Jump to content

Inlocuire scaune cu unele OEM cu reglaje electrice si scaunul soferului cu memorie

RazvyRULZ
 Share

Postare recomandată

Salut,

Am o pereche de scaune OEM de pe o Bora, si are toate reglajele electrice (fata spate, spatar) si vreau sa le montez pe golful din semnatura, insa scaunul soferului are si memorie (3 mai exact).

Nu as vrea sa le montez si sa fie doar reglajele electrice, asta ar fi foarte usor de facut, doresc sa pastrez si functia de memorii a scaunului soferului.

Scaunul dreapta are 3 mufe: - airbag

- incalzire

- tensiune si masa pt reglajele electrice

Scaunul stanga(sofer) are 4 mufe:  - airbag

- incalzire

- tensiune si masa pt reglajele electrice

- inca 1 mufa, nu stiu care e rolul ei, insa fiindca in plus fata de scaunul dreapta, banuiesc ca e responsabila de memorie.

Cum pot sa le mut la mine incat sa pastrez si functia de memorie a scaunului soferului?

Trebuie sa mut de pe o masina pe alta si modulul de comfort si instalatia electrica din masina? Sau ce mai implica aceasta modificare?

Scaunele au reglajele exact ca in filmulet:

Ms anticipat,

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RazvyRULZ

8

• eugeniusandu

7

• soriin06

6

• F l o r i n

5

Sper sa nu te informez gresit,dar pentru a folosi memoria cred ca iti trebuie modulul de comfort.

Pentru reglajul normal ai nevoie doar de alimentare.

Link către comentariu

Mufa aceea care e in plus are cumva doar doua fire? 

Link către comentariu

Ms Mallus, doar pt reglaj stiu ce am de facut, dar tare mi-as dori sa le pun cu tot cu memorie.

Dic- nu, are mai multe.

Link către comentariu

Da-ne si noua un cod de pe scaune si un vin al masinii tale.

Link către comentariu

Si ceva instructiuni, sunt de la Octavia dar cred ca sunt valabile si la Golf/Bora.

memorare_scaun&oglinzi.pdf

Modificat de dic
Link către comentariu

Da-ne si noua un cod de pe scaune si un vin al masinii tale.

Salut, VIN-ul masinii mele pot sa ti-l dau, insa la masina pe care sunt montate scaunele cu reglaje electrice ajung doar la sf saptamanii.

Si ceva instructiuni, sunt de la Octavia dar cred ca sunt valabile si la Golf/Bora.

Multumesc,

Prima data am sa pun o baterie pe masina cealalta, sa vad daca functioneaza si partea de memorie, sa nu ma agit degeaba, si pe cand colo sa nu functioneze pe masina :)

Link către comentariu

Memoria se afla in modulul de sub scaun, trebuie sa mearga. Ia de pe cealalta masina si oglinzile, sa beneficiezi si de memoria lor.

Link către comentariu

Dupa schema, in oglinzi se afla in plus doar potentiometrele care "raporteaza" pozitia oglinzilor. Pentru pozitionarea si memorarea pozitiei ar trebui cred si calculatoarele din usi.

Modificat de dic
Link către comentariu

Sau nu. Dupa cum vezi, potentiometrele de la motorasele de oglinzi sunt legate direct in modulul de memorie de sub scaun. Nu au treaba cu Calc de usi la aceasta masina.

Link către comentariu

Dreptate tu ai. In fuga m-am uitat pe schema eu. Deci modulul din scaun memoreaza si pozitia oglinzilor si comunica pe can cu calculatoarele din usi putind modifica astfel pozitia oglinzilor in cazul in care nu corespunde cu cea memorata.

Link către comentariu

Potentiometrele din oglinzi sunt legate la modulul de sub scaun si motorasele de orientare la calculatoarele din usi, "discutia" avand loc pe CAN - ai inteles bine. Acum jumatate de an am montat si eu acelasi gen de scaune la Toledo 1M din semnatura, cu tot cu memoriile de la oglinzi. Inca n-am testat partea de memorare scaune si oglinzi, dar am testat coborarea oglinzii din dreapta la mersul inapoi si functioneaza fara probleme. As vrea sa aflu procedura completa pentru memorare. Daca stie cineva....multumesc anticipat!

Modificat de dany19940
Link către comentariu

Nu e suficient ce am postat eu la postul #7? 

Link către comentariu

Publicat (modificat)

Salut,

Masina pe care urmeaza sa mut scaunele este cea de la semnatura, e din 1999 si din cate stiu nu are CAN, se schimba datele problemei?

masina mea are seria de sasiu: WVWZZZ1JZXW573063.

