Jump to content

Achizitie Passat CC - sfaturi si recomandari


Christian.B77
 Share

Postare recomandată

crisan.andrei

Salutare tuturor!

Am decis să apelez și la experiența forumiștilor posesori de Passat CC.
Puțin context: Conduc de vreo 4-5 ani o Octavia Tour 1.9TDI din 2005, mașină care înainte a fost a părinților și pe care mi-au dat-o mie când am luat carnetul. De îngrijit, am îngrijit-o, am schimbat, am curățat, am recondiționat, am făcut, am dres atât cât m-am priceput, dar, cu toată fiabilitatea ei (singura problemă majoră în 13 ani a fost turbo-ul înlocuit acum vreo 6 luni), mașina e veche, e cam lipsită de orice, arată demodat, you name it. Am hotărât, deci, s-o schimb și să-mi achiziționez o altă mașină, ceva mai nouă. Mașina care mi-a făcut cu ochiul e CC-ul. Îmi tot face cu ochiul de aproximativ un an și ceva de zile, deci nu e o pasiune așa, trecătoare.
La ce-mi trebuie: Locuiesc în CLuj-Napoca, momentam suntem doar 2, iar al treilea nu urmează să vină decât în câțiva ani buni. În oraș nu merg foarte mult cu mașina (cei din CJ știu la ce mă refer), poate doar de 2-3 ori pe săptămână până la mall, într-o vizită mai știu eu pe unde, etc. În schimb, merg mult în weekend. Uneori merg până la Sighișoara, alteori până Râșnov, alteori până la Brașov. Cam la o lună sau două, fac sigur un drum CJ-GL-CJ, deci 1100km, părinții mei fiind din Galați. Asta, și uneori îmi place să mai fac câte o plimbare pe seară, când e liber, până prin Turda, poate o tură pe cei 10 kilometri amărâți de A3, de dragul condusului. În vară, în general, fac cel puțin un drum în străinătate, deci iarăși kilometri mulți.
Ce aș vrea: Aș vrea o mașină elegantă, bună, comodă, cât de cât fiabilă, cât de cât dotată, după 2010-2011. Nu am mania vitezei, dar îmi place să conduc, și aș vrea să am siguranță și încredere în mașină în depășiri, să știu că pot să merg pe autostradă fără teamă că-mi suflă vântul acoperișul la 120-150km/h, etc. Cum am spus, mi se pare că un CC îndeplinește toate condițiile astea, aștept să-mi spună un posesor o părere informată.
Buget: Bugetul ar fi 15.000 de euro, dar aș prefera să nu dau mai mult de 12-13.000 pe mașină, restul fiind mai mult o rezervă în caz de trebuie ceva reparat, schimbat, etc.
Curiozitate: Ce părere aveți despre inspectorii auto, precum mașinapotrivită? Merită contactați?

Întrebarea principală: Deși nu mă îndoiesc că majoritatea oamenilor de aici sunt de părere ca CC-ul este o mașină bună, întrebarea mea este: considerați că un Passat CC ar fi potrivit pentru ce aș vrea eu?

 

Mulțumesc anticipat tuturor și drumuri ușoare! Scuze pentru roman, dar am zis că e bine să fiu explicit.

 

Modificat de crisan.andrei
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Scuza-ma daca o sa fiu putin acid, dar daca ai postat in topicul asta, ce raspuns astepti? sa iti spunem sa nu iei CC?

Ceea ce tu ai descris este mult prea generalist, multi fac km aia cu un Golf, altii prefera un Passat, nu e ca si cum doar cu CC poti sa mergi in concediu in strainatate sau pana la Galati.

Daca te-ai indragostit de modelul asta, atunci e alta poveste, toate intrebarile tale sunt irelevante, ia-o pentru ca e frumoasa si bucura-te de ea, in final va fi la fel de fiabila ca (aproape) oricare alt VW din generatia 2010, nimeni nu te va judeca, multi am ales cu inima masina asta.

Bugetul iti permite sa iei ceva bun, destul de dotat, dar ca sfat, cauta in Germania, nu aici, prietenii stiu de ce.

Succes!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Subscriu si eu la colegul EsTeTicu. Cauta masina in Germania, indiferent ce masina o sa vrei sa cumperi.

