Jump to content

Pierde aer ?!

RobertG
 Share

Postare recomandată

De ceva timp am inceput sa simt ca in accelerare da o fractiune de timp in nas, pe la 2000 de ture, am tot banuit ca e de la motorina, de la injectoare, de la pedala de acceleratie, etc. Ne-am tot da cu presupusul, dar de 2 zile am o banuiala mult mai grava, cred ca s-a fisurat / scapat / spart un furtun de la turbo, ca se aude un vjait de zici ca imi iau zborul, iar senzatie este ca masina da sa plece , accelereaza bine , iar intre 2000 si 2800 ture, in acceleratie, parca dintr-o data se opreste, fasaie puternic ca un compresor, nu mai trege de loc . Sunt furtune care se sparg / fisura, ce as putea verifica ??

Multumesc anticipat !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

se pot sparge furtunele, cat si intercoolerul, acuma trebuie luate la purificat si vazut unde e problema

Link către comentariu

Pai si cine ma pote ajuta si pe mine, eu habar nu am care sunt furtunele. Dar daca se sparge intercoolerul, nu trebuia sa piarda ulei ? Eu am zgomot doar de aer.

Link către comentariu

sunama si ne uitam la ea

Link către comentariu

DE CAND are intercoolerul legatura cu racirea de ulei :wub:

Link către comentariu

habar nu am, am mai citit pe ici pe colo, cum ca scp ulei pe la furtun de intercooler, habar nu am, chiar nu ma pricep ! din acest motiv cer sfatul vostru ! ajutti-ma, nu ma luati la ture.

Link către comentariu

DE CAND are intercoolerul legatura cu racirea de ulei :wub:

Stai linistit nu e offtopic.

Intercooler-ul raceste aerul de dupa turbo si evident si dupa CCV. Ambele introduc vapori de ulei in circuit in mod natural (adica fara sa fie defecte).

Turbina pentru ca are niste lagare pe pelicula de ulei iar CCV-ul pentru ca nu are un separator aer-ulei calumea (cel care vine din fabrica - pucul ala de pe capacul de chiulasa - este un banc prost, o mistocarie de doi lei direct din nemtia).

Link către comentariu

oare asta de aici e si problema mea?

turbina nu scoate si ea un fasait pana la urma??

imi apare fasaitul si stand pe loc!

dar daca o calc f puternic trage bine, nu da in nas deloc!

Link către comentariu

@doctorul daca era aceeasi problema va dadeati seama usor, deoarece fasaitul este f puternic, acoperindul pe cel de turbo si se aude numai in sarcina

Link către comentariu

Astazi am mai constatat o chestie, in momentul in care accelerez si da in nas, se aude acel fasait puternic , pierde putere iar in spate se face un nor mare de fum !!! :banghead: HELP_ !

Link către comentariu

asfel de manifestare am avut si eu - se slabise o siguranta de la galeria de dupa intercooler spre motor. Acolo sunt presiuni mari de aer in sarcina (date de turbina) si daca acele sigurante metalice nu sunt bine fixate sare galeria.

Link către comentariu

Si poti sa ma ajuti sa localizaz, sa verific asta ? Sau se face ins ervice ? Apropo, eu nu stiu nici unde este intercoolerul asta ! :banghead:

Link către comentariu

nu stiu unde este intercoolerul la Passat, la mine este in partea dreapta jos, in fata rotii dreapta fata. La Passat motorul este amplasat longitudinal, la mine transversal. Daca nu ai acces la un mecanic care sa stie despre ce e vorba la motoare de VW cred ca cel mai simplu e sa mergi la orice service din reteaua VAG si cred ca oricare te poate ajuta si fara o programare prealabila. Daca esti din zona Militari poti sa mergi la Avia - Militari sau la Brady - Iuliu Maniu. Bafta.

Link către comentariu

din cate stiu eu un coleg sa oferit sa va ajute(adica eu) a se citi posturile de mai sus, deci care vreti call me

Link către comentariu

Si poti sa ma ajuti sa localizaz, sa verific asta ? Sau se face ins ervice ? Apropo, eu nu stiu nici unde este intercoolerul asta ! :)

Mai bine suni la mecanicul la care merg si eu de 5 ani, Gheorghe Dumitrescu

241.50.21 sau 0722-396.241. Are garajul in Str. Moroeni nr.1A (in cartierul Colentina).

E om decent la pret si cunoaste. Totusi sa il suni inainte ca mai tot timpul e cineva programat.

Link către comentariu

andrei, la mine se aude fasaitul si cand sta masina pe loc si o turez...chiar moderat!

ma gandesc sa ma duc si eu la mecanicul de care ai zis mai sus...

Modificat de doctorul
Link către comentariu

Gasit buba. Furtunul dintre turbosuflanta si intercooler. Deci nu e nici problema electrica , nici de alimentare. Se pare ca doar pierderea de presiune cauza acel bufeu.. Multumesc tuturor pentru sprijin si sfaturi.

Link către comentariu

Ma bucur ca ai gasit-o.

Este o problema de alimentare pentru ca alimentarea consta in doua lucruri: alimentare cu carburant (motorina) si alimentare cu comburant (aer). :))

Acum iti mai ramane sa schimbi furtunul buclucash

Link către comentariu

Poti sa zici si asa, cand ma refeream la problema de alimentare ma gandeam doar la faptul ca un injector nu isi face treaba, ca nu ajunge motorina cata si unde trebuie. :))

masina e inservice azi, la schimbat de furtun, cum o iau si fac o tura va anunt cum se prezinta :D

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!