Jump to content

Camera trafic/supraveghere (Dashboard camera) - sfaturi achizitionare


Geisterfahrer
 Share

Postare recomandată

Salut, ma bate gandul sa instalez in masina o camera de supraveghere, ceva de genul asta: http://www.ebay.de/itm/2-5-Car-Auto-KFZ-Kamera-Recorder-DVR-720P-night-vision-uberwachungskamera-/120999644232?pt=DE_Haus_Garten_Heimwerker_Sicherheitstechnik&hash=item1c2c240c48

As vrea sa o montez (aproape) "invizibil" in masina, probabil pe undeva pe langa oglinda retrovizoare. Asta inseamna ca prefer sa nu se vada nici cablul de alimentare si nici ventuza aia uriasa cau care se prinde de parbriz.

Probabil ii voi pune un buton de activare-dezactivare langa schimbatorul de viteze. As prefera sa fie ceva care sa se integreze cat mai mult in masina, eventual sa se auto-activeze la detectia de miscare in jurul masinii, sa filmeze si noaptea etc. As mai vrea sa stie sa salveze filmele pe SD sau si mai bine pe microSD.

Am deja o camera din asta: http://www.ebay.de/itm/Helmkamera-Spycam-Spy-Cam-Mini-Kamera-cam-808-RC-Kamera-Helikopter-Kamera-/320914489148?pt=DE_Foto_Camcorder&hash=item4ab7fe7f3c, ma gandeam ca daca nu gasesc nimic as putea-o "adapta" la nevoile mele.

Ma gandeam chiar si la o camera de dat cu spatele (vezi ce vinde de pilda Kufatec), pe care sa o leg la RCD510. Sau poate exista deja o camera minuscula care potriveste la "fereastra" din parbriz unde e senzorul de lumina si de ploaie.

Exista ceva care sa se apropie de ce vreau eu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Un DVR auto am vrut si eu sa instalez (am deja jucaria) dar n-am avut timp- (3zile intregi alergate dupa numere!)- o sa o montez dupa ce revin din germanica

Am studiat problema si singura solutie cat de cat acceptabila ar fi fixarea ei sub parasolarul de la sofer. Ma gandesc sa o fixez de plafonierea cu un "arici" ca sa se poata folosi parasolarul in caz de nevoie . Modelul pe care-l am eu are camera mobila pe verticala deci poate filma foarte bine din pozitia respectiva.Alimentare se poate lua de la becurile de plafoniera. Plusul de la bec se taie automat dupa inchiderea masiniii deci scap si de problema alimentarii- nu va mai fi nevoie de comutator. DVR-ul porneste automat cand primeste alimentare asa ca nici pornirea nu ma va mai interesa. Are slot microSD (pana la 32GD) si inregistreaza in bucla cand nu mai are spatiu. Totul va fi automat, :emthup:

Vis a vis de camera spate, parerea mea personala este ca merita doar daca nu ai senzori de parcare pe masina. Sunt la a 2a masina cu senzori si n-am simtit nevoia sa instalez si camera. O camerea rear pe post de dvr este mai complicat....suport de intregistrare, in caz ca vrei monitorizare live devine si mai complicat.

Modificat de Akaiu07
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce camera/model ai? Nu prea inteleg cum rezolvi cu alimentarea de la bec dar nu conteaza. Pe mine ma intereseaza ca camera sa se activeze singura cand detecteaza miscare (sa zicem pentru 10 secunde). In plus, vreau sa o pot activa cand vreau eu in timpul mersului - de aceea am nevoie de un buton dedicat. Nu prea as vrea sa deschid usa pe autostrada la 160 ca sa se aprinda becul de plafoniera :lol:

Despre fixare, ma gandeam sa o prind de "gatul" oglinzii retrovizoare daca nu se poate altfel. Curent ii va veni de sus de pe plafon de undeva, ma mai gandesc. Cum ziceam, ideal ar fi sa am loc in fereastra zenzorului de ploaie, dar mai trebuie sa ma uit daca asa ceva e fezabil. Camera 808 e destul de mica ca sa poate fi ascunsa practic oriunde, singura chestie care deocamdata ma impiedica sa o folosesc este ca ar trebui modificata nitel.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Alimentarea de la bec este foarte simpla. Legi plusul la alimentarea dvr-ului :icon_cheesygrin: Nu este nevoie sa ai becul de la plafoniera aprins sau sa deschizi uasa in mers! Acel plus este permanent. Dispare la cateva secunde dupa ce inchizi masina din telecomanda.

Prins in pozitia respectiva DVDr-ul se va vedea foarte usor si nu va da bine. (ma refer la primul model). Pentru modelul tip breloc nu ma pot pronunta pt ca nu stiu cunosc.Trebuie verificat cum filmeaza si ce optiuni are.

