Jump to content


Photo

Probleme mici si enervante - Octavia 2


  • Please log in to reply
3178 replies to this topic

#1 dany

dany
  • Oraş:Bucureşti
  • Maşina:BMW
  • Model:X1 xDrive
  • Motorizarea:2.0D Steptronic

Posted 13.12.2005 @ 22:55

astazi mi s-a aprins si mie led-ul galben de la nivelul uleiului. am 10.500km si am completat 400ml valvoline 505.01 5W40. nivelul din baie nu a astupat toata "burta" aceea de pe joja..ci cam sferturi. oricum este peste zona hasurata. de curiozitate, daca ma duceam la service cu led-ul aprins ma puneau sa platesc completarea de ulei? chiar daca masina este in garantie?

a 2-a problema mai nasoala este ca am oprit masina, m-am dus pana unde aveam treaba, am stat vreo 15 min m-am intors, am pornit si radio-cd-ul era "mort"..am apasat pe butoane, pe on/off degeaba..mort...nici macar nu se aprindea display-ul la aprinderea pozitiilor...este ca si cum nu mai avea curent..la sigurante nu m-am uitat ca nu cred ca e de acolo atat timp cat restul merg ok. nu mi se pare un lucru prea bun ca la banii astia sa ai probleme de genul asta, plus scartituri de chedere. mai nou la peste 90-95 km/h aud in spate(locurile din spate) un fel de vajait...ca si cum ar fi ceva efervescent in spate si creste direct proportional cu viteza...o sa ma duc maine la service sa le zic toate astea..sper sa plec multumit de la avia...sediul din pantelimon...o sa le dau o sansa si daca totul e ok o sa fac reviziile la ei.

Edited by Diesel, 01.02.2006 @ 12:14.


#2 miriamtoyo

miriamtoyo

    Nick anterior: cristitoyota

  • Oraş:Otopeni
  • Maşina:VW
  • Model:Beetle
  • Motorizarea:1.6

Posted 14.12.2005 @ 00:12

a 2-a problema mai nasoala este ca am oprit masina, m-am dus pana unde aveam treaba, am stat vreo 15 min m-am intors, am pornit si radio-cd-ul era "mort"..am apasat pe butoane, pe on/off degeaba..mort...nici macar nu se aprindea display-ul la aprinderea pozitiilor...este ca si cum nu mai avea curent..la sigurante nu m-am uitat ca nu cred ca e de acolo atat timp cat restul merg ok. nu mi se pare un lucru prea bun ca la banii astia sa ai probleme de genul asta,

Au cam dat chix cu can-bus :angry:

#3 audi_fan

audi_fan
  • Oraş:Bucureşti
  • Maşina:Skoda
  • Model:Octavia 2
  • Motorizarea:1.9 TDI

Posted 22.12.2005 @ 12:30

1.aseara mi-a facut si mie faza cu turatia la motor de vreo 3 - 4 ori la vreo 3 - 4 semafoare. :) oricum la turometru nu se observa o cretere mare insa am simtit cum se turase. e vreo problema sau este normal? oricum nu imi fac griji
2. am observat si eu zgomotul acela facut de alt treilea stop insa numai pe piatra cubica. este sigur de la al treilea stop ca sincer mie mi se pare bine lipit, iar la O1 era la fel prins si nu facea asa. iar de chedere... am ascultat cu atentie si mie imi fac numai cand masina (caroseria) este supusa la torsiuni mari gen urcat borduri inalte, gropi adanci iar pe piatra cubica nu imi fac nici un zgomot.

si... Sarbatori Fericite !!! :) (sa nu uitati si un mic cadou pt masinutele voastre, gen odorizant nou sau .... gasiti voi ceva :) )

#4 redeagle

redeagle
  • Oraş:Bucureşti
  • Maşina:Audi
  • Model:A4 B8 2009
  • Motorizarea:2.0 TFSI 180 CP

Posted 16.01.2006 @ 08:56

Salutare,

Azi ma duc la service la o constatare cu urmatoarele probleme :
- vibratie cand turatia masinii este intre 1300 si 1600 rot/min.
- vibratie la plecarea de pe loc
- zgomot de zdranganit la plecarea de pe loc cu turatie mica
- zgomot ciudat intre 1700 si 2300 cand apas acceleratia pana la jumatate si iau piciorul brusc. Se aude asa ca un pufait. Dragos l-a auzit si nu e normal.
- duze stropitoare infundate.

