Jump to content

Bora BBU

ValyMic

Postare recomandată

Va salut cu respect, stimati colegi ! In urma accesarii din ce in ce mai dese, zilnice pot spune, a acestui minunat Forum, vazand pe alti colegi ca isi prezinta fiecare "iubitele" mi-am luat inima in dinti si m-am decis sa mi-o prezint si eu pe a mea... Desi e o masina comuna, modesta pentru unii, din punctul meu de vedere e motivul zambetului cand merg spre garaj si a ranjetului cand sunt la volan, cu toate ca deja are 2 anisori la mine.

Este vorba despre o VW Bora Variant, motorizare 1.9 TDi (tip AJM) cu 116 caluti frumosi, cutie 6+1.

Este fabricata in Aprilie 2000, eu am cumparat-o in 2011 in Martie gata inmatriculata, atunci avea 204.000 km, iar de atunci am contorizat 235.000. Ma declar foarte multumit de masina, de cum se prezinta in continuare, de tinuta de drum...si de consum.

Sa o descriu in starea originala:

- Motor 1.9t Tdi (AJM) de 116 cai

- Cutie viteze manuala 6+1

- Climatronic

- ABS + ASR

- Geamuri electrice fata/spate

- Oglinzi electrice si incalzite

- Duze spalator parbriz incalzite

- Alarma si Inchidere centralizata cu cheie tip briceag din fabrica

- Computer de Bord Minidot ( sper ca bine zic)

- nu e mult, insa imi satisface nevoile...deocamdata

Dupa ce am cumparat-o, am schimbat urmatoarele:

- Distributia completa ( intinzator hidraulic, pompa apa, role etc)

- Schimbul de Ulei si toate filtrele ( pana in prezent, a doua oara deja)

- Discuri si placute frana pe fata ( nu stiu firma)

- Senzor nivel ulei

- Senzor ABS dreapta spate

- Microswitch portiera sofer, cu ajutorul colegului  merdan, caruia ii multumesc inca odata

- Poate ceva maruntisuri...nu mai tin minte.

- Ar mai fi nevoie de amortizoare, ca dau semne de oboseala, discuri si placute fata/spate ( pe fata mi s-au strambat,dar nu stiu de ce) 

S-au adus urmatoarele modificari,daca se pot numi asa:

- Jante pe 16" ( nu stiu modelul, poate ma ajutati)

- Folie solara Llumar cu 7% transparenta

- Cd player JVC ( nu stiu de care) + amplificator si subwoofer in portbagaj

- Cotiera AM dedicata

- Paravanturi geamuri fata ( foarte utile vara)

- Cauciucuri de Iarna noi, marca Riken, pe 195/65/15", ma declar foarte multumit de ele.

- nu-mi mai amintesc, dar daca mai e ceva, postez dupa...

Ca si planuri de viitor, ar fi urmatoarele, dar fiind student la Asistenti Medicali, timpul si in special fondurile apar mai greu,din pacate... :

- Resoftare de calitate, decenta, dar cat sa nu fie nevoie de schimbari mecanice.

- Faruri cu Lupa ( astea originale s-au matuit tare, plus oglinda e pic dusa) si e nevoie

- Volan OEM in 3 spite, poate chiar si imbracat in piele

- Interior cu incalzire in scaune

- Plafoniera W8 OEM

- Iluminare la maneta de deschidere a usii din interior

- Montare difuzoare in portierele din spate

- Maneta tempomat

- Cotiera OEM ( asta ce o am e in stare perfecta, nu misca sau scartaie, dar...nu e OEM)

- Alte jante, de preferat OEM tot pe 16" ( astept eventual oferte de schimb)

- Stopuri de pe modelul Pacific, cu semnalizare alba

- Anulare stergator hayon ( doar sa gasesc dop de inlocuire)

- daca mai apar ceva pitici...este loc

O sa incerc cumva sa pun si niste poze, sper sa ma descurc si sa nu ispreavesc ceva.

Astept si primesc impresii, bune sau rele, dar conscructive. Respect ca sa fiu respectat !

Va multumesc pentru atentie, si va doresc tuturor drumuri bune si cat mai multi kilometrii cu ale voastre.

Modificat de ValyMic
Link către comentariu

Asa DA! Felicitari si cat mai multi km fara incidente neplacute!

