Jump to content

O problema cu lumina (ledurile) de pe bord

Spitfire
 Share

Postare recomandată

Am o Skoda Octavia 1,9 TDI din 2002 si am niste mici probleme cu ea (o am de curand):

1. Am si eu o problema cu iluminatul butoanelor de sub casetofon (cele care au legatura cu aerul) NU SE MAI APRIND. Restul bordului e OK si ledurile de la geamuri si in spate, numai astea din fata cu aerul nu se mai aprind. M-am uitat la sigurante poate e vreuna arsa dar nu am gasit-o.

2. Ar mai fi o problema si la servodirectie, cand stau pe loc si misc volanul sa aude un sunet destul de ciudat. In mers nu am probleme cu ea.

3. Oglinzile laterale stau incalzite tot timpul, am inteles ca tb sa se incalzeasca numai cand apas dezaburirea. Nu ma deranjeaza dar nu e normal.

Astept idei si sfaturi pt. problemele astea poate reusesc sa le rezolv eu fara bani si complicatii prin service-uri.

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa o stapanesti sanatos. :D

1. nu stiu

2. misti pana la capat sau doa run usor stanga dreapta?

3. rasuceste butonul de reglare oglinzi de pe pozitia din mijloc pe pozitia reglarii oglinzii din stanga.

Link către comentariu

1. Asta am avut-o si eu la inceput. Scoti butonul de AC - mai bine la un service. E un bec mic care se scoate cu un furtunas si tot cu el se baga la loc - metoda brevetata la Ivas Galati. Sa nu cumva sapui botu` cand iti vor spune ca trebuie sa-ti desfaca bordu`.... Ii zici clar, nene, merge bec de Dacie, a pus un coleg - adica eu si se scoate si se baga cu un furtunas

2. Depinde ce zgomot. Acolo e normal sa ai zgomot cand rotesti rotile pe loc.

3. Idem AgopTeam

Link către comentariu

• 1 month later...

ieri mi-am ridicat si eu masinuta :). octavia tour 1,9 tdi. seara am observat ca nu imi functioneaza ledurile de la butoanele aer, ventilatie... alea de sub casetofon. Chiar asa.... deja sa fiu dezamagit dupa doar cateva ore... In rest, super multumit. Bafta tuturor!

Link către comentariu

• 2 months later...
Si eu am aceiasi problema

subscriu si eu cu fix aceeasi problema...cele 3 butoane de : caldura, ventilator si diretionare nu se mai aprind....

Link către comentariu

si la mine cand am luat-o au cazut. Inseamna ca e o boala a lor. :)

Link către comentariu

Becul ce lumineaza butoanele de selectie aer se schimba foarte usor . Cu o carpa uscata apuci bine butonul din mijloc (trepte aer)si tragi de el fara frica ca nu se intampla nimic . Este proiectat asa pentru inlocuirea becului . 12V si 1,5 W parca este becul . Apuci cu o penseta si tragi de el afara ; invers pentru montaj . Succes ! ( Eu am desfacut bord ca sa aflu jmecheria asta !)

Link către comentariu

si la mine cand am luat-o au cazut. Inseamna ca e o boala a lor. :angry:

O boala izolata...mie imi ard toate led-urile...si e tot din anul de gratie 2001.

La multi ani!

Link către comentariu

• 1 month later...

Stie cineva daca "O1 ambiente" are bec in scrumiera?e f deranjant pe timp de noapte ca nu e iluminata deloc...sper sa o am iluminata dar sa am beculetul ars.in caz ca exista beculetul ala ars cum se skimba?m-am uitat dar nu am dat de el.

O a doua problema ar fi becurile din bord...as vrea sa imi pun o alta culoare.se poate?e greu de skimbat?

Link către comentariu

La prima intrebare nu stiu sa-ti raspund, dar banuiesc ca daca Tour-ul are beculetz si Ambiente are.

Vezi ca e un topic mare despre schimbarea luminilor in bord, o fac cei de la garajul Zextar.

