Jump to content

1.6 FSI oprire motor in mers


cdolcean
 Share

Postare recomandată

Problema a aparut acum un an cind dupa o depasire cu motorul mai turat am pus schimbatorul imediat la punctul mort. Turometrul de la 4000ture a cazut la 0 apoi a revenit la 1000 si apoi iar la 0 turatii - motorul s-a oprit. Am invatat ca dupa ce turez asa motorul, cind cade turometrul pe la 1000 de ture mai ating un pic acceleratia ca sa il stabilizez si nu se opreste. Recent insa in mers cu viteza constanta imi apare in bord senzorul de la ESP si atunci daca pun schimbatorul la punctul mort motorul se opreste. Atunci cind se aprinde ESP motorul aparent merge normal, fara sa dea nici un soc, dar stiu ca daca asi scoate din viteza motorul s-ar opri. Patesc asa 1-2ori pe zi apoi totul este in regula. Martorul ESP dispare daca opresc masina pe dreapta si repornesc motorul. Motorul reporneste fara probleme. Dupa ce am dus-o la calculator am schimbat senzorul de presiune in admisie (asa ceva) dar degeaba.Nici o modificare. Ma poate ajuta cineva cu un sfat?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

Nu apare nimic la scanare? Se poate face o curatare a clapetei de acceleratie si/sau schimbarea bujiilor daca nu s-a efectuat de curand.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

la scanare eroare la un senzor de temperatura din admisie (din capacul de plastic de pe motor) si unul de vacuum, dar le-am schimbat. Masina am avut-o de noua si are 7ani . Nu am schimbat bujiile pina acum.

Modificat de cdolcean
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Schimba bujiile. Se schimba ori la 60000km ori la 4 ani.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

azi le-a verificat mecanicul si a zis ca nu e nevoie sa schimb bujiile. A curatat clapita de acceleratie,EGR, a verificat vacuumul de la servo din nou,(la scanare nu e nici un defect pe ESP, sau pe servo dar dupa ce se opreste motorul la scanare noua imi da eroare mecanica la sistemul de frinare si din nou la senzorul pe care l-am schimbat de vacuum) a spus ca poate trage aer fals pe undeva. nu stie ce sa-i mai faca. Am sa vad miine daca se mai opreste. multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Filtru de benzina a fost schimbat vreodata, ce combustibil folosesti? Necesita si inlocuirea bujiilor la anii ei, pompa ar fi varianta finala ceea ce nu cred ca este cazul.

Modificat de Razvan_SPD
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Azi nu s-a mai oprit din mers, dar sa vedem zilele urmatoare, in schimb acelasi lucru daca accelerez la 4000ture (cu schimbatorul in punctul mort) si iau piciorul brusc de pe acceleratie turometrul scade la zero (rareori revine la 1000ture apoi se stabilizeaza la 700) si se opreste. Am sa schimb saptamina viitoare si bujiile. Filtrul de benzina e schimbat de vreo 2-3 ori pina acum (masina are 130.000km) iar benzina de 95 Petrom (acelasi lucru si cu 98).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Problema persista.Am sa schimb miine si bujiile sa vad si asa. Nu mai stiu ce sa-i mai fac.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Să mai vin cu niste precizari, poate cineva va păți la fel: Masina pusa pe tester, după ce o accelerez la 5000ture și apoi iau piciorul brusc de pe acceleratie, turometrul scade brusc la zero ( se aprinde pentru o secunda martorul de baterie ca și cum s-a oprit motorul) apoi turometrul revine pe la 550 ture (motor subturat la relenti). La scanare calculator apare eroare mecanica la sistemul de frânare!?!? Atunci când din calculator se sterge eroarea, turometrul creste la 700ture (fara sa ating acceleratia) si motorul toarce din nou frumos.

Am mai verificat si presiunea din pompele de benzină-in regula, apoi vacuumul din servo-ok.

Am insistat la mecanic sa schimbam și bujiile la recomandarea voastră. SURPRIZA. Turometrul coboara pina la 400turatii apoi se duce ușor la 700 unde motorul toarce. Nu mai apare martorul de baterie si nici eroarea de la sistemul de frânare. Totusi nu am rezolvat tot: motorul nu porneste doar la cheie fara a atinge putin accelerația. Oricum sper sa să fi scăpat de restul.

