Jump to content

Sfat achizitie auto - preluare leasing


sinn3r
 Share

Postare recomandată

Salutare, as avea nevoie de cateva pareri sau indrumari cu privire la o achizitie auto prin preluare de leasing. Situatia sta in felul urmator : Persoana care detine masina este de acord sa imi cedeze masina+ratele aferente si valoarea reziduala in schimbul autoturismului meu personal.Pretul lui este de 4900 euro+17*470euro + 2000 euro valoare reziduala. Intrebarile mele sunt : este mai bine sa fac preluarea de pe firma lui pe o alta firma? El mi-a propus sa ramana masina pe firma lui sa facem un contract notarial (aici nu stiu despre ce poate fi vorba in acel contract notarial de aceea intreb) si eu sa platesc ratele in continuare. Urmatoarea intrebare ar fi : daca eu iau masine pe o alta firma pot sa maresc perioada ratelor adica sa duc in 48 de rate suma ce a mai ramas de achitat? E mai bine sa fac pe persoana fizica cedarea de leasing sau nu? Daca gasesc o firma de exemplu, firma unde lucrez eu, sa preia leasing-ul ce documente ar trebui sa cer pentru a putea finaliza contractul de cedare? E nevoie de reprezentanyul firmei la fata locului? Adica in orasul de resedinta al detinatorul autoturismului?. Mersi mult. Sper sa nu va supere atatea intrebari, dar am zis sa intreb decat sa fac o magarie mai mare decat mine :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E mai bine sa faci preluarea de leasing pe firma, pentru ca se poate deduce TVA, deci rate mai mici (asta in cazul in care firma inregistreaza venituri si actionarii firmei sunt de acord sa te ajute cu preluarea leasingului pe firma lor, am inteles ca esti doar angajat la aceasta firma).

Preluarea leasingului pe alta firma se face prin semnarea unui nou contract de finantare a masinii in leasing, deci va trebui sa pui la dispozitia firmei de leasing anumite acte ale firmei. Se poate opta pentru o perioada mai mare de finantare, insa ia in calcul ca odata cu micsorarea ratei va creste dobanda pe care o platesti.

Nu e nevoie ce reprezentantul firmei sa fie la fata locului (locul cedarii contractului, din cate inteleg de la tine), pentru ca de fapt totul se face prin firma de leasing. Actele se trimit la firma de leasing.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va salut,

Se numeste contract de novatie prin schimbare de utilizator, se face pv. prin care noul utilizator accepta obiectul finantat, primeste setul de chei, talon, carte tehnica si garantia obiectului finantat. Atentie la asigurari, casco/rca. Ce firma de leasing este in discutie? Vei deduce doar 480euro, tva-ul la valoare reziduala, destul de putin dupa parerea mea, bineinteles la inchiderea contractului!

Succes!

Modificat de Razvan_SPD
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tocmai invers, TVA-ul de la valoarea reziduala nu se deduce.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da ce deduci daca contractul este prevazut cu o rata finala reziduala? :)

Iar mai nou: ,, ART. 145^1 Limitări speciale ale dreptului de deducere

(1) În cazul vehiculelor rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv transportului rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depășească 3.500 kg și care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând și scaunul șoferului, se deduce 50% din taxa pe valoarea adăugată aferentă achizițiilor acestor vehicule și, respectiv, 50% din taxa aferentă achizițiilor de combustibil destinat utilizării pentru vehiculele care au aceleași caracteristici, aflate în proprietatea sau în folosința persoanei impozabile, cu excepția vehiculelor care se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:

a) vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenţie, reparaţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forţei de muncă;

Norme metodologice

b) vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;

c) vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plată, inclusiv pentru închirierea către alte persoane, instruirea de către şcolile de şoferi, transmiterea folosinţei în cadrul unui contract de leasing financiar sau operaţional;

d) vehiculele utilizate în scop comercial, respectiv în vederea revânzării.

(2) Prin achiziţie de vehicule, în sensul alin. (1), se înţelege cumpărarea unui vehicul din România, importul sau achiziţia intracomunitară a vehiculului.

(3) Prevederile alin. (1) și (2) se aplică inclusiv în situația în care au fost emise facturi și/sau au fost plătite avansuri, pentru contravaloarea parțială a vehiculelor rutiere motorizate, înainte de data de 1 ianuarie 2012, dacă livrarea acestora intervine după data de 1 ianuarie 2012 inclusiv.

(4) *** Abrogat.

(5) În cazul vehiculelor exceptate potrivit alin. (1) se vor aplica regulile generale de deducere stabilite la art. 145 şi art. 146147.''.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Firma de leasing este Porsche Leasing. Da eu sunt doar angajat la aceasta firma, dar firma are de pierdut ceva cu aceasta preluare de leasing? Ar putea avea ceva obiectiuni sau constrangeri in privinta preluarii leasingului? Binenteles din punct de vedere financiar si contabil. Citisem pe undeva ca firma trebuie sa ofere finantatorului adica firmei de leasing cateva O.P. in alb in caz ca nu plateste la timp, mai exista aceasta conventie?

Prin exprimarea "la fata locului" - ma refeream acolo unde este si utilizatorul autoturismului, adica undeva prin Sud-Estul tarii, cam departe de locatia mea :) ma gandeam ca am de facut jdemii de drumuri pana acolo si inapoi pentru diverse.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Utilizatorul actual/firma la care lucrati nu suporta costuri suplimentare, trebuie sa faca o adresa semnata si stampilata cu optiunea sa, in principiu perioada sa fie >1an de la inceputul contractului de leasing. Procedura este simpla, spre ex. daca se doreste inchidere anticipata cum am procedat si eu cu masina actuala si trecerea ei pe o persoana fizica costurile de inchidere sunt facturate persoanei fizice. Va recomand sa cereti o calculatie din start actualului utilizator pe care acesta o solicita oficial catre P.L. pentru a cunoaste toate costurile/sumele datorate indiferent de optiunea aleasa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am sa ii cer aceasta calculatie, multumesc ca a-ti adus-o in discutie.

Dar in cazul in care din motive nebanuite pana in prezent, firma refuza sa ma ajute prin aceasta metoda sau dupa cum imi cunosc seful ii frica sa nu il traga in piept cineva(acel cineva este oricine de pe aceasta planata :) ), si eu optez pentru preluarea de leasing pe persoana fizica datele se schimba din cate am mai citit.Nu stiu daca in bine sau in rau dar este o conditie care e impusa de firmele de leasing ca, gradul de indatorare sa fie de max.35%. Daca luam in considerare salariul meu si al sotiei sa zicem ca ar participa si ea s-ar cumula un venit de 4200 ron.Problema este ca avem o rata la banca de 800 ron in prezent.Ar fi aceasta rata un impediment pentru acceptul frimei de leasing?Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...

Da. Se scade din cei 4200 si se calculeaza 35% din 3400

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Modificat de YoYo_man
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!