Jump to content

Informatii Octavia 1 TDI 130 CP

sparkle
 Share

Postare recomandată

As dori mai multe detalii despre aceasta motorizare de pe O1 :

1.din ce am citit codul motorizarii ar trebui sa fie ASZ . Este corect acest lucru sau sunt mai sunt si alte coduri ? Unde ar trebui sa ma uit ca sa aflu ?

2. La cati km ar trebui schimbata cureaua de distributie in cazul acestui motor? E musai sa se schimbe si pompa de apa sau e doar o recomandare ? Cum imi dau seama de uzura ei ? Recomandati schimbarea intr-un service autorizat sau "la coltul strazii" ? Ce garantie trebuie sa ofere un service gen Brady sau Avia ?

3. La ce ar mai trebui sa fiu atent la masinuta ? Anul de fabricatie este 2003 noiembrie..

Multumesc si sper ca nu abuzez prea mult. Din pacate nu prea am gasit multe date despre O1 cu acest motor pe forum ... :(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bine ai venit!

1= codul motor nu il stiu, te va ajuta insa un alt coleg forumist cu siguranta

2= cureaua de distributie + role se schimba la 90.000km dupa carte, uneori mai devreme sau mai tarziu, daca este cazul si primesti acceptul Skoda Service (pt ultimul din cazuri, desigur). Pompa de apa se schimba o data la 2 schimburi de distributie, deci e cale lunga pana acolo. Recomand achizitionarea pieselor din alte surse de incredere decat dealerii oficiali si montajul la reprezentanta > compromisul ideal dpdv al pretului si al sigurantei lucrarii

3= garantia este de 6 luni pt piese si de 3 luni pt manopera

4= verifica istoria masinii, cartea service tb sa coincida cu datele inregistrate la service-ul unde a fost luata in evidenta. Vezi sa nu fie diferente mari de km sau operatii extra-revizie ocazionate de vreun accident. In plus, iti recomand la achizitionare o expertiza pe rampa (poate fi prezent si un tinichigiu-vopsitor) si o investigatie electronica VAG-Com, pt depistarea eventualelor erori din calculatorul masinii.

Succes ! :(

Link către comentariu

1.din ce am citit codul motorizarii ar trebui sa fie ASZ . Este corect acest lucru sau sunt mai sunt si alte coduri ? Unde ar trebui sa ma uit ca sa aflu ?

Tinand cont ca O1 e pe aceeasi platforma cu G4, singurul motor de 130 cp este ASZ. Vezi pe abtibildul din portbagaj: engine code

Link către comentariu

si o investigatie electronica VAG-Com, pt depistarea eventualelor erori din calculatorul masinii.

Succes ! :emthdown:

Atunci unde se poate face o investigatie cu VAG-COM (si mai ales interpreta corect rezultatele) si la ce bani ?

Link către comentariu

La orice dealer Skoda, pt vreo 800.000 - 1 milion lei, sau mergi deseara la intalnirea VW Forum din fata Casei Poporului, orele 19.30 si, dupa ce faci cunostinta cu Dragos Voinea, tatucul nostru ;) , il rogi frumos si te ajuta daca are timp. Mult mai ieftin :emthdown:

Link către comentariu

Codul de motor de care vorbesti tu este ASZ , asa cum bine ai retinut . Vezi ca masina asta nu se comanda in Romania. Cureaua de distributie se schimba la 90.000 km . Orice dealer autorizat in reteaua Skoda iti ofera garantie minima de 18 luni de la data reparatiei pentru piese si 3 luni pentru manopera .

Date despre aceasta masina sunt putine din cauza ca nu sunt foarte multe dupa cum ti-am spus nu se importa oficial in Romania , fiind si destul de scumpa la achizitie . Daca vrei mai multe sa stii ca are acelasi motor de pe SUperb 1.9/96 kw AWX .

Desi sunt mai scumpe iti recomand cu caldura montajul si manopera de distributie la dealer . Inchipuie-ti ca iti iei piese de la Meteor si se rupe cureaua . Iti va plati Meteor costul motorului distrus?Nu cred . Asa ca reparatia la dealer este cea mai buna alegere. Apropo , daca vrei sa faci ceva marfa la masina , fa-i chip tuning pana pe la 150 cp . Masina are 6 trepte , 130 cp , si tractiune pe fata .