O sa revin cu informatii dupa ce vin din service. Sau dupa ce ma programeaza!
Daca cineva a mai avut una din problemele de mai sus si stie de la ce este, ii astept postul cu nerabdare!

#5 redeagle

redeagle
  • Oraş:Bucureşti
  • Maşina:Audi
  • Model:A4 B8 2009
  • Motorizarea:2.0 TFSI 180 CP

Posted 16.01.2006 @ 12:54

Deci, am venit din service si iata concluziile :
- vibratia respectiva era de la un plastic de la partea de admisie. Chiar langa radiator pe unde trage aerulin admisie e un sistem ca sa nu traga apa, si acolo se producea vibratia. S-a asezat mai bine si s-a bandajat cu niste banda izolatoare. E perfect!
- cateodata in oras eu nu plec de pe loc cu motorul asa turat, mai ales cand e bara la bara. Mi s-a recomandat sa turez motorul undeva pe la min 1400 rot si dupa aceea sa plec de pe loc. Motivul vibratiei este ca plec de pe loc cu motorul subturat, adica undeva pe la 1000 - 1200 rotatii. Nu stiu ce sa zic aici! :)
- atingea o bucata de plastic de undeva de sub radiator de alta bucata de plastic. S-a rezolvat!
- cica ar fi descarcarea turbinei sau sistemul VNT. Asa fac toate! La unele este mai pronuntat la altele mai putin pronuntat. Se pare ca la masina mea este mai pronuntat! :D .
- duzele nu le aveau pe stoc si au fost comandate!

Toata distractia a durat 30 min si s-a efectuat la Brady Trade fara programare inainte. Nota 10 cu plus ;).

#6 FlorinD

FlorinD
  • Oraş:Bucureşti
  • Maşina:Skoda Octavia 2
  • Model:2007, Elegance
  • Motorizarea:1,9 TDI 105 cai

Posted 16.01.2006 @ 13:56

- zgomot ciudat intre 1700 si 2300 cand apas acceleratia pana la jumatate si iau piciorul brusc. Se aude asa ca un pufait. Dragos l-a auzit si nu e normal.


din ce stiu si eu, acel zgomot este normal. La fosta mea octavie (1.8T) se auzea la fel...foarte pronuntat, si am fost la un mecanic pe care i-l stiam si mi-a zis ca este ceva normal. Acelasi zgomot este si pe seat, audi..etc...doar ca izolarea fonica este diferita. :salut: De asemenea si 2 membrii VW mi-au zis ca este normal.

La passat-ul de acum, se aude cam la fel (poate nu asa tare) , dar cand am geamul deschis la maxim...fara muzica ..si cand ma "concetrez" sa i-l aud. Daca am totul inchis...nu aud nimic. Cred ca este vorba de izolare fonica totusi.

#7 bogdanb

bogdanb
  • Oraş:Ploieşti
  • Maşina:Mitsubishi
  • Model:Outlander
  • Motorizarea:2.0did 167cp

Posted 17.01.2006 @ 13:26

problema cu vajaitul am avut-o si eu, am rezolvat-o in service, era o problema de reglaj a usii.
a reaparut dupa ce am folosit suporturi pt schiuri, probabil au sa spuna ca este vina mea cei de la service

#8 raz.ro

raz.ro
  • Oraş:Timişoara
  • Maşina:Skoda
  • Model:Octavia 2
  • Motorizarea:2.0 TDI

Posted 23.01.2006 @ 10:19

hmm ai si eu doua chestii

1)lichidul de racire..vad ca-i sub minim cam mereu...nu stiu daca-i din cauza frigului...Faza e ca nu mi s-a aprins nici un bec la bord... Ce ziceti..sa trec pe la skoda sa-mi completez ? Sau daca nu se aprinde nici un indicator sa stau linistit ?

