Jump to content

Corespondenta treapta de viteza-RPM-viteza

A4UDI
 Share

Postare recomandată

deschid acest topic in urma unor discutii de pe alt topic.

un coleg spunea ca la motorul lui, Leon 2.0L TDI 140 CP, in viteza a 6-a, la 150km/h are 3000rpm.

motorul meu e 1.9 TDI 131CP. cutia de viteze e in 5 trepte, deci in treapta a 5-a la 150 km/h am 2800 rpm. la 3000 rpm am deja 160km/h.

Din ce cauza acesta diferenta?

Dupa cum vedeti, motorul meu e putin mai mic, putere mai mica si cutia in 5 trepte, si totusi rotatiile sunt mai putin. Din cate am inteles, si altii cu motoare de 2L pe passat au tot cam aceeasi turatie in a 6-a la 150km/h.

Care e fenomenul?

Modificat de A4UDI
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

"Fenomenul" este diferenta de raport de transmitere al ultimei trepte.

Se pare ca 2.0TDi de pe Leon are treapta a6-a mai scurta decat treapta a 5-a de la passatul tau.

Modificat de Predator
Link către comentariu

la mine, motor AVF 1,9 tdi-pd pe un passat 6 trepte 3000 rot/min - 150km/h.

Link către comentariu

eu am cautat topic-uri cu acelasi subiect, dar n-am gasit, imi cer scuze.

Radu, se pare ca avem acelasi motor :)

acuma, intrebare care se pune... cu ce e mai avantajat cel cu 6 trepte dacat unul cu 5 trepte. daca la aceeasi viteza, au amandoi aceeasi turatie, sau chiar mai mare pt. cel cu 6? :)

Link către comentariu

In primul rand multa rabdare in citirea topicului pe care l-am recomandat mai sus. Ca un rezumat al lui, motorul AVF cutie 6 trepte are cuplul 310Nm pe cand AWX cutie 5 trepte 285Nm. AVF avand si treptele inferioare mai scurte ajunge mai repede la o viteza dorita decat AWX.

Producatorul din cate am vazut da un consum mai mic in oras pentru cel cu 6 trepte in comparatie cu cel cu 5 trepte, iar in afara orasului un consum mai mic pentru cel cu 5 trepte.

Modificat de Radu Gica
Link către comentariu

da, am "frunzarit" putin topicul. ceea ce-mi spui stiu deja. ce nu inteleg eu inca, e cauza pt. care la aceeasi viteza, acelasi motor(sau mai mare in cazul celor de 2L si 140 CP) cutia in 5 trepte are aceeasi turatie sau mai mica decat cea in 6 trepte, in treapta finala la aceeasi viteza.

as fi curios sa stiu ce turatie are cel cu 6 viteze in a 5-a la 150 km/h.

Link către comentariu

O treapta mai lunga este mai "confort", o treapta mai scurta este mai "sport". Altfel spus, Leon-ul e mai spre sport, A4 e mai spre cruiser.

Link către comentariu

A3 1,9TDI ASZ, la 2000 rpm in treapta a 6-a am ~115 km/h, la 3000 ~170 km/h.

Link către comentariu

mai astept si alti posesori de A4 sau Passat cu motor de 1.9TDI 131CP sau 2.0TDI 140CP, c.v. in 6 trepte sa ne spuna ca turatie au la 150km/h in a 6-a.

Link către comentariu

tot la 3000 rpm dar in a 5-a(c.v in 5 trepte) si eu tot 160 km/h am. asta nu pot sa inteleg, si poate ma ajuta cineva. care e explicatia?

am inteles ca Leonul ar fi mai spre sport fata de A4, dar Passat-ul nu cred ca e mai sportiv decat A4.

leonard, dar in a 5-a, ce viteza ai la 3000 rpm?

Link către comentariu

masurat real pe gps am 155-156 in treapta 6 ,cu treapta 5 o sa verific nu am dat importanta :icon_thumright:

Link către comentariu

nu conteaza 5 sau 6 trepte la motoare de puteri similare, rapoartele finale or sa fie f asemanatoare, sa nu credeti ca o cutie in 6 trepte e exact ca o cutie in 5 plus inca o treapta.

Link către comentariu

masina din semnatura Vw Passat 130 de cai 6 trepte (AVF) , la aprox 3100 de ture am 160 km/h .

testat pe drum drept , nu in panta !

Modificat de THE ROCK
Link către comentariu

nu are nicio importanta daca a fost in panta, pe drum drept sau in rampa, turatia si viteza cresc mereu direct proportional, indiferent de conditiile de drum sau de incarcare.

si da, cutiile cu 6 trepte nu au "o viteza in plus", ci toate rapoartele sunt mai scurte, sa zic asa treapta a 6-a ar fi echivalentul treptei a 5-a + un pic la o cutie cu 5 viteze.

logic, a 5-a de la o cutie cu 6 viteze este cam 4 si jumatate de la una cu 5 trepte.

cineva pasionat poate ne lamureste, cu cifrele pe masa (nu ma-sa).

la firma avem si un passat de 115 cai cu 6 viteze, dar rapoartele sunt mai scurte decat la cutia mea, tot cu 6 viteze.

Link către comentariu

• Administrator

Va rog frumos sa incheiati discutia off topic ! :huh:

Link către comentariu

2.0 TDI 140CP (BMM) 6 trepte (JLU):

a 5-a la 3000 rpm - 140 km/h;

a 6-a la 2000 rpm - 120 km/h;

a 6-a la 4000 rpm - 220 km/h.

@A4UDI: cu prima ocazie ma uit si la a 6-a la 3000 rpm (ar trebui sa fie aprox. 170 km/h). Pe cele de mai sus le-am scris din memorie.

Link către comentariu

ARL 170 cai , treapta 6 .3000 ture 180 pe bord , 175 gps

Modificat de mask2k
Link către comentariu

ARL 170 cai , treapta 6 .3000 ture 180 pe bord , 175 gps

1. Cred c-ar fi bine sa specificam puterea stock a motorului ca sa stie lumea despre ce motor e vorba.

2. Ciudata treaba pt ca chris, cu Leon motor tot ARL are 160 in a 6-a la 3000rpm. Probabil ca leon-ul e facut sa fie mai sport.

Link către comentariu

ARL 150 cai din fabrica+20 chip putere masurat pe dyno! :P

da cine stie probabil la leon a 6-a e mai scurta

Link către comentariu

ARL 150 cai din fabrica+20 chip putere masurat pe dyno! :vaidecapulmeu:

Am stabilit deja ca nu conteaza puterea cand vorbim de turatia la o anumita viteza :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!