Jump to content

conversie 5 locuri la CC

bartro
 Share

Postare recomandată

De scurt timp avem un VW Passat CC, din mai 2010. Pe bancheta din spate are 2 locuri. Am vazut ca undeva prin 2010, VW a introdus ca optiune bancheta cu 5 locuri. Sau mai bine spus, nu are acea cutie de depozit in mijloc, si are o centura + tetiera.

Acuma ma gandeam, ar fi posibil un upgrade (eu asa consider) de la 4 locuri la 5? Am cautat ca orice om pe google si am gasit niste polonezi care vand la bani frumosi ce numesc ei un 'kit' pentru conversie. Cand le am interogat pe mail ce mai exact contine kit-ul, au dat un raspuns din care inteleg ca contine doar o perna pe care o pui in locul cutie. Eu as vrea sa am si centura. Perna pot s-o fac si in Romania ma gandesc.

A facut cineva o conversie de gen? Oare masina are puncte de prindere penru centura din fabrica? Merge asa cu pernita sau pot sa am noroc imens sa gasesc un sezut complet pentru 5 locuri?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, varianta cu trei locuri in spate are trei centuri si alt sistem de rabatare a banchetelor, deci nu cred ca e chiar usoara o conversie...

Sent from my ASUS Transformer Pad TF700T using Tapatalk HD

Link către comentariu

Si in talon cum faci?Treci cu pixul 5 locuri?

Link către comentariu

Stiu, acolo n-am ce face. Nu o sa circul in conditie de microbuz, nu asta e intentia.

Ca o adica, daca exista cc cu 5 locuri, probabil la RAR pot sa rezolv si aspectul asta.

Modificat de bartro
Link către comentariu

De rezolvat se rezolva la RAR, daca indeplinesti toate conditiile: tetiera, centura, loc etc :)). Cea mai rapida varianta ar fi sa cumperi bancheta spate cu 3 locuri + restul acaretelor, poate chiar sa gasesti un vanzator (pe ebay.de spre exemplu) care sa accepte bancheta ta + diferenta pentru una cu 5 locuri. Merita incercat, caci pe piesa la reprezentanta probabil iesi la niste scoruri monstruoase...

Link către comentariu

O sa pandesc Ebay. Pana acuma am doar interioare complete la niste preturi mari.

Ce sa fac, daca sotia a vrut CC, acuma ma chinui cu aspectele practice.

Link către comentariu

da, eu zic ca poti incerca sa faci o proba cu un sezut de bancheta de Passat b6 Sedan - eventual sa fie tot unul cu interior sport - alcantara - sa vezi la fix cum se aseaza - prinderile sunt la fel la ele, chiar daca e sport ori nu.

Am demontat de multe ori, dar nu am acordat atentie prinderilor - sa-ti garantez ca au aceelasi model - dar eu te sfatuiesc sa incerci - ca atunci o sa ai mai multe variante.

Daca vrei, poti sa faci o proba si cu al meu - ti-l scot si ne uitam daca merge sau nu.

Link către comentariu

Mersi, poate o sa te deranjez la un moment dat.

Intai o sa vad cum sa da jos, daca gasesc prinderi pentru centura, si o sa fac si niste poze.

Link către comentariu

prinderi - mai mult ca sigur le ai, in podea ... dar o sa fie acoperite cu materialul insonorizant care e pulverizat pe tabla.

Link către comentariu

• 1 year later...

Salutare , ai rezolvat problema cu cele 5 locuri ? Daca nu wu te pot ajuta sa iti dau bancheta mea care are 3 locuri , este impecabila de piele neagra cu alcantara ( sportline) , imi doresc de mult sa iau una cu 2 locuri mai alea ca am rotile care lovesc in aripi pe spate si nu pot sa iau nici 2 pers :)))

Link către comentariu

Nu mai am facut absolut nimic in privinta asta, problema a ramas la starea initiala :)

Esti din Craiova?

ps. piele neagra / alcantara e si al meu.

Modificat de bartro
Link către comentariu

Da sunt din craiova , dar iti pot face poze cum vrei tu , masina mea e break" dar interiorul e de berlina dar s-a nimerit la perfectie , uite nr meu 0785 780 548 suna-ma si vorbim mai multe eu chiar vreau sa am motiv sa nu pot baga 3 persoane in spate :)))

Link către comentariu

dar de ce sau facut cu 4 locuri?

Si eu vreau sa-iau un CC dar sotia nu vrea ca are doar 4 locuri.

Link către comentariu

Exista si CC cu 5 locuri in talon si banchete pe masura.

Modificat de gaborvad
Link către comentariu

din ce an de constructie sunt cele mai reusite CC-uri?

vorbesc de cele pe diesel

Modificat de calinovs
Link către comentariu

dar de ce sau facut cu 4 locuri?