 

Cat despre CC, eu o vad mai mult o masina sportiva decat eleganta :)

 

Cat despre restul, iti dai seama ca ai postat in aria CC ului, deci aici suntem numai indragostiti de CC :) La bugetul care l ai, ar trebui sa gasesti un CC bun si dotat (357).

Modificat de Danny
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

OFF TOPIC @EsTeTicu si @Danny nici in Germania nu mai sunt cainii cu covrigi in coada. Multi turci, sarbi...si alte nationalitati care au inceput sa strice piata. In RO daca ai timp si cauti, gasesti masina cinstita...foarte putine, dar exista. Eu din RO mi-am luat CC-ul si nu regret, am verificat tot ce a trebuit. istoric, piese, tinuta drum, totul vizual. totul corect.

Acum la randul meu vand o masina corecta mai departe, deci se poate si in Romania. :) 

Revenind la subiect, @crisan.andrei deja ne-ai spus ca masina asta de 1 an iti face cu ochiul. Esti deja victima "piticiilor pe creieras" si nu vei scapa. Ti-o doresti si ar fi pacat sa nu iti indeplinesti dorinta. CC-ul fura privirea prin forma si aspectul ei. Asa am patit toti cand ne-am luat CC.

La ce ne-ai spus ca vei face cu ea, eu unul iti recomand cu incredere CC, o masina eleganta, fina si asa cum a spus colegul de mai sus, are o sportivitate aparte pentru un sedan. Vei fi multumit.

 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Stefan.DFS si astea din Romania, 99,9% de unde sunt aduse? Mai multe sanse ai sa iei o masina buna din Germania, decat din Romania. Intradevar, trebuie sa stii sa cauti putin, sa eviti pe cat se poate turcii, romanii, esticii in general. Din cate stiu, dealerii/autohaus-urile sunt obligate de lege sa dea garantie la masina 1 an la vanzare (conditia e sa o rulezi in Germania). Daca o aduci in Romania.. va refuza sa dea garantia si de obicei trece masina ca fiind defecta in contractul de vanzare -cumparare/factura.

 

Posibil sa gasesti si la noi ceva OK.. insa masina rulata pe drumurile noastre... gandeste te numai la bucse/articulatii..

Modificat de Danny
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bucsele si articulatiile si ce mai tine de suspensie se mai si schimba, nu toti care isi vand masinile inseamna ca sunt cu aceste piese la 1% viata ... poate unii dintre ei (si noi) le intretinem mult peste ceea ce poate gasi in Germania in acel buget.
Hai sa nu mai speriem omul, i s-a raspuns la intrebare, CC-ul e o masina frumoasa care le poate imbina pe toate intr-o anumita masura.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu sunt patit pe Romania, de aia recomandam "civilizatia". Fiecare e liber sa faca cum doreste :)

 

In Romania numai daca ia o masina la vreun coleg de aici, care o poate vedea in topicul respectivului cat a fost de intretinuta, ca in rest.... slabe sanse la cati samsari sunt in RO.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  La bugetul tau poti sa pui in balanta pe de o parte CC-ul frumos de minim 100.000 Km si 8 ani vechime cu motor Euro5, si pe partea cealalta o Octavia 3 fl., obisnuita, noua, Euro 6, cu garantie 4 ani. Nu m-am uitat la preturi, dar cu programul rabla apar oferte bune la masinile noi. Tot azi scria cineva ca si-a comandat Passat nou cu 19.000 euro, asa ca nu vad de ce Octavia nu s-ar incadra in 15000.

22 hours ago, catalin_barna said:

Am comandat eu Passat B8 Advance 1.4 TSI. Pret final cu tot cu rabla 19000 euro.

Fata de standard am mai pus in plus:

- Senzori parcare, camera Rear-View, geam incalzit, cruise control, front assist, faruri led.

Bonus roti iarna si covorase.

 

Modificat de Ebi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aici e topic de achizitie CC, nu "de ce nu-ti iei altceva" topic .

Masinile noi si ieftine par interesante doar la o prima vedere, dar daca iti doresti ceva mai multe dotari, un motor anume etc.. sari de 25 000 lejer (nu mai zic de B8 care sare de 30 000 lejer) .

