Jump to content

Audi S5 Sportback 3.0 TFSi

Revo

Postare recomandată

Felicitari si aici Adi, este superba din toate punctele de vedere.

Va meritati unul pe altul! :)

Link către comentariu
  • Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Adrian@revo

18

• Kostas

7

• Revo

4

• cogdao

3

Top Posters In This Topic

Posted Images

Torque vectoring 3 (torsen)

Ok. Multumesc. Caut si eu un haldex controller gen2 pt un r32...

Link către comentariu

Intre timp am ajuns la 2000 km cu masina si ne imprietenim tot mai mult pe zi ce trece. Am facut si o comparatie mai mult sau mai putin directa cu un A8 2013 W12 si m-am dus destul de bine de el. Da, este adevarat ca are 500 bhp W12-le dar are si peste 2 tone.

Totodata S5-ul a primit si numere noi :)

post-8096-0-05679200-1371706664_thumb.jp

Modificat de Adrian@revo
Link către comentariu

nu pot sa dau like la poza :))

cautam butonul de like si nu exista :D

Modificat de Kostas
Link către comentariu

Mvai...ce fel arata s5-ul...te indragostesti de ea pe zi ce trece :D

Link către comentariu

Frumoase masinile :wub:   every man's dream :king: 

Poti sa imi spui si mie te rog ce model este suportul de biciclete ?  as vrea sa imi iau si eu ceva similar :)

Multumesc mult.

Link către comentariu

Frumos S5-ul :) Sa-l stapanesti sanatos! Legat de acceleratii comparativ cu A8 W12: 

Audi S5 SPORTSBACK :

Max speed 250 kph (155 mph) 0 - 50 kph 1.9 s 0 - 80 kph 3.6 s 0 - 100 kph 5.1 s 0 - 130 kph 7.8 s 0 - 200 kph 19.1 s 0 - 100 mph 11.6 s 1/4 mile 13.2 s

AUDI A8 W12 :

Max speed 250 kph (155 mph) 0 - 40 kph 1.5 s 0 - 80 kph 3.5 s 0 - 100 kph 4.7 s 0 - 180 kph 12.7 s 0 - 200 kph 15.1 s 0 - 60 mph 4.1 s 0 - 100 mph 9.6 s 1/4 mile 12.6 s @ 114 mph

Diferenta de acceleratie pana la 200 km/h e de vreo 4 secunde...iar la 200 km/h 4 secunde reprezinta o distanta...semnificativa! :)  Acceleratia pana la 100 km/h e nesemnificativa, probabil ca masinile stau in paralel...Totusi nu inteleg cum recupereaza pe 400 de metri...diferenta reducandu-se la nici o secunda...Datele le-am luat de aici :

http://fastestlaps.com/cars/audi_a8l_63fsi.html

http://fastestlaps.com/cars/audi_s5_sportback.html

Modificat de corad0
Link către comentariu

S5-ul nu este stock, are Revo STG 1 si 400+ Bhp, iar S5-ul statea in fata  ;)

Modificat de Revo
Link către comentariu

Doomy, suportul de bicilete este de la Thule. Au multe variante de acest gen.

Link către comentariu

Are de la 1700 km, couldn't help it :)

Aici este un film cu un S5 Revo STG 1. Datele cu accelerarile sunt la final :

0-60 mph : 3.84 sec

0-100 mph : 9.1 sec

Masuratorile din film au fost efectuate cu aparatura de la Racelogic, care este the best you can get.

Dar o sa pun si eu accelerometrul intr-o zi pe masina sa vad exact cum sta :)

Modificat de Adrian@revo
Link către comentariu
  • 3 months later...

Intre timp am reusit sa adun ceva km cu S5-ul care a ajuns la 5.500 km si merge excelent, sunt din ce in ce mai multumit de alegerea facuta. Este un GT elegant, comfortabil si destul de rapid, exact ce mi-am dorit de la asa o masina. Am facut in vara un drum mai lung de 2.500 km si este extrem de relaxant la condus, iar pe autostrada este in elementul ei, in treapta a 7-a la 160 km/h are aprox. 2500 rpm iar la 190 km/h are arpox. 3000 rpm.

GTI-ul sta cuminte si asteapta primavara pentru upgrade-urile de circuit. O parte din piese sunt montate, altele asteapta sa fie montate, iar altele sa fie achizitionate :-) Intre timp asteapta iarna si face ce stie el mai bine : daily driver & bike carrier.

post-8096-0-06111700-1381216526_thumb.jp

post-8096-0-27945100-1381216624_thumb.jp

post-8096-0-93004700-1381217030_thumb.jp

Link către comentariu

Ai mers cu 300 km/h? :)))) TARE! :D "Porcu' Turbo" (din semnatura) mai mult de 293 km/h n-a vrut :P

Modificat de corad0
Link către comentariu

Cam atat m-a limitat traficul de pe autostrada (din Germania evident) ;)

Din cate se vede in poza in treapta a 6-a la 5900 rpm masina are cei 306 km/h, dar turatia poate urca pana la 6500 rpm, plus mai este si treapta a 7-a de rezerva.

Realistic vorbind, cu partie suficient de mare, se poate atinge undeva la 315 km/h fara probleme spun eu, dar asta vom vedea exact la urmatoarea excursie in Germania. De asemenea aerodinamica conteaza foarte mult, iar S5-ul sta bine la acest capitol.

Sa mergi cu treapta a 7-a pana in capat la 6500 rpm inseamna undeva la 340-350 kmh, dar pentru asta cei 410+ Bhp actuali nu ajung. In schimb 600+ Bhp ar trebui sa fie suficienti :D

Modificat de Revo
Link către comentariu

Viteza e impresionanta, clar. Motorul la fel, e de vis!

Trebuie totusi sa tii cont la viteza aia si de o abatere de circa 5% a vitezometrului.

Link către comentariu

5% este ceva mult prea general, plus ca depinde si de diametrul anvelopelor folosite.

Concret, S5-ul de fata are o abatere de 2-3 kmh la 200 kmh , lucru verificat pe GPS, cu alte cuvinte este destul de exact. Dar la fel era si la fostul S3, in schimb la GTI abaterea este ceva mai mare.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!