Jump to content
killerage

Probleme caddy

35 postări în acest subiect de discuţie

killerage   
killerage

este vorba de un caddy din 2001 motor 1.9 sdi , motorul a fost refacut a mers foarte bine dar de la o vreme scoate fum negru si la relantin acceleratia sare de la 900 la 1000 si se aude si la motor , alta problema nu arata caldura de la motor , am schimbat si sonda care transmite , dar fara nici o rezolvare.

ma poate ajuta cineva in cel mai rau caz cu o diagnoza in brasov sau niste pareri? multumesc

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

wolksmanT4   
wolksmanT4

legat de trepidatii pot aparea din cauza senzorului de temperatura, iar cu caldura verifica termostatul sa nu fie blocat

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
lupo_bv   
lupo_bv

Fumul negru se poate datora in principal urmatoarelor cauze: Senzor temperatura lichid racire, senzor temperatura aer admis, EGR, sistemul de reglare a cantitatii de combustibil din pompa de injectii

Ralanti instabil: sistemul de preincalzire combustibil (dar numai cand motorul este rece), Senzor temperatura lichid racire, EGR, sistemul de reglare a cantitatii de combustibil din pompa de injectii, senzor pozitie arbore cotit

Vibratii la ralanti: enzor temperatura lichid racire, sistemul de reglare a cantitatii de combustibil din pompa de injectii

Avand in vedere ca nici nu-ti arata temperatura in bord (deloc? caldura baga?), cel mai probabil este senzorul de temperatura al lichidului de racire.

Alte simptome mai are (pornirea cum este, trage bine)?

Am o interfata vag-com 409.1 si daca vrei te pot ajuta (in Brasov), dupa amiaza in principiu. Da-mi un pm daca te hotarasti.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
killerage   
killerage

deci senzorul l-am schimbat da tot nu arata nimic cred ca nu face contact bine, caldura baga , de tras e cam lenesa si fumul negru este foarte intens la acceleratie chiar lasa negru si pe jos :(

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
lupo_bv   
lupo_bv

Faptul ca este lenesa (bineinteles daca inainte a fost mai vioaie pt ca sdi-urile sunt recunoscute ca fiind mai lenese) si ca scoate si fum negru ma duce cu gandul ca ai clapeta de acceleratie si in general traseul de admisie imbacsite rau cu funingine, aici intra si EGR. Faptul ca mai ai si fluctuatii de turatie si daca ti-a mai si crescut putin consumul intaresc aceasta idee.

Si eu ma confrunt cu o problema asemanatoare in sensul ca in plaja de turatii 1200-2000 cam merge in suturi, in special dupa ce se incalzeste. O sa incep cu curatarea clapetei, mi-am luat un spray de curatat carburatoare si in weekend o sa dau jos corpul clapeta sa-l curat, am vazut cand am schimbat distributia ca arata jalnic.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
killerage   
killerage

am incercat trage mai bine , da tot are probleme cu pornirea , fum nu mai scoate asa mult

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
lupo_bv   
lupo_bv

Verifica si valva EGR (ciuperca aia din aluminium din dreapta motorului).

Scoti furtunul de vacuum si tragi cu gura din teava care intra in valva. Trebuie sa auzi cum lucreaza valva (se aude cum face "clanc") si sa si tina vacuum-ul. La ralanti si pana pe la 2600 ture trebuie sa ai prezent vacuum pe furtunul care intra in valva (pui degetul pe furtun si se simte).

Oricum daca e sa ai pierderi de vacuum pe undeva se simte si la pedala de frana (este mai tare decat de obicei)

Sa spui si ce cod are motorul pentru niste informatii cat mai corecte. Pentru moment am presupus ca ai valva actionata vacuumatic.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
killerage   
killerage

aia am rezolvato pana la urma acuma sunt in cautare de pompa de apa care din pacate la a mea a picat :(

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
georgecaddy   
georgecaddy

cum activez si eu pompa de abs la vw caddy cu vag com?

