Jump to content

Dilema achizitionare Golf mk1 vs. Jetta mk2

stevee
 Share

Postare recomandată

Salutare colegi. Imi cer scuze ca deschid un topic nou în legătură cu așa ceva, dar sunt în încurcătură. Nu pot sa consider decât un privilegiu posibilitatea de a alege intre a acumpara doua mașini foarte frumoase...

Nu sunt hotărât. E vorba de un Golf 1 din 79 care arata foarte bine, restaurat total și o Jetta 2 Coupe din 91 care și ea la rândul ei arata bine... Mașinile au același preț.

Nu știu ce să aleg. Va rog, am nevoie de câteva sfaturi susținute de argumente. Topicul poate fi șters de către moderatori, împreună cu scuzele de rigoare, după ce primesc părerile voastre. Va multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu unu as opta pentru Golf 1

Link către comentariu

Depinde ce iti doresti de la proiect.

Spre exemplu um mk2 e mult mai practic daca nu dispui de fonduri mari chiar si pe termen lung, intrucat gasesti la dezmembrat aproape orice pana la ABS si AC. (inca)

Si asta si in stare buna la foarte buna. (interioare fetze de usi etc)

Pe cand la mk1 te gandesti ca si la o coaje goala, doar caroseria. (asta daca nu cumva vrei sa o iei ca pe cea din anunt si sa circuli asa cum e cu ea)

Nu e nici de speriat mk1 dar daca doresti multe dpdv ai cailor e usor mai coplicat de modificat.

Piese noi gasesti pentru ambele in aceasi masura. (preturi decente spre ieftin)

Mai e si avantaju tablei la mk2 mai ales daca alegi atent si ani spre final, 89-91. La mk1 gasesti si aici raritati dar trebuie sa fi foarte atent la alegere. (tabla fiind cea mai importanta)

Daca ar fi sa aleg cu inima as alege mk1. Buzunarul alege mk2 :D

Poate daca ne dai niste detalii cam ce doresti de la masini si cam ce dispozitie financiara ai, poate putem sa iti dam si mai multe detalii.

Link către comentariu

Salut,ca si posesor de golf 1 si golf 2 , sincer iti recomand golful 1 (dupa masina care o ai la profil,banuiesc ca o iei doar pentru"placere"!

Oricum bafta in alegerea care o iei!

Link către comentariu

te rog sa citesti regulamentul si anume punctul 11 din regulament care spune asa:

11. Daca te-ai decis sa deschizi un topic nou, ai grija ca titlul sa fie scris citet si sa reflecte pe cât posibil subiectul abordat. Asadar, titlul "Problema cu ambreiajul" este de preferat celui "Am o problema".
Titlurile de genul: "Am o problema!", "Help!", "Probleme grave" si altele asemenea vor fi sanctionate cu avertisment verbal, iar in cazul repetarii cu warning.
Este strict interzisa deschiderea unui topic nou in care sunt tratate doua sau mai multe probleme. Fiecare problema va fi tratata separat intr-un topic nou sau daca s-a mai discutat deja, in topicul dedicat respectivei probleme. Nerespectarea acestui paragraf duce automat la sanctionarea cu warning.

acest post poate fi considerat avertisment verbal, la urmatoarea abatere vei fi sanctionat cu warn si zile de suspendare

multumesc pentru intelegere

Link către comentariu

Publicat (modificat)

Îmi cer scuze, se pare ca nu am citit regulamentul. Nu am facut-o intenționat.

@Cypos.Este vorba de acea mașină . De câțiva ani locuiesc în Germania și aici sunt dezmembrari și sper ca piesele sa le găsesc destul de ușor. Cele mai multe și originale le pot lua de pe Ebay. Cu privire la bani, pentru a-i investi în proiect, pe termen lung, nu ar fi o problema... Mai trebuie doar sa mai decid...

Modificat de stevee
Link către comentariu

A fost la un moment o jetta mk2 in tm la un coleg, care a dezmembrat-o. Poate mai are unele piese. Eu unu as zice sa iei Jetta daca vrei un spatiu mai mare decat in golfuletz.

Link către comentariu

De câțiva ani locuiesc în Germania 

Un aspect foarte important :D

Go for mk1.  :icon_cheesygrin:

Oricum ramane valabil ce ti-am scris cu bataia de cap cat si unde sa te uiti cand o cumperi.

