Jump to content

Originea turbinelor de pe motoarele TDI

ender
 Share

Postare recomandată

Ia uitati niste poze foarte interesante. Uitati-va cu atentie la zona pansonata, acolo unde scrie "Made in ... " :D

Este vorba de VNT15 de pe motoarele ALH si ASV

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

:D Dar sunt o gramada de componente Made in RO: amortizoare, anvelope(Zalau, Timisoara), stergatoare(Sibiu), etc

Si nu numai pt VAG.

Link către comentariu

... si lista continua: softuri pt. calculatoarele de bord, furnituri de lemn, curele, furtune...

Link către comentariu

Chiar si cumductele de benzina si frana de la Porsche sunt "made in Romania"

Link către comentariu

Ia uitati niste poze foarte interesante. Uitati-va cu atentie la zona pansonata, acolo unde scrie "Made in ... " :D

Este vorba de VNT15 de pe motoarele ALH si ASV

le face HoneyWell Garrett - Romania

http://www.honeywell.com/sites/romania/Ist...058016242D6.htm

Modificat de lucianD
Link către comentariu

Acum privind dintr-o perspectiva mai practica daca eu ma duc la ei si cer un GT17 (varianta cu wastegate) daca o si vand in romania ce imi vor zice? Ca nu vand in romania sau ca vand la aceleasi preturi ca la Porsche Bucuresti Nord sau??? Pe site nu am gasit nimic.

Link către comentariu

Acum privind dintr-o perspectiva mai practica daca eu ma duc la ei si cer un GT17 (varianta cu wastegate) daca o si vand in romania ce imi vor zice? Ca nu vand in romania sau ca vand la aceleasi preturi ca la Porsche Bucuresti Nord sau??? Pe site nu am gasit nimic.

scrie si de 17

http://www.honeywell.com/sites/romania/Sis...0991F82F473.htm

Acuma unde si cum isi vand produsele ...

Link către comentariu

andREI : Tind sa cred ca nu o sa poti cumpara , doar daca ai anumite relatii acolo unde se produc. Altfel cred ca multi ar face afaceri cu haine Nike care se produc la noi si nu numai :) La cate piese se fac in "ograda" noastra cred ca putem face o masina lejer. Oricum au fabrici la noi pt ca mana de lucru e ffff ieftina si atata vreme cat isi impun normele lor privind calitatea o sa iasa acelasi lucru produs in afara, numai ca mai ieftin.

Link către comentariu

doar daca ai anumite relatii acolo unde se produc

Numai ca sa intri in incinta Turbomecanica, te verifica de parca intri la NASA... :)

Link către comentariu

Chiar si cumductele de benzina si frana de la Porsche sunt "made in Romania"

Si "gurile" sistemului de ventilatie se fac in Romania, dar pe ele scrie MADE IN GERMANIA... :)

Link către comentariu

Pistoanele pentru TDI- uri se fac la Slatina . Cablajele se fac de Leoni la Arad si la Bistrita . Plansele bord se fac langa Sibiu de Faurecia , etc.

Link către comentariu

Turbinele sunt facute la Turbomecanica.Aveti vreunul pile pe acolo? :(

Link către comentariu

Turbinele sunt facute la Turbomecanica.Aveti vreunul pile pe acolo? :(

turbinele sunt asamblate (NU fabricate) la alta companie (Honneywell Garrett), nu la Turbomecanica. Toata productia merge la export, nu vand nimic in Romania. Componentele vin de afara si sunt asamblate aici. Calitatea lor este foarte buna intrucat nu pune mana nici un ,,roman" pe ele, totul este automatizat. Produc turbine pt VW, Renault, Iveco/Fiat, Scania, DAF.

Link către comentariu

Din cate stiu singura intreprindere din Romania unde se produc turbosuflante este Hidromecanica- Brasov , din cate stiu inca din 1984 acolo se produceau turbosuflante dupa licenta Garett.

Link către comentariu

Mare dreptate ai ....intradevar turbinele se fac langa Turbomecanica la Honneywell Garrett , a fost varamiu de curand prin Germania si intamplator a discutat cu un mecanic de acolo, se plang aia in disperare de cauza ca le pica turbinele facute la aceasta firma din Romania :()

Modificat de edy1092
Link către comentariu

nu se poate cumpara nimic de la ei din fabrica din bucuresti !! si nici de gard nu te poti apropia f mult pt ca are niste afise interesante (cap de mort, multi volti, etc) ....firma americana care se respecta si nu vrea sa intre un terorist roman de etnie bronzata care sa le ciordeasca ceva si sa le "arunce" in aer productia care pleaca din romania in camion !! :(

lucreaza exclusiv pt producator, in Bucuresti se fac TOATE turbinele pt motoare diesel VAG (si asta inca din 2004), se mai faceau la cererea producatorilor de camioane diverse turbo mari cit o zi de post (DAF, VOLVO, SCANIA, etc) , erau in discutii cu renault si mercedes tot pt a fabrica turbine pt diesel !!

personal am vazut fabrica si cum se face o turbina, FARMACIE curata !!

pina au primit OK ul de la VAG sa faca turbinele pt diesel uri, au fost in teste de calitate 9 luni, veneau aia cind li se nazarea, alegeau din gramada si testau pina la cel mai mic surub !! si i-am vazut live, aia nu erau 3 ingineri obositi carora sa le dai o tuica si sa vada ce vrei tu, erau o armata intreaga care si de era fabrica lu' masa si avea ceva naspa, o criticau !! si in prezent lucrurile merg la fel, vin aia cind vrea avionul lor si verifica !!

pt cine scria mai sus ca a spus x ca are probleme cu turbo alea, etc ........masinile cumparate in romania in ultimii 2 ani au TOATE turbo fabricat in romania, cite s-au stricat?

PS: turbo pt bentley se fabrica in romania !! am vazut cum aratau cutiile in care erau transportate, parca carau oua rolex, asa erau infofolite ale draq fieratanii !!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!