Jump to content

cand se aprinde martor ulei

alexandruu
 Share

Postare recomandată

sal..

ieri am vazut ca aveam ulei cu destul de mult sub zona hasurata ( am adaugat 500ml - atat mai aveam ramas de la revizie ) si abia a intrat acum putin pe zona  hasurata, ar mai trebui cam 500 sa fie OK. cu toate astea nu aveam aprins nici un martor in bord .. cand se aprinde oare? cat de putin ulei trebuie sa fie ? sau poate e defect ceva de nu s-a aprins ?

un consum de 1l ulei in cateva luni si 8000 km cum vi se pare ? eu nu am verificat uleiul , nu credeam sa consume, am masina din toamna, si inainte aveam o kia.. care nu consuma deloc, si nu prea verificam

motorul este cel din semnatura

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

poate nu ai senzor pentru nivel ulei. 

incearca sa faci o diagnoza, asa iti dai seama cel mai bine

Link către comentariu

Nu cred ca exista VW dupa 2000 care sa nu aiba senzor de ulei. Din ce stiu eu povesti "mecanicesti" ca manualul e in germana, cand se aprinde avetizarea de ulei mai ai cam 3 sferturi din cantitatea initiala.

Link către comentariu

Clar e mult un litru de ulei in 8000 km....mie pana acum nu mi-a papat nici o picatura (28k km) :Driver:

Modificat de dinu_s
Link către comentariu

Initiatorul topicului are 3.6 benzina din cate vad ... la astfel de motor nu stiu cum sta treaba cu consumul de ulei dar e cam ciudat sa ai sub minim si sa nu se fi aprins ...

dinu_s vad ca are 2.0 tdi CR ca are 4 litere la codul motor ... stiam ca nu ar trebui sa mai consume astea CR asa ca e normal sa nu consume

eu , am 2.0 tdi pd si tot timpul , de cand o am la 7-8 mii km mi se aprinde becul si pun cam 3-4 sute ml ulei si pana schimb uleiul la revizie la 13 000 km nu mai am treaba ,

apoi iar la fel dupa 7-8000 km se aprinde mai pun un pic ...etc oricum la tdi pd de 2 L se stie , scrie si in carte ca trebuie completat ...altii pun mai mult ... cred ca depinde si de cat de grea e talpa

Modificat de jiji2008
Link către comentariu

Depinde si cum a masurat nivelul la ulei.

Si nu in ultimul rand de plaja de turatii in care este utilizat si vascozitatea uleiului.

Modificat de Tracto
Link către comentariu

A ! tracto are dreptate , am crezut ca nu mai e nevoie sa spun , o sa zic totusi pt siguranta ...

nivelul uleiului se masoara cand motorul e rece rece , pt a fi sigur ca uleiul a coborat in baie

si suprafata pe care sta masina trebuie sa fie plana , adica daca o scoti din viteza sa nu se duca nici inainte nici inapoi

Link către comentariu

in urma cu 10mii km, am facut revizia, si la un servici cretinii au pus mai mult ulei ( cred ca 1cm peste) am avut un topic deschis pe tema asta.. si abia dupa 2-3mii km am vazut, si am mers inapoi si au mai scos. si era la nivelul max.  si nu am mai verificat, pana cand am mers la un service bosh ( pt alta prolema - zgomote la gropi ) si au verificat uleiul si au fost cam mirati ca nu s-a aprins nimic in bord.. si intradevar nivelule era sub minim.. cred ca intre cat era si max e mai bine de un litru diferenta.. ca am pus eu 500ml , si mai este loc de mai bine de 500 sa iasa dp zona hasurata in partea de sus

oricum au trecut 10mii km de la ultimul schimb, asa ca zilele astea o sa schimb tot uleiul.. si sa stau cu ochii pe el :)

Modificat de alexandruu
Link către comentariu

Alexandru Dobrescu

Eu am 1.8 tsi si dupa 11000km s-a aprins martorul de ulei si am completat cu aprox jumatate de litru.Nu stiu daca e normal sau nu dar o sa intreb la revizia de 15000 la porsche.

Link către comentariu

• 4 months later...

salut. sunt cristi. am si eu o problema cu masina mea un passat cc 2008 tdi 2.0
"mi-a aparut in bord verifica nivelul de ulei"
la ultima revizie a masini a fost facut schimbuln de ulei cu 5w30 ll (long life) care se zice ca are o intretinere de 30000km
eu ne stiind ce inseamna acest long life am cumparat normal 5w30
mecanicul mi-a zis ca nu e acelasi ulei, dar mai am de facut inca 10000km ca in baza uleiului deja in motor
astazi mi-a aparut acest mesaj in bord si ma intrebam daca se poate completa in baia de ulei cu 5w30 peste 5w30 long life
presupunand ca nivelul este jos sai la limita
sugestii??
multumesc

Link către comentariu

@alexandruu

Sal.,

La motorul 3.6 FSI intra 6 Litri de ulei la un schimb iar becul de avertizare a scaderii nivelului se aprinde cand in motor mai ramane 75% din cantitatea initiala de ulei .

Deci tu ar trebui sa adaugi 1.5 - 2.0 Litri de ulei atunci cand se aprinde martorul sau e nivelul de ulei la minim pe joja .

Ce ai facut tu ca ai pus 500 Ml este FIX PIX dupa parerea mea .

Totusi mi se pare ciudat ca-ti consuma asa mult ulei avand in vedere ca e un motor aspirat .

Ce marca de ulei folosesti ?

O zi buna .

Modificat de @DRI@N
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!