Jump to content

VW Bora Variant 1.9 TDI

Alex230

Postare recomandată

Desi am cont de ceva vreme aici, nu am fost activ.

Am zis ca e cazul sa imi prezint si eu "vagonul" :)

Este un 1.9 TDI AJM de 116 cai + powerbox care il duce in 131 de cai (a fost montat in Germania, e trecut pe cartea service, inainte sa cumpar eu masina) cuplat la transmisia in 6+1 trepte.

Ca dotari, nu straluceste. De mentionat ar fi cruise control-ul, computer de bord plus, faruri de ceata si trapa. In rest ,destul de simplist, nici aer conditionat nu are...

Jantele de vara sunt BBS Montreal 6 205/55/R16 iar pt iarna am un set clasic de 195/60/R15 de tabla cu capace.

Momentan are 220 mii km, probleme nu a avut la motor sau la cutia de vitezede nici un fel, merge perfect. IN schimb caseta de directie a fost schimbata recent, impreuna cu "consumabile" gen telescoape fata/spate, bucse, toate placute de frana si discurile de pe spate.

Cateva poze:

good_ol___wagon_by_alex230-d588h31.jpg

the_wagon_iv_by_alex230-d48ixh1.jpg

the_wagon_iii_by_alex230-d48ixe6.jpg

the_wagon_ii_by_alex230-d48ixaf.jpg

the_wagon_by_alex230-d48ix6n.jpg

O poza mai veche cu interiorul:

DSCN1852.jpg:original

Si inca una langa varianta ei in miniatura (Macheta la scara 1:43 produsa de minichamps, sunt si colectionar de machete Porsche 1:18 dar era necesara si una cu masina 1:1 la fel cum are si fratele ei mai mare, un Passat B6 din 2008)

vs2.jpg:original

vs-2.jpg:original

Si una cu fratiorul ei:

552974_439441219417507_422368932_n.jpg:o

Multumesc.

Link către comentariu

frumoase pozele.

nu am auzit chestii bune despre powerbox, toata lumea recomanda alt soft.

ciudat cum nu are aer conditionat (cam greu vara fara el) dar are trapa, poate o fi fost facuta pt tarile nordice.

sa te plimbe multi km, cu placere

Link către comentariu

Mersi.

In cartea service apare montat powerbox-ul la 75mii km In Germania si din cate descifrez, e o reprezentanta VW. Eu am luat-o la 106mii km si nu am stiut ca il are montat pana nu m-am uitat mai amanuntit in cartea service. Trage destul de bine si m-am mirat cum merge asa comparativ cu alte AJM-uri cu care am fost.

Si pana in ziua de azi nu am avut niciun fel de problema legat de powerbox.

Da e greu fara aer conditionat, dar m-am obisnuit de 7 ani de zile :) daca e prea cald ,circul cu Passatul cand il am disponibil. M-am gandit la o clima dar nu merita efortul si banii.

O chestiune mai speciala pe care am uitat sa o mentionez, semnalizarile spate sunt rosii si am stopuri de ceata montate pe ambele parti.

Si recent a primit faruri noi, cele vechi erau matuite si cu tot cu polish nu am reusit sa le scot cum trebuie.

Modificat de Alex230
Link către comentariu

poti afla dupa VIN unde a fost facuta/pt ce tara si ce dotari speciale.

retrofit la climatronic...e ceva de munca. piesele le iei de pe alta masina.

Link către comentariu

Frumoasa Bora, intotdeauna mi-a placut Bora mult, mai ales pe culoarea asta, parca are ceva special fata de Golf!Multi km fara probleme si poate ne intalnim pe la Turda.

Link către comentariu

Mersi. Nu mai stau in Turda acum, m-am mutat la Cluj. MAi degraba ne intalnim pe aici :)

Ce am uitat sa mentionez, ca dotare mai are si senzor de ploaie. Foarte util dupa parerea mea.

A ,si singura "modificare" adusa masinii ar fi semnalizarile spate...rosii.

Link către comentariu

si oglinda centrala cu senzor anti-orbire ar trebui sa ai,nu?. asta mi se pare mult mai utila decat senzorul de ploaie

Link către comentariu
Laurentiu_LWR

Frumoasa masina...

Cred ca exagerezi putin cu "ca dotari nu prea straluceste"...ai sa razi dar chiar straluceste...ai multe dotari peste nivelul de baza ...cred ca nu stii cum arata o masina nivel de echipare BASIS

Ciudat ca nu ai AC..dar poate o fi cum zice Muale sa fie facuta pentru tarile nordice...dar una peste alta imi place masina...

Ce faruri ai pus?

Link către comentariu

si oglinda centrala cu senzor anti-orbire ar trebui sa ai,nu?. asta mi se pare mult mai utila decat senzorul de ploaie

Dap, are si optiunea de oglinda retrovizoare heliomata.

Frumoasa masina...

Cred ca exagerezi putin cu "ca dotari nu prea straluceste"...ai sa razi dar chiar straluceste...ai multe dotari peste nivelul de baza ...cred ca nu stii cum arata o masina nivel de echipare BASIS

Ciudat ca nu ai AC..dar poate o fi cum zice Muale sa fie facuta pentru tarile nordice...dar una peste alta imi place masina...

Ce faruri ai pus?

Mersi mult.

Sincer nu stiu cum arata dotarea BASIS. Dar lipsa aerului conditionat (sa nu mai zic de climatronic) e cea mai suparatoare sincer. Si porbabil aveti dreptate, a fost adusa din nordul Germaniei (pe langa Hamburg daca bine imi amintesc).

Ca faruri am optat pt DEPO. Le-am luat la un pret foarte bun (180 lei bucata) cu proiector de ceata si motorase de reglaj incluse.

In pozele acelea erau inca farurile originale, sunt cam de 1 an pozele.

Asa arata cele noi:

IMG_5315.jpg:original

In stanga sunt cele vechi dupa un polish facut acum 1 an si ceva iar in dreapta sunt de cand am adus masina in tara prin 2005.

Modificat de Alex230
Link către comentariu
Laurentiu_LWR

A mea este Basis...am AC...dar nu am volan/schimbator in piele...nu am avut interior sport...proiectoare ceata...si daca mai pui poze iti spun mai multe :)

De asta am si intrebat de faruri...am banuit ca pozele nu sunt foarte recente :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!