mai gandesc pana maine dimineata.

Noapte buna tuturor.

Modificat de shcoada
Link către comentariu

treci si intreaba totusi cat iti ia si apoi te mai gandesti :Driver:, tu vrei pe spate sa le montezi decat?sau cum ?

Modificat de gabriel
Link către comentariu

Nu nu. Le pun pe astea noi pe fata, si pe cele vechi le mut pe spate.

Link către comentariu

Revin cu noutati.

Initial am vrut sa schimb dif-urile de pe fata (cele originale) cu ce-am cumparat. De ce? Zdranganeau groaznic si am ajuns la concluzia ca s-au spart.

N-a mers figura pentru ca, dupa cum ve-ti citi mai jos, cele pe care le-am cumparat erau prea mici.

Am spus ok, nicio problema, si le-am montat pe spate.

Concluzia. Sistemul se aude super-ok. Nu mi-am imaginat ca se poate auzi atat de bine. Acum am exact tot ce-mi trebuie. Tweetere si medii pe portierele de la sofer, bass pe portierele din spate. Repet, se aude excelent.

In plus, am mai scapat de-o problema, anume, zdranganitul fetelor de usi (de asta am si vrut sa le schimb). Cartonul nu era rupt, dif-urile in sine erau in perfecta stare. Sincer nu stiu ce le-a facut tipul de la service, dar acum nu mai zdrangane deloc.

Acum detaliile tehnice.

Pentru cei care vor sa-si schimbe dif-urile pe fata, sau sa-si adauge pe spate la Skoda Octavia Trend 2008 (fara dif-uri pe spate).

In primul si'n primul rand.

Difuzoarele originale de pe fata sunt de 16,5 intradevar, dar cu tot cu distantiere ajung la 20cm.

Dif-urile originale sunt lipite de distantiere deci nu se pune problema inlaturarii lor decat cu totul.

Ideal ar fi cumpararea unor dif-uri de 19-20 cu distantierele corespunzatoare (Fara distantiere pe portierele din fata nu se pot monta).

La portierele din spate nu sunt trase fire, deci trebuie facuta operatiunea ce presupune, demontarea portierelor (logic), demontarea pragurilor, demontarea Radio Stream, demontarea plasticului de pe stalpi.

Succes.

P.S.

Asta mi-am pus pe spate.

Alpine SPE-17C2

post-21100-1218553227_thumb.jpg

Modificat de shcoada
Link către comentariu

Exact asa am facut si eu la multe octavii, de asta te intrebam daca voiai sa le schimbi pe toate sau sa pui pe spate ,ca pe spate nu are nimica tras si trebuie sa pui firele tocmai de la stream

In final cat ai platit?

Bafta !

Link către comentariu

dupa cum ve-ti citi mai jos

post-21100-1218553227_thumb.jpg

a se citi "veti" ... se mai intampla :lol:

--------------------------------------------------------

@Gabriel

110ron

35ron manopera, 15ron tras firele, 10ron mufa iso, 50ron distantierele.

Asta se intampla in Galati, pe Cosbuc, vizavi de "Galeria de Parchet" (e o hala rosie pe care scrie mare Panasonic).

Sincer ii admir pe baieti, de fapt pe baiatul care a lucrat la masina (Mihai) pentru rabdare (a muncit ~4 ore la masina), pricepere si grija pentru masina.

Repet!!, poate nu m-am facut bine inteles in primul post.

Pe fata nu se potrivesc dif-uri de 16,5.

Deschiderea (gaura) din portiera e de 20cm.

Modificat de shcoada
Link către comentariu

Te-ai facut domnu inteles numai ca eu am crezut ca ai fost la skoda sa le faci....de asta eram asa curios sa aflu pretul

Link către comentariu

Am intrebat la Skoda cat e manopera si mi-au aruncat in fata un 160ron fara distantiere. E vb. de Ivas Galati.

Am spus pas ...

Modificat de shcoada
Link către comentariu

• 1 month later...

Sunt proaspat posesor al unei Skoda octavia 2 dotata cu un cd-mp3 Stream. Nu imi place cum se aude asa ca am studiat solutile propuse de voi in cadrul acestui topic. Mai exista o solutie pe care vreau s-o propun care in opinia mea rezolva doua probleme importante: calitatea audio si pastrarea interiorului masinii. si anume DVD-urile Witson. Aveti detalii pe urmatorul link:

http://www.witson.com/newproduct.php?sort1...6&sort3=260

Ce parere aveti?

