Jump to content

Transformare CD in MP3 player?

Calin Huidu
 Share

Postare recomandată

Cine poate sa ma ajute cu detalii privind Topic Description?

Ma refer la CD player-ul de pe Passat B6 2.0 TDI cu magazie de 6 CD-uri in bord.

Exista vreo posibilitate de re-soft-are a CD-ului pentru a sti sa citeasca si MP3-uri?

Merci.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Riddler

14

• dodo13

10

• Mama Omide

6

• Calin Huidu

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu am auzit de o astfel de posibilitate.

Tendinta este fie de a comanda direct un MP3 CD Player fie o legatura pt I-pod in cotiera centrala.

Solutia ar fi sa inlocuiesti CD playerul original cu un MP3 CD player tot original. Insa financiar nu cred ca merita deranjul. Mai ales ca acum ai magazie de CD-uri.

Intrebare: Magazia ta are functia CD-text? Pt ca multe CD-uri audio originale au azi acest feature...

Link către comentariu

Exista posibilitatea astea, dar nu la VW.

Depinde de fabricantul aparatului probabil, care in acest caz este Blaupunkt.

La Peugeot de pilda exista un update de soft care aduce ceva functii noi computerului de bord si posibilitatea de redare CD-TEXT si MP3 a playerului din dotarea masinii.

Este interesanta varianta conectarii prin iesirea CAN a aparatului si cu port USB in cotiera centrala, aparatele fiind in stare sa preia functiile playerelor mp3. Nu stiu cand va fi pusa la dispozitie aceasta facilitate cu care VAG se lauda ca va dota incet toate masinile, incepand cu modelul GOLF 5.

Link către comentariu

nu

se punea - la un moment dat - problema existentei unui port usb. probabil ca urmatorii posesori se vor putea bucura de aceasta optiune.

Link către comentariu

CD cu MP3 - cu magazie de 6 CD-uri - costa la VW 50M + TVA

daca tot spuneti ca exista optiunea de a scoate o mufa USB din CD, atunci conectorul de USB este pe placa, trebuie doar sa il conectezi si sa scoti firul de-acolo.

stie cineva unde trebuie sapat? vreo schema electronica, vreun forum? pe la Blaupunkt?

Nu am auzit de o astfel de posibilitate.

Tendinta este fie de a comanda direct un MP3 CD Player fie o legatura pt I-pod in cotiera centrala.

Solutia ar fi sa inlocuiesti CD playerul original cu un MP3 CD player tot original. Insa financiar nu cred ca merita deranjul. Mai ales ca acum ai magazie de CD-uri.

Intrebare: Magazia ta are functia CD-text? Pt ca multe CD-uri audio originale au azi acest feature...

Nu stiu daca am CD-text. Cum pot verifica? Si la ce ma ajuta daca as avea? Ce face CD-text asta?

Link către comentariu

CD cu MP3 - cu magazie de 6 CD-uri - costa la VW 50M + TV

Astia de la reprezentanta nu au nici un strop de bun simt... 1500 euro un cd player mp3 cu magazie cd...

Link către comentariu

Astia de la reprezentanta nu au nici un strop de bun simt... 1500 euro un cd player mp3 cu magazie cd...

Ce te miri? Mie mi-au cerut 6,000 euro pentru sistemul de navigatie MF2 DVD. Si, bineinteles, fara soft-ul de navigatie... :lol:

Preturile la consumabile in Romania sint cel putin dublu fata de Austria.

Modificat de somebody
Link către comentariu

CD cu MP3 - cu magazie de 6 CD-uri - costa la VW 50M + TVA

daca tot spuneti ca exista optiunea de a scoate o mufa USB din CD, atunci conectorul de USB este pe placa, trebuie doar sa il conectezi si sa scoti firul de-acolo.

stie cineva unde trebuie sapat? vreo schema electronica, vreun forum? pe la Blaupunkt?

Nu stiu daca am CD-text. Cum pot verifica? Si la ce ma ajuta daca as avea? Ce face CD-text asta?

CD TEXT reprezinta o functie asemanatoare ID3 Tag-ului de la MP3 (adica afisare denumire piesa, artist, album) insa e specifica CD-urilor audio.

Cum se poate verifica? Introducand un CD audio cu CD text in player. La rularea lui vor aparea aceste informatii pe ecran ce pot fi schimbate de utilizator). Majoritatea cd-urilor audio din comert au astazi acest feature (chiar si CD-uri romanesti)..

Daca nu are cd-text pe ecran va apare, Track 1, track2...etc.

Nu stiu daca toate CD player-ele au acest conector pe placa...oricum s-ar putea sa existe. Trebuie vorbit cu un electrician binevoitor de la Porsche Romania.

Link către comentariu

Toate aparatele Blaupunkt RCD 300 si RCD500 cu care sunt dotate modele Golf si Passat au un conector numit FAKRA si o interfata CAN. Trebuie doar conectat un cablu la aceasta interfata si sa aiba in celelalt capat conector USB. Aparatul poate prelua datorita acestei interfete toate comenzile de pe un player mp3. El se poate monta chiar asa cum sugerau cei de la VW in cotiera centrala. Ideea este ca trebuie cautat cablu care sa se poata atasa interfetei CAN si sa aiba si conector USB.

Sugerez totusi o solutie mai simpla si mai rapida: modulator FM adica. Se conecteaza la iesirea oricarui aparat audio, mp3, etc., au alimentare auto si emit pe frecvente FM reglabile pe o distanta de maxim 30 m. Reglezi aparatul radio pe una din frecventele alese si poti asculta muzica de pe playerul tau mp3. Modulatoarele costa de la 50 ron in sus, cele cu doar 4 frecvente radio, ajungand pana la modele cu 99 frecvente, display LCD, cititor de card, etc.

