Sign in to follow this  
Followers 0
Bogdan89

Nu porneste!

97 posts in this topic

Buna ziua

Am si eu o problema asemanatoare,am un golf 3 din 1993 cu motor 1.4.si nu imi mai porneste.Se aprinde normal becurile in bord dau la automat dar nu porneste.Mi s-a intamplat prima data,am dat la automat dar a pornit.am mai incercat a doua zi,si a pornit iar,dar mi s-a oprit si nu a mai pornit deloc dupa.S-a uitat un baiat la ea si a spus ca s-ar putea sa fie bobina de inductie arsa.Precizez ca am lasat-o cam o saptamana in soare si nu am pornit-o toata saptamana.Astept un raspuns.Multumesc

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am patit acum cateva zile treaba nasoala, adica am ramas cu masina in drum iar motorul nu mai pornea. Am impins-o pe trotuar iar dupa cercetari si telefoane la cei ce stiu meserie am tras concluzia ferma ca nu imi baga pompa de benzina. A doua zi am facut investigatii pana...in rezervorul cu benzina. Am descoperit treaba urata: papucii sertizati de la pompa erau oxidati, cablul mai exact era negru la firele de cupru. Dat jos sistemul pompa-plutitor (conform tutorialelor de pe acest forum - multumesc celor implicati), resertizat cei 2 papuci si apoi cositoriti. In urma acestor operatiuni motorul si-a revenit la normal, desi ramane intrebarea : CE AR FI PUTUT SA DETERMINE OXIDAREA FIRELOR IN REZERVOR - se putea intampla pe camp in Honolulu si ma manca gaia !! Totul e bine cand se termina cu bine dar am simtit ca trebuie sa scriu aici pt aceia care se grabesc sa cumpere pompa de benzina. O zi buna tuturor.

EDIT: cum se desface cat de cat mai simplu acel capac de la rezervor? Eu am folosit cu tupeu ciocanul si dornuri, dar deja nu mai rezista acel capac la inca o desurubare !

Edited by merlucius
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ieri si azi a pornit din a doua cheie. Nu am dat importanta ieri, am zis ca na...se mai intampla, dar si azi...m-a cam pus pe ganduri. Din vorba in vorba, am auzit de la meseriasi :icon_idea: ca s'ar evapora benzina "din carburator" , i-am zis omului ca nu e carburator ci injectie mono si mi-a zis ca ori din pompa de benzina ori din injectie. Acum nu stiu...stiu doar ca el e chiar meserias dar la Dacia si altele , nu stiu daca si la astea pe injectie. Voi ce parere ati avea?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intai verifica partea de fire si conectica (mufe, contacte oxidate, etc).

Daca esti sigur ca nu ai probleme pe partea asta cauze posibile pot fi:

- releul care comanda pompa de benzina

- pompa de benzina

- crapaturi sau neetansari la sistemul de vacuum sau admisie aer

- senzori:

de temperatura a lichidului de racire

de temperatura a aerului admis

de pozitie a clapetei

de pozitie al arborelui cotit

- actuatorul de control al turatiei la relanti

- valva de control al aerului la ralanti

- presiune de combustibil insuficienta sau nu poate fi pastrata constanta

Daca ar fi sa fie ceva pe la injectie, cred ca nu ar mai porni deloc.

Edited by lupo_bv
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

phun poate fi si de la senzorul hall

phun poate fi si de la senzorul hall.cel de pe delcou

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma ajuta si pe mine cineva.Am schimbat bobina de inductie si tot nu porneste,se poate sa fie de la delcou?ajutati-ma va rog.Pt cei care nu stiu despre ce e vorba...Am dat la automat foarte mult si nu mai porneste.Se pare ca nu aveam benzina suficienta atunci dar am dat la automat mult,bujiile sunt ok.Contacte verificate.dati-mi un sfat.MS

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai intai stabileste ce nu ai: scanteie sau benzina.

Scoate bujiile, vezi in ce stare sunt si daca vine scanteie pe fiecare. Daca nu ai scanteie o iei cu verificarile in sens invers spre ECU (bujii, fise, delcou, bobina, senzori), in cazul asta daca ai avut alimentare cu combustibil, ar trebui sa iasa din pistoane vapori de benzina (lasa bujiile scoase un timp sa se evapore daca e situatia asta),

Daca ai scanteie suficienta pe fiecare bujie atunci verifica partea de alimentare cu combustibil (releu pompa, pompa, injector).

In oricare din cauzele anterioare sau amandoua pot fi probleme de managementul motorului: senzori (de pozitie a volantei, senzori, imobilizator daca ai, actuatori etc).

Pana una alta determina in mare care este problema si zi aici, asa sunt prea putine informatii (daca zici ca ai ramas fara benzina nu stiu cum este cu amorsarea pompei, sa nu fie de acolo)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajutor!!!