#9 dany

dany
  • Oraş:Bucureşti
  • Maşina:BMW
  • Model:X1 xDrive
  • Motorizarea:2.0D Steptronic

Posted 23.01.2006 @ 10:35

vin si eu cu 2 probleme...azi dimineata erau -16 grade. cand am pornit masina am zis ca stau intr-un tractor asa de rau se auzea(motorina euro 5, evo diesel de la mol) a disparul dupa vreo 4-5 minute de stat cu motorul pornit. mi s-a blocat climatronicul, nu am putut sa il inchid din buton, radiocd-ul si el(blocat), pe afisajul LCD aparea si disparea scrisul, la fel si scrisul de pe lcd-urile climatronicului(gradele). am inchis/pornit motorul imediat si pare-se ca isi revenise, dar afisajul lcd tot facea figuri. in afara ca am avut un consum de 13,8%pe un traseu in care nu depaseam 11% maxim.....in rest totul a fost ok, nici o problema. a pornit imediat fara nici o balbaiala. la voi cum v-a afectat frigul masina?v-a creeat probleme?

#10 shkoda

shkoda

    Membru Senior

  • Oraş:Bucureşti
  • Maşina:Skoda
  • Model:Octavia Tour 2007
  • Motorizarea:1.9TDI / AXR

Posted 23.01.2006 @ 19:27

Si eu am plecat azi dimineata la ora 8... afara erau -16*C. N-a facut probleme la pornire... singura diferenta a fost ca pt. vreo 5sec. a stat turometrul la 1300rot/min si ca a scos fum negru la pornire (asta in cazul in care nu m-a mintit sormea.. :) )

Buun.. sa trecem acum la probleme... doua mari si late:

1. Vajaie urat de tot undeva in spate-dreapta, cand bate vantu tare sau cand depasesc 40-50kmh. Am intrebat dimineata la service.. si mi-au facut programare pt. vineri.. cica stiu cei de acolo despre ce e vorba, ca au fost mai multe O2 cu problema asta..

2. Dimineata, cand am ajuns la masina, am ramas ;) Toate cele 3 stopuri de frana erau aprinse... Acum vreo ora, ma uit pe geam si ce vad... masina frumos in parcare cu stopurile de frana aprinse!! Ati avut vreodata asemenea problema? De la ce ar putea fi??

#11 gabriel

gabriel
  • Oraş:Craiova
  • Maşina:skoda
  • Model:octavia2
  • Motorizarea:1.9

Posted 23.01.2006 @ 20:53

(pt shkoda)este senzorul de la pedala de frana este problema des intalnita la skoda este cam 300 sau 350 de mii sa il schimbi dar cum e in garantie a ta ei ar trebui sa il schimbe

#12 shkoda

shkoda

    Membru Senior

  • Oraş:Bucureşti
  • Maşina:Skoda
  • Model:Octavia Tour 2007
  • Motorizarea:1.9TDI / AXR

Posted 23.01.2006 @ 22:12

mersi gabriel!

Vineri, cand o sa ma duc pt. problema chederelor o sa le zic si de acest senzor!

#13 dany

dany
  • Oraş:Bucureşti
  • Maşina:BMW
  • Model:X1 xDrive
  • Motorizarea:2.0D Steptronic

Posted 27.01.2006 @ 10:32

1. Vajaie urat de tot undeva in spate-dreapta, cand bate vantu tare sau cand depasesc 40-50kmh. Am intrebat dimineata la service.. si mi-au facut programare pt. vineri.. cica stiu cei de acolo despre ce e vorba, ca au fost mai multe O2 cu problema asta..



la fel am patit si eu, la peste 80-90km/h auzeam un fel de vajait in spatele soferului, ceva efervescent. la revizie mi-a zis ca a fost ceva de la cheder si s-a rezolvat. si acum nu mai face.

