Jump to content

Sfat achizitie masina.


CT91MOC
 Share

Postare recomandată

Salutari..Eu cu fratele meu , dorim sa luam o alta masina..sa fie a noastra..bugetul este undeva pe la 4000 de euro..ce propuneri aveti ?

Eu as merge pe Passat B5 B5.5 Golf 4 Bora , Golf 5, Audi a6 , a3 , a4 , Seat Ibiza, Cordoba..Skoda Octavia sau Superb

El vrea asa : sa fie elegant..si sa nu prea bage bani in ea :dry: : Bmw e46, Seria 7 , Seria 5.cam pe aici..

Sau sa dam masina din semnatura..si diferenta de bani cam 3000-4000 de euro.pe un B6 , Audi a4 b7 , Bmw e90 ,,dar prea vrem sa impartit masina cu parinti:D

*Daca va fi cu motor peste 2500 cmc..va fi implcit pe Bulgari..sau altele pt ca sunt prea mari taxele

Bugetul poate creste :)

Asteptam sfaturi ! Mentionand ca el incepe scoala in curand ! multumim aniticipat :icon_bounce:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • CT91MOC

    25

  • alexanderdj

    7

  • Silviu_yo1

    4

  • 7Andrei7

    3

Pai cu 4000 de E zic sa va bagati mintile in cap si sa lasati la o parte Audi si BMW.

Cred ca un G4 gastiti din an foarte bun si foarte ingrijit.

Altfel, eu as alege un passat b5.5. Daca gasiti una pana in 200k km ingrijita cred ca va ma tine mult si bine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bugetul nu e fix 4000 de euro..e mai mare..dar mai vrem sa bagam si alti bani in masina..gen o folie..o muzica..adica astia sunt doar bani nostri..si daca vrem putin.bugetul poate creste semnificativ :)

Seat Toledo..Leon..astea ar mai fi niste obtiuni..nu prea conteaza daca e benzina sau diesel..adica aman2 variante ar fi ok..daca am gasi ceva ok :)

Modificat de CT91MOC
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Passat-ul b5.5 este o masina foarte rezistenta din toate punctele de vedere si se poate face un tuning frumos la ea. Daca mai este si 1.9TDi AVF 4motion e cu atat mai bine.

O alternativa ar fi un G4 1.9TDi sau cu ceva bani in plus (destui) G5 1.9/2.0TDi. Nici Seat Leon 1p nu e de neglijat din punctul meu de vedere. Oricum discutiile sunt destul de vagi, incercati sa restrangeti aria :P

Sincer ca o prima masina eu zic ca merita una mai putin rulata, cu piese ceva mai ieftine si cu motoare pana in 150cp. Nu va aruncati direct spre Audi si BMW care vor avea muuuulti km, piese ceva mai scumpe, eventual si motoare mai mari doar de dragul badge-ului.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

golf 4 sau passat ar fi o alegere perfecta la banii aia,dar nici de golf 5 nu trebuie sa uitam chiar daca mai trebuie sa bagam mana in buzunar eu zic ca merita!Atentie la golf 4 la motorul de 1.4,eu unu nu prea sunt incantat de puterea acelui motor! 1.6 16v eu zic ca e o alegere foarte buna pt golf 4 :icon_thumleft: sau chiar 1.9 tdi dupa cum spune si The_ego :icon_bounce:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da ce am vrea noi la 1.9 tdi ar fi minim 110-115 cai..si benzinar..daca te gandesti la un 2.0 150 de cai..deja ai un consum imens..acum..sa vedem ca cautam..nu am vrea sa fie mai veche de 2000..si tot cautam.

Noi daca vom lua masina...vom merge mai mult seara..si la un tuning.nu o sa fie exagerat..mai mult OEM

Modificat de CT91MOC
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu zic sa mergeti pe Leon 1M. Cand mi-am cautat masina acum putin peste 3 ani si eu ma uitam tot dupa G4, insa dupa 5 ture de autovit duminica, am ales Leon-ul. Eu am pe masina 1,6 16V BCB, abia a implinit 200.000 de km si am luat-o la 118.000 de km. Nu consuma gram de ulei, jar vede zi de zi-nu exista zi sa ma urc in masina si sa nu vada 6500 de ture. INSA: schimbul de ulei a fost sfant; nu vede mai mult de 2500 de ture cu motorul rece oricat de frig ar fi in masina si oricat de mult mi-as dori sa incalzesc motorul mai repede; daca stau mai mult cu ea pornita in parcare, in primul minut nici nu ating pedala de acceleratie;

cand mai am 1500 de km pana la schimbul de ulei, jarul zilnic dispare si daca e sa mai vada ture asa mari, o fac numai pentru situatii cu adevarat urgente.

Probleme cu motorul: sonda lambda 1 care trebuie inlocuita, o bobina de inductie care-a crapat acum vreo luna, senzorul de impulsuri care-a cedat in prima iarna, mi-a descarcat o data bateria pentru ca se blocase un carbune de la releul de incarcare al alternatorului din cauza pulberii carbunelui depusa p-acolo. A, si suportii de motor-schimbati toti.

Eu zic ca la cat de mult a fost alergata, chiar si ieri a vazut masina 170 de km/h :) , e un raport bun.

Daca va luati 1,6 16V, eu zic sa cautati si codul asta de motor. Asemanator mai e AZD-ul, insa am vazut in aria G4 o gramada de motoare cu codul asta care consuma ulei si care au avut nevoie de segmentare si aveau cu muuult sub 200K Km.