Modificat de georgecaddy

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
georgecaddy   
georgecaddy

cum activez si eu pompa de abs la vw caddy cu vag com?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
killerage   
killerage

stie cineva daca se potriveste repartitorul de frana de la alta masina cumva?si daca are cineva de vanzare

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Forumulmeu   
Forumulmeu

Am si eu o problema la VW caddy 1.4 model 2004 la casetofon (Audio+navigare) original .

dupa 10 secunde se opreste ecranul singur apoi sunetul si dupa alte 5 secunde porneste din nou dupaia iar se opreste si asa ....

am vorbit cu cineva si mia zis ca e dela soft .. sti cineva ce poate fi sau daca stie cineva sa ami faca softu sau sa ami rezolve problema sa lasa un comment cu ce problema poate fi si un numar de telefon daca poate sa ami vada masina .. Va Multumim .

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
negru07   
negru07

Salut! Nu pot sa incep topic nou pentru ca sunt nou pe forum. Am si eu o problema cu un VW Caddy 1.9 SDI din 2009. Astazi in timp ce forjam masina mi-a aparut martorul cu spirala(care cred ca e bujia) si clipeste. Din momentul din care s-a aparins acel martor puterea masinii a scazut nu se mai tureaza asa tare si nu mai trage, mai mult de 120 nu pot sa ii dau. Martorul nu s-a stins si de fiecare data cand pornesc masina se aprinde si incepe sa palpaie si nu se stinge pana nu opresc motorul. Ma poate ajuta cineva cu aceasta problema?

Va mutlumesc.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
lupo_bv   
lupo_bv

Ia vezi se aprind stopurile pe frana? Daca nu atunci este dus switch-ul la la pedala de frana.

Ar trebui sa faci o diagnoza sa vezi ce erori da.

PS chiar este sdi? ce cod are motorul?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Syrusss   
Syrusss

Nu stiu daca mai citeste cineva topic-ul asta dar merita sa incerc. Am vazut ca nu deschide cineva altul pt modelul asta de caddy si mi se pare ciudat. Sunt tare multe in Romania si ar trebui sa existe un interes mai mare. Cu al meu am destule probleme mai ales ca nu a fost ingrijit aproape deloc. Intinzatorul de la alternator face zgomot destul de tare. Ar trebui sa ma grabesc in inlocuirea rolei?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
lucianp85   
lucianp85

am si eu o problema cu un vw caddy 1.9 sdi. fab 2000. 

da sa porneasca o fractiune de secunda si se opreste. am facut o scanare, am avut o eroare pe immo, probabil din cauza ca a avut bateria prea slaba, am sterso si nu mai apare, dar tot nu porneste, martorul din bord cu cheita nu se aprinde deloc, nici cand pun contactul nici cand dau la automat. 

am verificat la pompa daca vine pe firul principal tensiune si este permanent cat timp dau la automat. masina are vreo 70.000 km reali dar a stat minim un an nefolosita. 

am numai o cheie. 

am incercat sa citesc cu vagtacho 3.01 pinul pentru cheie dar nu mrege, am incercat si cu un vag comander 1.4 parca si nu merge nici cu ala. 

orice informatie ma ajuta, multumesc anticipat. 

rog operatorii daca nu am postat unde trebuie sa imi mute mesajul. multumesc!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
gherady90   
gherady90

salut...am un vw caddy din 2004 2.0 sdi 69 de cai si am o problema la el...in timp ce merg cu masina...imi moare acceleratia...daca schimb viteza sau apas ambreiajul isi revine...de la ce sa fie oare?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
MAF83   
MAF83

Eu conduc un caddy din 2006  motor 2.0 SDI  si vreau sa spun ca nu prea baga caldura . In bord nu am indicator pentru apa sa vad daca se ridica . Iarna asta i-am pus folie legata cu soricei din plastic   pe toata partea din fata insa tot nu baga mai repede caldura .  Incepe sa bage dupa vreo -6-7 km .  Unde se afla termostatul la modelul asta de motor ?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
spacio   
spacio