Si eu vreau sa-iau un CC dar sotia nu vrea ca are doar 4 locuri.

se inlocuieste doar sezutul banchetei, cu unul de la Passat B6 si devine cu 5 locuri.

din ce an de constructie sunt cele mai reusite CC-uri?

vorbesc de cele pe diesel

toate au plusurile si problemele lor - citeste in aria Passat B6 si vei vedea si care sunt bubele.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Am facut azi conversie la 5 locuri, de fapt am facut schimb de banchete cu Gode, am fost niste oameni seriosi si ne am intalnit la Pitesti dimineata la ora 8 :)

Am facut schimb si de sezut si de spatar, ca sa am si a 3-a centura. Sezutul de 4 locuri nici nu are loc destula pentru cele 2 prinderi de centura care vin una langa ala.

Schimbul a fost usor, noroc cu praktiker din zona, nu aveam un bit M la noi pentru cuplaj de centura care e prinsa in caroserie.

Il multumesc pe Gode inca odata.

Link către comentariu

Chiar am avut noroc mare cu Praktiker :))) , ma bucur ca totul a fost ok si s-a potrivit la fix , esti un om de cuvant si mi-a facut placere sa ne intalnim. Si ca sa fie treaba treaba am mai facut o conversie buna pr ziua de azi :d ( consola centrala de passat b7 :d mai trebuie ornamentul de manuala deoarece masina a fost automata) dar nu e asta o problema , problema si bataie de cap o sa imi dea legaturile butoanelor :d

Modificat de Gode
Link către comentariu

• 3 months later...

Deci se potriveste fara nici un fel de adaptari bancheta spate(sezut+spatar+centura) de pe passat b6 cu interior sport?

Link către comentariu

Da, nu am facut nici o modificare nici la masina, nici la bancheta.

Sezutul se potriveste, dar e mai bine sa fie de pe un sedan. Cel de break are prinderi pe masina un pic altfel. Se protriveste si asta, dar nu o sa sta prins pe partea spre fata pentru ca lipsesc 2 ochi de prindere. Adica, e fixat doar pe spate/lateralele.

Spatarul se portiveste, si fara sa fie demontate pernele lateralele daca materialul este identic, e mai usor asa.

Centuriile se potrivesc, prinderi pe caroserie sunt identice. Cel de mijloc parca este prinsa de spatar si foloseste inca un punct de prindere impreuna cu o centura laterala (2 pe un surub).

Si tetierele sunt identice din ce am vazut, dar le am pastrat pe cele care erau pe bancheta cu 3 locuri.

Link către comentariu

Eu de abia am rezervat masina doar ca e singurul lucru major care ma enerveaza si vroiam sa vad daca se poate face si dupa aceea sa vad costul.

Din pacate desi e foarte frumoasa tapiteria,e combinatia de piele neagra,pe lateralul scaunului cu centru din piele bej + alcantara bej .M-am uitat si nu gasesc nicaieri.

O sa imi trebuiasca multa rabdare .Multumesc pentru raspuns si eventual, daca ai putea pune ceva poze sau un link unde ai deja poze ,ti-as fi si mai recunoscator.

Link către comentariu

Eu am piele neagra - alcantara negru, si cum vezi, timpul intre deschiderea thread-ului si rezolvarea este mai mult de un an. Dar nu am cautat sa cumpar inca un interior, am avut noroc ca am putut sa fac un schimb fara bani.

Poze nu am facut, operatie de schimbare este destul de simplu, dar 2 lucruri au dat un pic cu gandire - nu stiam cum sa rabatez spatar la CC, am gasit apoi 2 sfori semi-ascunse in porbagaj intre spatarul si caroserie, daca tragi de ele se poate rabata spatarul. Apoi desfaci o placuta care tine o axa pe care rabateaza spatarul, o ridici din nou dar fara sa se blocheaza la loc, si in pozitia asta spatarul poate fi ridicat din prinderi de pe caroserie.

La spatarul de sedan e mai usor, e din 2 bucati, se poate ridica fiecare bucata simplu dupa ce e desfacut placuta de pe axa.

Sezutul nu e prins cu nici un surub, in fata are 2 ochi care se desfac cand tragi sezutul in sus, iar in spate are 2 carligi, trebuie apasat pe spate si impins spre portbagaj, si se deblocheaza.

ps. in talon o sa ramana o masina cu 4 locuri. Nu m-am interesat la RAR.

Modificat de bartro
Link către comentariu

Sal....bartro...poti pune , te rog niste poze cu locul unde se afla franghiile si placuta respectiva?!?...de multe ori am avut nevoie sa rabateZ bancheta si n-am stiut cum....de ex.bradul de crăciun n-a avut loc....ms anticipat

Link către comentariu

Cu placuta nu a treaba daca doar vrei sa rabatezi spatarul.

Cu poze nu pot sa te ajut, nu mai am bancheta originala.

Nici eu nu stiam ca se poate rabata. Uite-te in portbagaj, intre spatarul si tapiterie pe lateralele trebuie sa iese un cap se sfoara, ca un siret de pantof.  Daca tragi de ei poti rabata bancheta.

Am gasit o poza pe net cu un spatar, am incercuit siretele:

post-13959-0-76330400-1420707929_thumb.j

Modificat de bartro
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!