Jump to content

Echilibrare dinamica arbore cotit


judson
 Share

Postare recomandată

nici un replay ....nasol rau de tot.

pai tuning fara echilibrare dinamica nu iese perfect....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

S-ar putea face ... accelerometrele au pret mai scazut acum, programare de microcontrolere/ calculatoare mai stim unii din noi ... Intrebarea e cati clienti avem si cat ar ati fi dispus sa dati pentru o echilibrare dinamica ... ca sa stim daca merita munca depusa in construirea dispozitivului. Altfel, de nou, cred ca e scump rau si evident si serviciile asociate pentru amortizarea lui ...

Am o experienta nefasta cu niste calculatoare pentru injectie la care am pierdut timpul adunand piese si asamblandu-le, pentur ca dupa aia dorintele exprimate anterior sa dispara in neant.

Corect spus... tuningul ar trebui inceput cu echilibrarea dinamica si abia la sfarsit sa vina axa cu came sport ...

Modificat de tipatescu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si eu vreau asa ceva. nu vreau sa inchid un motor pana nu fac echilibrarea dinamica.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

To Tipatescu: era unu care te-a batut la cap pana in ultima zi pe aceasta planeta de calculatoarele alea :) Tu nu si nu!

Lasa, e mai bine - ca acum si-a dat comanda la Riechert.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

... Da, m-a batut la cap, si nu am zis nici nu, nici da ... pentru ca in primul rand lipseau ceva piese pe care le mai astept de cativa ani... Nu as fi vrut sa dau o placa la care sa se uite ca matza in calendar ... As prefera sa dau un sistem complet, la care sa nu existe multe speculatii de tipul era mai bine asa sau asa... Lasa, daca o fi gata si o sa vada potenta lor, o sa renunte la Reichert, sau o sa aplice la Megasquirt pentur alta masina ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

draga judson .. atunci cand nu gasim raspunsuri imprejur ne intoarcem la radacini .. la radacinile instructiei noastre... stiam ca ai trminat ar, deci cartea lui berthold grunwald "teoria calculul si constructia motoarelor pentru autovehicule" nu ti-ar fi straina; la capitolul "dinamica, constructia si calculul mecanismului motor" se da o explicatie si un model matematic al echilibrarii ... din cate imi aduc eu aminte de laboratoarele facute, echilibrarea arborelui se facea astfel: se plasa arborele pe doua reazeme, unul la un capat si unul la celalalt capat, unul dintre reazeme era fix si sub forma unui rulment cu bile oscilant, celalalt capat era un reazem format din din patru arcuri puse in cruce, la arborele cotit se puneau niste greutati pe fiecare maneton ce reprezentau o fractiune din greutatea pistonului complet si bielei, peste palierul de langa reazemul fix se punea o curea lata care era antrenata de un motor de curent continuu si fara sa existe o intindere puternica a curelei, in "fata", adica la capatul mobil se mai punea si un carton gradat... se pornea motorul si se tura arborele la o turatie care rezulta din niste calcule, parca 1500rpm si cu un stroboscop se citea in coordonate polare pozitia dezechilibrului iar de pe arcuri se citea forta dezechilibrului, de unde rezulta greutatea in plus, se scotea greutatea care dezechilibra arborele, cu o bormasina din elementulcel mai apropiat de reazemul mobil.... se sucea arborele si se facea aceeasi chestie la celalalt capat... nu mai gasesc caietele de acu doua zeci si de ani in care facusem laboartorul asta .. stiu ca am avut si un fel de tema, adica am facut echilibrarea unui arbore cu manuta mea cu toate calculele dar nu mai gasesc foile.... msinaria era foarte simpla, chiar m-am gandit sa fac asa ceva, dar fara partea teoretica pe care am pierdut-o pe undeva nu pot avansa... stiu ca in ultimul an, dupa revolutie la facultate a aparut o masina de echilibrat noua ceva din vest nu ca asta sovietica, care avea marci tensometrice la ambele capete ale arborelui si citirea greutatii se facea direct..... exista o masina de echilibrat arbori la brasov, dar nu arbori cotiti.. la electroprecizia ... masinile de cechilibrat arbori cotiti din Tractorul s-au dus la topit, eu nu am fost pe aproape sa pun mana pe asa ceva

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

teoria e super ok daaarr ideea e si mai buna: ma duc la politehnica sa vorbesc. Daca aflu ceva va anunt.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mecanica auto fara teorie se numeste surubareala ... deci .. am studiat problema mai bine si> exista mai multe metode de echilibrare dinamica a arborelui - cea pe care (cred) ca am atins-o a fost cea care se bazeaza pe viteza unghiulara de rezonanta proprie oscilatiei libere a arborelui... la rezonanta se ajunge la amplitudinea maxima a "bataii" (pe una dintre axe)si defazajul este fix la 90 grade in urma masei neechilibrate ... deci proiectarea masinii de echilibrat este foarte simpla, realizarea, ramane de vazut

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca cumva dati peste o masina de echilibrat si eu sunt interesat pentru un volant.

Modificat de Alex_B
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...
  • 4 years later...

Sa reluam topicul. Am echilibrat dinamic ansamblul arbore cotit cu volant, placa de presiune, fulie. Dezechilibru initial 43g, final 1g. 

S-a rezolvat prin firma Motordoctor din Timisoara care au trimis in Ungaria. Pret 100 euro + tva. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!