#14 MARIUSSK

MARIUSSK
  • Oraş:(necompletat)
  • Model:Skoda Octavia II 2.0 tdi BKD

Posted 28.01.2006 @ 09:29

Si eu am plecat azi dimineata la ora 8... afara erau -16*C. N-a facut probleme la pornire... singura diferenta a fost ca pt. vreo 5sec. a stat turometrul la 1300rot/min si ca a scos fum negru la pornire (asta in cazul in care nu m-a mintit sormea.. ;) )

Buun.. sa trecem acum la probleme... doua mari si late:

1. Vajaie urat de tot undeva in spate-dreapta, cand bate vantu tare sau cand depasesc 40-50kmh. Am intrebat dimineata la service.. si mi-au facut programare pt. vineri.. cica stiu cei de acolo despre ce e vorba, ca au fost mai multe O2 cu problema asta..

2. Dimineata, cand am ajuns la masina, am ramas ;) Toate cele 3 stopuri de frana erau aprinse... Acum vreo ora, ma uit pe geam si ce vad... masina frumos in parcare cu stopurile de frana aprinse!! Ati avut vreodata asemenea problema? De la ce ar putea fi??

In legatura cu prima problema . va trebui reasezat in chedere geamul din spate cel mic si se rezolva

#15 pit82us

pit82us
  • Oraş:Constanţa
  • Model:skoda octavia II-1.9 TDI -BJB 77KW

Posted 29.01.2006 @ 15:33

Am am ajuns la 33.000 km si au inceput problemele :
- Cu motorul cald la plecarea de pe loc masina trepideaza destul de urat ( ca si cum ar iesi de pe o portiune de gheata unde e pierdut aderenta ) .
- in partea dreapta a bordului este un zgomot ,o piesa slabita care bate la fiecare denivelare
- Lampa de iluminat din fata ( lumina de citit la sofer ) nu se mai aprinde decat daca tii degetul pe ea.
- Zgomot destul de pronuntat in usa dreapta , de jos din zona difuzorului .
- Zgomot din zona banchetei spate .
Plus ca am agatat un stalp mic care a reusit sa imi sectioneze ( in partea drepta jos ) o parte din usa dreapta spate si aripa spate , acum astept sa vina piesele .

Edited by pit82us, 29.01.2006 @ 15:34.


#16 shkoda

shkoda

    Membru Senior

  • Oraş:Bucureşti
  • Maşina:Skoda
  • Model:Octavia Tour 2007
  • Motorizarea:1.9TDI / AXR

Posted 30.01.2006 @ 12:39

Eh.. am fost si eu in service pt. a rezolva problemele expuse ceva mai sus...

Problema nr.1:
Zgomot aerodinamic in dreapta-spate.. s-a rezolvat in 5min. cu ajutorul unui silicon special... geamul mic, de la usa din spate era de vina... au aplicat putin silicon si s-a rezolvat!

Problema nr.2:
Aici e complicat....
Au pus VAS-ul pe masina... n-au gasit nici un fel de eroare... in consecinta, nu mi-au putut schimba contactul de pedala, motivand ca daca nu apare eroare pe VAS, nu-l pot schimba in garantie... Mi-au zis ca daca mai apare, sa ma duc la ei imediat.. ca poate atunci or gasi eroare stocata pe computer... Azi dimineata iar am gasit stopurile aprinse.. am dat fuga la ei.. au scanat.. iar.. nici o eroare! Ma rog.. in final o sa rezolv saptamana asta problema, dar nu spun cum ca nu e voie :) In orice caz, toata stima pt. baietii de la Brady! Pentru felul in care m-au tratat si pt. ca isi dau toata silinta sa rezolve aceasta problema minora... care pana la urma tine de o cutiuta amarata ce costa 40 RON...
Pe bune... pe cei de la Brady i-as recomanda oricarui posesor de VWAG... am fost la ei de 2 ori pt. revizie si de vreo 3-4 ori pt. diverse mici probleme si de fiecare data s-au purtat exemplar! Nici urma de mecanici cu fitze in cap si care se cred atotcunoscatori, sau de receptioneri sictiriti si plictisiti, cum intalnim prin alte service-uri. Nota 10+ de la mine.. Bravo!