Link către comentariu

iti multumesc frumos pentru sugestie, mi-am luat deja un fm modulator, dar ma gandeam la o solutie mai civilizata, fara atatea fire si incarcatoare

ideea este ca eu muzica o am pe CD-uri in format MP3 si imi era al naibii de comod sa le bag direct in cd player, dar in nici un caz nu platesc 50M fara TVA!

nu cred ca este o problema sa fac un cablu daca stiu ce semnale sunt pinii de pe mufa FAKRA

vreo idee unde se poate gasi o schema electronica a lui Blaupunkt?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am gasit un site care vinde cabluri din astea ca sa iti adaptezi casetofonul la "orice" player http://www.kyw.de/perl/suche.pl. Din pacate eu nu stiu germana si nu inteleg mare lucru. Daca poate cineva descifra ce e pe acolo si sa isi dea seama care este pentru conectarea unui iPod la un RCDxxx ar fi super...apoi sa ne zica si noua :D

Modificat de Ten2
Link către comentariu

Am si eu o intrebare!!!

Dupa ce am citit ce scrie mai sus am ajuns la concluzia:

daca am un rc500 am sansa sa imi montez o mufa usb pe masina pt conectarea unui ipod?

daca sa spun nu m-ar interesa costurile mi-ar monta cei de la reprezentanta asa ceva? fara cabluri in plus iesite de pe nu stiu unde si alte probleme doar usb in cotiera centrala?

Modificat de Valentin_h
Link către comentariu

au am reusit momentan sal conectez la casetofonul BETA pe care il am prin aceea caseta audio adaptoare cu fir.

nu sunt incantat de solutie dar nu am gasit ceva prin care sa leg ipod la casetofon.

se poate cumva sa-l leg la cd player ul .nu am magizie de cd-uri la ea. este posibil sa leg ipod ul in locul magaziei de cd-uri?

Link către comentariu

im cer scuze pentru post-ul de mai sus. am intrat si eu pe el si am vazut ca nu afiseaza ceea ce trebuie...dati la cautare "iPod RCD" si o sa apara lista cu echipamentele, cablurile, etc necesare sa conectati RCD, bla bla la ipod sau orice altceva

eBay1

eBay2

eBay3

eBay4

eBay5

eBay6

dupa mine ultimul dispozitiv este cel mai potrivit pentru ca daca ai un jack la dispozitie poti conecta cam orice player stereo (mp3, cd, caseta, pocketpc, laptop, etc)

Eu le-am scris acum baietilor de la ultima firma si o sa vad ce raspuns primesc. Va mai anunt pe parcurs. Poate luam mai muti dracii d-astea :)

Modificat de Ten2
Link către comentariu

Am un FM transmitter full range marca philips...are un jack, alegi frecventa si apoi asculti la radio. Problema este ca in buc sunt asa multe posturi radio ca nu ai o frecventa la care sa asculti curat fara fasait asa ca...adio FM transmitter. BTW daca il vrea careva il dau cu 1 mil (adus din SUA cu 60$)

Link către comentariu

Auziti dar eu caut o solutie care sa fie cat mai apropiata de cea din oferta (usb in cotiera) adica:

vreau sa am un usb prin care sa conectez un ipod dar nu vreau sa butonez tot timpul ipod ul sa mi schimb melodia sau directorul. eu din cate am inteles de la dealer prin mufa de usb conectezi ipod ul si dupa aceea melodiile le schimbi de pe sist audio al masinii sau de pe volan etc.

si la toate pozele care le am vazut aceea nu este o mufa usb de intrare in ipod. ipod urile au un usb mic trapezoidal cred ca stit la ce ma refer. Deci acea mufa de usb se poate monta dupa livrarea masinii la reprezentata?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am promis sa va anunt daca aflu ceva de vreo dracie de adaptor pt RCD sa poata primi semnal de la orice player (care sa aiba un jack)

Am gasit jmecheria asta :

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...em=280033597367 care spun ei ca merge la RCD300.

Am citit pe internet ce este de fapt jucarioara respectiva. Casul in momentul in care ii pui o magazie trimite un mesaj catre ea - iar ea ii va raspunde printr-un mesaj similar (asta pe scurt). Din cauza asta daca o sa punem la mufa de la cass cele 3 fire de la un stereo o sa obtinem o liniste deplina. Mai este nevoie ei de comunicarea dintre cass si magazia de cd-uri. Cablul de mai sus emuleaza o magazie de cd-uri. In momentul in care cass-ul ii va trimite mesajul de verificare ea ii va raspunde pacalindu-l ca am avea o magazie si astfel deschizand accesul undelor de pe cele 3 fire stereo.

Raspunsul celor din germania a fost :

Hello Ionut

"

We ship to Romania, with DHL costs the delivery 30,00 Euro.

The Adapters costs without 16% Tax 50,00 Euro.

Total amount= 80,00 Euro.

You can pay with Bank wire transfer.

Regards"

Daca se hotaraste cineva aceasta este adresa de email: info@techtronics.de. Eu unul mi-as lua asa ceva dar este destul de mult transportul. Daca ne-am aduna mai multi ar fi ok. (Nu as vrea sa ma ocup eu de strans bani si ....etc.)

Modificat de Ten2
Link către comentariu

Daca vii joi la intilnire discutam si poate punem de o comanda comuna.

Date de contact in profilul meu.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

salut! are cineva rcd 500 mp3? stie cumva cineva unde se afla butonul sau comanda de loudness?

Link către comentariu

• 2 months later...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!