Jump to content

problema acceleratie


biokosmy
 Share

Postare recomandată

am un batranel golf 3 diesel simplu cod 1y motor/ uneori cand accelerez in a doua ori a treia simt ca nu are vlaga parca ar fi infranata ( zici ca bate vantul din fata si nu te lasa sa accelerezi ) asta asa ca o comparatie / si corelat cu aceasta iese si fum negru cand nu vrea sa accelereze / ideea e ca aceste simptome tin cateva secunde in cateva reprize sa zicem 2 - 3 / nu conduc subturat chiaar uneori o mai ,, forjez ,, la drum lung fara sa sar calul/ stiu ca toba intermediara e putin fisurata dar nu cred ca e de la ea/ folosesc ulei castrol 10w 40 /..... posibil sa fie de la injectoare ?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fum negru  cam înseamnă amestec incorect, adică ori prea puţin aer, ori prea multă motorină.

Dacă nici nu trage (şi eventual îşi schimbă şi motorul sunetul) mai degrabă puţin aer.

Poate fi şi din pompă dar începe cu ce este mai uşor: anulează EGR (scoţi furtunaşul din valvă şi-l înfunzi cu un şurub). Dacă observi o îmbunătăţire problema poate fi din EGR (mai degrabă valva care comandă vacuum-ul), dar şi o galerie de admisie parţial înfundată. Oricum curăţarea galeriei de admisie nu strică.

Pe partea cu injectoarele prima dată foloseşte un aditiv de curăţat injectoarele. Iar pe termen lung nu ar strica să pui câte 100ml ulei 2T la fiecare 20l motorină.

Toba nu are treabă.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ulei 2t mineral ori semi ?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1y din cate stiu nu are EGR (cel putin al meu, nu are). Ramane pompa si injectoarele. Poti face mai intai o curatare si o verificare a injectoarelor (la un pompagiu) si apoi un reglaj al pompei.

2T, de preferat cu norma FC/FD. Am folosit si FB (mineral) si nu a fost nici o problema.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

S-ar putea să ai dreptate, dar să-ţi spun pe ce m-am bazat când am afirmat despre EGR. M-am uitat prima dată în autodata unde are schema doar pentru modelele după octombrie 1994 şi în schemă are un releu de bujii mai dezvoltat care comandă valva egr şi actuatorii din pompa de injecţie. După aia în Elsa arată şi acolo EGR, dar acum m-am uitat acum mai atent în schema electrică din Elsa şi înainte de oct1994 nu are EGR, iar după are. Are chiar şi mufă de diagnoză, dar nu are disponibil decât un grup (001 cu turaţie, duty cycle pentru actuatorul de avans,cantitate injectată şi durata injecţiei) şi poate citi ceva coduri de eroare.

Nu bag mâna în foc pentru că am mai găsit erori prin programele astea, dar dacă colegul are EGR, n-ar strica să verifice prima dată ce este în pdf şi să încerce ce am scris mai sus. De verificat prima dată furtunaşele dacă nu sunt crăpate şi scapă vacuum, iar în loc de pompa de vacuum poţi trage aer cu gura.

 

vf egr.pdf

vf egr1.pdf

vf egr2.pdf

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

se poate ca pe 1Y ecomatic sa fie EGR. SDI-urile AEY stiu ca au.

Pompa de injectie este mecanica. Are doar electrovalva care da drumul/taie motorina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

scos furtunas din egr , tras aer cu gura si plamanii sunt plini cu aer , in mod normal nu ar trebui sa treaca aer zice un cunoscator/ fiind duminica am zis ca rezolv problema saptamana care vine / daca alea din 94 nu aveau egr merge si asa .....hi hi hi / multumesc pt sfaturi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vezi sa nu faci cum am făcut eu: am tras din furtunasul existent care desi părea ok vizual de fapt era crăpat, așa ca m-am făcut cu EGR nou :(.

Daca membrana este sparta, este ca si cum ar fi anulat, doar ca trebuie sa astupi furtunosul cu un șurub sa nu mai piardă vacuumul si sa fii convins ca Egr a rămas pe închis. Dacă rămîne întredeschis poate provoca simptomele descrise de tine. Oricum cu egr anulat trebuie sa meargă mai bine nu mai rău. Dacă ai dubii pune o tablă între egr si motor.

Verifică și filtrul de aer și galeria de admisie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!