Are cineva instalat asa ceva?

Cum se aude?

Mersi..

post-32674-1222680637_thumb.jpg

Link către comentariu

Ma intereseaza cel pe culoarea verde...

Daca te intereseaza sa cumperi ceva, vezi ca exista aria de anunturi sau PM-ul. Te rog sa citesti regulamentul...astfel de cereri (discutii)nu sunt permise in ariile tehnice.

Modificat de xxnelu
Link către comentariu

• 2 months later...

...si cred ca e Trend, nu Ambiente...din 2007, nu? S-ar putea sa ai astfel, fire trase... s-ar putea :)

Link către comentariu

este Ambiente sigur ca am ridicat-o in decembrie si Trend-ul mi se pare ca a aparut in ianuaria,sau ceva de genu :)

Link către comentariu

am decis sa dau maine un telefon la reprezentanta la Galati sa intreb de preturi si toate cele ....

Link către comentariu

Daca nu mai esti in garantie, mergi altundeva... :D ca banuiesc ca nu ai castigat la loto :icon_cool:

Link către comentariu

am decis sa dau maine un telefon la reprezentanta la Galati sa intreb de preturi si toate cele ....

Nu cred ca este o chestie foarte complicata si crede-ma nu vrei sa le ceri parerea celor de la reprezentanta .. mereu vor spune numai tampenii ca si mie mi-au zis ca trebuie tras cablaj ca sa se aprinda si lampa de ceata din partea dreapta din spate .. desi cablajul era tras ca doar ala e bec de pozitie .. in fine .. cred ca ai toata cablarea facuta si iti trebuie doar boxe + papuci + manere la usile din spate (cu tweetere).

Modificat de pro_niger
Link către comentariu

Nu sunt trase , eu am cablat pana acuma cred ca peste 10 masini nu sunt cabluri nu sunt papuci in mufele de la cd si e de munca, nu sunt adaptoare de boxe etc....

Ti le pot face eu daca vii in craiova, daca nu gaseste pe cineva priceput...bafta!

Ps nu mai faceti reclama la site-urile alea ca nu isi au rostul, va plateste cineva?

Daca vrei sa se auda boxele alea in comparatie cu cele de pe fata reglate pe 0 la fader si balance nu lua boxe dls boxele originale sunt foarte bune in comparatie cu dls , mergi pe o marca mai de claritate nu de spl...

Modificat de gabriel
Link către comentariu

..nu era reclama....era un exemplu de ce ar putea sa-si ia....DLS-urile sunt bune...dar fara amplificare nu-si au rostul....eu am Magnat-uri (cotate mai jos decat DLS-urile)pe spate si se aud bine...de altfel in afara de sistemul multimedia...toate componentele (2 amplificatoare, difuzoare, cabluri, condensator, subwoofer, folie insonorizanta dynamat) le am de pe acel site...deci poate merge la sigur...

..."echilibrul" intre difuzoarele fata originale si cele puse pe spate il obtii din reglajele amplificatorului...

Modificat de yanq
Link către comentariu

Are cineva montat subwoofer ? Pe unde ati tras cablurile de la baterie la amplificator si de la player la subwoofer ?

Link către comentariu

..toate cablurile se trag prin praguri.....ideal e ca prin pragul stang sa se traga firele de alimentare....si prin cel drept cele pentru difuzoare...

..eu prin stangul am:

- firul de alimentare baterie - portbagaj (pana la condensator)

- firul de contact ....baterie- interupator manual- condensator

- firele de semnal - 4 canale - sistem multimedia- amplificator

- fierele semnal amplificator (4) - difuzoare.(8) - crossovere in portiere...

- firul de antena tv -sistem multimedia -luneta

prin drepul am:

- firul de semnal sistem multimedia - amplificator nr 2 - (dif central si woofer)...sistem 5.1

------------------------

de la condensatorul din portbagaj pleaca alimentarea catre amplificatoare...

tot de la condensator pleaca "contactul" catre amplificatoare...

..masa e luata din portbagaj de pe caroserie...

Link către comentariu

Complicat :D nu pui o poza cu wooferul ?

Link către comentariu

• vdragos locked şi unlocked this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!