Jump to content

Caseta directie Golf 5


just_clausz
 Share

Postare recomandată

just_clausz

Va salut ! Saptamana trecuta am fost oprit de politia rutiera care mi-a ridicat certificatul de inmatriculare (mi-au dat dovada de 15 zile ) + amenda, pe motiv ca aveam ITP exiprat din 11.2011 (am uitat sa verific, mea culpa). Totodata ma obliga sa fac ITP-ul la RAR.

Astazi am fost la RAR pentru ITP si nu am trecut din 3 motive : 1. xenoane neomologate 2. parbriz ciupit de la o piatra si al 3-lea punct (care ma ingrijoreaza cel mai tare) joc la caseta de directie (insesizabil pentru mine se pare), inginerul de acolo mi-a sugerat sa verific nu stiu ce membrane ale casetei de directie.

Prabrizul il schimb, xenoanele le dau jos, dar ce este de facut cu caseta de directie? Se pot schimba aceste membrane sau se schimba caseta cu totul?

Niste sfaturi m-ar ajuta foarte mult ! Va multumesc & drive safe!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din cate stiu se pot reconditiona casetele de directie. Multi au fost la aceasta firma : http://www.autoefect.ro si din cate am citit (auzit) au fost multumiti. Daca link-ul afisat este considerat reclama imi cer scuze si rog un moderator sa-l stearga.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu nu am auzit pe nimeni sa poata repara caseta de golf 5, intrucat este cu actionare electro-mecanica, adica are un motoras care nu prea se gaseste separat.

O caseta noua costa destul de mult, si tare mi-e ca acel inginer de la RAR e un b*u. Ar fi bine sa verifici si in alta parte. In primul rand, nu stiu ce membrane viseaza el, ca nu e caseta actionata hidraulic, iar in al doilea rand, la liber, pe loc, cu motorul pornit, am avut un oarecare joc chiar si la masina mea, luata de noua.

Primele doua argumente pentru care nu ti-a dat ok-ul sunt valide (becuri si parbriz), insa ultimul ar trebui verificat si in alta parte. Vezi daca are vreo valoare o diagnoza la vreun service de reprezentanta. Sau vezi daca nu cumva ai doua centre RAR in orasul tau, ca sa eviti petarda aia. Sau poate e cersetor de fel omul, si trebuie sa ii fie unse incheieturile ca ii scartaie, rugini-i-ar...

PS: Am fost si eu o data la RAR sa imi trec niste roti in cartea masinii si am ramas uimit de prostia acelor oameni. Sper sa nu mai am nevoie niciodata sa trec pe la ei.

PS2: Pentru xenoane neomologate si eu te-as fi amendat. Sunt extraordinar de suparatoare pentru ceilalti participanti la trafic.

Drumuri bune!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mie mi-au respins masina la RAR cand am fost sa-i facCIV-ul.Motiv ? joc in caseta de directie.Intr-adevar se simtea destul da tare ....Am ajuns intr-un servis unde mi-au scos jocurile aproape 100%.Au reglat caseta din doua parti,caseta are niste reglaje in stanga si dreapta !Mai multe nu stiu sa spun,nu ma pricep .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

just_clausz intereseaza-te in Dancu, este cineva care repara casete de directie. Poti merge la el si iti spune daca reuseste sa faca ceva. Pe multi i-am auzit ca si-au rezolvat problemele la el. Si nici nu e scump.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

just_clausz

Va multumesc pentru sfaturile prietenoase !

@dbake : daca nu o sa gasesc ceva pe aproape cred ca o sa-i deranjez cu un telefon

@adyp2003 : din pacate in Iasi este doar un singur centru RAR, iar omului nu cred ca ii ardea de uns incheieturile pentru ca ( nu stiu daca este un obicei ) seful statei RAR era peste tot prin parcare, venea la masini (chiar a pus pe cineva sa dezlipeasca parasolarul de pe parbriz), umbla printre ei pe acolo , era "zbir" omu' cum s-ar zice.

Xenoanele le-am montat strict pentru utilitatea lor( sunt de 35W si 6000K), nu din motive estetice si chiar le-am reglat o idee mai jos ca sa nu deranjez prea tare, nu primesc flashuri in trafic :D.

