Jump to content

Leoaica mea cea noua

bobo22

Postare recomandată

Legal, garantia incepe sa curga nu de la producerea bunului, ci de la momentul schimbarii dreptului de proprietate sau, mai precis, de la data cand ai semnat c-o iei. Nu de la data achitarii avansului sau mai stiu eu ce.

Dupa ce i-ai facut inspectia vizuala si tehnica la momentul predarii si s-au constatat (sau nu) eventualele neajunsuri/abateri de la starea normala a produsului (in cazul nostru, a masinii), se semneaza un proces verbal de predare-primire si acela e momentul in care garantia incepe sa curga.

Ar fi ridicol ca garantia sa inceapa de cand i-a ajuns masina pe stoc dealerului; daca el nu-i capabil s-o vanda 9-10 luni, ce face ala care o ia, mai are un an si 2 luni garantie?

Link către comentariu
  • Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• bobo22

19

• STC

8

• Cristian

5

• TIBI_84

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

Da, masina mea a venit cu stopurile cu Led, totusi are led-uri doar la frana, restul sunt iluminate cu becuri.

Referitor la zgomotul din portbagaj, du-te la service si spune-le sa-ti regleze tampoanele de la haion, am avut acelasi zgomot care s-a rezolvat la prima revizie, prin reglare. E o problema cunoscuta la Leon 1P, tin minte de acum cativa ani, cand se discuta despre problema asta.

Confirm si eu ca garantia incepe sa curga din momentul in care se face livrarea.

Link către comentariu

Cristian, vorbesti de bumbii aia negrii de pe haion care intra in stopurile de pe aripi?

Link către comentariu

Da, alea trebuie reglate. Daca nu sunt reglate cum trebuie, haionul se misca la denivelari/limitatoare de viteza si scartaie.

Link către comentariu

Bogdan ,asta e treaba de max 1minut. O rezolvam cu un imbus fara a fi nevoie de vizita la dealer ;) .

Link către comentariu

Si eu confirm ca garantia incepe din momentul livrarii. Are si data pe certificatul de garantie.

Legat de haion cred ca de acolo provine zgomotul. Este destul de suparator pt o masina noua nouta.

Am sa incerc cu tibi sa desurubam pt ca eu cred ca nu trebuie stransi bulbii aia ci desfacuti ca sa nu se mai auda.

Oricum si daca ma duc la service nu cred ca au sa imi faca mare lucru.

Multam pt sfaturi tuturor.

Link către comentariu
  • 4 months later...

Sa stergem praful pe aici.

Masina are acum 9000 KM facuti fara prea multe incidente.

Am sa amintesc decat unul , cel mai “grav” daca pot sa spun asa. Acum cateva luni masina a inceput sa traga destul de violent inspre dreapta. Asta daca luai mana de pe volan. Mergand in linie dreapta, volanul statea orientat inspre stanga iar masina tragea dreapta.

Am egalizat presiunea in roti, am intrebat in stanga-dreapta dar degeaba. Asa ca am facut o programare la Seat Ploiesti unde masina a fost testata de cineva de acolo. Au testat-o pe drum sip e elevator. Dupa ce au facut geometria rotilor , au strans o bucsa la roata dreapta fata si dupa aceea masina a mers normal. Verdictul a fost …. ??? Nici ei nu au stiut si nici eu nu am inteles ce a avut pana la urma. Sfatul lor: “ Daca mai face schimbati si d-voastra roata din stanga cu cea din dreapta si vedeti ! “  :tuktuk:

Despre cum s-au comportat cei de la service nu vreau sa comentez. Mentionez doar ca nu am sa mai merg la Seat Ploiesti ca sa rezolv vreo alta problema la masina.

Am avut o nemultumire legata de consumul pe care l-am avut pe autostrada. Am fost de cateva ori la mare in vara care tocmai a trecut si consumul mi s-a parut ridicat. Valorile au fost 7-7.5. Am observant ca a depins de caldura de afara pentru ca alti factori care sa influenteze consumul nu am avut. La dus la mare a consumat 7 iar la intors 7.5. Acelasi drum, aceeasi viteza constanta de 130-140 km/h. Discutand cu cativa posesori de 2.0 TDI am aflat ca ei au avut un consum de 6.5 la aceeasi viteza de deplasare. Atunci m-am mai linistit. Cat sa consume un motoras de 1.2 la viteza aia.

In rest, daca nu merg pe autostrada, consumul variaza.

De exemplu, m-am intors sambata de la Sinaia cu un consum de 5.0 la suta de km. [DELETED]

In oras oscileaza foarte mult. Am avut consumuri de 6, dar si de 10 litri la suta. De obicei consumul sta undeva pe la 7.5 - 8. Multumitor zic eu.