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Link către comentariu

Frumoasa masina , sa o stapanesti sanatos ! :001: Ai aceeasi motorizare ca si golful meu ,i-ar la interior arata chiar mai bine datorita instalatiei climatronic .Vazand ca esti din baia mare indraznesc sa te intreb de un mecanic bun , deoarece urmeaza sa schimb telescoapele pe spate si m-ar interesa unul bun ( ca de mecanici gen dorel ii plin ) .O zi buna   :RO flag:

Modificat de oliwerrr39
Link către comentariu

Frumoasa Bora sa-o stapinesti sanatos si drumuri bune.

Link către comentariu

Multumesc pentru gandurile bune! La fel va doresc si eu voua.

@ oliwerrr39: ai PM !

O seara frumoasa tuturor.

Modificat de ValyMic
Link către comentariu
costyserbanescu

sa o stapanesti sanatos cati mai multi km . arata foarte bine si motorul este unul destul de bun ( am si eu acest motor ) . daca ii faci resoftare o sa simti diferenta si consumul la mesr normal nu o sa creasca .

Link către comentariu

salut, bine ai venit!

vad ca ai o masina asemanatoare cu a mea (doar cateva mici diferente intre ele).

-ce paravanturi ai pus? cum se monteaza (cleme metalice sau doar lipici in cheder), se simte ceva la ridicarea geamului, opune rezistenta?

-resoftarea nu necesita sa schimbi piese (la prima treapta/stg 1) doar sa ai ambreiaj,turbina in stare buna acum. ajungi pe la 140cp.

-farurile se pot polisha la bora- sunt de plastic. far cu lupa original e f rar/scump. fie pui lupe in farul tau fie iei de la ceva producatori buni.

-volanul oem in 3 spite este cu piele. sau te referi ca il re-imbraci?

-incalzirea merita toti banii, mai ales ca la diesel se incalzeste mai greu interiorul...

-plafoniera w8, f misto dar o gramada de bani pt o...plafoniera :) eu am ales sa imi pun in a mea luminile ambientale.

-nu anula stergatorul, nu mai vezi nimic in spate pe vreme proasta! pune stergator de golf 5, schimba aspectul.

sa o folosesti cu placere in continuare!

Link către comentariu

@ Muale, multumesc de urarile primitoare !

- paravanturile nu stiu ce firma sunt, insa nu-s din alea ce vin pana jos pe conturul geamuluim ci doar pana in dreptul oglinzii, oarecum. sunt cu cleme de plastic, le-am ales asa ca sa nu imi zgarie geamul, si se "indeasa" in cheder tinand paravantul. geamul nu opune decat putina rezistenta, dar nu cat sa simta si sa mi-l coboare singur inapoi.

- despre resoftare o sa ma interesez la TCM Turbo ca avem aici in Baia Mare "filiala", insa oricum toate sunt in parametri

- la faruri am doua "ganduri" : le polishez si o folie transparenta de protectie si raman stock. sau le pun o lupa bi-xenon, in locul semnalizarii pun pozitie pe post de DRL portocaliu gen SUA, iar in locul proiectorului de ceata care nu-l am, pun semnalizare normala... Inca analizez.

- la volan tot de Bora ma refeream, insa modelul in 3 spite, si da, re-imbracat in piele, ca sa fie ca nou. La Satu Mare le imbraca foarte frumos. Apropo, potriveste pe coloana de directie, nu ?

- visez la incalzirea aia in scaune cu ochii deschisi, am avut pe Galaxy si e ceva...de viiis

- plafoniera si eu as modifica-o, insa mi-ar placea si iconitele alea sa fie luminate, cum e OEM. Ai pe topicul tau un DIY cum ai procedat la a ta ? Poate totusi...

- motorasul stergatorului e stricat, imi curge lichid de spalare peste tot, si plus...deja de-un an nu am mai avut intentia sa-l folosesc, mi-e tot una cu sau fara. Vreau aspectul ala clean, nu-mi place cum da stergatorul.

Plus ca vreau sa ii caut un fel de eleron cum am vazut la unele Golf-uri 4 scurte, ce are continuitate cu hayon-ul, si asa nici iarna zapada nu mai pica multa pe geam, care oricum ar cadea jos repede din cauza degivrarii a geamului...si a gravitatiei.

Multumesc, si tu sa ai parte de clipe frumoase la volan. Drumuri bune !

