vipandrei

Electromotor - demontare si curatare

158 posts in this topic

Salut !

Am o bora 1.6 16v si de o perioada cand o pornesc dupa aproximativ 1 secunda se aude un "carait " un sunet ciudat care dureaza cam tot o secunda (cum se auzea pe vremuri la dacia cand porneai masina si tineai mai mult cheia pe contact)

mentionez ca dupa 3 - 4 porniri in aceeiasi zi nu ce mai aude nimic sau mai incet

Daca are imp. masina e din 2001 si are doar 60000km

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Electromotorul e de vina .

Ar trebui dat jos de pe masina , curatat , schimbat perii si pus la loc . :icon_thumright:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Confirm ce a spus @aryes13. Operatiunea te costa cam 80 Roni. E un "defect" specific Golf-urilor.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc mult !

ciudat e ca azi au fost cam +8 grade si nu sa mai auzit asa tare

si daca o sa continui sa merg asa e problema? sau merge sa continui asa?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da se poate dar sunetul o sa persiste ! Intr-adevar cand e cald nu prea face. Cel mai bine e cand ai timp sa il cureti. Nu dureaza mai mult de o ora.

Nu mai da quote la postul anterior pentru ca este interzis de regulament !

Foloseste "add reply" sau "fast reply".

Multumesc !

aryes13

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

Cam asa ceva mi se intampla si mie, cand pornesc daca e frig sare pe la 1600-1800 de turatii in prima instanta, coborand spre 1200, si caraie ceva urat. La fel in mers, daca o las pe liber, cand coboara in zona 1600-1800 se aude acelasi carait. In schimb daca accelerez, cand trec pe la turatia respectiva nu se aude nimic.

Sa fie aceeasi problema? Am crezut ca e de la teava de esapament, parea desprins un suport, dar am verificat pe rampa si nu e de acolo, se aude de undeva din fata masinii zgomotoul, putin centru-drepta.

Oare sa fie vorba de aceeasi problema?

Merci

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cu siguranta nu e aceeasi problema. In vara am avut si eu ceva simtome asemanatoare cu ale tale. Cand porneam masina pornea turat dupa care isi revenea. Era senzorul de temperatura defect.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pe mine nu ma deranjeaza ca se tureaza, mai ales ca doar la frig se duce mai sus.

Ma refeream la zgomotul mentionat, care se manifesta si in mers si pe loc in decelerare.

Are cineva idee la ce sa ma uit? Sa fie de la catalizator ceva? In acest caz n-ar trebui sa mi se aprinda becul in bord de la evacuare?

Merci

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am si eu o problema asemanatoare.. in sensul ca la pornire .. de obicei la prima pornire.. motorul se aude ca si cum ar fi diesel.. asta pentru 2 - 3 secunde maxim.. daca opresc si mai dau o cheie, sunetul este mai diminuat si de o durata mai scurta.. motorul este un 1.6 FSI. Ambreiajul nu patineaza.. masina trage bine din mers.. doar la plecari de pe loc sunt un pic nemultumit.. nu prea galopeaza cei 110 cai pe care masinuta ii are teoretic.. sa fie electromotorul? sa fie volant? pareri? multumesc

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tot un 1.6 FSI am si eu si la fel se aude la pornirile reci... zici ca e diesel... 2-3 secunde. Dupa ce merg putin si opresc/repornesc nu se mai aude... electromotorul sa fie?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut, "caraitul" acela care se aude de obicei la prima cheie este intr-adevar de la electromotor, bendix-ul nu revine inapoi imediat si de aceea se aude acel zgomot.

Am avut si eu problema asta la Bora, din pacate nu prea am gasit multe service-uri care sa remedieze problema asta, este destul de munca!

Totusi este un service mic, prin spate la Patriarhie, parca pe str. Principatele Unite, ei sunt specializati pe asa ceva, dureaza 1-1/2 h sa-l curete, dar sunt destul de scumpi.

manopera este 70 ron la care se mai adauga pretul unor bucse din bendix care trebuie schimbate, daca sunt bucse mici costa 35 ron, daca sunt bucse mari costa 70 ron...bineinteles ca la mine au fost mari. Vad ce fel de bucse sunt numai dupa ce desfac electromotorul.

Partea buna este ca de atunci chiar nu se mai aude nici un fel de zgomot.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu am tot un FSI si exact aceeasi problema!Tot asa se aude cand o pornesc,da' nu intotdeauna.E de vina elecromotorul.L-am dat jos,l-am curatat ,am uns cu vaselina pe-acolo,dar la o perioada dupa ce l-am pus la loc a inceput iar sa se auda,ce-i drept un pic mai slab.O alta problema am.Dupa o peroada mai indelungata in care nu pornesc masina,la prima cheie turatia se ridica pe la 2000 si consumul creste pina la 5l/h.Dupa 7,8 secunde incepe sa scada si revine deodata la normal.Se poate sa fie tot din cauza electomotorului sau e ceva pe la debitmetru?Am cautat un topic asemanator,da' nu am gasit.Ma poate ajuta cineva?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

fai un test cu vag-ul ca s-ar putea sa fie ori senzor de temperatura , ori regulatorul de relantiu

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am repetat aceasta operatie si in urma cu doi ani din cauza unui carait care se auzea aleator dupa ce pornea motorul. Acest carait in cazul meu s-a datorat acestei piese:

31052008027.jpg

care s-a uzat si s-a format joc intre corpul electromotorului si bendix

31052008025.jpg

acesta este codul piesei

28052008003.jpg

pentru a scoate electromotorul este necesara demontarea bateriei si a suportului in care sta aceasta