Link către comentariu

• 4 weeks later...
1. Asta am avut-o si eu la inceput. Scoti butonul de AC - mai bine la un service. E un bec mic care se scoate cu un furtunas si tot cu el se baga la loc - metoda brevetata la Ivas Galati. Sa nu cumva sapui botu` cand iti vor spune ca trebuie sa-ti desfaca bordu`.... Ii zici clar, nene, merge bec de Dacie, a pus un coleg - adica eu si se scoate si se baga cu un furtunas

2. Depinde ce zgomot. Acolo e normal sa ai zgomot cand rotesti rotile pe loc.

3. Idem AgopTeam

fix aceeasi problema am avut-o si eu...rezolvarea a venit intocmai cum a explicat "godoroja"....:Driver:

Link către comentariu

• 3 months later...

la G4 aceeasi problema..ca sa nu mai caut aiurea,ce bec trebuie?

sa scot butonul de AC? :P nu treapta de ventilatie? :P

Link către comentariu

• 3 months later...
Becul ce lumineaza butoanele de selectie aer se schimba foarte usor . Cu o carpa uscata apuci bine butonul din mijloc (trepte aer)si tragi de el fara frica ca nu se intampla nimic . Este proiectat asa pentru inlocuirea becului . 12V si 1,5 W parca este becul . Apuci cu o penseta si tragi de el afara ; invers pentru montaj . Succes ! ( Eu am desfacut bord ca sa aflu jmecheria asta !)

Stie cineva care este sigur tipul de bec care trebuie cumparat? si daca si procedura este buna, godoraja spunea de altceva. Am si eu aceiasi problema si vreau sa-l inlocuiesc. Multumesc.

Link către comentariu

Becul se afla sub butonul de reglaj a vitezei ventilatorului....ala cu 0.1.2.3.4...

tragi tare de el si iasa...

un fundul gauriii :D , ca sa vorbim plastic, se afla becul...

eu l-am scos tragand de el cu o penseta sau cu un patent lung numit spitz.

apoi pui la loc butonul.

Tipul de bec nu stiu exact care este, dar la magazinele specializate auto stiu ei ce sa iti dea. unul costa cam 2 RON.

daca nu stiu , le arati becull scos de tine.

Link către comentariu

Merci lapa am reusit sa scot becul acum trebuie doar sa-mi gasesc un bec inlocuitor.

Acum sunt si eu carcotas, stiu ca becul se arde, dar intrebarea este de ce? As vrea sa indepartez si cauza care determina arderea becului.

Link către comentariu

Am cumparat de la Carrefour 2 becuri de bord, 12V si 1,5W, pret 2.49 RON si am inlocuit cu ajutorul unui patent mic.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

si eu am o problema cand invart rotile pe loc.... se aude un sunet care cred ca nu ar trebui, adica e un fel de carait, dar suna puternic....

Link către comentariu

• 3 months later...

aceiasi problema cu ledurile .... dar nu iasa butonul de reglare ventilatie aer .... deci .. pana la urma .... ala de ventilatie sau de la AC ?

Link către comentariu

• 3 months later...

Aceeasi problema am avut-o si eu si s-a rezolvat prin schimbarea becului de la butonul de reglaj a aerului. Initial am vrut sa desfac bordul dar dupa ce am citit pe aici am rezollvat problema foarte usor :)

Link către comentariu

• 10 months later...

eu nu prea sunt extraordinar de indemanatic si nu reusesc sa scot becul :frigbaitata: am incercat cu o penseta, dar aluneca si mi-e frica sa apas prea tare ca sa nu il sparg si dupa aia sa nu mai am de ce apuca . eram asa fericit ca nu mai trebuie sa desfac bordul si acuma m-am impotmolit la beculet :blah_: :P cum ar trebui sa procedez ?

Modificat de bogdan788
Link către comentariu

Se pare ca sunt blestemate skodele astea la becurile de la aerul conditionat.Credeam ca sunt singurul cu problema asta, dar vad ca nu e asa.Eu am rezolvat problema(deocamdata) mai simplu: am dat vreo 2 palme in lateral, si dedesubt si s-a aprin iar, dar cred ca tura viitoare cand nu se mai aprin le schimb, daca ziceti ca e asa simplu.

Bafta'n trafic!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!