După 24 ore de folosire, motorul nu s-a mai oprit în trafic. URA! Să dea Domnul să fie așa și mai departe

MULTUMESC

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Și minunea ținu 2 zile. Disperați (și eu dar și mecanicul) am pus-o 2 zile pe tester, urmărind-o chiar și în mers. A ajuns la concluzia că trage aer fals pe undeva. A demontat tot ce era pe galeria de admisie și a remontat stringând bine tot inapoi. De atunci pornește la cheie (fara sa o ajut din accelerție) nu se mai opreste din mers iar consumul a revenit la normal. Am mers de atunci 600km în7zile și nu am mai avut probleme. Am schimbat degeaba 4 senzori și un set de bujii. Asta e, bine ca s-a rezolvat

Va mulțumesc ca mi-ati răspuns pe forum.

O zi buna tuturor

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Va salut!Vreau sa imi achizitionez un Touran 1.6 fsi si as vrea sa stiu ce consum are.Multumesc anticipat! :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Buna,

Sunt un posesor al unui VW Touran 1,6 FSI cod motor BAG.

Minunata masina dar incepe sa ma dezamagheasca.

Sunt posesori de acest tip pe forum sau chiar stau ascunsi de rusine 

Multi km fara probleme

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Buna ziua,

Am Touran-ul din semnatura si consumul este cam urmatorul:

 - intre 6 si 7,5 % la drum lung

 - intre 10,5 si 12 % prin oras daca folosesc clima

 - intre 9,5 si 10,5 % prin oras daca nu folosesc clima.

 

Sunt foarte multumit de masina pt ce imi ofera: confort, spatiu interior, siguranta, etc.

In general folosesc benzina de 95 de la Lukoil.

Modificat de Acidutzu2005
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

dark_raider_ro

Am o Skoda Fabia 1,9 SDI din 2002 si vreau sa imi achizitionez un Touran. Am intrat pe aici si am vazut problema de care s-a lovit userul de mai sus. Incearca si altceva: schimba carburantul. Incearca ROMPETROL. NU lucrez la ei si nu am avut niciodata pe cineva din familie care sa lucreze la ei. Dupa ce am luat masina aveam simptome identice cu ale tale + intre 60-80 km/h imi tremura motorul. Era ca atunci cand esti incepator si iti scapa masina din ambreiaj. Cu totii am patit-o desi nu vrem sa recunoastem.

 

Deci, dupa ce am trecut pe ROMPETROL nu am mai avut probleme cu mersul rotund al motorului. La ultimul ITP mi s-a spus ca am noxe ca pentru EURO 5 cu filtru de particule. Masina are EURO 3 si trebuia sa aibe maximum 3 la valoarea noxelor. Cat credeti ca am avut: 0,37. Adica mai bine si decat E5 cu PDF. Nu am facut nimic special masinii: schimbat uleiul la 15k si in rest mers normal cu ea. Masina are acum 320k km reali.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 years later...

Craciun Fericit.....Sunt fericitul posesor al unui TOURAN  1.6 FSI......L-am cumparat  acum o saptamana....pe  testerul pus inainte de perfectarea actelor nu a dat nici un fel de eroare...Marti am facut cam  200 de km Brasov-Sibiu si inapoi pana in Fagaras nici un semn nimic...motorul mergea perfect.Miercuri am dus copii la gradinita si am mers acasa.....pe la ora  15 am mersa sa iau sotia de la munca si am oprit motorul.....dupa  15  minute cand sa  plec nu a mai vrut sa porneasca nici impinsa....nici trasa.....am chemat pe un tip cu tester si lui ia dat eroare spunea ca a sarit distributia....apoi  a venit un alt prieten cu tester (el are Touran de 1,9) si  ela spus ca este imobilizatorul....In fine am mers la un service a verificat pompa de benzina din rezervor a spus  ca este ok....a verificat pompa de inalta presiune si ia dat si ei ok.....a verificat bujii....lea schimbat  si nimic...tot nu vrea sa porneasca....raspunsul tipului de la service a  fost ca pana aici ma ajutat de aici in colo nu se mai baga.....si uite asa stau cu masina in fata blocului si astept sa treaca sarbatorile sa o duc la Basov sa vad ce are dar la reperezentanta WW.....pun cheia in contact si dau la automat pana ma plictisesc si da sa plece dar el nimic...ce ar putea fi??

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!