Poze cu leoaica or sa vina pentru ca inca nu le-am descarcat din camera foto.

Ca si modificari as vrea sa ii pun lumini pentru picioare dar nu prea am timp pentru achizitia lampilor. Cat despre montajul lampilor cred ca o sa imi fie cam greu pentru ca masina este in garantie si nu vreau sa o pierd.

Cam atat pentru moment.

Va salut pe toti si numai drumuri bune sa aveti ! :salut:

Bogdan .

Modificat de Bwwlan
Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Azi au venit si noii botosei de iarna ai masinii mele.
Am cumparat Dunlop Wintersport 4D. Jantele le aveam de mai demult, cumparate de aici de pe forum. Astept sa se mai raceasca putin afara ca sa le montez.
Am ales jantele pe 15" pentru ca sunt o dimensiune uzuala si cauciucurile sunt muult mai ieftine si in plus, din cate stiu , este indicat sa ai cauciucuri de iarna mai inguste decat cele de vara. Cica ar inainta mai bine prin zapada. Parerile sunt impartite in legatura cu acest subiect si nu vreau sa intru in polemici inutile.
Acum ramane de vazut la iarna cum se vor comporta.

Am o poza cu un consum de invidiat. Era in cadere libera :10[1]:

Coboram de la Cota 1400.

post-64349-0-33512500-1381253902_thumb.j

post-64349-0-37223400-1381253909_thumb.j

post-64349-0-44174200-1381253918_thumb.j

post-64349-0-38353500-1381254614_thumb.j

Modificat de bobo22
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Aseara masina a facut primii ei 10 000 km. II urez sa ma poarte sute de mii de km la fel cum a facut-o pana acum.  
A primit cadou, de sambata, in avans, o spalare cum trebuie.
Am reusit sa fac si o poza pe care mi-o doream mult. cea cu cei 9999 km. 

:salut:

post-64349-0-08334000-1382522609_thumb.j

post-64349-0-44400500-1382522610_thumb.j

Link către comentariu

Merci frumos.

Absolut nici o problema.

Am inteles din ce am cititi pe forum ca problemele ar aparea dupa prima revizie, adica dupa 15 000.

Eu sper ca masina mea sa fie o exceptie.

Nu de alta dar imi place foarte mult si nu vreau sa fiu nevoit sa o dau .

Link către comentariu

De ce sa o dai daca vor aparea probleme la distributie? O schimbi, gratis, sub garantie si te bucuri de ea mai departe, ca mine! :)

Link către comentariu

Asa am sa fac, iti dai seama.

Eu sper sa apara problemele cat timp este in garantie, adica in 4 ani.

Daca apar dupa, si o sa fiu nevoit sa schimb 3-4 lanturi, cum am mai auzit, am sa o dau cu siguranta.

Eu sper sa fac km cat mai repede ca daca este sa apara ceva sa fie in garantie.

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos in continuare!

Congrats pt pregatirile de iarna,se le tocesti la timpul potrivit,fara evenimente :)

Link către comentariu

daca nu ai probleme in astia 4 ani, nu vei avea dupa (cu lantul ma refer) restul nu stiu ce sa zic !

Link către comentariu

@ Adrian_S: merci frumos pt urari. Sper ca sa tocesc cat mai greu cauciucurile de iarna.

@Ionut_slatina: Si eu sper sa nu am probleme numai ca ma gandesc ca degeaba sunt 4 ani daca nu sunt si km facuti.

:offtopic:

Felicitari pt noua achizitie Ionut. Ma bucut pt ca motorasul cel nou este mai bun decat ce era inainte. Raman mereu uimit de ce consumui spuneti ca aveti pe noile Skode Octavia. Nu imi vine sa cred. 

Link către comentariu

Așa am zis și eu pana sa văd pe proprie piele ... chiar difera consumurile. Leonul a venit după mine în coloana de la București la Slatina și a avut 5,8 % consum fără AC în comparație cu 5% cu clima la skoda. Dar astea sunt discuții ce nu își au rostul pe topicul tău.

Frumoase încălțările de iarna. Eu am luam a 2 ani anvelope Pirelli snowcontrol 2 ..... mega bune. Sa ne ții la curent când da fulgul Cum se comporta botoseii .

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Link către comentariu

Am sa postez pe topic despre cum se comporta anvelopele de iarna.

Sincer, deabea astept sa ninga numai ca sa vad cum se comporta.

:tuktuk:

Pana atunci numnai drumuri bune tuturor !

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

In weekend am reusit sa pun anvelopele de iarna.

Spre surprinderea mea am vazut ca nici o roata nu are prezoane antifurt  :ceuameni:

Acum sunt in cautare de prezoane antifurt. Stiti cumva daca dimensiunea lor este 14X150 ?

