Jump to content

Polo 9n3 1.4 80 CP 2007

Scuty55

Postare recomandată

Bun gasit!

Ma alatur si eu voua cu "My Black Beauty". A fost achizitionata de curand cu 4000 EURO si aproape 90.000 la bord. M-am gandit ca e OK avand in vedere ca in 2 luni va implini abia 6 ani  :icon_cool: Tin sa va spun ca e prima mea masina a carui propietar sunt in acte. In rest am condus ce am prins: de la Dacia la Audi, dar parca de VW Polo m-am atasat cel mai usor  :icon_bounce:

Masina are insa niste minusuri peste care am trecut mai greu: oglinzi cu reglare manuala si lipsa computer-ului de bord. Raman la ideea ca ramane un moft, dar cu timpul, cine stie. Totusi ideea computer-ului de bord pica din start, caci din ce am auzit/citit costurile sunt prea mari sa montezi asa ceva si nu s-ar merita.

Dar hai sa vorbesc de plusuri: motorul 1.4 benzinar in 4 cilindri care cu greu l-am gasit pe asa model deoarece piata auto SH este dominata in proportie de aproximativ 3 sferturi de modelele 1.2. Sincer, cei 10-15 cai ce se simt in plus fata de benzinarul 1.2 este un punct forte important. Acelasi motor 1.4 echipeaza primul nivel de motorizare de pe golf din aceeasi perioada, numai ca avantajul e resimtit de mine, deoarece Polo este ceva mai usor decat Golf. Pentru inceput multumit de putere: 59kW a.k.a. 80CP.

Investitiile in ea vor fi:

Inmatricularea definitiva in Romania deoarece a fost adusa din Germania la inceputul anului si a circulat doar cu numere rosii. La capitolul inmatriculare costurile vor fi:

- 2.300 RON (ai citit bine) taxa de mediu, pentru EURO 4 emisii 152 g/Km.

- 300 RON taxe si impozit pe la primarie, CEC si politie.

- 390 RON (prin RcaPedia cel mai ieftin gasit) asigurare RCA pe 6 luni la Omniasig. (sunt sofer cam tanar in viziunea lor si ma ard la buzunar)

Distractia inmatricularii definitive: 3000 RON total  :banghead:

A venit cu anvelope de iarna, asa ca urmeaza 4 anvelope de vara sigur noi, dar ceva mai ieftine. Am ajuns la concluzia ca e mai bine noi ieftine decat SH premium. Cu alta ocazie voi lua ceva mai bun. M-am hotarat la 195/55/R15 sau 195/50/R15 pentru jantele mele aftermarket. Nu vreau anvelope cu balon prea mare, vreau jantele sa domine peisajul  :icon_bounce:

Costuri: 700 RON maxim. (daca ma gandesc la ceva gen Debica)

Termin cu anvelopele urmeaza prima mea revizie. Pentru inceput am in plan:

- Ulei Castrol 5W-40 Magnatec 4L cu specificatiile VW 502 00/505 00 API SM/CF, ACEA A3/B3/B4, C3

- Filtru Ulei MANN/MAHLE
- Filtru Benzina MANN/MAHLE
- Filtru Habitaclu/Polen MANN/MAHLE
- Filtru Aer MANN/MAHLE

Daca am inteles eu bine, nu e mare diferenta nici la calitate nici la pret intre MANN si MAHLE.

O data cu schimbul filtrelor si uleiului voi verifica/completa dupa caz: lichidul de racire G12 (roz, trebuie sa cumpar neaparat, e aproape de minim), lichidul de frana DOT4 (este aproape maxim, dar am sa rog un mecanic sa ma edifice daca trebuie schimbat tot sau nu), lichidul de servo-directie, uleiul din cutia de viteze, bujiile si distributia.

