Jump to content

Inmatriculare dupa leasing


LauCalin
 Share

Postare recomandată

Care sunt pasii si costurile supa teminare lesingului? Nimeni nu stie sa-mi spuna concret si nici un cost estimativ nu stiu... eu ma gandesc ca undeva in jur de 6-700 de lei... maxim 1000. Nu stiu, zic si eu.

Rog sa posteze mai ales cei care au trecut prin asta, cam cat a costat si ce au facut?

Mai am 3 luni si termin leasingul.

Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai la terminarea Leasing-ului, asa cum e normal, firma de Leasing iti vinde masina. Astfel mergi la autentificare, apoi mergi sa scoti numere pt masina, faci alt Rca, alta Rovigneta...Sunt exact aceiasi pasi pe care ii urmezi atunci cand cumperi o masina la mana a doua.

Cred ca mergea topic-ul mai bine la Legislatie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu iti trebuie autentificare....cu actele de la leasing mergi la adm fin, politie, inmatriculezi masina...ce te costa sunt rca, numere(daca le schimbi), rovigneta daca ai nevoie...etc...in 2-3 zile rezolvi...daca vrei trimite pm si mai vorbim

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pe langa ce au spus colegii, nu uita de valoarea reziduala, cat % ai in contract?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa nu uitam de leasingul operational la care firma daca vrea pur si simplu ia masina si degeaba vrei tu sa ramana a ta si degeaba vrei sa platesti valoare reziduala ca nu ti se permite. Este ca si o inchiriere. Contractele trebuie citite cu atentie. Stiu cazuri cu "inselati" care au ramas cu ratele platite la zi si masina luata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Este nevoie si de autentificare RAR(110RON+30RON emisii CO2 daca nu are trecute emisiile in talon).Am inmatriculat saptamana trecuta masina sotiei.

Restul pasilor:Acte inmatriculare(16RON), Asigurare(?), taxa inmatriculare(67RON),talon(37RON), taxa numere preferentiale(85RON) (daca e cazul) si desigur inainte trebuie platita taxa reziduala pentru a primi actele de la firma de leasing. Si impozitul platit la zi la finante.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Masina nu e pe numele meu si din cate stiu este fara valoare reziduala... e posibil sa ma insel totusi, nu stiu sigur asta. Multumesc mult pentru raspunsuri :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Salut, cand merg cu actele la politie pt numerele noi trebuia sa am si rca la dosar? cum se procedeaza neavand numerele inca, fac asa asigurare? si se poate completa la asigurator dupa ce iau numerele?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

RCA obligatoriu la inmatriculare. La asigurator se adauga numarul dupa inmatriculare. Daca vrei numar preferential, si esti sigur ca e disponibil, poti sa faci asigurare pe numarul respectiv cu o zi mai devreme si iesi mai ieftin. Asigurarea pt inmatriculare e mai scumpa decat asigurarea normala.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asigurarea in RCA vederea inmatricularii are exact acelasi pret ca cea normala. In momentul in care soliciti inmatricularea masinii, pe langa celelalte acte trebuie sa prezinti si asigurare RCA valabila. Nu se trece numarul masinii, pentru ca oricum identificarea masinii se face cu seria sasiului (VIN).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tocmai am inmatriculat o masina iesita din leasing si nu zic prostii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc amandurora. Luna viitoare o sa inmatriculez dupa o inchidere anticipata a leasing-ului. Autentificarea este obligatorie pana la urma? "La sfarsitul contractului de leasing, daca se inmatriculeaza masina pe numele utilizatorului contractului de leasing nu e nevoie de identificare RAR." Este pe numele mamei, insa am vb. la reprezentanta si contra cost vin actele pe numele meu, astfel mai trebuie RAR? multumesc, daca stie careva

Modificat de Leviathan
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca se inmatriculeaza tot pe utilizator care este in acte nu mai trebuie autentificare la RAR. Grija la inchiderea anticipata cand se face, din cauza politei casco. Daca trece o zi platesti toata luna. Ca sa schimbe numele utilizatorului se face preluare de leasing care binenteles sunt niste taxe. Trebuie sa vezi care sunt taxale si daca merita sa mai faci o data acte pe tine ca utilizator si inca o data ca proprietar.

Modificat de cristi-bv
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pasii de urmat la inchiderea Leasingului !

1. Firma de Leasing emite factura finala care poate fi factura pe valoarea reziduala daca , contractul de leasing a fost incheiat cu valoare reziduala.

2. Dupa ce se achita factura " finala " si nu mai sunt datorii catre leasing, se trimite talonul masini la leasing pentru ca acesta sa intocmeasca formalitatile de inmatriculare pe utilizator (CIV original, fisa de inmatriculare cu viza de la Dir. Ficala +Talonul cu mentiunea instrainat catre " utilizator " certificat fiscal de la Dir. Fiscala din care sa rezulte ca leaisngul nu are datorii )

3. Cu aceste acte se inregistreaza masina la Dir. Fiscala a " utilizatorului " - se depune un dosar

4.Cu viza Dir. Fisc pe fisa de inmatriculare si cu celelalte documente Talon, CIV, copie CUI/CI, taxa talon 39 lei( la CEC ), RCA pe serie sasiu minim 6 luni valabilitate, cerere , se depun la poitie pentru inmatricularea propriuzisa. La Politie se mai achita pe loc taxa 40 lei pentru numere sau 80 pt. numere preferentiale.

De la Politie veti primi dupa 2 zile o dovada de circulatie provizorie si numerele impreuna cu CIV-ul masini , iar talonul vine acasa prin posta intr-o saptamana.

Nu este complicat, doar ca aceasta operatiune presupune " putina " umblatura !

Daca nu aveti timp pentru acest dute-vino firmele de intermedierid eabia asteapta sa va " ajute "

Succes !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La politie dupa doua ore ti se da dovada si numerele, cel putin asa e in Brasov.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!