Jump to content

[Accident] Pareri reparatii Golf 4 Variant

neohq
 Share

Postare recomandată

Buna ziua,

Probabil sunt topic-uri specializate unde ar fi trebuit sa postez aceasta problema insa am nevoie de niste sfaturi cat mai urgent posibil.

Am fost lovit in partea din spate dreapta, dupa cum se vede si in pozele atasate. Sarind peste detaliile de asigurare si toate cele am dus masina la un service unde o repar de 4 ani ca sa imi estimeze un pret pentru reparatii.

Dupa o evaluare (nu 100%) treaba sta in felul urmator: trebuie schimbata puntea spate (indoita), schimbata portiera, decupata aripa si sudata alta, urmand apoi intregul proces de vopsire si restul.

Cei de la service mi-au spus ca pretul manoperei este de 2200 lei (la telefon), urmand ca apoi sa discutam fata in fata si am ajuns ca pretul este negociabil intr-o oarecare masura, deci probabil as scoate un 1800-1900 in cel mai bun caz. Toate astea fara piese care sunt undeva pe la: punte ~200 lei, portiera ~300 lei, aripa ~400 lei. Totalul aproximativ ar fi undeva pe la ~2800 lei intreaga "afacere".

Am adus cu mine un mecanic tinichigiu (ii PFA), recomandat de alte persoane cum ca este foarte priceput. Nestiind de pretul celor de la service l-am pus sa imi estimeze el un pret ca sa imi repare masina, mi-a spus 700 lei (500 manopera + 200 lei vopseaua).

Sunt foarte nedumerit, cei de la service mi-au spus ca vopseaua costa 800 lei iar acel mecanic mi-a spus 200 si daca bine tin minte si el a inclus acolo mai multe chestii (vopsea, lac etc). Mecanicul mi-a spus ca o repara perfect sa nu se vada ca a fost lovita. Care ii treaba cu diferenta asta enorma de vopsea? Stim foarte bine ca service-urile mari au adaos mare si lucra scump dar vreau sa aud parerea voastra in legatura cu cele 2 preturi si eventual alte sfaturi si opinii.

Multumesc anticipat !

post-66758-0-76628400-1368725331_thumb.j

post-66758-0-13346400-1368725332_thumb.j

post-66758-0-68835700-1368725332_thumb.j

post-66758-0-22883800-1368725333_thumb.j

Modificat de neohq
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din cate vad in poza, trebuie vopsite 3 elemente. Daca o sa cauti pe forum o sa vezi ca o vopsire cat de cat okey ar fi la 200 ron de element. Parerea mea e sa mai cauti si in alte parti ca sa nu iti para rau pe urma.

Modificat de Planetara
Link către comentariu

Publicat (modificat)

Care sunt cele 3 elemente la care te referi?

Portiera eu sper ca gasesc de aceasi culoare, mai ramane de vopsit aripa doar, presupun. Asa a calculat si el, doar vopsirea aripei.

Spoilerul din spate este foarte putin zgariat si nu se vede prea tare deci il scot din ecuatie.

Modificat de neohq
Link către comentariu

eu as lua in calcul si rulmentii de la puntea spate si bucsele.

Link către comentariu

Atunci te duci cu masina la service-ul de incredere sa vada si ei. 2800 mi se pare enorm. Cel cu 700 e mai realist omul. Cauta un service cu feedback, sa vezi cu ochii tai cum au vopsit. Sunt satul de meseriasi care zic "Nu o sa se cunoasca frate, o sa zici ca e noua" si cand am vazut-o, sa ma iau de par.

Link către comentariu

Cum ţi-ai dat seama că este puntea îndoită?

Link către comentariu

Eu am intalnit service-uri care vopseaua cu 500 lei elementul. Daca ai incredere in tinichigiul care ti.a facut o evaluare, apeleaza la el. Pretul cerut de el mi se pare cam mic, iar cel din service cam marisor.

Link către comentariu

Nici la reprezentanta VW nu e 500 de element.

Link către comentariu

Publicat (modificat)

@cikinu

Bine de stiut.

@Planetara

2800 total la service cu tot cu piese, manopera la service ii 2200 negogiabil (deci probabil 1800-1900 daca am noroc) iar la tinichigiu 700 manopera.

@lupo_bv

http://imageshack.us/g/1/10151606/

Se vede destul de clar si mi-au spus si la service.