Daca mai vrei sa stii si alte reparatii ce-am mai facut la masina, nu ma dor degetele sa-ti mai scriu ce-am schimbat pe partea de articulatie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

...off...ma intreb ce parinti ar lasa pe copilul lor de 15 ani sa decida ce masina de familie sa cumpere, ba mai mult la sfatul lui sa o vanda pe cea existenta ca sa poata merge "la sigur" cu un supliment de kash....nu de alta dar omul a spus ca bugetul poate creste semnificativ... :lol:

Vezi ca daca nu esti cuminte nu mai vine mosul cu bicicleta mult-promisa... :santa:

P.S. Macar frate-tu a implinit 18 ani ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, Aurele, dar copilul asta de 15 ani e de ceva vreme pe forum si-l urmareste si cand va veni momentul sa-si cumpere masina, va face o alegere mai buna si "mai in cunostinta de cauza" decat multi dintre noi. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

HAHA..tot nu scap de tine nici aici ?!:)) nu stai lin..prin o sa creasca bugetul semnificativ adica o sa ne dea si ei niste bani..aia sunt bain nostri :) si da , a implinit;)

Si mosu' , stai linistit , nu aduce bicileta ! END OF TOPIC !

Vezi ca iar o dai in OF TOPIC.si se inchidee din nou ! macar puteai sa ramai la subiect..dar daca asta e .. Numai bine :tuktuk:

Cred ca stau pe forum..de mai mult timp decat tine :)) uite-te si in semnatura..ce vezi acolo .. EU FAC AIA ! ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Parerea mea. mergi pe platforma de golf4, cu oricare model iti place tie.

Decat sa te bucuri la un golf 5 in care sa bagi bani, mai bine un golf 4 sa zicem f bine intretinut.

Insa, bine ar fi sa cumperi masina de la cineva cunoscut, de pe forum ce si-a prezentat masina sau dintr-o sursa de incredere, asta pt mai multa siguranta.

De seria5&co nici sa nu aud in banii astia, iti vei lua doar un aspirator de bani. asta daca vrei sa te bucuri o perioada mai mare de masina.

Asta nu inseamnca ca nu gasesti, chiar eu am un vecin care vinde un seria 5 din 98 cu 3500 euro, insa, desi la exterior se prezinta bine masina e vai de ea tehnic.

Asadar, rabdare, sa nu va para rau dupa aceea.

Legat de benzinare, azd si bcb sunt motoare f bune, insa imperios necesar e un istoric de serivice real pt ca, sunt sensibile ( ca multe alte motoare ) la calitatea si periodicitatea schimbului uleiului. Altfel. iti va papa ulei si chiar cu consecinte mai nefaste asupra motorului.

Detin un astfel de motor 1.6 16V AZd si pot spune ca e un motor decent, care daca e exploatat cum trebuie merge suficient de agresiv si tare, iar daca mergi docil poti obtine consum f scazut. Avantaje: ieftin la intretinere, nepretentios, simplu, nu iti da batai de cap si problemele specifice sunt destul de scazute comparativ cu motoarele turbo.

Daca vrei musai diesel iti recomand 1.9 pt fiabilitate. Sunt si motoare de 2.0tdi bune, insa problemele specifice sunt mult mai mari decat la 1.9.

Iar legat de varsta, nu vad de ce un pusti de 15 ani sa nu se implice in a achizitiona asa ceva, pana la urma, pasiunea auto nu are varsta.

Bafta

Modificat de Muraru Dan
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc pt replay-uri..new entry :)) " BMW e46 coupe sau berline..motor 1.8 .1.6..2.0 , dar eu tot la VAG raman :icon_redface:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Offtopic

Pe e46 nu exista 1.6, cel mai mic e 1.8 (316i)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

asta stiu..dar vreau sa aud pareri..daca era cineva , PM :offtopic:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ALH e prea slab..adica masina din fam trage ca un ALH.ma refer ca e mai grea decat un GOLF 4.si de aia..ceva mai "potent "

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@CT91MOC am un vecin cu un b5.5 v6 4motion 2.5 diesel cere pe el 4700e parca ... daca vrei mai multe detalii spune-mi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Lasa potenta, nu asta iti trebuie la 18 ani, crede-ma :P. Ai mai avut ceva cu motor si peste 20-30 de cai gen scuter, buggy sau stiu eu?

Modificat de mike.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asta-i modelul la care se duce axa cu came?

Da...la 2.5 tdi v6 se duce tacheti , axe cu came..si ce mai e pe langa..din cauza pompei de ulei..:) OF !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Seat Leon, Audi A3, Mazda 3, Ford Focus? ?

P.s. BMW nu mi-as lua decat de la un cunoscut sau de pe forumul lor, ceva masina cu pagini scrise pe acolo.

P.p.s. Eu ii admir pe cei ca tine, mai ales ca multi dintre noi habar nu aveam ce-i ala calculator/forum. Tine-te de carte si multa bafta in gasirea unei masini pe masura buzunarului vostru.

Modificat de Mishutz
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu`mi place focus...decat mazda 3 mai bine 6..e mult mai sweet..e un pic mai scumpa..dar se fac bani :) Multumesc frumos:)

Da..bora..golf 4..platforma asta :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce as alege eu pana in 4500 de euro din Germania.

1. Audi A3/Golf 4/ Bora 1.9 TDI 131 cai. Cam rar dar gasesti. Dotari: jante aliaj, volan piele, scaune sport, climatronic. Putere/consum raport ideal. Fiabil.

2. BMW Seria 3 E46 facelift 4 usi 2002-> 2005 316i (1.8l 116 cai) sau 318i (2.0L 143 cai) Euro 4, dotari minime: jante aliaj, volan de piele si clima.

Sfatul meu. Nu are rost sa cauti peste 2L.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

stiu ca peste 2L..deja e un vis,,ca sa zic asa:)) dar..cautam..si un 1.8 T..ar fi o idee..sau normal , aspirat tot 1.8

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!