#17 Cercul

Cercul
  • Oraş:(necompletat)
  • Model:Skoda / Octavia II

Posted 31.01.2006 @ 09:20

O problema pe care o am a doua oare in ultima luna cu sistemul audio (STREAM, Radio CD) - am masina de exact o luna; poate s-a mai intamplat si altcuiva. Aseara am plecat cu masina in oras, am parcat-o, am revenit peste vreo 20 minute, am pornit-o si surpriza - ERROR CD - iar pe radio, desi functiona - adica vedeam posturile setate - nu auzeam nici un sunet. Am incercat sa scot CD-ul dar mesajul pe care l-am primit a fost NO CD. Am dus-o acasa, am mai incercat de cateva ori s-o pornesc si sa fac in asa fel incat sa-i revina sonorul pe radio si sa-i dispara mesajele de eroare a CD-ului, insa n-am reusit. Azi dimineata, la pornire, surpriza din nou - sunetul mergea brici, CD-ul la fel...aveti vreo explicatie?

#18 DarkOne

DarkOne
  • Oraş:Bistriţa
  • Maşina:Skoda
  • Model:Octavia II Elegance 2006
  • Motorizarea:2.0 TDI 140 CP

Posted 01.02.2006 @ 12:53

Aproape pot sa va garantez ca nu stiu nici ei care e problema. Si eu am patit-o cu boxele, le-am spus celor de la service si au ridicat din umeri.

Edited by Diesel, 01.02.2006 @ 17:21.


#19 pit82us

pit82us
  • Oraş:Constanţa
  • Model:skoda octavia II-1.9 TDI -BJB 77KW

Posted 03.02.2006 @ 11:31

Problema lampii de la sofer sa rezolvat in 5 minute .
Ramane sa depisteze zgomotele la dezechiparea pentru vopsit si problema de vibratii la plecare de pe loc.
Acum am o problema mult mai mare , in urma acelui mic incident am sectionat pur si simplu aripa si o bucata din usa spate .
Cei de la skoda vor sa imi inlocuiasca aripa adica sa taie aripa deasupra lunetei si de sub usa dreapta spate , asta ar insemna o taietura uriasa care cuprinde si cadrul usi dreapta spate ( aripa spate este parte a caroseriei ) si obligat aceeasi lungime de sudura .
Problema mea este exact la pasajul aripi ( bucata aceea mica care corespunde zonei de sub bandou ) , merita sa faca o ditatami taietura pentru 6-7 centimetri ?
As dorii un sfat mai avizat de la cei care se pricep la tinichigerie , deoarece sunt intre ciocan si nicovala : eu si cei de la asigurari nu suntem de acord cu schimabatul aripi si cei de la skoda vor sa o schimbe ( eu banuiesc ca vor sa mareasca factura ) .
O sa atasez si poze azi . ;)

#20 ARDEI_IUTE

ARDEI_IUTE
  • Oraş:Otopeni
  • Maşina:Skoda
  • Model:Octavia 2
  • Motorizarea:1.9 TDI

Posted 03.02.2006 @ 16:20

As dori sa-i intreb ceva pe cei care au RCD Stream sau Audience cu problema cu bubuitul:cand opriti motorul , inainte de asta ,opriti radioul si toti consumatorii?

Nu stiu de ce , dar banuiesc ca la punerea contactului , daca radioul este pe "ON" , apara un supracurent in etajul final de amplificare al radioului.Aceeasi problema am avut-o si eu dar la o combina audio AIWA .Nici pana acum nu am rezolvat-o si intre timp a cazut un final , cel de pe stanga . Daca dadeai mai tare , se lua sunetul si bubuiau boxele.Dupa care ca sa-si revina , trebuia sa o scot din priza .

Sau mai exista posibilitatea unei erori a integratului care comanda tot radioul , si care la punerea contactului intelege altceva.

Este foarte dubios acest defect.
Exista insa si un kit retrofit pentru RCD -uri aftermarket (DIN1 SI DIN 2 ) pentru octavia 2

Edited by ARDEI_IUTE, 03.02.2006 @ 16:22.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users