Jump to content

Lumina de ceata spate B7 LED integrat

florinkn
 Share

Postare recomandată

La versiunea simpla (fara LED) de stopuri la Passat Variant B7 becul pentru ceata e un LED integrat in stop.

http://data.motor-talk.de/data/galleries/0/182/2269/40854952/rl-pv-b7-2963356014470935145.jpg

Se poate schimba acest LED sau trebuie schimbat tot stopul (3AF945093B)?

Ma uimeste faptul ca un LED se poate arde asa de usor (Passatul avea 18000km cand a aparut eroarea in bord).

De schimbat stopul nu e mare filosofie: se desfac cele 2 piulite de 8 si se scoate un steker.

A mai patit cineva acelasi lucru? Led ceata stricat?

post-22956-0-19215400-1365024924_thumb.j

post-22956-0-98326400-1365024942_thumb.j

post-22956-0-63759900-1365024961_thumb.j

post-22956-0-34353900-1365024972_thumb.j

post-22956-0-50983100-1365024990_thumb.j

post-22956-0-99330900-1365025012_thumb.j

post-22956-0-33029500-1365025547_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Geisterfahrer

Huh? Buna intrebare....ciudat sa se intample asta la kilometrajul tau (eu mai am nitel si te ajung). Ai aprins mult lumina aia de ceata sau de ce sa se fi ars?

Am dat si eu stopurile jos o data si chiar ma intrebam cum se ajunge la ledul ala. Totusi, s-ar putea sa nu fie led-ul in sine, ci un contact slab sau poate chiar rezistenta de balast. Ledul se aprinde, sau doar apare eroarea in bord?

Sterge eroarea, pune contactele la loc si vezi daca mai apare. Daca nu se schimba nimic, as merge la VW sa o rezolve, presupun ca ai masina in garantie.

In orice caz, scrie aici ce-ai rezolvat.

Link către comentariu

Becul in bord s-a aprins cand l-am activat. Nu am dat o mare importanta, asa ca am zis ca il voi schimba eu. Am sters cu VAG-Comul eroarea si am mers asa. Dupa ce am citit cu Vag-Comul am costat ca eroarea cu Ledul de ceata a mai cunoscut-o masina. Iata ca acum am 32000km si m-am hotarat sa il schimb si am avut surpriza cu LED-ul. Voi verifica voltajul pe cablu sa vad cat vine 10W cu 13V ( sau 2,2 W).

Am atasat poza cu cele 2 piulite de 8 ce tb desfacute pentru a scoate stopul spate stanga.

post-22956-0-56846000-1365065035_thumb.j

Link către comentariu

Geisterfahrer

Da, demontarea stopului e simpla. Vezi insa sa nu pierzi cele 2 (sau 3?) distantiere de plastic transparent care sunt intre corpul stopului si caroserie. Sunt mici si transparente, se pierd usor ;)

Totusi, de ce te chinui si nu mergi la VW? Sigur, vor incerca probabil sa te puna sa platesti pentru ledul schimbat (daca intr-adevar e ars), dar oricum va trebui sa-l cumperi de undeva chair daca reusesti singur sa ajungi la el.

M-ai facut curios cu problema ta si am cautat pe ceva forumuri germane. Am gasit un singur raspuns (pe-aici nemtii nu prea isi rezolva singuri problemele, ca doar d-aia exista garantie). Zice ca LED-ul nu se poate scoate de acolo, e integrat in stop si trebuie schimbat cu totul:

Die Nebelschlussleuchte ist eine LED.... diese kannst du nicht einzeln
wechseln. Wenn die kaputt ist, dann brauchst du eine neue Rückleuchte...
Von daher "kommst du da nicht ran"... wink.gif

Modificat de dinu_s
Link către comentariu

S-ar putea sa ai surpriza sa nu poti masura tensiunea cu multimetru , sigur are generator de curent constant pe LED, iar in lipsa sarcinii nu apare nici o tensiune. Se masoara cu osciloscop, poate sa fie si factor de umplere variabil si nu il poate integra multimetru.

Offtopic: in perioada 2005-2010 , tot ce am luat de la Hella, dar absolut tot cu LEDURI CELIS au cedat in maxim o luna, am renuntat sa le returnez pentru ca dura de fiecare data o luna si am proiectat si facut alte generatoare de curent constant pentru LED-uri. Niciodata nu a cedat vreun LED.

Din farurile ce au aparut in ultima perioada cu DRL LED, Audi, Passat, toate au avut probleme cu modulul de comanda led-uri. La unele o ok sunt externe la altele sunt in far , se schimba farul.

Este posibil sa fie un singur LED acolo( sau o arie serie-paralel integrata) alimentat la 3.5V , radiatorul are sigur montat si modul de generator de curent la 0.6 A , posibil ca LED-ul sa fie ok . Din pacate presupun ca sunt monobloc si nu ai acces.

Este posibil ca pe radiator sa fie doar un divizor rezistiv si curent constant vine din central electric .

Testare: deconectezi mufa si pui bec echivalent de putere , vezi daca apare vreo eroare.