Modificat de Cypor
Link către comentariu

O întrebare;de fapt mai multe... Golful din 79 despre care va spuneam a fost pe benzina și a fost recarosat diesel. Ce înseamnă ăsta, ma refer la acte?! Unde ar trebui sa fiu atent? Poate afecta cu ceva înscrierea mașinii in circulație în alta tara?

Link către comentariu

Nu inteleg de ce iei un Golf mk1 de aici daca o sa-l duci si o sa-l inscrii in Germania?  :tuktuk:

In tara mama nu se mai gasesc?

Lasa golfurile inscrise din Rumania pentru noi! :D

Modificat de ment
Link către comentariu

As lua cu mare placere din tara mama,da' aici sunt mai scumpe ca in Romania....Iar daca am aceasta posibilitate,de ce sa nu o fac?!?..Oricum promit ca o sa pun lumea de pe forum la curent cum decurge proiectul pe care as vrea sa-l fac.

Link către comentariu

Stiu ei de ce cer atata si la mk1 (luat de aici) iti garantez  ca bagi diferenta in el. (mai ales daca a fost circulat prin RO ca sa nu mai vorbesc daca a ajuns pe mana de tinichigiu roman)

Link către comentariu

Publicat (modificat)

Am primit poze de la proprietar unde e prezentat procesul de restaurare...La o cautare mai amanuntita pe internet am vazut ca proprietarul se ocupa cu restaurarea masinilor vechi.Adica masini din anii 30' incoace...Sper ca si in cazul Golfului,sa nu fi facut treaba de mantuiala..Am vazut ca participa si pe la raliuri,inclin sa cred ca e un pasionat de masini...Nelamurirea era in legatura cu recarosarea...

Modificat de stevee
Link către comentariu

Ne tii si pe noi la curent cu ce ai hotarat...si poate cine stie,vei face si topic la "masina mea"

Bafta!

Link către comentariu

Salutare.Optiunea cu prima Jetta a cazut.O gasisem in Romania la 1000 de euro.

Intre timp am mai gasit una,in tara mama(dupa cum spunea un coleg),pe care am fost si am vazut-o azi.Masina din 89',a fost a unui batran.Arata destul de bine.Are foarte putina rugina.Pe dedesubt e super ok,lonjeroanele sunt drepte.Semiaripi spate super,aripi ca noi..Podeaua fara pic de rugina.Motor 1.3, 220 mii km,distributia schimbata la 180,impreuna cu garnitura de chiulasa...Motoru arata bine.Tapiseria in regula,bine mentinuta,mocheta lafel,fara radio(se vede ca mosu' n-a fost meloman)...Per total,in regula...

Doua probleme are...ii clipeste ledu' la apa si are placuta rosie -placuta de ozon pt mediu (cu care nu pot circula prin centrul oraselor)..Una verde primesc in cazul in care cumpar catalizator si merg iar la inspectie..Toata distractia 180 euro...A cerut 1000 pe ea,da' am negociat pina la 700.

Cateva poze...(am pozat doar unde avea rugina,si asta doar la suprafata; aripa dreapta fata are coltul de jos dinspre roata mancat de rugina)

img20130522181611.jpg img20130522181620.jpg img20130522181631.jpg img20130522181655.jpg img20130522181728.jpg img20130522181739.jpg img20130522181749.jpg img20130522181804.jpg img20130522181818.jpg

VS.

Golf 1 din 79'.Masina a fost cu motor pe benzina,recarosata cu motor diesel.Nu am vazut-o personal,dor din ce mi s-a spus de catre proprietar.A fost restaurata,retapisata,revopsita.Mai multe nu stiu.S-a cerut 1200 si am negociat-o la 1000.

Cateva poze...

dsc02398fa.jpg dsc02399j.jpg fnykp0076.jpg fnykp0080.jpg fnykp0110.jpg fnykp0111.jpg imag0113uq.jpg imag0118hr.jpg vegyes300.jpg vegyes301.jpg
vegyes303.jpg vegyes302.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Deci,care sa fie??? :D

Link către comentariu

daca ti-as da un sfat cu inima as spune golf 1  :) dar daca ar fi sa am de ales intre cele 2 as alege fara drept de apel Getta coupe...parerea mea ca gasesti mai multe piese si la preturi de nimic, comparativ cu golful

Link către comentariu

Deci vezi ca ala verde s-a dat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (asa mi-a zis ieri proprietarul)

Pune mana si ia jetta ca oricum n-ai incotro.;  pana nu se da si aia.