Foarte important, trebuie sa ii reglez cursa franei de mana. Mi se pare foarte lunga  :D

Cam atat, sper ca nu m-am lungit prea mult. Revin cu noutati cand voi avea  :icon_thumleft:

PS: sunt deschis la opinii. Multumesc!

post-120718-0-26573600-1367927640_thumb.

post-120718-0-32391600-1367927641_thumb.

post-120718-0-27643300-1367927642_thumb.

post-120718-0-43575800-1367927643_thumb.

post-120718-0-82721500-1367927644_thumb.

Link către comentariu

Frumoasa masina sa o stapanesti sanatos si cat mai multi kilometrii cu ea!

Link către comentariu

Multumesc frumos si asa sa fie. Intrebare: cunosti un magazin de piese online cu preturi ok?

Link către comentariu

F.frumos ''polonicul'' cum merge motorasul?

Ce piese iti trebuie?

Sunt destui membri pe forum care aduc piese si poate obti si un discount.

Modificat de PH93PLM
Link către comentariu

Se descurca si toarce frumos  :icon_thumright:

Mi-ar trebui ce am enumerat in primul meu post, si anume:

Ulei Castrol 5W-40 Magnatec 4L cu specificatiile VW 502 00/505 00 API SM/CF, ACEA A3/B3/B4, C3

- Filtru Ulei MANN/MAHLE

- Filtru Benzina MANN/MAHLE
- Filtru Habitaclu/Polen MANN/MAHLE
- Filtru Aer MANN/MAHLE
- Cel mai important, 4 anvelope de vara pe 195/55/R15 sau 195/50/R15, gen Debica, mai ieftine asa  :))
Link către comentariu

sa o alergi milioane de km fara probleme!

am avut si eu un seat ibiza cu acelasi motor si se misca destul de bine pe caroseria ei!

multa bafta!

Link către comentariu

Mersi frumos! Asa va fi  :icon_thumleft:

Link către comentariu
vw golf 2001

Vezi ca o sa ai o surpriza la anvelopele 195/55/15 cele mai ieftine anvelope care le-am gasit dupa ce am cautat o saptamana peste tot anvelope noi au fost 240 lei bucata deci pe la 1000 lei cel mai iefin o sa gasesti anvelope (Tigar) Ceva bun poate ajunge si la 500 lei bucata. Dimensiunea asta costa mult mai mult decat 195/65/15. Debica sunt putin mai scumpe ca Tigar

Modificat de vw golf 2001
Link către comentariu

Sa stii ca ai dreptate. Eu astea aveam in plan, 195/55/15, dar uitasem de pretul lor mai piperat, chiar si cele mai ieftine, gen Tigar. E clar ca voi cauta sa iau 195/50/15. 195/65 nu intra sigur la jantele actuale sau ar fi prea la limita. 195/65 se preteaza mai mult la jante pe 14, cel putin la polo 9n3. 195/65/15 nu apare trecut nicaieri, nici in cartea tehnica nici in CIV.

Link către comentariu
  • 2 weeks later...
Publicat (modificat)

Haideti ca s-a rezolvat si cu inmatricularea  :beer:

M-a costat in RON astfel:

Taxa Inmatriculare: 60

Taxa Talon CEC: 37

Impozit: 38

Fisa Inmatriculare: 20

RCA 6 luni Uniqa: 470

Timbru: 2

Taxa de Mediu: 2327

Placute Inmatriculare Numere Preferentiale: 85

TOTAL: 3039 RON fara costul drumurilor;

Urmeaza saptamana aceasta Anvelope Vara DEBICA 195/50R15 82V PRESTO V1 la 175 RON bucata, deci alti 700 RON.

Alti bani alta distractie  :lol:

Modificat de Scuty55
Link către comentariu

Bine că ai scăpat , foarte multe taxe  :lol:  nu se mai satura aştia de banii :lol: o să pună taxă si cand speli maşina.