@Cal : sper sa fie vorba si la mine doar de un reglaj, sunt adeptul conceptiei cum ca daca ai desfacut un lucru nu o sa mai fie niciodata ca inainte/nou.

@R0C0 : dupa amiaza a mai vazut cineva masina si a zis ca e nebun inginerul de la RAR, ca masina nu are nimic si mi-a zis ca dupa ce schimb parbrizul si scot xenonul sa merg din nou la ei, la alt inginer, sa-i zic ca am remediat toate probleme si o sa trec :D

Maine masina va primi parbriz nou si xenoanele vor fi scoase. O sa vad ce o sa fac pana la urma si cu caseta de directie.

Drive safe !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Guest Dolfin

La analiza pentru trecere ITP se mentioneaza in fisa automobilului defecte minore si defecte majore.

Defectele minore sunt consemnate dar ITP-ul se poate lua si cu ele.

De ex. o aripa usor infundata.

Ciupitura in parbriz in afara unei arii de 30% in jurul axei spre inainte din campul vizual al soferului.

Defectele majore trebuie remediate pentru a fi trecut ITP-ul.

De ex. Directie, frane, lumini de drum, etc.

Ce vreau sa spun, remediaza doar defectele majore, adica Xenon si directie, iar parbrizul, daca intruneste caracteristicile de defect minor lasa-l asa.

Modificat de Dolfin
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salut,de ceva vreme la viraje pe loc se aude un "tacanit ",in interiorul masinii chiar in zona pedalierului ,la frana mai brusca se aude un "trosnit" foarte urat,am fost la un atelier si dupa 40 de minunte de viraje pe loc mi a spus ca este de la axul volanului care vine in caseta acel zgomot ,deci caseta de directie ,una noua este 4000 ron,una recond 2500 ,iar reparatia variaza 400 -600 ,in fine tot cautand pe google solutii ,am dat de o discutie pe forum unde spune cineva ca aceste zgomote ar fi de la suprapunte,o problema intalnita doar la cateva modele de g5,o2 si leon.,si dupa ce s a demonatat aceasta suprapunte trebuie inlocuite suruburile de prindere plus un set de saibe ,acum as vrea sa aud si alte pareri ,sau daca a mai avut cineva aceasta problema .Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 9 months later...

Salut,am si eu o problema la un gof v variant 1.9 tdi,se aude o bataie,un troncanit mai tare la roata stanga,am dus-o la mecanic a spus ca ar fi caseta de directie ,ca are joc,a verificat pivoti,bucse ..etc si nu a gasit nimic ce ar putea sa bata,la volan nu simt nimic,zgomote cand virez nu face,m-am interesat daca se poate reconditiona partea mecanica, la 2 firme care se ocupa de reconditionat a spus ca se poate partea mecanica,a treia a spus ca nu are rost sa incerc ca nu se poate repara ci doar se poate regla 2 garde si daca ai norocul sa nu mai troncane ceva de genu si sa cumpar una noua sau second.....ca nu stiu ce coronita nu se poate schimba.nu stiu ce sa mai cred.astazi ma duc la reprezentanta la vw sa vad ce zic si eu.

Voi ce parere aveti?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ma bag si eu in discutie : astazi mi-a crapat caseta. Am martorul rosu in bord aprins si servo nu mai merge. 

Dadea semne mai demult...

Ideea e ca nu stiu daca o caseta de la un Golf din 2008 se potriveste pe a mea din 2005. Stiu ca la un moment dat s-au schimbat generatiile, dar nu mai stiu din ce an . 

 

V-as fi recunoscator daca mi-ati putea zice pana la an sa ma opresc cu cautarile prin parcurile de dezmembrari si pe net.

 

Multumesc ! 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...
mihaibalasa2000

Fratilor daca va bate caseta de directie nu mai dati banii pe reconditionat,numai arunacti banii pe geam,vedeti ca si casetele electrice se pot strange si ele asta e valabil pentru golf 5 si pentru jetta.Va spun ce am patit eu  si mie imi batea caseta la jetta (care este electrica)  foarte tare dar am rezolvat-o foarte  usor,mergeti la un mecanic bun si ii spune-ti sa va stranga caseta,(nu trebuie sa o dea jos,da doar scutul),caseta are trei suruburi  un surub in stanga unul pe mijloc si unul in dreapta.Se scot suruburile alea de acolo iar inauntru e un arc cu o inca chestie pe acolo se baga vaselina inauntru si apoi se strange asta se face pentru fiecare surub in parte.O sa va convingeti ca dispar toate zgomotele si directia e mai precisa faceti chestia asta doar daca va bate  caseta daca troncane si daca mecanicul e bun.  