@mk3

Probabil, nu stiu. Nu am incredere in tinichigiu pentru ca nu il cunosc, astazi l-am vazut prima data dar mi-a fost recomandat de alte persoane care stiu cum lucreaza.

In mometul de fata is cam debusolat si nu stiu ce sa fac dar pot sa zic aproape sigur ca nu am de gand sa dau 2700-2800 lei pentru intreg acest proces.

Modificat de neohq
Link către comentariu

Du-te cu masina la ei si vezi ce zic. 

Link către comentariu

Pai la service-ul acela in care am incredere am fost de mi-au stricat ziua cu 2200 lei manopera. Masina ii la ei in service deocamdata, chestia ii ca eu pana acuma am avut treaba cu mecanicul (in el am incredere), tinichigiul este in alta parte in acel service si el se ocupa de asta.

Link către comentariu

Vopseaua nu e asa scumpa.iti dau un exemplu. 50 ml vopsea metalizata este 30 lei si include si lac si itaritor ! Iar referitor la tinichigii ai grija :)) cu fac dreg ...e mai mult a indoi stric. Am o cunostinta in galati daca mergeai la el iti indrepta si usa si tot ! Dadea un strat usor de kit pt finisaj si apoi vopsea. Fara sudura sau porcarii ! La un priwten i.a scos fata de usa fara sa se cunoaca. I.aintrat un copil cu bicicleta in ea si se botise fara sa.i sara vopseaua. Un sfat din partea mea ar fi sa o iei cu calm. Te duci la dezmembrari sau cauti pe net punte spate cumperi bucse si rulmenti noi. Faci masina functionala si apii mai afli in stanga si dreapta. Mie la vw la masina nou mi.a facut praf lateralul o cretina de la coada vacii, iar astia alti boi mi.au dat o buleala cu mama reprezentantei lor, ca sunt toti niste tablagii, de mi.au revopsit de vreo 3 ori si mi.au mai schimbat si piese care le.au mai deteriorat . Deci ia treaba cu calm. Nu t grabi si ca idee incearca sa vezi vreo lucrare a individului inaibte sa te duci la el. Multa bafta !

Link către comentariu

eu am reparat asta cu 100lei la un baiat foarte serios si priceput.Daca vrei iti dau nr lui pe PM.La partea de tinichigerie o sa iesi foarte ieftin si foarte bine.La partea de vopsitorie din pacate nu te poate ajuta

img20130331144053.jpg

img20130512162027.jpg

Modificat de SL1210
Link către comentariu

Am reparat haionul pe rca-ul celui care m-a lovit si a costat undeva la 700 ron, nici nu m-a interesat prea tare sa stiu exact cat. Acum s-a intamplat sa trebuiasca sa vopsesc iar haionul si acelasi service mi-a cerut doar 200 ron pentru vopsit pentru ca le sunt client fidel. Nu mi se pare mult varianta cu tinichigiul, mai ales ca ii poti cere detalii inainte sa se apuce de treaba. Numai bine!

Link către comentariu

Eu nu inteleg rostul topicului, cauti service ca trebuie sa platesti tu reparatia sau cauti service care sa o faca pe asigurarea celuilalt?

Link către comentariu

am avut aceeasi lovitura ca si tine+ pragul.pret lucrare profi 2000 ron.inlocuit prag,usa spate,punte spate. inca vreo 800 ron.asta e.cand tii la ea,costa mai mult ca nevasta :lol:

Modificat de romeo01
Link către comentariu

Publicat (modificat)

Eu nu inteleg rostul topicului, cauti service ca trebuie sa platesti tu reparatia sau cauti service care sa o faca pe asigurarea celuilalt?

Daca citeai mai exact vedeai ca cer pareri/sfaturi in legatura cu pretul de la oameni care au mai trecut prin astfel de situatii. Nu caut service pe un forum.

@romeo01

Sa sti ca da, bine ca n-am si nevasta. Oricum problema ii sa nu platesc banii in plus, 2800 mi s-a parut cam mult, la fel cum au spus si altii in acest topic. Si la mine trebuie inlocuita o portiune din prag.

@Mishutz

Omul a fost cu mine la masina si l-am pus sa imi explice toata situatia si tot ce trebuie facut, a ales exact aceasi procedura ca cei de la service doar cu pret diferit. Sunt curios de ce echipamente de vopsit dispune, la acest capitol sunt eu putin nelinistit.

@SL1210

Mersi frumos dar nu cred ca este cazul sa o repar in alta zona (nu sunt din Bucuresti).

