Jump to content

Alte zgmote ciudate la POLO 6R


titan_polo
 Share

Postare recomandată

Bwwlan

  • photo-thumb-16418.jpg?_r=0

  • Oraş:Cluj-Napoca
  • Maşina:Volkswagen
  • Model:Polo 6R 2012 DSG
  • Motorizarea:1.2 TSI 77kW HL

Posted 29.06.2012 @ 08:45

Ieri am facut vreo 2 km. pe piatra cubica si am sesizat si eu un sunet intermitent, ca un cloncanit, care parea sa provina de undeva de la roata stanga fata. Suna ca si cum ar fi fost dus un tampon... Pe drum nivelat, in plan orizontal, directia masinii e neutra, deci mai mult ca sigur nu e aia, insa alt termen de comparatie la nivel auditiv nu am.

O alta mica problema: uneori (nu stiu daca conteaza ca motorul e cald sau nu, daca afara e cald sau nu), la plecarea de pe loc, cand schimba dintr-a-ntaia intr-a doua, parca trece peste niste denivelari multe si marunte, parca patineaza putin.

La "actiunea saiba", nu stiu ce sa zic: in D, intr-adevar, parca se misca cam ca moartea cand accelerezi, insa in S raspunde imediat, deci nu stiu ce relevanta are saiba, cat optimizarea rapoartelor din cutie. Consumul pe autostrada, la 130 km/h constant, cu AC pornit, e cam 6,5; media zilnica de oras/drum national e 6,5-7, in D, cu AC pornit doar destul de rar (aici sunt cam 18-22 de grade ziua).

Legat de problema cu scaunul care se misca usor, insesizabil, problema semnalata celor de la Autoworld la care ei mi-au raspuns ca "n-au ce-i face", o sa merg luni la un dealer de aici din germania sa vad ei ce raspuns imi dau, si legat de asta, si de restul problemelor.

Si o ultima chestie: uneori, dimineata, daca afara e cald, motorul suna cam urat cand porneste. Cred ca e arhi-cunoscuta problema a lantului. Se va verifica luni si revin cu un feedback.

--------------

Am vazut acest post pe alt thread. A mai auzit cineva acest "cloncanit" ?

Incep sa cred ca dupa ce am mers si eu pe un drum varza (asfalt mai mult lipsa) vreo 20 de km, acum la fiecare zdruncinatura mai puternica aud acest "cloncanit" din fata, zona stanga. Pare a fi un zgomot de bidon gol care se loveste rapid de 2-3 ori de metal. Doar cand sunt zdruncinaturi puternince sau schimbat mai violent din a 1-a in a 2-a si are "recul"-ul ala...

Modificat de Aditu
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

...partea suspecta e ca eu am manuala ...

Am ascultat si cloncanitul din acel thread: DSG-ului de aici:

(its hard to hear - when i start rolling slowly the transmission makes a clattering or more like rattling noise...)

Cloncanitul de care zic eu e similar, dar mult mai putin evident decat in video (e un pic mai rara frecventa de cloncanit) dar cam in aceeasi gama de sunete....

Si dupa cum ziceam, se aude la zdruncinaturi puternice (ex. trecere peste limitatoare de viteza in forma de galme, nu prag obisnuit), sau gropi mai adanci si unele langa altele (cale ferata cu asfalt distrus imprejur) dar si uneori cand schimb (in +) viteze inferioare (2 si 3) cu reculul specific al ridicarii piciorului brusc de pe acceleratie.

E enervant, inteleg perfect topicul ala cu DSG-ul :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In filmuletul de aici e vb de un GTI5 cu DSG6 si ambreiaj umed, fata de DSG 7 la care este uscat. La ambele, piesa cu pretentii este mecatronicul.

Dar sa nu incurcam topicurile. Daca era doar la denivelari atunci era trenul de rulare. Daca zici ca e si la schimbatul treptelor, as inspecta tampoanele de la motor, in special cel inferior de la cutie (dogbone cum ii spun unii). Vezi daca face si la "socuri/ciupituri" ale acceleratiei pe drum normal.

Modificat de Circoloco
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am exact aceasi problema, iar zgomotul mi se pare mai accentuat cand e Ac-ul pornit. Culmea cand am fost la dealer nu se mai auzea nimic, prin urmare nu au avut ce sa imi faca.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Referitor la acel cloncanit de care am povestit mai demult, acum, dupa vreun an tind sa cred ca are legatura cu bidonul de lichid pt parbriz (am cu spalare faruri, deci cred ca e mai "voluminos") si apare acel cloncanit cand e gol...

