Jump to content

Schimb ulei motor


Romeo
 Share

Postare recomandată

In conditii normale de mers schimbul de ulei se face la maxim 15000 km sau la 1 an indiferent care apare primul. In conditii grele de mers(turatii foarte mari ale motorului, mers prin munti sau pe serpentine mare parte din km etc. se recomanda ca schimbul de ulei sa se faca in functie de numarul de km parcursi in aceste conditii.

In Romania nu se recomanda schimbul de ulei la 30000 km sau 2 ani. :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Salutare tot legat de schimbul de ulei la prima revizie ce ati folosit?Am primit oferta de a pune ''ulei de fabrica-original" stie cineva ceva detalii despre el?Din ce am inteles e universal atat pentru benzinare cat si pentru diesel........ :offtopic: Mai am de ales intre Castrol SLX si MOBIL -1 300?O parere si un sfat va rog tinand cont ca sunt obligat sa aleg intre acestea ,deoarece asta e oferta de la Reprzentanta.,

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu folosesc Castrol Longlife III 5W30(masina are 125.000 km) si il schimb la 20.000 km..... sunt multumit de cum merge si se aude motorul.De aceea iti recomand si tie tot uleiurile Castrol

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@EL CID atita timp cit uleiul este de buna calitate si respecta specificatiile motorului tau nu e nici o problema.La un mers predominant prin orasele noastre aglomerate si prafuite schimbul de ulei si filtru la 10.000km este o alegere buna pt viata motorului.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 9 months later...
Fekete Zoltan

Salutare

Stie cineva pasii cum se schimba uleiul la POLO 9N motor AZQ?

Merci

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salutare! De curand am facut un "transplant" de motor, inlocuind motorul vechi de 1.0l care s-a stricat cu 1.4 AEX tot de pe un Polo 6n identic. Precizez ca motorul merge f bine, nu bate nu tacane dar a fost schimbat fara ECU lui. Toate bune pana aici numai ca in bord imi sta aprins senzorul rosu de presiune ulei. Mecanicul mi-a spus ca nu trebuie sa-mi fac griji, din punct de vedere mecanic motorul functioneaza f bine si ca ar fi posibil sa nu lucreze bine senzorul de presiune sau sa fi ramas eroarea in ecu de pe motorul vechi. Imi puteti da vreun sfat? Va salut.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...
  • 3 weeks later...

Salutare tuturor,as avea o intrebare in legatura cu schimbu.Daca apas butonul reset 5 secunde cu contactul pus , in partea dreapta la chilometraj imi apare o cheie si 3600 , daca tin mai mult imi apare si un ceas mic langa cheie.Imi poate spune cineva ce inseamna.Mai am 3600 km pana la revizie?ceasul acela mic ce indica?multumesc frumos!!!

Indica nr de km pana la revizie ( la polo 6r e la 15000 km sau un an, adica 365 zile) cifrele de langa ceas arata nr de zile ramase pana la revizie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 years later...

delete this pls.

Modificat de mihaibzgica
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!