Modificat de RazvyRULZ
Link către comentariu

Dic, abia am dat jos pdf-urile, n-am apucat sa le citesc inca.

Razvan, vezi daca in mufele de sub scaun ai o pereche de fire portocaliu/maro si portocaliu/verde, rasucite intre ele. Daca da, atunci masina are CAN, dar doar pentru "discutii" intre module, nu si pentru diagnoza.

Modificat de dany19940
Link către comentariu

Eu sub scaunele mele am doar mufa de airbag si de incalzire, insa in nici o mufa nu am culorile indicate de tine.

Link către comentariu

Nu ma refer la scaunele pe care le ai acum pe masina, ci la masina de la care vrei sa iei scaunele. Oricum va trebui sa iei si mufele in plus de pe masina donoare cu ceva cablu dupa ele si le prelungesti, sau poti urmari firele cat mai mult si le deconectezi de unde pleaca. Scaunele puse de mine aveau doar bucatile de cablu pana unde dispar sub tapiterie, asa ca a trebuit sa le prelungesc. Am mai luat o instalatie electrica de la dezmembrari cu 50 ron, din care am folosit fire exact la culorile avute de cablajul cu care au venit scaunele, si mi-a ramas restul de cabluri pentru viitor.

Dic, mersi de instructiuni, sper sa se potriveasca si la mine. Gasisem undeva ca ar trebui facuta o initializare inainte de procedura de memorare in sine, care consta in deplasarea scaunului la capat de cursa pe fiecare directie, unde ar trebui sa se auda un "beep". Adica ceva de genul invatarii modulului de sub scaun care ar fi cursa maxima pe fiecare reglaj in parte. Din pacate am plecat din tara pentru 3 luni si n-am apucat sa mai testez nimic. Poate la vara, cand revin...daca nu uit :D

Modificat de dany19940
Link către comentariu

Asta nu ar fi problema, eu nu vreau sa mut scaunele azi sau maine, prima data trebuie sa-mi eliberez garajul sa bag masina donatoare in garaj, si pot sa iau firele de pe mufe, pana la sursa.

Link către comentariu

marius1982.11

nu trebuie schimbat/reprogramat si modulul comfort? In etka apare ca alt cod de piesa cel cu memorie pt scaune/oglinzi.

Link către comentariu

La mine nu a fost nevoie, aveam deja pe masina ce modul trebuia. Daca la tine nu este asa, atunci sigur trebuie "transplantat", altfel memoria nu va fi activa.

Link către comentariu

• 1 month later...

Buun... incet trebuie sa ma apuc de demontat interiorul la golful meu si sa ma apuc de electrica, doar ca nu tare stiu ce am de facut inca :(

photo0894o.jpg

Am dat jos de pe masina donatoare, scaunele, si instalatia electrica ce tine de scaune si oglinzi(cat am reusit)

img6280c.jpg

img6279k.jpg

Din pacate din schema electrica nu prea am inteles mare lucru :(

Babeste, va explic ce am dat jos de pe masina donatoare(electrica)

Scaunul soferului are 2 mufe ce tin de reglaje, unul pt tensiune, iar celalalt banuiesc ca pt memorii.

Mufa pt tensiune are +, - si un fir negru maro, acesta din urma, unde anume duce?

Cealalt mufa a scaunului soferului e maro si are 10 cabluri.

Din acestea pe parcurs sunt intrerupte rosu-gri, maro-gri(aceleasi 2 fire sunt intrerupte si din mufa albastra a oglinzii pt partea stanga.), altele 2 intra in mufa de la oglinda, iar in continuare raman 6 fire neintrerupte, pe parcurs se mai intrerupe si negru albastru, gri-alb si cele 2 ce sunt rasucite, banuiesc ca firele de can (portocaliu-verde si portocaliu-maro), raman in continuare doar 2 fire - maro-verde si alb-verde, care duc in mufa albastra a oglinzii dreapta, de unde mai pleaca 2 fire intrerupte, ca si pe partea stanga, rosu-gri si maro-gri.

Toate aceste capete intrerupte? unde trebuie sa duca?

Am facut si o schema pt a fi mai usor de urmarit:

schemainstalatie.jpg

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Le-am montat doar partea electrica(reglajele), partea de memorie nu functiona nici cand erau montate pe masina donatoare, ce as putea verifica oare la scaunul soferului?

Link către comentariu

• 8 months later...

Buna.

M-ar interesa si pe mine schema electrica de legare a scaunelor cu memorie. Am incercat sa descarc fisierul de pe zippy dar era deja expirat. Poate sa ma ajute si pe mine cineva? Va multumesc

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!