Iar despre fazele cu piese de orgine vs piese after market s-a mai discutat pe forum .

Modificat de barbato mihail
Link către comentariu

E musai sa se schimbe si pompa de apa sau e doar o recomandare ?

din partea mea, e o recomandare calduroasa chiar...

Link către comentariu

Schimba pompa de apa fara sa stai pe ganduri la fiecare schimb al curelei.

Pretul ei este mult prea mic comparativ cu pretul distrugerilor pe care le provoaca.

Am intalnit cazuri in care pompa a cedat la 100.000 km... Interesant, nu?

Link către comentariu

Din cate stiu eu O1 TDI 130 CP are sistemul de franare de la O1 RS si ca fost importata si la noi. Chiar stiu pe cineva care a cumparat una de la PoRo.

Link către comentariu

Mda , din pacate oportunitatea a fost ratata. Era vorba de o masina din parcul de SH de la Avia Motors, detalii aveti aici :

http://www.masini.ro/anunturi-second-hand,Skoda,43813.htm

Din pacate m-am miscat prea incet, cineva a depus avansul ptr ea joi. Masina arata mai bine decat in poze chiar :) . Va multumesc tuturor ptr informatii

Link către comentariu

Daca esti interesat exclusiv de acest motor pe octavia, poti sa ai sansa sa mai gasesti asa ceva pe piata sh. A fost fabricata doar intre 02/2003 si 09/2004. Eu am gasit asa ceva la weltauto.

Link către comentariu

Vedeti ca desi motorul este foarte puternic pentru caroseria de O1 , consuma si ceva mai mult . Daca te dai la ea , sare de 8 l/100 km.Oricum , daca prindeti o astfel de masina , nu o ratati !Este o masina execptionala.

Link către comentariu

Nu ma interesa in mod deosebit motorul asta, vroiam o Octavia 1 diesel la kilometri decenti si un an mai recent. Cartea de service era un plus si o garantie. Asta le avea pe toate :D. Masinile de la weltauto mi se par a avea niste preturi exorbitante : 17500 de eur +tva ptr un Passat Variant 4motion din 2003 :D . Nu stiu la ce bani ai luat tu masinuta de acolo ...

Link către comentariu

@sparkle are dreptate, WeltAuto sunt f. scumpi: Octavia Combi 1.8T 4x4 din 2003 cu 37.000km la 13.800 euro! Enorm, scuzati. Dar e normal, ca ei cer si TVA pe care il platesc la stat, iar daca tu o inmatriculezi pe pers fizica, iesi in pierdere.

Link către comentariu

Masinile de la Weltauto provin de la buyback si trade in...

Sunt masini cu rulaje destul de mici si destul de tinere asa ca asta e explicatia cu preturile mari...

De fapt TVA-ul e cel care "intimideaza"... :)

Link către comentariu

Am inteles ce cauti, ti-am recomandat un dealer (nu e singurul) care ofera garantie la vinzarea unei masini sh. Calitatea dealer-ului este observabila atit in caietul de service, in istoricul masinii, in garantia oferita, dar nu in ultimul rind in seriozitate (nu isi permit sa vinda masini rasturnate de 9 ori si reparate in service-uri obscure, sau km intineriti). Tinind cont de faptul ca am cautat o masina sigura, cu anumite specificatii(un anumit grad de echipare peste standard) si nereusind sa ma apropii de ea noua, am ales solutia achizitionarii unei masini provenita din trade in. Evidend depinde foarte mult ce urmaresti la o masina, si cit esti dispus sa cheltuii.

Ca idee eu am luat SO1/ASZ/2003, xenon, esp, full electric, 28 000 km, la 15 000 euro.

Ps:

17500 de eur +tva ptr un Passat Variant 4motion din 2003
verifica intii cit era pretul acestei masini la achizitie... si ai sa vezi ca e o afacere buna....
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!