Jump to content

Golf 7 - Configurare

Ioana
 Share

Postare recomandată

Pai nu se schimba, ca becul e acelasi doar ca faza scurta ii limiteaza inaltimea ca sa nu orbeasca. Nici la DLA nu se schimba probabil intensitatea, doar ca mi se pare.folositor sa lumineze lateralele drumului ca si cand ar fi.faza lunga, fara a orbi pe cel din faţă. Am vazut in demo-urile virtuale ca e si raza mult mai lata in oras, e exagerare sau chiar ajuta asa mult? Mi se pare mult 550 de euro... dar mai am timp sa ma razgandesc... deocamdata mi se pare f utila, daca era putin mai ieftina.

Modificat de Golf TDI
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am functia "cornering" care ma ajuta foarte mult la virare.

In rest xenonul de la golf 7 fata de faruri clasice, este ca intre faza lunga si scurta la o masina clasica, deoarece lumineaza foarte bine.Nu am nevoie de acea functie.

Link către comentariu

In oras oricum lumineaza mai mult pe lateral chiar si fara DLA. De la o anumita viteza se concentreaza fasciculul in distanta si se restrange in perferie.

Din cate am inteles cu DLA ai faza lunga constant si se restrange doar cat sa nu deranjeze pe cei din sens opus sau daca te apropii de masina in fata. In cazul LA tot ce face este un fel de on/off la faza lunga. Acum daca mergi mult extraurban s-ar putea sa merite cei 400euro in plus pt DLA, in rest nu.

Legat de configurare, in speta senzori, camera am gasit un video util cat sunt de sensibili senzorii (distanta minima de la care tiuie continuu) si cum se pot modifica contrastul, culorile si luminozitatea imaginii din camera   :icon_thumleft: 

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

DLA nu este disponibil momentan pentru Ro, iar in lista de pret apare " *disponibil la o data ulterioara".

DLA-ul este singura optiune pe care mi-o doream si nu am  putut sa o configurez, tocmai pentru ca nu era si in continuare nu este disponibila.

Link către comentariu

DLA-ul apare in ianuarie ! Postasem eu pe undeva pe aici raspuns oficial PBN.

Link către comentariu

Din cate am inteles cu DLA ai faza lunga constant si se restrange doar cat sa nu deranjeze pe cei din sens opus sau daca te apropii de masina in fata. 

Cam asa ceva.

http://www.youtube.com/watch?v=o72Yjz-4AT0

Iar prin comparatie sa vedeti cam ce inseamna chestia asta la BMW, este adevarat optiunea e pe faruri led.

http://www.youtube.com/watch?v=7RpBGBmvJOQ

Link către comentariu

Din ce mi-am dat seama si la VW apare disocierea intre fasciculul din stanga si dreapta asemanator cu cel de pe BMW.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Da, am mai studiat optiunea asta, este excelentă! Iti tine fază lungă pe laterale, iar in față daca e vreo masina, o tine intr-un "con de umbra"

Aici se vede mai bine, mi se pare foarte important pentru siguranță!

Link către comentariu

Par a fi mai degraba mici nemultumiri, decat plangeri.

Link către comentariu

Cand esti nemultumit depui o plangere sau te plangi verbal  :santa:

daaaar, poti fi nemultumit de un lucru fara sa depui sau sa exprimi verbal o plangere.

Concluzia: plangerea nu poate exista fara o nemultumire dar nemultumirea poate exista fara o plangere deci ati gresit amandoi, omul din respectivul topic avea o nemultumire si a exprimat asta printr-o plangere pe un topic.

Modificat de Guadalcanal
Link către comentariu

Din ce inteleg eu de pe topicul ala, oamenii zic ca DLA nu aprinde faza lunga (dupa ce trece masina de pe contrasens pe langa ei) atat de repede pe cat s-ar astepta ei.

Rezulta ca asa a proiectat-o VW, nu ca functioneaza prost.

Link către comentariu

Si face lucrul asta pentru a proteja masinile care vin in coloana pe contrasens. Era stupid ca masina sa aprinda faza lunga imediat cum iesea din raza cea de pe contrasens apoi imediat aparea alta, stingea lunga, iar o aprindea etc. Arata ca si cum ar fi dat "flashuri"!

Ea e gandita cum trebuie: "Daca in 2 secunde de cand masina a iesit din raza nu mai intra nimeni altcineva atunci se aprinde lunga". E cum trebuie!

Link către comentariu

Bine, acum daca e s-o dam in tipicareli, legislatia de la noi prevede ca doua autovehicule care circula din sensuri opuse, conducatorii acestora sunt obligati ca de la o distanta de cel putin 200m sa foloseasca luminile de intalnire (incalcarea acestei prevederi se sanctioneaza cu 6-8 pct. amenda si 4 pct. penalizare). In nici-un caz sistemul nu respecta chestia asta si daca politistul sa zicem va fi intelegator (asa cum e si cu DRL-ul care nici ala nu e tocmai legal ) ce te faci cu nea Gica de pe contrasens? dupa ce el comuta pe luminile de intalnire si vede ca tu nu ai facut-o, bineinteles ca va reveni la lumina de drum asa de-al dracu ca doar el nu e mai prost sa respecte legislatia si tu nu. De unde sa stie nea Gica_ca masina din fata lui are DLA? cel mai probabill nici nu stie ca exista asa ceva.

