Jump to content

Capota Portbagaj Se Deschide Foarte Greu

racanu
 Share

Postare recomandată

salut. o intrebare de incepator. la passat B 5 limuzina capota portbagajului ar trebui sa se ridice singura dupa jumatate de cursa datorita pistonaselor ce o sustin? la mine este foarte grea si ramane in pozitia in care o las indiferent de deschiderea ei. multumesc.

Modificat de c o s m i n
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Prima incercare: greseaza balamalele

A doua: scoate pistonasele si sa vezi daca se destind.

Link către comentariu

Oarecum. Depinde de forta fiecaruia. Oricum ai grija cand scoti pistonasul, ca e destul de grea capota. Am vazut cateva degetzele cu 'buba' :)

Link către comentariu

• 2 weeks later...
premiumfaraplumb

Nu o sa te ajute cu nimic ungerea balamalelor. Ele s-au strambat in timp. Toata miscarea aia usoara vine din forma si felul in care sunt asezate si prinse balamalele. Deci singura solutie catre un portbagaj deschis cu 1 deget este sa il dai jos si sa iei toate balamalele la ciocane. Asta stiu de la unu de la porsche ca si eu am vrut si a zis ca nu prea merita date jos ca e ffff complicat de pus la loc. Dar daca am bani.... :D

Link către comentariu

• 3 weeks later...

aceeasi problema o am si eu . sunt interesat daca ai rezolvat ceva

Link către comentariu

Nu stiu cat de grea este cea de la Passat, dar si la Classic se comporta la fel: ramane in pozitia in care o pui. O fi normal...

Link către comentariu

Problema este cauzata de faptul ca a aparut rugina in articulatiile balamalelor in proportie de 90% si de aparitia unei usoare deformari a balamalelor 10%.

Degriparea si gresarea balamalelor nu este decat o solutie pe termen scurt.

Am vazut ca au aparut balamale care au la articulatii niste "seibi" de plastic sau teflon si care cred ca vor elimina problema.

Intrebati la dealer.

Modificat de Kristian
Link către comentariu

e normal la o masina din 2004? rugina?

Link către comentariu

Nici eu nu cred ca este vorba de rugina. Nu este gripat, nu scartaie ci doar urca greu. Cred ce este de la pistonase.

Link către comentariu

Daca dati cu spray degripant pe articulatii, in 1-2 minute va apare un lichid de culoarea ruginii.

Inecrcati!

Daca nu se vede clar rugina, nu inseamna ca nu a aparut.

Link către comentariu

aceeasi problema o am si eu . sunt interesat daca ai rezolvat ceva

din pacate nu am avut timp pentru chestia asta, dar daca o sa fac ceva te anunt

Link către comentariu

sal! eu am avut aceiasi problema!am fost laMIdocar si mi-au zis ca trebuie sa platesc ungerea balam. (masina fiind in garantie0 zic: ok! platesc.. o las acolo si ma anunta apoi ca trebuie schimbate balamalele..asa ca asta e solutia... la mine a fost usor ca este masina in garantie...succes!!!

Link către comentariu

cum sa schimbi balamalele... asa de bune sunt? :beerchug: am si eu problema asta si numai de cand a venit valul asta de frig.... si cred ca asta e cauza --> frigul. apropo pistonasele alea cred ca au in ele ulei... nu? uleiul devine mai vascos la temperaturi foarte joase si din acest motiv capota se ridica mai greu si ramane la pozitia la care este deschisa initial... adica nu se ridica pana sus daca tu o lasi la jumate.

Link către comentariu

• 9 months later...

Si eu m-am lovit de aceasta problema si dupa mai multe incercari: surpriza! Nu balamalele sunt de vina ci telescoapele! Am desfacut telescoapele de la un capat si capota merge usor, doar ca e grea de felul ei. Telescoapele sunt obosite si se misca foarte greu.

Link către comentariu

Si eu aceeasi problema pana am citit credeam ca e normal :( .... Eu sincer cred ca e telescoapele alea... Poate daca le schimbam?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

am un cunoscut care a schimbat balamalele la porsche...

4 milioane mi-a zis.

merge suuper, se ridica cu tot cu tine, dar nu stiu daca nu a incurcat cu pistonasele....

n-as da banii pe asa ceva!

Link către comentariu

• 3 months later...

Am si eu aceeasi problema. Si-a rezolvat cineva problema? Si, daca da, ce a trebuit schimbat? As vrea sa stiu inainte de a ma apuca de platit piese, care apoi sa nu se justifice schimbate.

Link către comentariu

Eu am rezolvat. Balamalele sunt de vina. Le-am dat jos, si le-am plimbat in menghina, si am dat cu MULT spray degripant pe ele. Problema cred ca e una de proiectare, ca se ruginesc saibele alea distantoare din ele, si dupa aia, se misca greu.

Link către comentariu

cat e de greu de dat jos si cum se face?

Modificat de doctorul
Link către comentariu

Tind sa cred ca balamalele sunt de vina .

Eu am schimbat amortizoarele cu unele care mergeau si ridicau lejer portbagajul la o Bora dar la mine nu ridica singure decit foarte putin cind ajungea sus.

Link către comentariu

cornelus@, iti spun eu SIGUR ca balamalele sunt de vina. Si eu am crezut prima data ca ar fi telescoapele. MARE greseala!

Doctore@, pai prima data dai jos telescoapele, apoi fiecare balama are 2 suruburi pe capota si 2 suruburi pe caroserie. Alea trebuie desfacute. Deschizi capota la maxim, pui un burete sub coltul de la capota, si defaci pe rand fiecare balama. Dupa ce ai rezolvat-o pe una, o montezi la loc si o iei jos pe cealalta, in acelasi mod, punand un burete sub colt, ca sa nu se sprijine pe caroserie si sa se zgarie. Eu am prins balamalele cu o parte in menghina, am dat cu MULT spray degripant pe incheieturi, si le-am plimbat cu mana vreo ora jumate pe fiecare, dupa care am pus ulei si le-am mai plimbat un pic, sa nu am probleme curand. La mine nu se deschidea deloc singura. Unde o lasai, acolo ramanea. Si cand o inchideai, abia mergea cu o mana. Acuma inca se tranteste cand o lasi. :Driver:

Am gasit si la dezmembrari balamale in aceeasi culoare, dar n-am luat ca nu stiam cat sant de bune. Erau 10 euro bucata.

Modificat de cosmin_acn
Link către comentariu

Rumplestilskin

Trebuia sa le iei, ca le vindeai pe forum... :beerchug:

Link către comentariu

Pai precis mai sant inca. Pe aici nu pun oamenii baza pe asa ceva, decat astia mai pretentiosi, ca noi... :beerchug:

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Mi-am rezolvat problema cu capota portbagajului care se deschidea greu dupa indicatiile lui cosmin_acn. Multumiri. Acum se misca bine.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!