Modificat de neohq
Link către comentariu

As vrea sa te intreb daca partile acelea albe care se vad in poze reprezinta un chit mai vechi.In cazul acesta,daca aripa spate a fost revopsita,chiar daca cumperi usa dupa codul de culoare,nu cred ca se va potrivi exact la nuanta...La tinichigerie nu ma pricep,dar decat sa decupezi toata aripa si sa mai si cumperi alta,chiar nu s-ar putea repara?

Link către comentariu

marius1982.11

Un tinichigiu calumea nu ar taia aripa aia, se poate si indrepta, eu personal as prefera indreptatul decat flexul si aparatul de sudura, asta in cazul pieselor care doar astfel se pot inlocui si depinde de cat de tare e avariata. Din cate vad nu are indoite asa tare muchiile, restul se umple cu chit (chiar daca nici ideea asta nu-mi surade). Foarte important, zonele unde se va ajunge pana la metal sa le dea cu grund anticoroziune, altfel te trezesti cu rugina in zonele respective, cam nasol.

Pragul nu mi se pare avariat, cel putin din poze.

Ia in calcul si telescoapele, probabil a luat si el un soc, sa nu se fi indoit tija lui, vezi mai bine cu el demontat.

portiera in culoarea masinii si intacta(adica fara mici zgarieturi), cu mult noroc, zic eu. Plus ca daca nu o iei de la o dezmemrare locala, direct de pe masina ci dintr-unul din alt oras, unde poate au fost puse in "rastel" pe ciment si rezemate una de alta + transport fara nici un fel de ambalaj adecvat..iti dai seama. Vei economisi o revopsire(200-250ron), dar pt ce?

Roata montata e cea de rezerva? pt ca nu pare sa fi fost lovita.

Modificat de marius1982.11
Link către comentariu

Publicat (modificat)

@yonutss

Masina are vopsea originala in intregime, nu am fost lovita/revopsita niciodata. Ce se vede alb este de pe spoiler-ul masinii care m-a lovit, am dat cu mana si vine jos, ii un fel de praf. Sa speram ca am noroc cu portiera....

@marius

Asa am zis si eu si toti care au vazut masina, ca se poate indrepta fara probleme, asta pana au deschis portiera, pe dinauntru arata foarte urat si este indoit si pragul de jos, nu se mai poate indrepta. Am uitat sa fac poze dupa ce au deschis portiera. Eu din cate am vazut telescopul este bun, o sa vada baietii de la service daca mai sunt si alte componente avariante cand ma duc sa imi schimbe puntea. Toate piesele o sa le cumpar din zona ca sa le pot verifica si eu vizual.

Exact aceleasi chestii ma intreb si eu cu tot procesul asta, daca rugineste, daca face bine, etc. Trebuie sa gasesc pe cineva care lucreaza bine la un pret cat de cat normal, nu 2200 lei manopera....

Roata este cea normala, nu rezerva. Si eu am ramas putin surprins cand am vazut ca nu ii indoita si alte chestii, desi a fost lovita si roata. Cel mai bine se vede la echilibrare sau ce procedee mai sunt si eventual daca nu ii ok imi schimb si janta.

Modificat de neohq
Link către comentariu

Cei de la Bragadiru, la care mi-am vopsit haionul, iau 3500 ron fara tva pentru un vopsit total, asa ca nu vad rostul de a da 2200 numai manopera la japcarii aia de care zici. Cauta alt service, man.

Link către comentariu

In 3500 este inclus si pretul vopselei si ce mai este necesar?

Link către comentariu

Pot intreba. Ei au zis vopsit complet, na manopera. Iti dau pm

Link către comentariu

Ce vopsea imi recomandati sa folosesc?

Stiu ca momentan masina este vopsita cu vopsea clasica (are vopsea originala) dar am auzit ca sunt pe piata ceva vopsele pe baza de apa. Ar fi recomandat sa folosesc acest tip sau se poate folosi vopsea clasica? Atata timp cat cel care vopseste face o treaba buna mai conteaza daca este vopsea clasica sau pe baza de apa?

Daca stiti va rog sa ma lamuriti putin care ii treaba. Multumesc anticipat.

Link către comentariu

Cea pe baza de apa sunt vopsite toate masinile noi intrucat eate eco friendly ! Bau bau-ri . Daca exista posibilitatea mergi pe cea cu diluanti . Este mult mai rezistenta si mai durabila ! Dar acum depinde daca o foloseste service.ul

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!