Jump to content

Pedala de ambreiaj - probleme


tlc
 Share

Postare recomandată

Va salut,

La golful tatalui meu un 1.4 16v AQK din 99 se pare ca a cazut cilindrul receptor sau acea piesa de forma cifrei 9 de care pomenea colegii mai pe la inceputul topicului, pedala sa intarit la apasare, face cam jumate de cursa si nu o poti apasa mai tare su nu se poate baga in viteza, am aeresit instalatia si cilindrul  de la pedala frana funcționează, face presiune de unde am tras concluzia ca problema poate  fi  cilindrul receptor sau furca. La rece cu motorul oprit am reusit sa ridic cu mana de acea piesa de pe cutie , cilindul receptor, am putut comprima tija dar nu stiu daca in mod normal pozitia ei fireasca cind nu e calcat ambreajul e extinsa sau comprimata, eu cred  ca pozitia ei ar trebui sa fie compripata iar cind apesi sa se extinda si sa apese acea tija care intra in cutie. Mecanicul e in concediu vreo 2 sapamani asa ca a-si incerca eu sa o repar, cu ajutorul vostru desigur, si sa imi spuneti care e metoda cea mai ok de a da jos acel capac verde.

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

UPDATE

vinovatul a fost de fapt rulmentul de presiune (spart si gaurit) dar si tija ambreiaj cea care intre in cutie, acea lunga, inlocuire s-a facut de catre mine cu masina suspendata, capacul verde este montat prin presare, deci se targe de el cu simt si poti sa ai acces la rulmet dar inainte e recomandat a se demonta cilindrul receptor de pe cutie, e prins cu doua suruburi cu cap de 13, pentru a putea culisa pe spate acea piesa informa cifrei 9 care apasa de fapt rulmentul respectiv

costuri : - rulment luc - 32 lei, tija - 28 , daca tot am intervenit la cutie am schimba si uleiul din cutie Castrol 75-90 , 2 bidonase a cite 54 de lei fiecare.

 

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

salutare tuturor

nu reusesc sa aerisesc cilindrul receptor de la ambreiaj la golf 4 motor aus/atn

mentionez ca am schimbat cutia de viteze cu alta de la o masina care mergea perfect,dar la mine nu mai reusesc sa aerisesc ambreiajul sa o pot baga in viteze cu motorul pornit.Am luat si cilindrul receptor de pe masina cealalta si tot degeaba,nu mai reusesc sa l aerisesc.Inainte a mers perfect.

astept sugestiile voastre.va multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 8 months later...
Ungureanu Marian

Am ramas fara ambreiaj in timpul mersului. Pedala ramane blocata la fund si tot lichidul curge prin cutia de viteze. Ce ar trebui sa schimb? 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 years later...
Damian Daniel

Salut tuturor. Am un golf 4 din anul 2003 1.9 TDI 131 ps și am o problema cu ambreiajul. Am schimbat kitul de ambreiaj + volant cu masa dubla acum un jur de 40000. Totul bine pana recent când a început sa nu mai între in viteze, pedala fiind practic căzută jos. Am aerisit circuitul și merge vreo doua zile apoi aceiași problema. Am schimbat și pedala cu tot cu pistonasul acela dar degeaba ca tot vine are pe undeva. Mi-ați putea da va rog frumos niște ideii ce ar putea sa aibă?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!