Jump to content

Punerea La Punct A Distributiei


Paul G
 Share

Postare recomandată

Cum se poate pune la punct distributia la un motor 2,5 TDI (AKN), daca, sa presupunem, ca s-a rupt cureaua de distributie. Am inteles ca ar fi niste senzori de pozitie pe axele cu came dupa care pot fi aduse in pozitia care trebuie relativ cu arborele cotit? Rotile dintate de pe came nu au semne pentru a pune astfel la punct distributia.

Ce parere aveti?

Nu mi s-a intamplat sa se rupa cureaua, dar cred ca e bine de stiut cum se poate verifica. Am vazut ca cei care schimba distributia, fac niste semne pe rotile dintate si pe plasticele din spatele lor inainte sa dea jos cureaua veche pentru a alinia semnele cu noua curea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De obicei este semn pe volant cam la toate (din cate stiu eu) .

Se blocheaza axul cu came care are o metoda de blocare in partea opusa fuliei de obicei.... Fulia pompei se imobilizeaza cu un bolt, daca e cazul. NU stiu cum e FIX la motorul tau, dar cam asa trebuie sa fiein mare.

Modificat de I_am_Stealth
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai,in primul rand este vorba de motor de 2,5, deci are 6 cilindrii, deci este in V, deci are doua axe cu came...

motorul este longitudinal si nu prea se poate vedea volant..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

NU stiu exact care e designul acestui motor, insa cel mai simplu poti sa iti dai seama din felul cum se blocheaza componentele cu un "kit" de schimbare a distributiei :icon_thumright: ...

Uita-te la asta de exemplu

Din ce vad eu se blocheaza fulia la axele cu came.Ma mir ca sunt 4, ca nu sunt atatea bolturi. Presupun ca fuliile axelor cu came au un "ic" in interior pentru a pozitiona axul intr-o pozitie "unica". Daca nu,se blocheaza direct axul cu came ( cum e la majoritatea) .

Daca nu este semn pe volant, atunci o fi pe fulia arborelui cotit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

scuze ca am ajuns asa de tirziu la topic, dar la acest motor,daca nu ai ustensile de pus la punct motorul ,e varza, arborele cotit se pune la punct cu un surub care se infileteaza in dreapta jos in bloc si se invirte arborele cotit pana se opreste in el, dupa care il scoti putin si mai invarti foarte putin arborele unde are o taietura in el si acolo intra surubul...dupa care la chiulase se pun intai la punct axele cu came intre ele dupa care se pune la axul care iese din fiecare chiulasa o cala de metal care are aceeasi dimensiune ca si taietura din ax si se aseaza paralel cu marginea chiulasei. cam asa se pune la punct ,dar cel mai bine se vede dupa ce se desface motorul, in caz ca trebuie...sper ca am explicat destul de bine , dar daca este cineva care mai stie alta metoda este binevenit. bafta multa si nu asteptati sa se rupa cureaua. :icon_thumright: :Driver: :Driver:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Super prezentare... stiam ca tre sa fie ceva de genul asta. Sunt curios cate service-uri care schimba curele de distributie la asa motoare au asa scule si chiar stiu sa aplice procedurile astea. Eu am schimbat distributia si am gasit niste dinti din cureaua de la pompa de injectie (nu de la cea existenta care era intreaga), si eram curios cum se pune la punct dupa o patanie d'asta... Merci

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 16 years later...

Buna seara. Unde gasesc si eu schema distributiei la un 2,5 tdi AKN? 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vezi la sfarsitul pdf-ului

AKN.pdf

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!