Modificat de knox
Link către comentariu

@B-208-ATS Multumesc de sfat.Noi am vorbit si la telefon,cand eram in Romania.Te-am sunat in legatura cu masina ta;...pe care se vede ca nu esti inca hotarat daca s-o vinzi sau sa o pastrezi...Ti-am trimis mesaj si pe un alt forum,in legatura cu asta...Io as zice totusi sa o pastrezi! :icon_confused:

Link către comentariu

Revin cu o veste super nasoala.Nu pot imatricula Golful in Germania din cauza faptului ca a fost recarosata in Romania!...Cei de la inmatriculari mi-au spus ca teoretic se poate,dar cu siguranta nu voi primi avizul de la birourile de inspectie tehnica,gen TÜV/GTU/Dekra,doar din cauza acestui motiv...Am fost pe la fiecare sa intreb si mi-au confirmat lucrul asta....Au avut multe cazuri in care masina a fost declarata "furata" aici,dusa in Rusia(mi-au dat un ex),recarosata si culmea,vanduta tot aici...Asa ca socitetatile de asigurare care platisera pe asa zisii "despagubiti" pt daune au dat organele de certificare in judecata...Acestea din urma fiind nevoite sa nu recunoasca recarosarile in alta tara...Le-am spus ca vin din Romania,tara a Uniunii Europene,da' nu prea i-a interesat..Asa ca nu-mi ramane decat sa cumpar Jetta gri.

@knox.Proprietarul a spus ca e data,pt ca dadusem deja un avans pt ea.

Link către comentariu

Ai un pic de reparat la Jetta, cel putin dupa ce se vede in poze ! Parerea mea este ca aceea alba din Tg. Nt. era cam tot pe acolo ca si aspect, cu avantajul taxei platite in Ro. E alegerea ta ! Oricum, intre cele doua modele mentionate - Golf 1 si Jetta 2 eu vad putine puncte in comun si consider Mk 1 destul de primitiva, inghesuita si spartana pentru a o folosi in prezent, chiar si cu titlu de capriciu !

Link către comentariu

As fi ales-o pe aia.Problema e ca nu ajung acasa prea curand...

Link către comentariu

niku_nd4spd

Eu as alege geta pentru ca sunt mai rare decat mk1, cel putin la noi in germania nu stiu..

Link către comentariu

Problema cu masinile inmatriculate in Romania si la fel de veci ca astea din poze e ca o sa ai dificultati la Zulassungsstelle si mai ales la TUV, pe care sunt foarte mari sanse sa-l pici, din cauza neconformitatii tehnice. Ca sa-ti faci o idee despre ce si cum se verifica, vezi AICI.

Am vazut Golfuri si Gete MK2 pe kleinanzeigen.ebay si unele chiar in conditii extrem de bune, pe la 1500 (+/-) cu TUV si toate alea. Ce-i drept, MK1 in stare decenta sar de 2.000-2.500 (si prin "stare decenta" vreau sa spun "cu putina rugina"; alea impecaile rec de 5.000 ca ceasu', mai ales daca au numere cu H)

Jetta MK2, Jetta MK2, Golf MK2

Link către comentariu

Publicat (modificat)

Stiu cum se verifica.Am fost in februarie cu Punto din poza la TUV.Avea suspensie sport si pe spate avea arcuri de culoare galbena,trecute intr-un certifiact de conformitate dat de DEKRA,dar nu erau trecute in certificatul de inmatriculare...Mai,mai sa nu trec de inspectie din cauza asta... De ce nu e trecuta culoarea arcurilor in Brief???L-am vandut si acu is in dilema cu astea doua masini.Pe care s-o cumpar....

Anu trecut cu un Polo al unui prieten,conducta de frana dedesubt avea un pic de rugina,foarte putin...Concluzia?..Nu am primit TUV-u'.Mi-au dat revenire.

Modificat de stevee
Link către comentariu

Eu stiam ca daca ai certificat TUV la achizitionarea produsului, nu mai trebuie sa-l treci in brief. E stupid, unde treci culoarea arcurilor in talon? :huh:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!