Jump to content

Rodaj

big danny
 Share

Postare recomandată

Am devenit posesor al noul passat HL - 2 TDI -4 MOTION..si ...bineinteles cartea tehnica nu a venit ....

Cum se face rodajul sau e facut de fabrica ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bine ai venit pe forum si sa stapanesti sanatos masina.

Ar fi bine ca in primi 1500-2000km sa nu mergi tare cu masina si sa nu depasesti 3000rot/min.Dupa aceata perioada se recomanda cresterea in ture si a vitezei de deplasare gradat.

Link către comentariu

Legat de rodaj cerintele din carte spun ca in primii 1500km sa nu depasesti 3/4 din viteza maxima si 3/4 din turatia maxima (deci sa nu merci cam peste 3500 rpm).

Link către comentariu

• 1 year later...

La TDI cu manuala regula de rodaj era sa nu treci de 3000 rpm in nici o treapta de viteza pe parcursul a 1000 km. La DSG cum e ca aici nu prea mai ai 100% controlul ?

Link către comentariu

Pai aici nu treci oricum de 3000, decat daca o forjezi. In mod normal schimba cu mult inainte de 3000.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Dealer-ul mi-a zis sa nu merg constant cu peste 3000 rpm dar pot depasi pentru scurte momente. In carte imi scrie sa nu depsesc 3/4 din viteza maxima ceea ce conform aceluias manual unde viteza maxima e 217 km/h inseamna 165km/h. Corespunde acest 3000 rpm cu 165km/h in a 6 a . Daca o calc spre a doua jumatate a cursei pedalei se mai intimpla sa retrogradeze cutia si sa urce pe la 3600 dar pentru citeva secunde.

Link către comentariu

Paul L

Sal

In general este bine sa incerci sa nu apesi pedala de acceleratie mai mult de jumatate de cursa .

Ca viteza in primi 1000km nu depasi un 130km/h cred ca este suficient din toate punctele de vedere .

O apasare cat mai fina pe pedala este recomandata.

Fii atent si la presiunea din cauciucuri.

Peste 1000 de km e sa mergi si in modul sport dar tot ponderat deoarece motorul de abia dupa 5000 km este rodat.

In rest DSG o sa te ajute foarte mult si in scurt timp vei intelege cum functioneaza , va deveni o placere .

Numai bine

Link către comentariu

• 4 months later...

Poate cineva sa imi spuna cum se face rodajul la 2.0 TFSI? n-am primit nici carte, nici de la dealer nu mi-a spus nimeni nimic

Link către comentariu

eu am 2.0 FSI si mi-au zis sa nu depasesc turatia la care se face cuplu maxim (in cazu meu undeva la 3500-3800) in primii 1000 km, si nici sa nu depasesc 2/3 din viteza maxima adica in cazu meu era 213 vit maxima nu aveam voie mai mult de 142 in prima mie de km.

iar apoi in urmatorii 500 km , ai voie sa depasesti turele si viteza de mai sus dar progresiv, (adica fara accelerari violente si turatii bruste)

dupa ce faci 1500 km esti liber sa faci ce vrei.

ca fapt divers: mie mi se pare ca motoru meu si-a dat drumu complet abea dupa 5000 km.

Modificat de dm76ro
Link către comentariu

...

mie la 2.0 fsi cei de la midocar mi-au zis ca " schimbarea" sa se faca in plaja de 3000-3500 prima mie de km parca( sau erau 3000 km)...... si sa nu sar de 110 km/h ...

Link către comentariu

pinguinuldestepa

pantagruel are dreptate. eu am aceiasi masina.dar k sa fiu sigur primii 2000 nu am trecut de 3000 de ture.greu dar depinde de cata rabdare ai

Link către comentariu

• 10 months later...

Sal ,

Parerea mea este ca primii 5-6000 de km sa nu-i dai mai tare de 3000 rpm ca altfel se da la consum de ulei .

Eu am respectat ce scria in carte despre rodaj si la 7500 de km nu am complectat decet 300 de ml de ulei .

Modificat de @DRI@N
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!