frate c.dan daca ti sa aprins volanul rosu  vezi ca ai un senzor pe caseta care sa bulit.



din cate vad si utilizatorul cal a facut operatiunea cu strangerea casetei

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am fost la un service care "o reconditioneaza" am ajuns la service la 8 dim. mi-au spus ca pe la 13-14 ii gata si daca vreau sa vad pot sa stau sau sa ma duc altundeva, sa ma plimb in oras,ma suna pe la 11.30 ca pot sa vin dupa ea,joc la volan nu mai avea,de troncanit nu ma troncanea ,mi-a rezolvat problema dar pe bani frumosi,ei au spus ca au schimbat 2 bucse si au spus ca doi dinti la cremaliera ar fi mai uzati atat,de la 8 la 11.30 se rconditioneaza o caseta?nu stiu mecanica.....,eu cred ca au reglat-o mai degraba in 10 min asa mi-au lasat impresia.finalul a fost cum mi-au spus ca nu o sa mai troncane,inainte am fost la reprezentanta,la un servis local si la mecanicul care spun toti ca ii bun si au spus sa o schimb.garantia mi-a dat 18 luni ce sa zic finalul conteaza ca nu mai troncane.eu nu stiu daca au schimbat ceva sau nu piese vechi nu mi-au aratat finalul a fost cel asteptat de mine.

Cred ca au facut ce a spus colegu de mai sus,dar traim in Romania.....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salut.

Am si o problema. De cand am schimbat cauciucurile de iarna cu cele de vara mi se aprind in bord volanul de culoare galbena plus martorul esp. Stie cineva cam care ar fi problema? E ceva din caseta de directie?

Mentionez ca apare din cand in cand si tot din cand in cand dispare amandoua odata.

Modificat de DARKS87
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cand stau martorii de care zici aprinsi in bord ,merge greu volanul ,lucreaza servo???

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nici vorba sa mearga volanul greu si servo merge cum trebuie.

Ai idee ce ar putea fi?

E ciudat ca doar la cauciucurile astea de vara se intampla.Ele nu sunt noi dar inca sunt bune.Presiunea la ele am lasat-o la 2. Nimic.

Nu am idee ce ar putea fi.

Modificat de DARKS87
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

n-are legatura cu cauciucurile !  fa o diagnoza sa vezi ce eroari gasesti.....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

caseta de directie la golf 5 se poate reconditiona fara nici o problema.....costul acesteia duce cam 500 ron doar reconditionatu 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

B112gxg pe ce te bazezi cind spui ca se poate reconditiona caseta de direcție ?

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Spun asta pt ca am mai reconditionat la golf 5 si octavia 2 se inlocuieste tot inauntru:simeringuri,bucse,se rectifica axu cremalier 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

sal. Va rog daca stie cineva unde pot gasi piese caseta directie jetta 1k2 mai exact rulmenti de la motorul electric.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

de ce? ce au rulmentii?cine ti-a zis de rulmenti.poate de tachetii impingatori  ca aia cad se uzeaza dupa 100000 km e o problema generala la golf 5 si jetta.se aude un tac tac cand faci stanga dreapta de volan pe loc?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

exact asa face si la mine cand stau pe loc si virez stanga drepta se aude o bataie ( articulatia e schimbata bielete directie,capete de bara....etc ) si in mers cand virez stanga de volan si dau intr-o denivelare bate....in linie drepta nu face nimik oare aceasta bataie cand virez provine de la caseta de directie?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu neapart, eu dupa ce am schimbat caseta de directie au inceput acele pocnituri cand faceam stanga dreapta pe loc. Am schimbat flansele & rulmentul si am scapat de probleme.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da la mine cand fac stanga drepta pe loc acele pocnituri se aud din partea de jos din podea 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poti face in felul urmator sa-ti dai seama daca sunt flansele de vina. Ridici capota pui mana in capul de la amortizor si rogi un prieten sa invarte de volan, daca simti acele pocnituri 99% e de la flanse.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!