Link către comentariu

Cand esti nemultumit depui o plangere sau te plangi verbal  :santa:

daaaar, poti fi nemultumit de un lucru fara sa depui sau sa exprimi verbal o plangere.

Bine ca esti tu dăstept! :dry:

Lasand gluma la o parte, multumesc pentru precizare, asta e de stiut.

Si LA e lent, uneori schimba si la 4-5 secunde dupa ce a trecut masina, fara a fi urmata de alta.

Prefer sa il tin pe manual, chiar si 2 secunde intarziere, pentru mine e prea mult.

Link către comentariu

La voi cu DLA se poate seta diferit fata de ILA (intelligent light assist) din sistemul multimedia? Cum se vede, daca vreunui utilizator nu-i place DLA sa aiba totusi ILA? Eu am doar ILA si mi se pare ca functioneaza f bine.

Link către comentariu

Ce inseamna ILA de la Skoda (ma refer la functii)?

Modificat de dadu
Link către comentariu

Light Assist

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

LE: adica faza lunga automata, sa nu se inteleaga ca e vorba de senzorul de lumina simplu...

Modificat de Rave
Link către comentariu

.

Bine ca esti tu dăstept! :dry:

Ha, ha, mi-a placut asta, e si replica lu' fiica-mea. :icon_thumright:

Cred ca la timpii de raspuns, VW  trebuie sa mai lucreze...

Modificat de Guadalcanal
Link către comentariu

Cautam jingle-ul cu Tamango dar nu l-am gasit.:d

Link către comentariu

Bine, acum daca e s-o dam in tipicareli, legislatia de la noi prevede ca doua autovehicule care circula din sensuri opuse, conducatorii acestora sunt obligati ca de la o distanta de cel putin 200m sa foloseasca luminile de intalnire (incalcarea acestei prevederi se sanctioneaza cu 6-8 pct. amenda si 4 pct. penalizare). In nici-un caz sistemul nu respecta chestia asta si daca politistul sa zicem va fi intelegator (asa cum e si cu DRL-ul care nici ala nu e tocmai legal ) ce te faci cu nea Gica de pe contrasens? dupa ce el comuta pe luminile de intalnire si vede ca tu nu ai facut-o, bineinteles ca va reveni la lumina de drum asa de-al dracu ca doar el nu e mai prost sa respecte legislatia si tu nu. De unde sa stie nea Gica_ca masina din fata lui are DLA? cel mai probabill nici nu stie ca exista asa ceva.

eu zic ca te inseli, atat la DRL cat si la DLA. sunt chiar super legale, altfel nu isi permiteau sa le scoata. mai mult decat atat, ajuta la prevenirea accidentelor, nu la producerea lor. aia cu 200m si lumini de intalnire e foarte corecta, dar nu tine cont deloc de tehnica existenta in clipa asta. atata timp cat sistemul de pe masina taie din intensitatea luminoasa, e clar ca nu te poti incadra la chesti cu 200m, pt ca tu in momentul ala aveai faza lunga doar teoretic, ca practic intensitatea era cu totul alta, una care nu are treaba cu faza lunga.

Link către comentariu

DRL-ul a devenit obligativitate printr-o norma europeana dar doar pentru constructori insa legiuitorul nu a considerat necesar sa introduca sistemul ca o conditie RAR deci nu poate fi specificat nici de codul rutier deoarece, teoretic NU EXISTA.

DLA-ul este doar o optiune care-ti face viata mai usoara la volan, fiind un echipament omologat de prima echipare respecta conditiile de siguranta pentru ceilalti participanti la trafic dar prin modul sau de functionare nu respecta legislatia din Romania.

Iti spun in cunostinta de cauza - politistii au devenit intelegatori fata de noile cuceriri ale tehnicii :D  datorita faptului ca sunt echipamente omologate care se monteaza in fabrica si nu niste Kitch-uri gen xenon in far fara lupa si fara autoreglare, dar repet, cei de pe contrasens te vor orbi continuu (ma refer in special la drumurile nu foarte intens circulate) ca asa e romanul - trebuie sa moara si capra vecinului,,,

Lampile care se monteaza strict pe masini (inclusiv modul in care trebuie sa functioneze) sunt cele de mai jos (o sa constatati ca DRL-ul nu apare) iar folosirea in legalitate a acestora este specificata la art. 114 din reg. de aplicare a OUG 195.

Personal, consider ca trebuie introduse in legislatie si specificate acolo unde este cazul toate echipamentele care se monteaza in fabrica cu_caracter obligatoriu iar pentru celelalte sa se specifice ca sunt admise prin fisa de echipare din fabrica intelegandu-se ca sunt echipamente omologate care nu pun in pericol circulatia celorlalti (nu cred ca e o asa mare problema sa se scrie o fraza de genul in codul rutier).

post-19340-0-41345700-1389044364_thumb.j

post-19340-0-14548600-1389044382_thumb.j

post-19340-0-36630100-1389044396_thumb.j

post-19340-0-59877000-1389044407_thumb.j

Modificat de Guadalcanal
Link către comentariu

Comunicat de presa VW din 20.08.2013

http://www.pressrelations.de/new/standard/result_main.cfm?pfach=1&n_firmanr_=101679&sektor=pm&detail=1&r=542053&sid=&aktion=jour_pm&quelle=0

"From the middle of next year, the new Golf Variant with R-Line equipment will be ordered."

Conceptul devine disponibil :D

2_VW_Golf_7_Variant_rline_konzept2.jpg

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!