Deci dupa un an pot sa zic ca nu e nicio problema.

 

Acum am observat altceva, pare sa aiba legatura si cu temperaturile scazute (0-5 grade), am pornit motorul, rece, l-am lasat 2 minute aprox. sa scada turatia initiala, am plecat. La fiecare accelerare in treptele 1 si 2 se aude un suier tremurat exact in perioada cat tin acceleratia apasata (2-5 secunde)(in mers) (rruuUUU-uu-UU-uu-UU).

In treapta 3, 4 sau dupa ce merg 500m - 1km nu se mai aude acel suier dupa ce plec de pe loc (semafor, etc).

De asemenea, daca am repriza de accelerare mai lunga, peste 5 secunde, shuierul dispare.

In trecut nu am sesiszat acest zgomot...

O sa urmaresc si dupa ce se incalzeste vremea.

Momentan cred ca mi-a aparut in ultima luna la fiecare plecare cu motorul rece.

Modificat de titan_polo
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

SALUT ! AM UN POLO 1.2 DIESEL DIN AUGUST 2013 SI INTRE 1500-1800 ROTATII SE AUDE O VIBRATIE IN PARTEA DREAPTA PE SUB TORPEDOU. POATE CINEVA SA MA AJUTE VA ROG !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu mai scrie cu CAPS LOCK!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu am un zgomot pe care mi-l imaginez ca o conducta care vibreaza undeva in partea dreapta.

Se manifesta doar la ralanti.

 

Cand imi voi face timp am sa merg cu ea la service.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mda, gasisem pe undeva o explicatie ca e nu stiu ce conducta de combustibil care trebuie prinsa cu "soricei"?!?!

Eu am fost cu jetta in service fix pt asta, din pacate acolo nu  a vrut de nici un fel sa scoata vreun sunet...

La mine dispare sunetul daca pornesc AC si creste f putin turatia de ralanti.. daca va enerveaza cind stati la stop incercati cu AC pornit, poate scapati ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,de ceva vreme si la mine in partea stanga fata cand urc peste anumite obstacole se aude ceva zgomot care nu era pana acum

tot de genul unui clocanit,oare nu este ceva bucsa de la bara stabilizatoare?Interesant ca in mers nu se aude!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salut , am si eu o problema  , dupa ce pornesc motorul si plec de pe loc pe la vreo 1800-2000 de ture se aude un zgomot ciudat(parca cupleaza ceva centrifugal),nu conteaza in ce trapta de vitaza sunt ,daca plec cu a doua de pe loc la fel face .Ce este ciudat ca daca opresc si plec de pe loc nu mai face  , face doar daca opresc motorul si o las 10-15minute si pornesc din nou. Dati-mi si mie un sfat este ceva normal acest lucru ?

Uitati un filmulet, aici se aude zgomotul la 2000 de rot/min .

https://www.youtube.com/watch?v=Ett4kQbjyoA&feature=youtu.be 

Modificat de fernando01
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cunosc manifestarea. Este normala.

S-a mai discutat despre ea pe undeva pe aici. Era ceva legat de amorsarea ambreiajului, parca.

 

Mda ... din pacate nu este zgomotul pe care il stiu eu.

Modificat de Dun
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

A aparut un zgomot nou.. se manifesta de la a doua pornire a motorului. Adica nu apare daca e motorul rece doar daca e motorul cald, opresc si pornesc. Se aude un hiriit ritmic dependent de turatie, de la ralanti pina pe la 1300-1500rpm dupa care dispare ; ca si cum o curea sau o fulie care e descentrata freaca pe ceva.

Zgomotul dispare complet daca pornesc AC si ramine disparut si dupa oprirea AC-ului.

Ma gindesc la ceva de genul ambreiajul ala de cuplare a compresorului de AC care ramine cumva la mijlocul cursei si nu se decupleaza complet... e oare posibil asa ceva la motorul asta 1.2TSI (nu stiu cum arata partea de cuplare/decupare compresor de la curea)

Am si o programare in service dar o informatie in plus e binevenita ca sa nu ma abureasca cei de acolo.