Modificat de ValyMic
Link către comentariu

volanul se potriveste fara probleme. doar sa gasesti pret bun la cel cu 3 spite (am vazut pe la 5-6 mil se invarte, cu tot cu airbag).

daca vrei iconite luminate, scoti banu' gros. am cateva poze cu a mea, nu e greu deloc daca te pricepi cat de putin. daca vrei sa te apuci te ghidez.

motorasul e bun, lichid iti curge ca s-a stricat teava aia prin care vine lichid. se repara f usor.

eu nu as renunta la stergator din cauza formei masinii. mai ales cand e ud pe jos si mergi mai tare se murdareste imediat. si nu vine de sus (ca sa apere eleronul) cin de jos si din laterale - ce ridica rotile

Link către comentariu

Mi-a facut un prieten din Franta o oferta la pachet, pentru un volan in 3 spite ( putin uzat, de aici si retapitarea) cu tot cu Airbag plus maneta Tempomat OEM si cablu aferent la 120 E... Nu-mi pare mult la ce preturi am vazut ca circula, insa chiar sunt in pana acuma, ca sunt in practica la Spital momentan si cheltui mult, plus ca nu pot ramanea fara masina, fac naveta zilnic. O sa mai vad...

O sa caut pozele sa vad cum ai facut tu, poate ma pot decide mai usor ce sa fac. Daca te plictisesti, poti sa-mi lasi o lista cu "ingrediente" necesare, poate poate...

Despre stergator...o sa iau in considerare parerea ta...dar la eleron nu renunt. De ala tot vreau...alta linie va avea plafonul cu el.

Link către comentariu

pretul este bun. tempomat sa iei original.

nu ramai fara masina decat 1-2 ore la montaj.

volanul se schimba f usor (2 cleme si un surub M). la tempomat e mai mult de munca.

necesar la mine pt plafoniera: 2 leduri, burghiu,izolir panzat, 1-2m de fir subtire.

Link către comentariu
  • 1 month later...

Ca să reînviu putin topicul... Mașina se comportă în continuare foarte bine, doar o mică investiție în 2 anvelope noi pe spate fiindcă mi-a explodat unul pe la 120 aproximativ și-am zis că altu nu mai pun mâna pe secănd-uri !

Plus că urmează cam prin vară un schimb de ulei, și aici întreb: ce-mi recomanda-ți ? Prima dată am pus Castrol Magnatec 5w40, apoi am încercat Aral 5w40, dar parcă mi-a placut mai bine Castrol și as reveni la el...

O cumulare frumusica de kilometri:

post-98355-0-61513600-1368613145_thumb.j

Link către comentariu

din ambele uleiuri a consumat la fel? care era mai zgomotos la rece?

daca te-ai simtit mai bine ,mergi cu castrol in continuare

Link către comentariu
  • 3 months later...

Ce ziceți, colegilor ? Îi vin bine noile încălțări ? Cam târziu pentru vara asta, dar totuși...

post-98355-0-42608000-1378291412_thumb.j

post-98355-0-95548000-1378291431_thumb.j

post-98355-0-83744100-1378291446_thumb.j

Le-am pus doar pe-o parte, de probă să văd cum vin. Sunt de pe un Golf 4 1.9 TDi (ARL-150 ponei turbați  :))  ) 4motion.

Specificațiile sunt: BBS ( nu știu ce model), 225/45 R17, ET 35, 7.5J. Cauciucuri Michelin, dar nu știu de care.

Îmi cer scuze pentru calitatea pozelor, vroiam doar să vă dați o părere.

Vă mulțumesc !

Link către comentariu

modelul e frumos dar (in poze cel putin) par f obosite. vopseaua de pe ele e ok, au fost revopsite sau sunt doar murdare?

Link către comentariu

@ Muale: mulțumesc. E praf pe ele și e uscat, intarit, dar după o spălare bună, altfel o să fie. Cât despre vopsea, eu personal nu le știu/văd vopsite, lacul pe alocuri e sărit puțin, si poate de aceea apar mai uzate, mătuite. Nu știi aproximativ ce model sunt ? Că eu pe net nu gasesc...

@ Raul: Jantele vechi sunt, deocamdataă, promise vecinului. Dacă nu stăm pe târg până la capăt, și tu ai fi interesat, dă-mi de știre, și te anunț.

Le-am montat pe toate 4, mie personal îmi place cum o completează, au un aer mai sport, față de celelalte ce aduceau mai mult a elegant, tot frumoase și alea.

Mașina pare un pic cocoțată, poate și din cauza talonului mic al cauciucului, cu toate că am făcut o tura cu ea, sa se așeze puțin. Dacă mi-ajută Domnul, poate la primavară iau o suspensie sport, mai joasă puțin, fără mari pretenții. doar vreau să o coboare puțin.

post-98355-0-88493500-1378303745_thumb.j post-98355-0-50093200-1378303769_thumb.j post-98355-0-82734300-1378303789_thumb.j post-98355-0-69847100-1378303819_thumb.j

Modificat de ValyMic
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!