Jump to content
djdolphins07

Senzor turatie motor golf 4

246 postări în acest subiect de discuţie

Totto   
Totto

Si eu am avut problema cu un Golf 4, 1.4 AXP, nu a mai vrut sa porneasca. Pus pe tester, schimbat senzor impuls arbore cotit.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Totto   
Totto

Da...se pare ca nu a fost senzorul de turatie problema. Astazi din nou are aceeasi problema, porneste si se opreste instant. A mai avut cineva buba asta? Ma poate ajuta cu o informatie?

Multumesc mult!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

F l o r i n   
F l o r i n

Erori stocate pe Engine, pe Instrumente-ceasuri ?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ebi   
Ebi
3 hours ago, Totto said:

Da...se pare ca nu a fost senzorul de turatie problema. Astazi din nou are aceeasi problema, porneste si se opreste instant. A mai avut cineva buba asta? Ma poate ajuta cu o informatie?

Multumesc mult!

Axp are 2 senzori de turatie. Unul de turatie al arborelui cu came, si unul al arborelui cotit. Tu spui ca la diagnoza a aratat ca cel de turatie al arborelui cotit este cu probleme. In acest caz nu te arunci sa schimbi senzorul, ci incepi sa mergi babeste pe fire. Senzorul asta nu prea are cum sa se defecteze, dar firele se rod se rup sau fac scurt circuit. Eu am avut problema asta si am gasit sub filtrul de aer, unde sunt se unesc 2 mufe, o protectie pusa de fabrica pentru fire care a vibrat 16 ani si a ros izolatia firelor complet. Firele erau de la cranckshaft senzor desigur.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Cosbur   
Cosbur

Verifica daca ai scânteie la bujie,la fel am pățit si eu ,am schimbat senzorul degeaba ,problema era de la bobina de inducție     ,cand era rece mergea ,cand se incalzea nu mai da scânteia.  

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Remus66   
Remus66
Publicat (modificat)

Salut,

de câteva zile am urmatoarea problema la masina din semnatura:

când este rece motorul porneste fara probleme, insa daca dupa ce am mers cca. 10 Km. si fac o oprire scurta, de aproximativ 10 minute, nu mai porneste la prima cheie. Trebuie sa mai dau inca o cheie. A facut de 2 ori asa, la ultimile 2 drumuri din aceasta saptamâna de la servici spre casa. Azi din pacate, când am ajuns acasa si am parcat masina, am mai lasat putin motorul sa mearga, la relanti, si deodata s-a oprit. Am dat mai multe ori la cheie si nu a pornit decât foarte greu, insa a inceput concomitent, sa clipeasca spirala bujiilor, sa piuie buzzerul, s-a aprins martorul de motor de pe bord si se afiseaza mesajul "Workshop".

Am facut opauza de cca. 2 ore si m-am intors la masina cu testerul. A pornit la prima cheie, am lasat-o la relanti câteva minute, apoi am oprit-o din cheie. De atunci nu a vrut sa mai porneasca si daca insist si tin cheia mai mult, apare spirala care clipeste, piuie buzzerul, se aprinde martorul de defectiune la motor si afiseaza mesajul "Workshop".

Erorile memorate sunt urmatoarele:

 Address 01     -------------------------------------------------------
   Controller: 038 906 019 KP
   Component: 1,9l R4 EDC G000SG  4902
   Coding: 00002
   Shop #: WSC 01266
   WVWZZZ1JZ5W006943     VWZ7Z0D9534607
1 Fault Found:
16706 - Engine Speed Sensor (G28): No Signal
            P0322 - 35-00 - -
Readiness: N/A

Address 03     -------------------------------------------------------
   Controller: 1C0 907 379 M 
   Component: ESP FRONT MK60      0102
   Coding: 0019458
   Shop #: WSC 01266
1 Fault Found:
01314 - Engine Control Module
            013 - Check DTC Memory - Intermittent

Eroarea de pe ABS/ESP nu trebuie sa fie relevanta fiindca apare dupa mentinerea indelungata a cheii in incercarea de a porni motorul.

Chiar daca am sters erorile de câteva ori, nu am reusit sa mai pornesc motorul.

Erorile apar de fiecare data dupa ce incerc pornirea prelungita.

Nu ar fi o problema ca sa inlocuiesc senzorul G28, stiu si unde este localizat, insa as dori sa stiu daca exista riscul de a-l schimba degeaba, adica sa fie altundeva vreo defectiune? S-a mai lovit cineva de aceasta problema?

Faptul ca defectul se manifesta, pâna acum cel putin, numai la cald, ar putea indica senzorul G28, ca fiind defect, in sensul ca atunci când se incalzeste, se dilata si se "strica"ceva in el?

Mai pot face alte verificari? Masina in acest moment este imobilizata, nu am mai reusit sa o pornesc.

Multumesc anticipat.