Eu ma joc cu modelul asta Full HD. Este ok pt masina. http://vwforum.ro/topic/90465-vand-dvr-auto-full-hd-hd-filmare-nightvision/#entry1828246 Filmeaza asa: http://www.carmultimedia.ro/dvr-portabil-auto.html

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Uh, ledurile alea cica pentru filmare de noapte chair nu-mi plac. Probabil ca nu lumineaza mai departe de botul masinii. In plus eu vreau o solutie de supraveghere a masinii pe timp de noapte, si pentru asta vreau sa aiba un senzor de miscare si niste leduri IR ca sa raman gadgetul "low profile". Daca se aprinde ditamai lumina cand se invarte cineva pe langa masina, poate le dau idei hotilor care inca nu au observat masina ;)

Device-ul din primul meu link poate sa faca asa ceva la mult mai putini bani...costa cam o treime. Inca n-am cautat cu atentie, dar probabil ca exista zeci de modele.

LE: Hai ca am gasit ceva care pare sa aiba toate feature-urile de care am nevoie, in plus are si G-sensor, GPS si chiar si o a doua camera: http://www.ebay.de/itm/Auto-Dual-lens-HD-720P-Car-Cam-IR-LED-G-sensor-Video-Kamera-Recorder-Camcorder-/280989199492?pt=DE_Haus_Garten_Heimwerker_Sicherheitstechnik&hash=item416c42ec84 Exista si varianta fara camera suplimentara, costa numai vreo 40 de eur. Imi place solutia pentru ca se lipeste pe parbriz chiar in spatele oglinzii retrovizoare :D

Modificat de dinu_s
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu ti-am dat linkul respectiv doar pt ca ai intrebat. Acela este modelul de camera care-mi place mie si pe care-l voi folosi eu. :dry: Ledurile respective se aprind doar daca se doreste. Filmarea din link facuta noaptea este fara niciun led aprins.

Aceste camere DVR sunt facute exclusiv pt filmare in timpul mersului, ca supraveghere n-au nicio utilitate.

Vis a vis de pret, daca vei cauta mai atent poti gasi modelul tau chiar si mai ieftin! La fel si cel pe care-l instalez eu. Ramane doar abilitatea fiecaruia dintre noi de a face diferenta intre raportul pret/calitate si bugetul alocat. :icon_thumleft:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, merci mult. Asa e, din ce am vazut cam toate camerele astea-s chinezarii din categoria "m-as bucura daca merge mai mult de o saptamana". Daca nu merge, nici nu prea ai de ce sa-ti para rau de bani, ca nu costa mult. Ar fi interesant de vazut daca totusi a avut cineva o experienta buna (sa nu zic placuta) cu asa o jucarie....si mai ales daca exista unele de o calitate mai buna. As da cu placere mai mult pe ceva care va ramane tot timpul in masina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Faptul ca-i "o chinezarie" nu inseamna neaparat ca trebuie sa functioneze doar o saptamana.In China se fac peste 90% din electronicele din ziua de azi, deci nu toate-s o apa si-un pamant.Eu o am pe cea din link de prin aprilie si functioneaza bine si azi. Nu am folosit-o prea des dar a mers o luna continuu pentru ca a fost folosita la monitorizarea unui pet care avea ceva probleme medicale si aveam nevoie sa vad ce face 24/24.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poate. Insa asa cum am mai spus, as prefera ceva mai de incredere, speram la ceva OEM sau macar AM dar facut pentru integrare in masina. Nu toate produsele chinezesti sunt "chinezarii", ci numai alea suspect de ieftine, pe care scrie Akay, Aodi, Abibas sau related ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

Salut,mai intai nu stiu daca am postat bine topicul,am cautat in search cuvinte cheie si nu m-a dus la vreun topic deja deschis daca exista pe tema asta.

Am o oportunitate sa achizionez o camera video pt interiorul masinii,este aceasta http://www.praktica.ro/index.php?id=3&tx_prdigital_pi1[showUid]=782&cHash=478cdfb2eb

As dori sa aflu daca are cineva si daca e buna comparativ cu altele.

Pe net am vazut tot felul de filmari cu diferite camere,unele fiind de mare calitate, altele oribile,nici placuta cu nr masinii din fata nu se putea distinge.Multumesc.

post-2778-0-15012400-1358857380_thumb.jp

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca vrei sa iti achizitionezi o camera eu zic sa te documentezi bine.Din pacate la noi pe forum nu ii prea multa informatie despre asa ceva.

Iti pot zice un forum (nu cred ca am voie sa scriu aici adresa) unde gasesti multa informatie despre camere si magazine de unde se pot achizitona.