Curata filtru de aer al aerotermei de caldura.Ai acolo un copac cu frunze :lol: eu am 1,9 tdi din 2007 si nu are ceas de temperatura ca sunt din modele fara multe dotari pe ele ca au foarte cerute pe piata si au redus din dotari pe ele.Ai sa vezi ca nu ai nici torpedo sub scaunul din dreapta.Eu nu am avut nici suportul ala de roata de rezerva .Am cerut la magazin sa ii puna daca vor sa o cumpere.Au comandat si am primit.Pana sa vina suportul am primit compresor cu spuma pentru roti in caz ca fac pana si am ramas si cu el :lol: marca vw bun tare.Ai sa vezi ca nu ai nici capac pe motor sigla vw desi prevede si nici scut sub masina.Masina mea este dotata cu webasto incalzitor ultra rapid de apa pe motorina ce incalzeste apa in instalatie inaintea motorului.Cum stai cu fata la masina apuca cu mainile grila din stanga unde vin proiectoarele,baga degetele pe crapatura aia si trage tare ca nu se rupe nimic(cum stai cu fata la masina partea stanga,ma repet)vezi daca ai acolo instalatia de incalzire.Ai sa vezi o teava cat degetul, de metal indoita,cu striatii care seamna cu furtunul de aspirator.Se vede si o pompa de apa neagra mai mare putin ca aceia de la stropitoarea de parbriz.Mie imi face caldura cat pentru un autobuz.

 

Aici se vede cel mai bine .Dai clik pe a doua poza.

 

http://www.adusservis.cz/thermo-top-v/vodni-cerpadlo-pro-webasto-thermo-top-v-skoda-touran-caddy-octavia-ii-vw-up-4847-1k0965561a-9021770/

 

Aici vezi cu ce viteza creste temperatura apei.

 

Modificat de spacio

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
eduardcatalin   
eduardcatalin

buna ziua. 

am un vw caddy din 2005 motor 1.9tdi bjb, la 70000 km a explodat turbina (kkk). 

am inlocuit intercooler, un furtun si am platit banii pt o turbina noua Garet.

nu stiu cum arata o turbina reconditionata, dar banuiesc ca arata ca noua si cred ca doar banii mi iau luat de o turbina noua..

furtunele s-au spalat, suflat schimbat ulei. 

la 2000km dupa schimbare masina nu mai tragea, fost in acelasi service si mi-au schimbat din nou turbina, au mai ramas bucati de pale pe traseu si s-au mancat palele la turbina noua.. 

spalat intercooler (ala nou), spalat furtune, schimbat din nou ulei.

problema ce o am acum la 110000km e ca turbina "OFTEAZA" ajung pe la 2800/3000rpm si cand apas ambreajul sa schimb viteza se aude un zgomot ca un oftat.

masina trage bine, dar "OFTEAZA". ce poate fi? si ce pot face? 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
eduardcatalin   
eduardcatalin

poate fi de la wastegate ?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
florinvasile   
florinvasile

Salut,

Am avut si eu problema asta si am constatat ca aveam esapamentul defect. Mai exact, cand debraiam, scotea un sunet in genul masinilor tunate, un pfiuuu....

Cauza s-a dovedit a fi toba finala desprinsa de teava de evacuare dinspre motor.

