Jump to content

Audi S5 Sportback 3.0 TFSi

Revo

Postare recomandată

Salut,

Dupa cum am scris si in topicul ei ( Audi Es Trei ) in Martie 2013 am vandut S3-ul unui pasionat de Audi, asadar trebuia o noua masina sa-i ia locul. Dupa ce m-am gandit o vreme ce imi doresc de la urmatoarea masina, m-am decis asupra unui Audi S5 Sportback 3.0 TFSi. Este spatioasa (cel putin mai spatioasa decat S3-ul), comfortabila, eleganta, iar motorul 3.0 TFSi are un potential enorm si un sound excelent.

Astfel in Mai 2013 am intrat in posesia unui Audi S5 Sportback 3.0 TFSI S-Tronic. Momentan masina are 1.700 km, dintre care primii 1.000 km facuti in regim de rodaj, asadar prea multe impresii nu pot sa spun despre ea decat ca imi place. De asemenea diferentialul sport pe puntea spate face o mare diferenta in virajele luate in forta. Dar voi reveni cu impresii odata ce se vor aduna mai multi km.

Cealalta masina este un Mk5 Golf GTI DSG din 2006. Momentan este un daily driver, dar in viitor vreau sa o transform intr-o masina de strada dar care sa se descurce bine in cazul vizitelor pe circuit. Nu vreau sa o transform intr-o masina extrema de circuit, vreau sa fie ok si pentru deplasarile de zi cu zi, asadar modificarile in acest sens nu vor fi extreme asa cum au fost sa spunem la S3.

Momentan GTI-ul a trecut printr-o revizie capitala sa fie tip top din punct de vedere tehnic, a primit desigur un software Revo pentru motor ( 260 Bhp si 402 Nm masurati pe dyno) precum si un software Revo pentru DSG. De asemenea am gasit suspensiile originale care au venit pe S3 si care aveau cam 30.000 km rulati, asadar le-am pus pe GTI. Ce urmeaza pe viitor este sa urc puterea undeva in jur de 300 Bhp si sa lucrez la trenul de rulare pentru handling & braking.

Am atasat si niste poze cu masinile, prea multe nu am inca :)

post-36270-0-28025100-1369902435_thumb.j

post-36270-0-83381000-1369902445_thumb.j

post-36270-0-20268500-1369902454_thumb.j

post-36270-0-23741800-1369902540_thumb.j

Link către comentariu
  • Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Adrian@revo

18

• Kostas

7

• Revo

4

• Bebeee

3

Top Posters In This Topic

Posted Images

costyserbanescu

sa le stapanesti sanatos cati mai multi km fara evenimente neplacut . despre masini nu pot sa spun foarte multe , decat ca ambele sunt superbe . drumuri bune ;) 

Link către comentariu

2 masini de exceptie! Si bicicletele la fel :). Imi place ca srie revo si pe ele :D

Link către comentariu

Super tari!

imi place S5ul. dar tu ai ales culoarea? e ff rara.
eu as fi inclinat catre albastru ala deschis. gen rising blue.

Link către comentariu
Jetta20tdiHLDSG6

frumoasa! sa o stapanesti sanatos! mie-mi place garajul :D incapator

Link către comentariu
rifflections

S5-ul este WOW. Gti-ul este doar superb :D

Asta da parc auto. Sa le stapanesti sanatos si-ti doresc peste 1 milion de km cu ambele!

Link către comentariu

Sa le conduci cu placere pe amandoua!

S3 ul nu l-am vazut prin Targu-Jiu, probabil il tine ascuns si il scoate doar la evenimente speciale :)

Link către comentariu

Super tari!

imi place S5ul. dar tu ai ales culoarea? e ff rara.

eu as fi inclinat catre albastru ala deschis. gen rising blue.

Se numeste Sprint Blue. Am avut pe S3

Link către comentariu
Adrian@revo

Merci baieti pentru urari !

Bogdan, am vrut eu neaparat rosu, culoarea este Misano Red. Mi-au placut pozele oficiale de prezentare a S5-ului care erau cu aceasta culoare, asadar am zis ca fac o schimbare de la negru :)

Bicicletele (Downhill-ul) sunt o pasiune de a mea, asadar primul lucru ce am montat pe GTI a fost un carlig demontabil pentru ca sa pot prinde suportul de biciclete :)

Link către comentariu

frumos S5-ul si cu mult potential :), sa te bucuri de ea!

Modificat de mik15
Link către comentariu
Dr.G.Silviu

WOW cum sunt bicicletele! :))

De masini nici nu mai zic :) Sa le stapanesti sanatos si multi km fara incidente. 

Link către comentariu

Sa le stapanesti sanatos si sa te bucuri de ambele.

Felicitari pentru S5-ul rosu misano, arata exact ca in catalog. Ai luat jantele cu gandul sa pui altceva si sa le faci de iarna? La interior cum este, ce dotari ai mai pus? :icon_thumleft:

Link către comentariu
Adrian@revo

Dl. Doctor, multumesc :)

Andrei, exact :) Am ramas cu jantele de 18" cu care vine masina din fabrica tocmai ca la iarna sa nu mai trebuiasca sa iau jante noi, decat cauciucuri.

Mai mult upgrade-ul de la 18" la 20" din fabrica este destul de scump, de banii aceea gasesti jante aftermarket de renume. Asadar la vara vor urma niste jante de 19" sau 20", dar inca nu m-am hotarat ce marca sau model.
Ca si dotari optionale primul si primul lucru a fost diferentialul "sport" pe puntea spate, care isi merita fiecare cent. In rest nu am exagerat cu dotarile masina fiind foarte bine echipata standard.

Modificat de Adrian@revo
Link către comentariu

Planuri pt S5?Vb de motor?Performanta?

Modificat de cristi_407
Link către comentariu

Masina are deja un soft Revo Stage 1, ceea ce inseamna 400+ bhp. Pe viitor ramane de vazut, dar sigur upgrade-urile nu se opresc aici :)

Link către comentariu

Felicitari, e o alegere magnifica S5-ul!

Sunt curios ce va iesi din el...

Link către comentariu

Felicitari in special pentru S5. Sa stapanesti sanatos masinutele !

Link către comentariu

Excelenta alegere cu diff spate sport...isi merita banii din plin. Ai procedat corect cu jantele, iar pt vara eu as merge pe 19".

Spor la modificari si sa te bucuri de ea.

PS: Ai pus scaunele S? Sau cele sport standard?

Link către comentariu
Adrian@revo

Scaunele sunt cele standard de S5 cu combinatie de piele + alcantara. Am sa pun poze mai multe, doar sa am ocazia sa fac :)

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Gizãs...ce inseamna ca nu citesc forumul o vreme...si culmea e ca nici la telefonu nu ai zis nimic de cate ori am vorbit :))

Felicitari pentru masina... M-am dat cu una identica si e spectacol mare masina :)

Go Play!

Ca sfat... pastreaza jantele pe 18 de iarna si maxim 19 de vara... Chiar daca arata demential pe 20 nu vrei sa stii cat de rigida va fi si cat te costa articulatiile ulterior...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!