 

masina are aproape 4000km....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

verdict, compresor A/C.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pare ca nu e de la compresor, ca l-au verificat si nu e ala. Cica ar fi de la cureaua de la alternator care are nu stiu ce sfoara in ea si in f de cum calca sfoara aia face zgomot sau nu; intrebarea ramine totusi de ce nu face decit atunci cind e motorul cald si pornesti a doua oara, adica la prima pornire poti merge oricit ca nu o apuca sa faca si de ce nu mai face cind pornesti aerul conditionat?

Cei de la Porsche Nord nu au raspuns la intrebarile astea; vor sa-mi dea masina inapoi exact cum am dus-o pentru ca sustin ei zgomotul este normal.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mda.. nu s-a rezolvan nimic. PBN a concluzionat ca e un zgomot anormal DAR nu pot face o inregistrare sa-l trimita la fabrica iar ei habar nu au de unde vine si ce trebuie facut sa-l rezolve.

Asa ca m-au chemat si mi-au dat masina, care face exact ca si inainte sa o duc la ei si sa stea 3 zile in service pentru investigatii.

Recomandarea lor: "mergeti cu ea pina se strica ceva si vedem atunci exact de unde venea zgomotul" ?!?!?

 

Ceva idei ce pot face in continuare?

Modificat de xorx
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da, se pare ca cei de la PBN au facut totusi ceva la masina... acum am un zgomot suplimentar; se aude un scirtiit cind bag in reverse (marce-arriere). Banuiesc motorasul de la climatizare care comuta automat pe recirculare atunci cind dai inapoi. E posibil sa fie de la ala, se poate da cu ceva ulei sa nu mai faca asa?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ceau,

 

Am si eu o problema legata de sunetele ciudate. Cand este liniste in masina si nu ascult muzica se aude un sunet permanent gen interferenta, microfonie, sau ca la un post radio care nu emite si se aude acel suierat, nu prea stiu cum sa descriu cu exactitate sunetul. Sunetul dispare doar in timp ce misc stanga dreapta de volan. Si mai am o problema cu becul din plafoniera care bazaie in momenul in care se aprinde.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce fel de "interventii" (service / in afara service) au avut vreodata loc la masina (sau au fost doar reviziile) ? Si zgomotul/bazaitul becului au aparut de cand ai masina sau la o anumita perioada / concomitent sau nu / a fost vreo interventie inainte de vreuna din "aparitii" ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Au aparut dintr-o data fara sa sufere vreo interventie. Bazaitul la bec il am tot tipu. Sunetu ala ciudat uneori il am uneori nu, dar nu dispare in timpul mersului. Daca o pornesc si incepe sa se auda acel sunet asa ramane. Daca am noroc sa o pornesc si sa nu inceapa nu se mai aude in timpul mersului. Plus ca daca circul ziua cand este aglomerat nu il aud de la galagia din trafic. Il aud doar seara cand este liniste si merg cu geamurile inchise. Dimineata m-am dat jos si am dat o tura in jurul masini si mi se pare ca se aude de sub ea de undeva din spatele masini.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

La prima pornire dupa cateva zile cand se tureaza din socul automat, simtiti vreo trepidatie? Deci parca merge in 3... 1.4 mpi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bogdan,am observat si eu o mica trepidatie,dar nu exagerata ca si cum ar merge in 3  ; am stat cu ochii pe turometru si nu pare a oscila,chiar nu stiu de unde este.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

bine, poate nu e asa grava ca si cum ar merge in 3, dar e sesizabila. chiar usor. nu trepideaza turometru, dar masina se simte. 

o sa vad la dealer daca e vreo eroare sau vreun update de soft ceva. 

 

pe la alte 1,4 din grup or mai fi? 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut, cunosc si eu trepidatia cand se tureaza din socul automat. Mie mi s-a parut (vorbesc din impresiile de-a lungul timpului) ca se intampla asa:

- porneste motorul in turatia mare a socului

- dureaza ...cat dureaza... 25 de secunde sa zicem...

- are loc trepidatia pentru o secunda...

- imediat turatia din soc scade la valoarea normala de drum

 

In cartea masinii scrie ca orice comportament care pare anormal la pornirea motorului (zgomote) nu semnifica o problema care trebuie investigata (nu este citat, dar aproximativ).

Drept urmare eu nu prea mi-am batut capul si mi se pare ca trepidatia apare rar, face la cateva porniri (zile diferite, evident), apoi iar nu mai face...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!