Jump to content

(A4 TDI - 1996) v (A4 1.8 - 1997)


w3bbuilder
 Share

Postare recomandată

Are cineva unul dintre aceste modele?

M'am decis sa'mi schimb masina cu una din aceste masini, cumparata bineinteles din Romania. Nu mai sunt adeptul unei masini de ultima generatie, ci adeptul uneia clasice, de calibru. As vrea sa stiu mai multe despre aceste modele si fiabilitatea lor in principal. Va multumesc anticipat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred ca este A4 din generatia respectiva este o alegere excelenta... sunt foarte multumit de calitatea masinii (nu pun la socoteala o problema bizara a injectiei de la motorul meu, sunt convins ca nu este un caz reprezentativ).

Singura problema potentiala de fiabilitate care se poate dovedi costisitoare (in plus fata, sa spunem, de VW cu care te-ai obisnuit) este suspensia fata, cu brate paralele din aluminiu si pivoti ne-demontabili. Aceasta suspensie este mult mai costisitor de intretinut decat McPherson-ul de pe masina ta actuala, un asemenea brat costand in jur de 3-4M si pe gropile autohtone fiind destul de "expus".

Nu spui despre ce Tdi este vorba (110CP?). Daca este 110CP, ia-l pe acesta, daca nu ia 1.8. Nu gasesti un 1.8T? Pe acesta din urma se poate face chiptuning cu rezultate foarte bune, iar la 180-190CP... :D Nu lua 1.6, cu masina goala este rezonabil, insa vara cu a/c pornit si cu pasageri/bagaje nu prea mai scoti mare lucru din el. Nici 1.9TDI/90CP nu e cine stie ce scofala.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In primul rand iti multumesc pentru raspuns. Apoi, trebuie sa'ti spun ca am gasit un tdi'ul de 90 cp, si un benzinar de 1,6 (am gresit eu postand 1.8, dat fiind faptul ca am cautat pe net specificatiile motorului de 1.6...si n'am gasit pe audi din 1997 decat motor de 1.8...in fine...se pare ca exista). As fi vrut sa gasesc deasemena si un 1.8T (am auzit ca e un motor bun). Cat despre suspensia Audi, m'am gandit, am citit si cred ca suma nu e o problema in conditiile in care am cheltuit suficienti bani si cu suspensia masinii mele, mult mai mult decat ar solicita Audi. M'ar mai interesa daca se poate sau daca stiti un link cu specificatiile motoarelor 1.9 TDI si 1.8T (consum, performante, etc). de asemenea, va multumesc daca ma ajutati si in achizitionarea unui A4 1.8T model 1996-1997, daca se poate, intretinut de o persoana "cu bune intentii". Am fost in targul de la Arad si am ramas dezamgit...de starea masinilor expuse...doar TDI'ul despre care vorbeam mai devreme atragandu'mi atentia. Inca o data multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ca tot veni vorba de pivoti de A4...sunt nedemontabili si sunt un pic cam....fff scumpi, dar nu-i schimbi in fiecare an.Plus de aia se pot injecta si mai duc o vreme...chiar mai indelungata :D

Eu ti-as da TDI-ul meu din 1996,101CP, dar e AVANT (combi)...si nu cred ca te intereseaza!!!

Oricum, eu zic ca e o alegere buna. Subscriu la ceea ce a zis s_c.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ca sa vezi specificatiile la motorul de 1.8T intra la www.carfolio.com , despre consum...ce sa iti zic, consuma in jur de 7/100 la viteza de 110 Km/h, sau mai bvine zis altfel : cu un rezervor fac 400-450 de km in oras si vreo 800-850 in afara. Rezervorul are 60 de litri, fa un calcul si o sa vezi. Daca iti cumperi un A4 1.8T simplu o sa consume si mai putin, pentru ca al meu e quattro.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va multumesc tuturor, si ne vedem aici cand voi fi posesorul unui Audi 1.8T. Pe curand

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Salut,

Puteti sa-mi dati mai multe info despre motoarele cu care sunt echipate modele A4 (1995-1997)? Ma refer la 1.6i, 1.8 si 1.8T. Ma intereseaza fiabilitate, eventuale "chichitze" si mai ales consum. De asemenea, ma intereseaza sa cumpar un A4 ('95-'97), de preferat negru sau argintiu, climatronic, geamuri electrice,etc. Eventual schimb B4 '92, 2000cmc, 90CP, gri metalizat, servo pe A4 +diferenta.

Multzam anticipat

P.S. Je e din Bucuresti

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

consum: 7-8 afara, 12-14 in Bucuresti (ambele cu A/C) - valabil pt. toate variantele, cu mici variatii.

1.6: fara A/C e decent insa cand dai drumul la A/C sufera la demaraje, mai ales cand e f. cald afara. Ajuns insa in plaja de turatii de cuplu rezonabil (3000..5000rpm) va fi mai vioi decat ce ai tu acum.

1.8: nu cred ca merita avand in vedere 1.8T

1.8T: YESSSSS!!!

Nu iti recomand culoarea neagra, este culoarea cea mai greu de intretinut posibil. Argintiu e ok.

Climatronic cred au toate. Geamuri electrice nu au toate.

Pentru alte "chichite" citeste mai sus (suspensia e scump de intretinut).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Inca ceva: "je" o sa primeasca warning foarte curand daca nu isi completeaza profilul. "je" trebuie sa specifice in profil ca e din Buc., nu in corpul post-ului

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mersi pt. info. Profil o sa fie pe luni (pana atunci nu mai intru pe net). Gees...halesc ceva motoarele astea. Ma gandeam ca gasesc ceva la un 10% hehehe mai ales ca astia scumpesc benzina cu nesimtire. Eu am gasit un A4 negru, 1.8T 20V, 150CP, full fara piele dar stau pe ganduri referitor la consum. Mi s-a spus ca motoarele Audi turbo sunt nesatioase.Eu merg 95% in oras si ma intereseaza consum. Extraurban mai rar. Oricum, multumesc pt info si astept oferte pt B4-ul meu si oferte de A4. Week-end placut tuturor. AUDI rulles!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

in oras nu stiu daca intri prea des in regim turbo. 10% probabil va consuma un 1.6, fara A/C

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 10 years later...

Salutare,

datorita faptului ca peste cateva luni as vrea sa imi schimb masina,m-am orientat spre un A4 b5 1.8T(150 cp) de prin 1999-2001.De aceea as avea nevoie de un pic de ajutor din partea voastra.

As dori sa stiu asa:

1.din ce an aceste masini sunt euro 4.Euro4 recunoscut si la Rar in Romania si ce cod trebuie sa aiba motorul?

2.in afara de bucsele de la directie si bordul care mai pica din senin,ce alte probleme mai sunt??

3.distributia la cati km/timp se schimba?Cumva 120 000 sau 5 ani?

4.In timp aceste motoaer sunt fiabile,comaparativ cu 1.8 125 cp sa zicem?5

5.stie cineva cu ce tip de ecu este echipata masina?cumva msa 15?

 

 

Probabil mai sunt si alte chestii care as vrea sa le stiu,dar momentan ma rezum aici.

Cu A4 am de gand sa parcurg aproximativ 5000 anual.

Pana acum am avut in mare parte doar masini diesel,din aceasta cauza,experienta mea cu benzina este cam spre 0!

Multumesc celor care vor participa la acesta discutie :).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!