Asa au si la VW acum un stoc de B8 R line executive cu faruri led si active info display... dar daca te uiti mai bine in rest e praf .. motor 1.4, tapiterie panza.. mai nici o alta dotare in rest.
Masini facute doar sa-ti ia ochii.. mai repede iei una SH cu ce dotari vrei.. decat una noua aproape dubla la pret.

Tine de dorinta si mentalitatea fiecaruia.
PS: De tinut cont si faptul ca cc-urile care acum sunt la 13-15k euro pret SH, noi au fost 40k+  .. nu 19 000 .. nu 25 000 .  Asta trebuie sa spuna ceva.. :D 

Modificat de bubu182
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Discutiile cu tara de unde achizitionam e offtopic. Nu incepem si aici aceasta discutie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu te supara, da am impresia ca gresesti, la fel ca in topicul cu becuri. Este vorba despre achizitia unui CC, asta cuprinde inclusiv tara, nu? Sau e mai bine sa deschidem cate un topic pentru fiecare treaba, gen "Din ce tara ahizitionam un CC", sau "Ce motor sa aiba un CC", etc? Nu e normal ca acest topic sa cuprinda TOATE detaliile legate despre achizitia unui CC?

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am spus ca e offtopic pt ca e un subiect care de fiecare data starneste discutii contradictorii aprinse, care nu au nici o finalitate si nu fac decat sa fie un topic greu de citit si de moderat.

Daca urmaresti discutia de mai sus o sa imi dai dreptate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salutare si bine v-am gasit! Sunt nou pe forum. Doresc sa achizitionez un Passat CC. Ma gandeam ori la 2.0 TSI 200 CP ori la 2.0 TDI 170 CP.  

Am condus masini cu ambele motorizari (tsi tot un cc iar tdi o skoda rs) Mi-au placut amandoua. Doar ca atunci nu erau ale mele si nu m-a interesat foarte tare ce probleme pot aparea, la ce sa ma uit cand cumpar, etc. 

Am gasit anuntul asta: http://autodelrulate.ro/cars/volkswagen-passat-2-0-tdi-dpf-basis-4motion-bluemotion/

Cum vi se pare? Ma gandesc sa sun, dar nu prea stiu ce sa intreb, la ce sa fiu atent. 

Va rog sa imi dati cateva sfaturi si poate in curand ma alatur grupului de posesori Passat CC. 

Bugetul maxim ar fi 12500. Ma gandeam la varianta: ceva mai ieftin si pana la 12500 schimb/repar, e o idee buna?

Multumesc!

Modificat de Maryus714
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E cam scumpa ...dotarile cam lipsesc de pe ea !!!

Modificat de Boditza
Fara quote la postul anterior
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Personal cred ca e un pret corect, daca are km reali si reviziile la timp (foarte important pentru cutia DSG sa aiba revizia facuta la timp, la fiecare max 60K km)

 

Am 2.0 tdi 170 cp 4motion, DSG si e ceva... special :) consum mixt Ro - De (2200km) 5.7 l/100 km

Modificat de Danny
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

In perioada urmatoare as vrea sa imi achizitionez un passat CC. Prioritar era sa fie benzina si dupa 2012, dar dupa ce am citit forumurile am prins o oarecare teama de motoarele pe benzina si consumul de ulei. Cat de des este intalnita aceasta problema, se intampla la toate sau doar la anumite coduri de motor? As risca mai putin cu un motor diesel?

Ca si optiuni iau in calcul masina de mai jos:

https://www.mobile.de/ro/Automobil/Volkswagen-CC-1.8-TSI-Sport-Paket-Klima-Xenon/vhc:car,srt:date,sro:desc,ms1:25200_19_,frn:2011,prx:13000,ful:petrol,pwn:110,ccn:1600,dmg:false/pg:vipcar/252256694.html

Astept pareri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

uratzelul_flo

Si la cele pe motorina mananca ulei intre revizii.Eu unu nu as luao,slab dotata,nici macar incalzire in scaune nu are.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu zic ca are dotari de bun simt, nu este "cheala" deloc.

Da, nu are incalzire in scaune dar, are keyless deci ..... 