Am schimbat capacul delcou si rotorul la Vento 1.6 AKS si am urmatoarea problema:nu mai nimeresc ordinea fiselor in capac. Stiu ca ordinea este 1-3-4-2 dar sincer nu stiu care sunt acestea( care sunt fisele banuiesc doar dar care suun intrarile in capac chiar nu stiu)

Va rugam foarte mult sa ma ajutati,o poza sau o schema ar fi utile dar si o explicatie clara e buna!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

acum m-am uitat in manual...nu am gasit nimic sa te ajute...dar cred ca ai putea sa te iei dupa lungimea fiselor...scuze pt solutia asta...da alta nu am....vreau sa zic ca ai putea folosi forma fiselor...la mine sunt deja formate...si nu le poti incurca...:icon_cool:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acum cred ca am nimerit-o, am gasit o schema, dar merge in trei cilindrii, oare din ce cauza ???

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uite aici o poza luata tot de pe forum,poate te ajuta cu ceva.

post-24154-0-24582200-1297445721_thumb.j

Edited by mihai_mihai
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aceiasi schema o am si eu doar ca nu sunt sigur care e 1 pe capac deoarece la mine capacul nu este oblic.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Borba 1 este cea mai aproare de tine cum te uiti la delcou din fata masinii,in partea din dreapta ai delcoul asezat in pozitia verticala si ai indicat acolo borbna 1.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

La mine capacul este cu bornele in sus nu in lateral iar bornele asezate paralel, adica 2 dintre ele sunt la fel de aproape de mine.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut! Am si eu o problema cu un glof 3 1.9 tdi 1z din 96, nu porneste dimineata cand e mai frig.

Am verificat bujii,releul de bujii din bord,etc. Problema e ca nu face chiar tot timpul la fel.Cand iai dau prima cheie dimineata da sa o ia dar se opreste brusc, iar apoi dau cam vreo 2 minute la automat pana sa o ia (in timp ce dau la automat scoate mult fum alb).

Ma poate ajuta cineva ??!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Banuiesc ce de fapt ai un fum alb-albastrui si cu miros intepator.

Asta inseamna combustibil insuficient ars..

Cauza : compresie insuficienta : motor uzat, bujiile nu sant actionate,

avans incorect reglat electronic, distributie decalata etc

Faptul ca da sa o ia la prima pornire mai poate fi si ca

nu ai combustibil suficient in pompa . Dupa un timp de stationare

se goleste pompa dar si filtrul de combustibil.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Te cam sperie Rudolf. In prima faza verifica bujiile si avansul...si sunt sanse mari sa se rezolve problema. Te gandesti dupa la restul...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am verificat bujii si avans.Sunt ok!Avansul e putin cam mare sta putin peste 900 rpm. Pompa de injectie era un dinte in desavans.Problema e ca sare de la punct. Am verificat pinionul de pe arbore e ok, adica nu are uzura si celelalte pinioane sunt ok...ce ma nedumereste pe mine e ca sare cateodata de la punct...Pe tester toate sunt ok.

S-a mai confruntat cineva cu aceeasi problema???

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am si eu o problema. De ceva timp masina mea pornea de obicei doar la a 3-a cheie :D. Aseara nu a vrut sa mai porneasca de loc. Din verificarile efectuate am constatat ca bobina de inductie nu mai produce scanteie. Bun. Am crezut ca s-a ars bobina de inductie si am luat alta bobina si am schimbat-o. Nici cu aceasta nu da scanteie. Ce poate avea? Ce sa mai verific?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Senzorul Hall din delco.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cum se poate verifica?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cu vag-com sau imprumuti de la cineva care are golf 3.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

am facut acum ceva timp un test cu vagcom si imi zicea ca sensorul hall nu da semnal atunci cand e pus contactul. Dupa ce porneam nu mai aparea eroarea.

In final am schimbat delcoul, 150 ron de la dezmembrari si acum merge totul ok.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ia vezi o verificare mai simpla. Verifica firul si mufa acelui senzor poate a iesit si nu face contact. Da mai multe amanunte ca totusi ar trebui sa dea macar o tura inainte de a sesiza ecu ca nu are impuls din hall.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

buna...am un golf 3 1.6 abu,[are si gpl],am o problema legata cu pornirea,porneste doar cand are chef,daca ii dau cu putin spray de pornire o ia la sfert de cheie,asa face si la cald si la rece,dar nu tot timpul are simptomele astea,uneori nu necesita spray,porneste din prima....senzorul hall ma gandesc sa fie[l-am dat jos l-am curatat,l-am pus innapoi,tot asa,bobina de inductie din cate stiu eu cand cedeaza nu mai ai ce sa ii faci...chestia asta imi face si pe benzina si pe gpl...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.