Foarte mult conteaza si bugetul pentru asemenea jucarie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

este okay pt ce iti trebuie tie.am si eu,dar nu stiu daca am folosit-o de 3 ori.ea costa cam 100 de lei pe net,si am mai luat un card de 32 la ea...nu stiu la ce sa iti spun sa te astepti,dar mie mi s-a parut okay la banii aia.altii au zis,mama,nu e hasde?

brgds

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Uite, am deschis mai demult un thread despre asta: http://vwforum.promo...a-supraveghere/

Modelul asta pe care l-ai gasit tu mie nu prea-mi place, si in general cele care folosesc o venuza din aia mare - prea ocupa jumate de parbriz.

Eu m-am hotarat pentru asa ceva (GS5000): http://www.alibaba.c...th_Full_HD.html

Rezolutia e mult mai buna ca la alte modele de pe piata (cauta pe youtube daca vrei sa vezi exemple!), fullHD, are GPS incorporat si G-sensor. Voi lua pentru ambele masini. Gasisem un bracket care se lipeste permanent de parbriz si e mult mai mic decat ventuza aia. Voi mai cumpara si niste folie de polarizare liniara, e incredibil cat de mult reflecta bordul si vreau sa scap de reflexiile alea.

Camera o voi lipi de parbriz in zona din spatele oglinzii retrovizoare ca sa-mi ocupe cat mai putin din campul vizual. Alimentarea o voi face direct de la becul plafonierei centrale, deci fara cabluri la vedere.

Modificat de dinu_s
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am vazut ca sunt multe variante ale acestei camere. se vand intr-o veselie pe ebay catre utilizatori naivi in EU.

unele sunt decente, altele sunt praf (filmare f proasta). cautati pe div forumuri in afara si vedeti comparatie.

daca o cumperi de la magazin din tara cred ca e mai ok, faci proba si o dai inapoi in secunda 2.

oricum,filmarea nu se poate folosi ca proba in instanta (camera nu este una omologata- ca cele de pe masinile de politie). nici pe post de camera de supraveghere noaptea nu o poti tine, iti sparge masina si fura camera...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu poate fi folosita ca proba dar poate fi folosita in scop orientativ si poate fi luata in considerare ;)

La camere astea de dashboard cat dai atata ai(ca si la aparatele foto) , una buna costa in jur de 2-300 de euro.

Modificat de TDR
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din ce am cautat eu, asta-mi pare cam cea mai ok, si la calitate si la aspect si la pret.

blackvue_dr350.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce-am gasit eu (vezi mai sus) e una din alea "bune" - sunt o gramada de filme puse de useri pe youtube. O voi lua direct din China, nu costa nici pe departe 2-300 eur, pretul oscileaza intre vanzatori intre 80-160USD.

E mica, deci mai putin observabila de afara.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O fi mica dar daca e culoarea aia nu prea as zice ca este neobservabila :)

Eu ma uitam la 380 sau 400v2 ,de asemenea mi se pare interesant si prestigio 700x ca allrounder.

Modificat de TDR
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O camera buna este Vosonic V737w sau V747w.Pretul aproximativ ii 200 de dolari + transport.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pe trafictube s-a discutat despre ele, acolo toti userii folosesc o camera ( :)) ) si au ceva experienta in ce este ok.

am vazut ca unii au si GoPro de 20j de mil

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O fi mica dar daca e culoarea aia nu prea as zice ca este neobservabila :)

Ups, acum am vazut ca am postat link la varianta rosie...exista si negre, gri si alte culori ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acel site vroiam sa-l recomand si eu.Gasesti o gramada de pareri si comparatii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

pt cei care detin un iphone sau un ipod pot folosi aplicatia car video. are setari interesante : ora si viteza pozitia gps calitati diferite de inregistrare sunet on off etc. problema e ca se cam incinge daca e soare afara ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 8 months later...

Urmaresc de cateva luni sa achizitionez o camera video, pe care sa o montez in parbriz, sa filmeze in traffic. Poate fi utila in caz de accident auto, abuzuri politie (mai ales xu noul cod rutier), etc.

Am tot citit materiale, m-am uitat cam ce se vinde in Romania, ce preturi sunt pe site-urile din China (unde se fabrica), vreau sa cer parerea cuiva care are asa ceva, sa-mi spuna ce functionalitati ar trebui sa aiba neaparat. Pana acum am listat:

  • Senzor cu filmare full HD 1920 x 1080
  • Filmare nocturna
  • Unghi de filmare min. 150 grade (sa "prinda" bine ce se intampla in laterale)
  • Audio cu posibilitate de Mute (uneori ai nevoie sa vorbesti ceva confidential)
  • Filmare ciclica (cand se umple cardul, sa o ia de la capat si rescrie)
  • Baterie interna (in caz ca e nevoie sa o scoti cateva minute din parbriz/masina, sa nu "pice" cand o decuplezi de la alimentare)
  • Montare/demontare usoara ( in principiu o dau jos acasa, si o pun cand plec la drum)

Pana acum nu am gasit un device care sa le faca pe toate, deci sunt deschis la sugestii.

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!