Incalzire in scaune se poate face retrofit si nu este f costisitor. iar banii, sunt decenti ptr masina asta daca din alte puncte de vedere e ok, asa cum pare.

eu zic ca-si merita banii.

Modificat de cascadoru
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

uratzelul_flo

Eu nu as da o caruta de bani pe o masina ca apoi sa ma apuc sa fac retrofit.Eu crec ca fiecare isi creeaza propriul confort.Daca tie iti place si masina e ok dpdv,cumpar-o.

SUCCES

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Incalzirea in scaune e "nice to have" dar la o masina pe benzina nu o vad obligatorie.

Pentru mine dotarile sunt suficiente, si pretul acceptabil. Important este starea motorului si istoricul service care se poate verifica.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tu vrei facelift la 10k euro.. sa fie si bun.. si dotarile suficiente, si pretul totusi e "acceptabil" ? :)) in conditiile in care nu prea gasesti un model pre facelift la 10k euro sa fie bun si la km aia :D 

Mie mi se pare teapa masina.

O sa zici ca suntem rautaciosi... stiu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai tras concluzii pe diagonala. altcineva scria ca nu e dotata, iar eu am mentionat ca sunt suficiente. Pretul? Doar de asta am scris, sa se dezbata, mult, putin cum vi se pare. Orice comentariu argumentat e binevenit.

Nu caut facelift, doar sa fie 2012, desi am inceput sa caut si 2011 ca sa marasesc rezultatele. In RO nu am gasit ceva decent ,adica cu istoric, in suma asta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai nu ai cum sa gasesti in Ro ceva "decent" la 10k € la fel cum nu vei gasi nici in De. Nu iti vinde nimeni CC la suma aia daca e o masina ok. 

 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Irinel Tincea
4 hours ago, uratzelul_flo said:

Si la cele pe motorina mananca ulei intre revizii.Eu unu nu as luao,slab dotata,nici macar incalzire in scaune nu are.

Sincer eu am motorul diesel, cod motor CBAB si nu "mananca" ulei intre revizii, nu completez absolut deloc, masina avand 215.000 km. Schimb uleiul la intervale de 15.000 km, asa ca nu mai induceti colegii in eroare ca si dieselul consuma ulei.

 

Ca sa fiu on-topic, pretul este dubios pentru anul de fabricatie. Legat de dotari, fiecare alege ce vrea. Eu cand am cumparat CC-ul in 2014 am preferat sa cumpar o masina in firea ei si care sa nu necesite investitii, chiar daca a fost mai slab dotata si nu regret nici acum alegerea facuta. 

Modificat de Irinel Tincea
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@HexD exista masini cu istoric in RO, chiar destule, dar trebuie cautate. Eu asa mi-am gasit masina si acum, la randul meu, vand o masina cu istoric complet, dar la alt pret decat cele "aduse special"

Ghici ce....neinteresant pentru clienti, sunt etichetat "ete si nebunu ala...hahaha" 

La noi se cauta masini cat mai ieftine, cumparatorul stie ca are km falsi...dar se complace cu ideea ca nu exista cu km reali.  si plateste banu. in 8 din 10 cazuri isi ia teapa.

Revenind la subiect pentru anuntul postat de tine, 179mii km pt o benzinara sunt multi, deaceea si pretul. Nu piele, nu DSG, nu Trapa, nu leduri la far, nu scaune incalzite, nu DCC. Este printre primele modele de CC facelift, pretul este just si corect. O masina sa zicem cu dotari comfortline. Cu cele mentionate de mine, sarea lejer de 15mii, chiar si benzinara.

Sa gasesti un mecanic BUN si F Bun pentru o benzinara VW care sa iti faca masina tipla, sa nu mai consume ulei, sa nu ai probleme...este foarte greu. Iti remediaza unele aparute...dar nu in totalitate.

iti urez bafta!

LE:

@uratzelul_flo toate masinile consuma ulei intre schimburi. diferenta de consum ulei intre o masina sau alta este atentia si intretinerea oferita.

La fostul meu Golf 6, care avea 230mii cand l-am vandut, aveam un consum de 100-200ml intre schimburi. Un consum de ulei f decent as zice eu pentru km rulati.

 

Modificat de Stefan.DFS
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!