Si aici e posibil sa nu poti masura tensiunea ( cand ai desigur sarcina becul) din motivele de mai sus.

Precizarile de mai jos le fac pentru ca poate din greseala si rapiditate ai facut niste confuzii.

Nota:

Tensiune - V ( volti)- masurare in paralel pe sarcina

Curent -A ( amperi)- masurare in serie pe sarcina

Putere -W (wati) P = Ux I ( cazul curentului continuu)

Toate bune!

Modificat de Mecatronic
Link către comentariu

In ultima poza se vad 2 suruburi pe spatele stopului, in partea de jos, ai incercat sa le desfaci si pe alea ?

Link către comentariu

Am desfacut suruburile dar nu am putut desface stopul. O fi capsulat, lipit sau o fi vreo clapita. Oricum chiar daca desfac stopul habar nu am unde gasesc inlocuitor pentru Ledul de ceata.

Cred ca voi cumpara stopul cu totul si gata. Pe ebay ajunge la 40€.

Referitor la garantie... nu stiu daca mai am. Masina e productie 11.2010, iar garantia de la fabrica e 2 ani. Ar trebui sa intreb, desi ma indoiesc ca arderea unui bec (LED) va fi acoperita de garantie.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

S-a rezolvat.

Am cumparat cu totul stopul si problema a disparut. Lumina de ceata spate functioneaza. A fost deci LED-ul de ceata stricat. Cred ca cei de la VW ar trebui pe viitor sa fie mai atenti cu piesele puse pe masini. :dry:

Link către comentariu

Geisterfahrer

Ai cumparat doar partea stopului care e in capacul portbagajului vrei sa zici? Cat a costat?

Link către comentariu

• 6 months later...

Imi trebuie un stop stanga spate. Am spart geamul. Stopul este fara led, cred. Cum verific daca am stop cu led sau fara? Aveti idee unde gasesc un stop spate stanga sh? 

Masina este un passat din septembrie 2012 3C.

Multumesc.

Link către comentariu

Poate cineva să descrie cum se schimbă un stop spate?

Link către comentariu

Iti dai seama imediat daca stopul este cu leduri..le vezi cu ochiul liber cand sunt aprinse.

Se schimba relativ usor.

Modificat de Akaiu07
Link către comentariu

• 7 months later...

Salut

Am observat ca LED-ul de ceata e si pe stopul stanga,si in dreapta. La mine cel din dreapta nu merge si nici nu am vre-un martor pe bord sau sa primesc vre-un mesaj.  

Nu am reusit sa vad la vre-un passat 2011 variant daca ceata se aprinde pe ambele parti sau doar pe stanga.

In cazul in care trebuie schimbat, are cineva stop dreapta (non LED)?

Link către comentariu

• 5 months later...

Am spart stopul stanga ,le -am schimbat pe amandoua ,adica cel montat pe aripa ,si cel montat pe haion .Problema este ca mi sa aprins lampa la bord.Doresc un sfat din partea colegilor, acum ele functioneaza normal .

Link către comentariu

Sterge eroarea cu VCDS sau macar vezi pe CB ce spune.

Link către comentariu

Multumesc am sa incerc, daca nu reusesc dau un tel. SARBATORI FERICITE ,LA MULTI ANI !

Link către comentariu

• 3 years later...

Stiu ca a trecut ceva timp dar, asa este, LED-ul de ceata nu se poate schimba. Este prins cu doua suruburi inainte de lipirea fetei stopului. L-am descoperit cand am spart stopul. Arata asa:

21altmu.jpg

Link către comentariu

• 1 year later...

Nu contează dacă masina are pachetul led pe far sau stop, în stop exista pe ceata doar un led. Eu am dat jos stopul și am schimbat ledul.. Am făcut tb cu un electrician și este turnat ledul în poziția lui. Noi am decupat la cald(topit plasticul turnat) și montat un led de 3 lei. Am pus înapoi ledul nou care acum l am fixat aproximativ ls fel și merge de 1 an. 

Link către comentariu

Salut, la un b7, dacă îi schimb stopurile cu becuri clasice, cu stopuri om cu led, funcționează normal, sau trebuie făcute si alte modificari? 

Link către comentariu

Trebuie făcute modificări... Respectiv recodare centrala electrica

Link către comentariu

Multumesc, am inteles Florinele, deci doar software, nu si hardware, dar dacă le montez fără a face codarea nu funcționează deloc s-au functioneza dar îmi arată eroare de bec ars? Vreau să le montez pe mașină sa le verific inainte de al le cumpara.

Link către comentariu

Florin,valorile astea merg si la mine ?

Screenshot_20191221-110307_Samsung Internet.jpg

Modificat de Cehu
Link către comentariu

Nu merge asa la Passat. E din byte18. Atenție.. Ca poți deteriora Bcm ul, dacă nu se modifica cum trebuie și nu se utilizează o interfață originala 

Link către comentariu

Ok, mulțumesc Florin, ne auzim la telefon cand le achizitionez.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!