Jump to content

Pornirea foarte grea


MAAD
 Share

Postare recomandată

Salut colegi! Detin un passat din 97` motor 1.9 tdi AFN(110 cai). Intampin o mic aproblema, dar mi-e ca se agraveaza pe zi ce trece... Am o pornire foarte grea la prima cheie! De exemplu daca o las o zi nepornita si incerc dupa sa o pornesc, porneste foarte greu, in 2, in 3 dar pana la urma porneste! Precizez ca face asta doar la prima cheie, dupa ce am pornit motorul si a mers 10-20 de sec,1 minut si il opresc, la repornirea acestuia problema dispare...porneste cum trebuie! Idei, pareri? Multumesc! (pentru cei care doresc am si un filmulet cu pornirea)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Problema a apărut dintr-o dată sau a coincis  cu vreo intervenţie, ceva? Scoate fum după ce porneşte greu?

Cauze posibile: alimentarea cu combustibil defectuoasă, baterie slabă, avans incorect ...

Încearcă să vezi cum porneşte cu mufa de la senzorul de temperatură scoasă. Verifică şi ce tensiune ai la baterie înainte să porneşti şi cât scade pe timpul pornirii. Şi verifică şi dacă ai combustibil pe conducta de alimentare (bineînţeles dacă este transparentă)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai mult ca sigur se dezamorseaza instalatia. Verifica instalatia de alimentare, chiar si un por foarte mic poate sa creeze asa mari probleme. Ai schimbat filtrul in ultimul timp?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La astea fără pompă în rezervor cum are el, dacă este să fie de alimentare de obicei este din cauza oringurilor de la valva de pe retur (presupun că de asta l-ai întrebat dacă a schimbat filtrul, pt că mulţi nu schimbă şi acele oringuri, sau nu vin cu filtrul). Dacă ia aer fals pe acolo porneşte greu sau deloc, iar din cauza aerului  motorul face destul de urât.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am avut o problema asemanatoare, cauza era garniturile de la pompa de injectie.Verifica bine pompa sa nu fie umeda sau pot fi furtunele de retur de la injectoare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut colegi, filtrul este schimbat recent(acum 2 sapt mai exact) o sa verific ce mi-ati spus... bateria este cam de 5 ani pe ea (si de vreo 3 ani folosita cu subwoofer destul de puternic), cat despre pompa de injectie n-am verificat..o sa verific si va anunt! Multumesc pt posturi! Daca a mai intalnit cineva problema asta va rog sa-mi postati! 


Apropo.scuze pentru ca n-am mentionat in postul anterior...problema a aparut usor usor din cate imi amintesc...si in ultimul timp face mereu:) fum nu scoate, decat cand sunt in mers

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salut baieti!
am probleme cu pornirea la rece (dimineata) la polo al meu, in sensul ca dau la automat invarte de 7 - 10 ori si porneste intrerupt mergand asa cca 30 sec poate 1 min dupa care isi revine, atunci cand porneste scoate mult fum alb cu tenta albastruie, de mentionat ca masina mea nu scoate fum, cel putin nu scotea pana acum.
Am pus-o pe tester si singura problema care mi-o arata este o eroare la senzorul de temperatura a combustibilului, am mai avut o eroare cu imobilizatorul care am rezolvat-o lipind cipul direct pe imobilizator.
Ce am facut eu pana acum :
-Am verificat bujiile - merg;
-Am verificat electromotoru, schimbat bucsa;
-baterie din septembrie anul trecut (are putere destula, invarte foarte bine);
-schimbat distributie, filtre, ulei;
-am mai reglat avansul si in plus si in minus (nimic).
Ce am constatat:
-posibil sa nu functioneze nici debilmetru(l-am deconectat si am mers fara el nu e nici o diferenta)
-pe la pompa de motorina se vad scurgeri( gasesc garnitura de schimb?)
-injectoarele sunt in parametri conform tester-ului.
Ma gandeam sa nu ia aer peste noapte, si ma gandeam sa ii pun o supapa de sens sau o pompita de amorsare.dar am scos furtunu am lasat-o sa ia aer si nu se compara porneste mult mai rapid si mai bine.
Va rog frumos daca aveti vreo idee, daca ati auzit la careva ajutati-ma, nu de alta dar vine iarna si cred ca nu mai porneste deloc, in plus nu imi place sa o chinui in fiecare dimineata.
Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!