31052008005.jpg

electromotorul este fixat cu doua surube cu cap de 18 dar care au in prelungire filete cu piulita cu cap de 10

31052008010.jpg31052008012.jpg

prima oara se desurubeaza piulita cu cap de 10 din partea de sus, aceasta tine suportul de plastic in care sant fixate cablurile ce trec pe deasupra electromotorului

31052008007.jpg

pe urma se desfacea cealalta piulita de 10 de pe surubul de sub electromotor care tine suportul unei tevi de la clima

31052008011.jpg

se desfac legaturile electrice de la bobina, dupa care se pot desface cele doua surube lungi cu o tubulara de 18!!! si iese electromotorul

cu o cheie de 7 se desfac surubele ce tin motorul de reductor si bendix

31052008015.jpg

pe urma....

31052008022.jpg31052008016.jpg

31052008018.jpg31052008020.jpg

31052008021.jpg31052008023.jpg

31052008024.jpg

se scoate semeringul

31052008028.jpg

in spatele semeringului se afla bucsa tip cuzinet care trebuie inlocuita

am folosit o tubulara de 22 sa bat afara bucsa

31052008029.jpg

cu aceasi tubulara de 22 am batut busca cea noua la loc dar din interior

31052008030.jpg

am curatat reductorul si cele trei roti dintate

31052008032.jpg31052008031.jpg

bendixul are o gaura pe unde se poate gresa, eu am folosit vaselina lichida

31052008034.jpg

am montat la loc cele trei roti dintate si am pus vaselina, dupa care capacul

31052008036.jpg31052008037.jpg

am uns si bucsa din celalalt capat

31052008039.jpg

se poate monta la loc, la perii nu am desfacut ca nu era cazul, se scoate foarte simplu capacul cu platoul de perii daca ii nevoie

31052008038.jpg

31052008040.jpg31052008041.jpg

mai sant cateva faze care nu le-am prins in poze dar cine are putina indemanare si pricepere si tot atata rabdare se descurca

BAFTA!!!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Foarte frumos, felicitari pentru DIY.

Ar fi tare bine daca un moderator l-ar face sticky sau macar daca ar redenumi topicul sa se stie ca exista asa ceva pe forum. Foarte util.

Inca odata felicitari :P

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

foarte ultil.. am curatat si eu electormotorul insa in cazul meu este unul din tacheti care bate pana urca uleiul la el..

multumesc in numele tuturor pentru acest "how to"..

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problema asemanatoare cu zgomt de electromotor la pornire am avut si eu. Mecanicul a desfacut electromotorul dar s-a zgircit la vaselina si dupa numai citeva zile zgomotul a revenit. Am motor FSI si subscriu la zgomotul de la pornire(pare motor pe motorina). Pina acum am vazut ca au mai postat inca doi cu acelasi simptom. Sa fie o problema generala la motoarele FSI?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu am motorul 1.9 TDI ALH de 90cp si aceeasi problema...carait dupa pornire...ce enervant...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

si... il lasi sa caraie in continuare? electromotorul de mai sus ii exact de pe mot alh :vaidecapulmeu:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai trebuie sa ajung la un electrician...dar la noi prin Suceava greu gasesti unul bun...doar la Pavel care e scump mai face treaba buna cat de cat !

N-am chef sa-mi strice pe acolo cine stie ce...sa faca experimente pe masina mea.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fratilor, eu nu mai inteleg nimic...

Am si eu un carait la pornire la masina din profil. M-am documentat pe aici, am scris intr-un alt topic pentru ca nu l-am gasit pe asta... Am ajuns, clar, la concluzia ca si la mine caraitul care dureaza cateva secunde la pornire se datoreaza electromotorului si, implicit, bendixului.

Am dus masina in service pentru mai multe probleme, printre care le-am spus-o si pe asta. Sa dea jos electromotorul, sa-l curete, sa schimbe ce e de schimbat. Am lasat masina acolo, pentru ca era gata abia a doua zi. Si m-au sunat sa ma intrebe de ce cred eu ca face figuri electromotoru, ca la ei a pornit super ok, ca a luat-o la sfert, etc si ca n-are rost sa il desfaca. E un service serios, cel putin eu asa stiam, unde am mai facut si distributia.

E drept ca ma incanta gandul de a le da dreptate, pentru ca nu prea am de dat bani acum pe tot felul de reparatii, insa mi-e frica sa nu ma lase masina pe undeva si sa nu mai pot s-o pornesc :(

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu "ramai" cu masina pt acel carait, iti zic eu sigur dar cu timpul risti sa strici bendixul sau coroana si...pt ce?!... pt o amarata de bucsa care costa nici 20 lei :rolleyes:

uite aici mai in detaliu, poate te ajuta http://vwforum.ro/index.php?showtopic=46982

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hai ca am rezolvat-o ;)

Azi-dimineata am fost in service si am vorbit direct cu mecanicii. Acum m-au sunat ca l-au reparat ;)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

inclin sa cred ca am si eu aceeasi problema (initial am crezut ca e vorba de ceva legat de ambreiaj). Aceleasi simptome cum am citit pe aici - caraie la o secunda de la pornire, cand e frig si in special dimineata. Daca se auzea si la voi la fel ca in filmuletul de mai jos, va rog sa-mi confirmati. merci

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

95 % aia e de vină - bucşa cuzinet de la bendix. Cred că manifestarea la temperaturi mici are legătură cu v

Edited by uglyjamal
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.