Jump to content

vibratii in volan


sorinache40
 Share

Postare recomandată

sorinache40

va salut! am o problema cel putin ciudata....in jurul valorii de 90-100 km/h apar vibratii in volan doar daca iau piciorul de pe acceleratie sau scot masina pe liber,,,daca o mentin constant la 100 sau in frina de motor nu vibreaza,,,mentionez ca am rotile echilibrate..verificat capete de bara, bucse,totul este OK...ceva idei?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu am aceeasi problema.

Vibratiile s-au atenuat ceva dupa ce am reechilibrat rotile. Insa inca se simt putin vibratiile pentru ca doua dintre roti au cauciucurile deformate: oscileaza vizibil in plan vertical atunci cand sunt in acel aparat de echilibrat de la vulcanizare.

Cauciucurile au 3 ani, circa 20.000 de Km - Vredestein Sportrac 3, iar jantele nu sunt deloc deformate.

Cauciucurile deformate au fost dejantate si remontate insa tot mai oscileaza. Am mai facut si testul de amortizoare si erau in regula.

Tu ai facut testul de amortizoare?

Modificat de ovisod
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sorinache40

cauciucurile sunt de un an de zile.au fost noi,,problema ca la fel face si cu cele de iarna care sunt pe jante de tabla echilibrate ! am uitat sa specific ca am planetara de pe dreapta care bate putin, abia sesizabil si doar la  plecarile de pe loc cu roata virata maxim(incerc sa evit acest lucru)...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

S-ar putea să fie de la planetară, eu am păţit aşa o dată. Cam în 200 km de când a început să tremure volanul a şi crăpat planetara de tot într-o curbă strânsă. Nu-mi mai amintesc exact în ce interval tremura, cert este că tremuratul s-a amplificat şi pe la 90-100 aveam masaj la mâini.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Chiar ieri am discutat cu un mecanic despre asa ceva si mi-a zis ca acel tremurat poate sa fie de la cap de planetara. nu ar strica sa verifici si rulmentii

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sorinache40
Publicat (modificat)

Abia am schimbat butucul cu rulmenti,dar nu a fost nici o schimbare. De asta am si zis ca e putin ciudat,o sa verific planetara. Multumesc pentru raspunsuri!

Modificat de lucian.1950
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Să vedem dacă mă încadrez şi eu aici : la trecerea prin denivelări de orice natură sau dacă merg pe drum de ţară, se aude ceva trăncănind pe coloana volanului, undeva în interiorul bordului. Acea trăncăneală se materializeză şi prin ceva ciocănituri care se simt în volan. Am demontat volanul şi am găsit chiar sub el o piesă din plastic pe care scria ceva de genul "aveţi grijă, a nu se deteriora". În acea piesă din plastic intra mufa de la airbeg-ul volanului şi mai avea şi două ţâşpoace de plastic care intrau în două găurele din volan. Acea piesă e compusă din două părţi : una fixă şi una mobilă. Partea mobilă se mişca pe partea fixă şi producea ceva zgomote, ca un zdrăngănit de plastic. Zgomotele care se aud la mine sunt zgomote metalice. Am schimbat capetele de bară, bielete antiruliu, bucşe bara stabilizatoare, pivoţi, flanşe şi rumenţi amortizoare, nu am jocuri pe faţă. Totuşi ceva trăncăne în coloana volanului. Am tras de volan sus-jos, stânga-dreapta (ca la roată faţă când verifici rulmenţii) şi nu are nici un joc. E posibil ca zgomotele să fie produse de bieletele de direcţie (cine ştie dacă au fost schimbate vreodată) sau de la îmbinătura de la coloana volanului unde culisează când reglezi volanul în adâncime? Mi-am băgat lăbuţele pe la crucea cardanică de la îmbinătura cu caseta de direcţie (am prins-o efectiv în mână şi am mişcat de volan) şi nu are joc. Prin denivelări simt parcă bate cineva cu ciocanul în coloana volanului.      

Modificat de sveck78
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bielete directie, sau joc in caseta de directie.

Miscari scurte, dar rapide stanga/dreapta de volan....iar tu Sorine va trebui sa te bagi sub masina, si pui mana la ,,imbinarea " casetei de directie cu bieleta de directie. Daca acolo este pacanitul...trebuie verificat care din cele doua  piese pe care le-am mentionat  sunt cu probleme. Ar fi bine sa nu fie cea de-a doua varianta....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sper să fie prima variantă...în vară a fost reparată caseta de direcţie pentru că pierdea lichid de servo. Am fost la cineva la Iaşi la un service, a fost dată jos, schimbat piese prin ea (simeringuri si mai ştiu eu ce mai e pe acolo), şi de atunci nu am mai avut pierderi. Mă gândesc că poate mai merge strâns puţin şi acel şurub de reglaj despre care se vorbea pe un topic specific casetei de direcţie. Până nu încerc nu ştiu, nu-i aşa? Şi mai trebuie să verific şi bieletele de direcţie. Dar, totuşi la mine senzaţia este că parcă e ceva desfăcut/slăbit pe coloana de direcţie, între volan şi cuplajul cu caseta de direcţie. Mai cercetăm..... 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Am schimbat în sfârşit bieletele de direcţie, am scăpat de tot ce înseamnă jocuri în direcţie. Acele "trăncănituri" se pare că sunt din airbag-ul de pe volan, parcă nu stă fixat bine pe volan. În momentul când trec printr-o zonă cu denivelări mici, îl aud cum zdrăngăne, iar dacă trag de el nu mai face zgomote. L-am scos afară, i-am pus două garnituri din cauciuc pe cele două picioare cu care se fixează airbagul în volan, practic între airbag şi tăbliţele pe care face contact când claxonezi,  dar degeaba. Cred că s-au slăbit arcurile-siguranţă care î-l fixează în partea din spate a volanului sau sunt prea moi arcurile de revenire după ce apeşm claxonul. Aveţi alte idei de cum aş putea scăpa de greieroii ăştia?    

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Mai degraba arcurile mici alea de revenire a goarnei. Cu arcurile mari iti spargi capu`. Totusi, tu ai scos cu greu airbagul? sau ai scos usor?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Airbagul a ieşit uşor, nu m-am chinuit cu el. Când apăs claxonul merge destul de uşor, poate ar trebui să fie ceva mai rigid la apăsare. Am să încerc să caut ceva arcuri asemănătoare dar mai rigide.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Scoate airbagul afara si incearca sa largesti si pe o parte si pe cealalta a gaurilor acele 2 tije in care intra "sagetile airbagului". Ma gandesc ca doar din ele iti poate juca airbagaul daca zici ca de acolo e.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!