Am avut ceva emotii la rotile pe fata pentru ca distanta de la janta pana la etrieri este minima. Deabea incape un varf de ac. Bine ca nu atinge janta ca altfel eram in pom. Am avut noroc.

Prima impresie este ca sunt mai zgomotoase decat cele de vara, ceea ce este si normal avand in vedere ca au mai multa "carne" .

Am mers cu ele si cu 120-130 km/h si sunt destul de ok. Nu mi se pare ca zgomotul la rulare este foarte mare in comparatie cu rularea la viteze mai mici.

Acum astept zapada. Sa vedem cum or sa se comporte pe zapada. 

Numai bine tuturor !

post-64349-0-96092500-1384329114_thumb.j

post-64349-0-49092400-1384329117_thumb.j

post-64349-0-18303300-1384329121_thumb.j

post-64349-0-64089100-1384329125_thumb.j

post-64349-0-74641800-1384329454_thumb.j

Link către comentariu

Asa stie Dunlop sa le faca ....mai zgomotoase. Sa vezi Dunlop de vara cu ceva uzura ...zici ca ai rulmentii dusi :))

Eu cand iau bocancii parca sunt pe perinute de aer .....pufoseniiiiiii !! Pirrelli Snowcontrol 2

Link către comentariu

@ionut slatina Ce tot ii dai cu pirelli snowcontrol, nu de alta, dar sunt mult mai zgomotoase decat ce are el. (asta conform specificatiilor). Plus ca in review-uri pirelli sunt mult mai slabe!

Sa porti sanatos botoseii, o sa vezi ca nu ai gresit deloc mergand pe aceste anvelope!

Link către comentariu

@nervoss era doar o parere nu un indemn de cumparare.

Daca eu sunt multumit de Pirrelli asta nu inseamna ca "II DAU" sfaturi de cumparare. Fiecare este liber sa aleaga ce vrea. Eu cu Dunlop am avut neplacuta surpriza sa le aud pe 2 masini diferite cum uruie ca rulmentii. Acum mai depinde si ce cauciucuri de vara avem si facem comparatie cu zgomotul lor. Eu cand trec pe iarna sunt "linistit" in masina ! Dar hai sa nu ii poluam topicul aiurea !

bobo -  asteptam o parere cand da zapada. Pana atunci, drumuri bune !

Link către comentariu

Eu ma refeream ca sunt zgomotoase pt ca se aud mai tare decat cele de vara. Este si normal  sa fie asa.

Cand am ales cauciucurile de iarna m-am ghidat dupa topul celor de la ADAC.

In el, spre surprinderea mea, Pirelli au un loc care nu este in top. Cred ca nu este nici macar in top 5. NU stiu de ce dar se pare ca Dunlop sunt mai bune.

Pe eticheta ecologica scrie ca scot ca si zgomot 68 DB pe cand majoritatea producatorilor au 72 DB, chiar mai mult.

Acum eu nu am mai avut alt tip de cauciucuri de iarna (de firma ) ca sa le pot compara. O sa vedem cum se comporta pe zapada. Acolo vedem dc isi merita banii.

Link către comentariu

Bobo ..ce cauciucuri de vara ai ? La mine a venit cu Bridgestone și cu ele fac comparație.

Nu știu date tehnice ale anvelopelor, eu mi-am spus impresia și feelingul meu la volan. Multumit de cele de iarna. Nu aceeasi parere o am la cele de vara .... cu Leonul lui fratimio încălțat cu Pirelli era sa ies de pe traseu într-o curba în care am intrat ca de obicei cum intru și cu a mea. A intrat ESP ul, scartaia ca nebuna .... Ca sa nu mai zic și de frânare ca m-am oprit milimetric de curul unui Audi 80 care întorcea pe linie continua.

Sa ne bucuram de Leoaice fără belele !!!

Link către comentariu

De vara am Bridgestone. Eu sunt foarte multumit de ele. Am vazut ca sunt si in topul celor de la Adac. Undeva pe locul 4 parca pt dimensiunea respectiva. Nu am ce sa le reprosez. Masina zici ca e lipita de asfalt. la franare la fel. Am intrat in unele curbe mai tare si masinaa a stat lipita de zici ca are aracet pe roti. Mai eate si puntea spate care face toti banii.

Sincer, jantele pe 15 si cauciucurile de iarna comparandu-le cu cele pe 16 de vara, nu imi plac deloc. Se simte o diferenta destul de mare si la franare si la stabilitate. Poate la franare este si datorita termperaturilor inalte care au fost pana acum. Nu stiu ce sa zic.

Deabea astept zapada dar numai ca sa incerc odata cauciucurile. Dupa aceea sa nu nai ninga decat la munte. :-)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!