Fanatic

Probleme ambreaj

114 posts in this topic

Sigur este hidraulic? Am un amic cu motor 1,6 AEE montat pe Golf III si la el este pe cablu.

Daca atunci cand apasa cineva pe ambreiaj se vede un cablu care trage de o parghie atunci este pe cablu.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu am golf 3 1.6 AEE si am ambreiajul pe cablu, poate sunt dotari extra chestiile astea cu ambreiajul si la el este hidraulic, cine stie :exclaim:

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut am avut si eu probleme cu vitezele. Prima a fost marsarierul agata,pe urma viteza 1-a,2-a,3-a pana nu a mai intrat de loc decat cu japca.Am avut semeringul de la selector rupt si l-am schimbat,am schimbat si uleiul din cutie dar nimic acelasi lucru.Am inceput sa o iau usor sa vad ce are si miracol am gasit problema.Sub volan unde e prinsa pedala de la ambreiaj,cablul e o tablita care sa rupt si cand calcam ambreiajul nu mai tragea pana la capat fiind tablita rupta.rezolvarea doua afturi de sudura si doua suruburi.E ca nou ambreiajul,deci nu am schimbat nici ambreiaj nici cablu nimic.Mentionez ca masina e din 95 si are 150000 de km.Iar alte probleme nu am avut.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

salutare colegii . am si eu probleme legate de ambreiaj cu un Golf 3 1.6 aks 74kw, tin sa mentionez ca am schimbat recent kit-ul ambreiaj ,iar la plecarea din service am auzit un zgomot ciudat provenit de la cutie si apoi am observat ca imi patineaza ambreiajul. ulterior am revenit la service,baieti au rezolvat treaba au spus ca nu a fost strans cablu, fiind cablu auto reglabil .. ma rog. am plecat din nou de la service am obs alta problema ,intra foarte greu in viteze iar cand acceleram in marsarier sarea pur si simplu din viteza ceva ce nu am mai patit de cand sunt . si ce deranjeaza cel mai tare este ca se aude un zgomot ciudat mai ales cand tin pedala de ambreiaj apasata . si ce am observat recent ,cutia se afla in treapta 1 cu ambreiaju calcat jos iar cand am lasat pedala de frana masina a plecat de pe loc fara sa accelerez sau sa las pedala de ambreiaj. imi poate da cineva cateva ideei c-am care ar fi problema sau a mai patit cineva? Multumesc

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cred ca a fost montat gresit ambreiajul.
In primul rand daca este cablu cu autoreglare nu ai ce sa strangi la el: merge sau nu merge si atunci il schimbi, vezi ca pe aria de golf 3 este un topic in care am explicat cum se verifica acest cablu.
Foarte ciudat ce se intampla: deci prima data patina iar acum practic nu mai debraiaza total din moment ce pleaca masina cu ambreiajul calcat si zici ca intra si greu in viteze, atentie la aceasta problema pt ca o sa strici si cutia.
Banuiesc ca au gresit ceva la montarea rulmentului de presiune din moment ce auzi zgomot la apasarea pedalei.
 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

la un polo 9N se poate regla cumva ambreajul..?....tine cam sus pentru ''gustul'' meu

Edited by oviliv79
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

 

Am un zgomot ciudat in zona cutiei de viteze si a ambreiajului,nu stiu exact de la ce provine acel zgomot,am gasit un filmulet care relateaza zgomotul redat de masina mea.Trebuie sa precizez faptul ca nu se aude tot timpul acest zgomot,face doar uneori(in viraj parca e mai accentuat),de asemenea se aude chiar si atunci cand masina este pe liber daca o turez.

https://www.youtube.com/watch?v=024J7coZwjI

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut!
de vreo 2 saptamani i-am schimbat Kit-ul de ambreiaj - nu se mai putea asa...bun! m-a sunat de la service ca e o bucsa care e pe acolo pe la rulmentul de presiune ce e rupta in 3....a costat aia 25 de ron (Kit-ul a fost 312 Ron)...bucsa aia a fugarit si rulmentul de presiune si toate...era grea pedala de ambreiaj inainte, nu intra in anumite viteze plus ca huruia rulmentul de presiune de dinainte de sarbatori... acum merge ca noua...am fost sfatuit sa schimb tot Kit-ul de ambreiaj - placa+disc+rulment de presiune - ca altfel iar am probleme in scurt timp , iar manopera a fost "doar" 250 de Ron , asa ca....  Ce trebuie facut, trebuie facut!

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cablul nu l-ai schimbat ? Pe ce producator ai luat kit-ul ?

Edited by Aurelian 6n2
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare!
Kit-ul e KM, iar cablul nu l-am schimbat....inca.
am fost sfatuit sa schimb si cablul ca s-a " stricat" putin din cauza vechilor probleme : pedala era grea, acum e ...puf :))

 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut! Detin un Polo mk3 din 1995 benzina si am probleme cu ambreaju, adica cand schimb vitezele trebuie sa il apas foarte tare.

Ati mai patit careva ceva de genu? Cum as putea remedia problema?

 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu prea înţeleg ce înseamnă "foarte tare". Opune rezistenţă mare pedala sau trebuie să apeşi brusc pedala sau trebuie să apeşi până la podea (ultima situaţie nu  prea are sens pentru că aşa trebuie, dar am întâlnit situaţia)?

Dacă este a doua situaţie, posibil disc/rulment uzat sau cablu cu probleme. Verifică prima dată cablul

http://workshop-manuals.com/volkswagen/polo-mk3/power_transmission/5-speed_manual_gearbox_085/clutch_control/servicing_clutch_control/checking_clutch_cable_function/

Se aude cumva un scârţâit când apeşi pedala şi revine cam în hopuri?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare,

 

Din cand in cand am probleme mai mari cu ambreiajul, adesea doar mici.

Masina pleaca imediat ce ridic ambreiajul.

Desi pedala e la fund, simt ca parca ar mai merge apasata.

Uneori caraie cand bag in marsarier. Asta este problema enervanta. Am incercat sa bag in aI-a, aII-a, aIII-a si dupa marsarier, tot la fel face.

Problema asta se intampla cand masina sta pe loc, nu venind din viteza si fara sa astept sa se opreasca (neavand sincron pe marsarier).

Totusi daca opresc motorul, pornesc si bag marsarier nu mai caraie, daca in schimb merg putin si bag iar caraie.

In acest timp pedala parca merge in trepte.

Uleiul in cutie a fost schimbat, timoneria cred ca e ok, ca nu se intampla mereu.

 

Intrebarea mea:

Oare trebuie schimbat ambreiajul ? (are pana in 40.000km ambreiajul ce e acum pe masina)

Eu tot ma gandesc ca de vina e autoreglajul cablului de ambreiaj, avand un prieten cu Polo ca al meu si desi a schimbat ambreiaj si cablu, tot ii caraie uneori exact ca mie.

Merge cumva sa pun cablu cu reglaj manual? Si s-ar merita lucrul acesta? Deoarece eu cred ca ambreiajul nu este ajutat de cablu sa debreieze cum trebuie.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ti-e dus ambreiajul cu siguranta.. la fel si la mine caraia in ambreiaj de imi venea sa sar din masina... am schimbat kit-ul si surpriza nu caraie absolut deloc + ca era terminat kit-ul ... singurul test care il poti face e sa scoti cablul de ambreiaj si sa vezi daca , culiseaza cum trebuie sufa din el , fara sa se opreasca 

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.