PS: Nu am constatat zgomot dubios la evacuare pentru ca, totusi, erau destul de aproape piesele una de alta. Am vazut ca toba finala nu mai statea intr-o pozitie normala... :lol:


Apropo...de Caddy din 2007 1,9 TDI

Stie careva de ce ar ramane pedala de ambreiaj la 2/3 din cursa, in conditiile in care, la un parcurs de aprox. 10 km am constatat ca ramanea din ce in ce mai jos, pana s-a lipit de podea (ajunsesem in fata pravaliei intre timp... :D ), s-a inlocuit pompa de ambreiaj, dupa care s-a "impiedicat" din nou la 2/3 din cursa de retur, refacut aerisire pompa.....si tot ramanea in urma...dupa care mi-au schimbat kitt-ul de ambreiaj (placa, disc, rulment, volant) si tot am "piedica" aia la 2/3 din cursa.... ? In plus, mi se pare ca "agata" la schimbarea vitezelor, chiar daca sunt ferm convins ca pedala este apasata pana la fund pentru debreiere.

Singura mea problema este ca nu merg cu masina doar pe soselele patriei, ci mai umblu si pe drumuri mai mult sau mai putin laturalnice, departe de asezari omenesti.... :huh:

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
spk41q   
spk41q

Pentru ca nu pot creea un topic nou postez aici.
Recent am achizitionat un Vw Caddy 1.9TDI an 2007.
Saptamana trecuta in mers am ramas fara pedala. Dupa cateva verificari am constatat ca pompa de motorina nu alimenteaza.
Am scanat cu Vag-Com si imi da defect releul de la pompa(j17).

Releul este bun, siguranta este buna, la fel si pompa.

In cele din urma am observat ca nu se alimenteaza releul.
Releul are 4 pini. 2 fire de 2.0mm: rosu-verde respectiv rosu albastru. Pe un fir este plus permanent, iar pe celelalt pleaca la pompa.
2 fire de 1.0mm: negru-care vine de la ECU(masa) si negru-galben. Pe firul negru-galben ar trebui sa vina un plus contact, care sa actioneze releul insa nu este. Am alimentat direct releul, dar masina tot nu porneste.
Ma poate ajuta cineva cu o schema a releului? Sau sa imi zica de un ar trebui sa vina acel plus contact? Va multumesc!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
eduard lisman   
eduard lisman

Buna ziua,

Deranjez si eu pe forum cu o problema la un VW CADDY , an fabricatie 2009, 2.0 BENZINA cu CNG din fabrica.

Masina a fost fabricat cu instalatie cng din fabrica, in 2010 cand a fost adusa din Germania in Romania i s-a montat o instalatie de GPL undeva prin tara. Dupa ce a fost instalat GPL-UL autoturismul a fost cumparat de o persoana care a mers cu ea pana anul acesta in iulie.In iulie am cumparat eu masina constatand ca autoturismul nu se tureaza peste 3000 de turatii nici la relanti si nici in sarcina, turatia pana la 3000 fiind una "chinuita" si nici gpl-ul nu functiona.

Am pus auto pe tester si mi-a dat vreo 12 erori legate de instalatia de gaz plus senzor ax cu came (G40).

M-am dus la un service care monteaza instalatii Gpl si mi-am inlocuit toata partea din fata de gaz cu una noua.

Acum masina merge si pe gaz dar tot nu se tureaza.

Am fost pe la mai multi electricieni care nu au putut sa imi dea un raspuns clar.

Surpriza mea a fost ca acum doua saptamani am fost si am alimentat de 50 ron benzina( precizez ca rezervorul de benzina este de 10 litri iar cel de gaz de 60 litri) cu cifra octanica 98.Dupa ce am plecat din peco ...surpriza...masina se tura peste 3000 si tragea perfect atat pe benzina cat si pe gaz. M-am plimbat circa 50 km fara nici o problema crezand ca masina va merge bine si a  doua zi...a treia zi ...etc. daca voi alimenta cu benzina mai buna.

Dar dupa 2 zile de stat masina nu a vrut sa se mai tureze peste 3000 spre dezamagirea mea..

 

Are idee cineva de la ce ar putea fi?

 

Va multumesc si scuze daca am postat unde nu trebuia.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
livake77   
livake77

salut cine imi poate spune unde se afla siguranta de la clima??

... nu mai porneste in nici o treapta si banuiesc ca sa ars..

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×