Link către comentariu

Da e incredibil, si aproape la fiecare ghiseu era cineva plictisit care se lega de fiecare chichita pe care o putea gasi la acte. Am primit mustrari gen copia dupa buletin e cam stearsa, desi era 100% lizibila. In fine  :tuktuk:

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

S-au gasit cam greu anvelopele, dar s-au gasit: 4 DEBICA 195/50R15 82V PRESTO E,C, 68db (chiar sunt foarte silentioase) 183 RON * 4 = 732 RON + 80 RON manopera (40 RON echilibrat, 20 RON montaj, 20 RON presiune cu azot). Ma bucur ca am rezolvat ca a fost o cheltuiala destul de mare.

Urmeaza saptamana aceasta filtre + ulei si curatat/reglat saboti/tambure plus reglaj la cursa franei de mana ca tine abia foarte sus.

Manopera se anunta a fi in jur de 150 RON.

La piese mai primesc o oferta maine. De exemplu, pana acum la un coleg aici pe forum, am primit oferta de 152 RON cele 4 filtre (filtru ulei OEM si restul Mahle ) si ulei Castrol Magnatec C3 5W40 4L 125 RON.

Link către comentariu

Am cumparat filtrele saptamana trecuta. A costat mai mult cel de benzina caci a fost nevoie de cel cu regulator de presiune integrat, deci am platit pe toate 4 MANN 180 RON.

Apoi cu ajutorul colegului Alin de pe forum (dudu1307) am purces cu revizia saptamana trecuta.

El mi-a procurat uleiul, ce am vrut eu si anume Castrol 5W-40 Magnatec 4L VW 502 00/505 00 API SM/CF, ACEA A3/B3/B4, C3 cu 120 RON . Desi el mi-a recomandat pe viitor sa iau ceva putin mai scump si mai bun, gen Repsol sau Motul, caci Castrol-ul cumparat de pe piata din Romania nu e la calitatea celui din Germania.

Toate bune si frumoase cu revizia, nu mai ca la operatiunea suplimentara ce o doream pe langa revizie, cea cu verificarea sabotilor si a franei de mana, am avut surpriza neplacuta de a investi suplimentar, pentru binele meu si al participantilor la trafic.

Astfel am schimbat la ambele roti pe spate totul: saboti, cilindrii, arcuri, 1 L lichid de frana Blue Racing pentru schimb complet si manopera m-a scos la alti 600 RON.

In pofida investitiei totale de aproape 1000 RON, pot sa zic ca dorm mai linistit, caci la Alin am facut o treaba super si drept rezultat, masina franeaza excelent, parca ar fi alta acum!

Daca ajung cu pedala de frana imediat dupa jumatatea cursei ei, iesi prin parbriz (bine, conteaza si faptul ca discurile si placutele de frana pe fata sunt in conditie excelenta).  :D Si bonus, frana de mana ca sa tina, nu mai trebuie ridicata pana in pod  :lol:

Ii multumesc frumos lui Alin si urmeaza alte imbunatatiri care vreau sa le aduc masinii pentru care tot pe sprijinul lui voi conta  :icon_thumleft:

Link către comentariu
  • 9 months later...

Wow, se pare ca nu am mai postat de ceva vreme, timpul chiar zboara. 

De astazi masina imi multumeste inca o data caci am mai facut ceva interventii si schimburi la ea dupa cum urmeaza:

- Bucse mari si bielete directie cu tot cu manopera 600 RON plus 90 RON evident geometria

- 525 RON Kit distributie Gates
- 175 RON Pompa Apa
- 350 RON Manopera Distributie si Antigel
- 350 RON Rulment roata dreapta spate FAG
- 50 RON Manopera Rulment

Stiu ca nu ma voi oprii din investitii/cheltuieli, am in plan si altele dar deocamdata mai mult calm ca m-a uscat de bani  :lol:
merita 100% caci masina se comporta excelent cu aprox. 96.000 km la bord. Cu alte cuvinte de cand am luat-o am parcurs vreo 8000 km.
PS: aceleasi multumiri pt colegul de pe forum Alin pentru partea de procurare piese, service si recomandari.
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!