Modificat de Remus66

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
EEXCALADE   
EEXCALADE

G28 ,cablaj,mufa sau senzor defect .Fara el motorul nu poate porni

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Remus66   
Remus66
Publicat (modificat)

Am verificat senzorul G28, dupa metoda de aici http://workshop-manuals.com/audi/a3_mk1/power_unit/motronic_fuel_injection_and_ignitionsystem_(4-cyl._turbo)/ignition_system_glow_plug_system/checking_ignition_system/checking_the_engine_speed_sensor/ si am gasit senzorul in scurtcircuit, adica valoarea masurata intre pinii 2 si 3 este de 0 ohmi, in loc de cca. 450-1000 ohmi. Intre fiecare dintre pinii 2 si 3 fata de pinul 1, ohm-metrul indica o valoare de cca. 0,5 kohmi, fata de valoarea normala, adica infinit. Rezulta ca senzorul G28 trebuie inlocuit.

Am dat insa de alt necaz, nu pot desface surubul de prindere al senzorului. Este un surub al carui cap are 12 dinti si pentru desfacerea lui este nevoie de o cheie tubulara. Stie cineva ce marime este aceasta cheie si de unde as putea sa o procur?

Modificat de Remus66

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Remus66   
Remus66
Publicat (modificat)

Am rezolvat problema, a trebuit sa inlocuiesc senzorul G28. Nu senzorul in sine s-a defectat, ci cablul sau, s-a deteriorat inauntru, s-a "copt" probabil de la caldura si firele au intrat in scurt circuit.

Fiindca pe parcursul acestei operatii am intâmpinat ceva probleme, as vrea sa le expun aici, poate vor fi folositoare si altora.

1. surubul cu care se fixeaza senzorul G28, cel putin la mine la motorul AXR nu este chiar asa de special cu am crezut eu ci necesita doar o cheie tubulara sau inelara cotita, de 9 mm., insa neaparat dubluhexagonala, cu 12 muchii, nu una hexagonala obisnuita. Eu am a avut doar o inelara cotita, si din cauza spatiului de manevra mic, am cresut initial ca nu se potriveste, nu puteam sa o introduc pe capul surubului, In final am gasit o pozitie convenabila,

 

 

IMG_20170523_074100.jpgIMG_20170523_074145.jpg

IMG_20170523_074355.jpg

2. Iata 2 imagini cu aspectul interior al cablului senzorului. Se observa izolatia crapata.

 

IMG_20170523_074609.jpg

IMG_20170523_074642.jpg

3. O alta problema importanta in opinia mea este aceea ca de fapt legaturile senzorului la mufa nu sunt chiar ca in link-ul pe care l-am postat eu sau ca in poza pe care a postat-o userul tampao, in penultimul post de pe pagina anterioara.

De fapt senzorul este legat intre pinii 1 si 2 (nu intre 3 si 2 cum arata link-ul si poza) iar pinul 3 este ecranul/ masa si nu pinul 1 ca in link si poza.

Iata o poza cu mufele celor 2 senzori ai mei ,adica cel vechi, original al masinii in stânga si cel nou in dreapta. Se pot citi cu oarecare greutate este drept, cifrele din dreptul pinilor adica de la stânga la dreapta 1 ,2 si 3, la fel la ambele mufe. la mufa veche/stânga, cifrele sunt sub pini, iar la cea noua/dreapta, deasupra lor.IMG_20170523_075046.thumb.jpg.2a2e46baaf813838e5a3a9c4b3564f87.jpg

Urmeaza doua poze in care se observa, un ohm-metru conectat la fiecare dintre mufe la pinii 1-2. Ohm-metrul arata o valoare de cca. 500 ohmi ceea ce este in regula, adica valoarea rezistentei bobinei senzorului. Altfel spus senzorul este legat intre pinii 1 si 2 nu intre 2 si 3. Intre pinii senzorului si ecran/masa valoarea indicata de catre aparat este infinit, adica este in regula. Am putut poza si senzorul vechi, fiindca doar din curiozitate, l-am disecat usor usor pâna când am ajuns la contactele unde se legau firele vechi si i-am inlocuit cablul. Acum masina porneste si cu acest senzor. 

IMG_20170523_075343.jpg

IMG_20170523_075453.jpg

In final avem 2 poze, una cu senzorul nou si una cu senzorul reparat la repezeala, repet numai din curiozitate, pentru a fi sigur ca nu senzorul ci numai cablul este defect. Nu recomand nimanui acest fel de reparatie ci inlocuirea senzorului. Pacat si stupid in acelasi timp ca nu se strica senzorul, insa se defecteaza cablul lui. si vorbim despre un zenzor fara de care motorul nu porneste cu niciun chip!

 

IMG_20170523_075647.jpg

IMG_20170523_075601.jpg

Va multumesc pentru rabdarea de a citi acest post.

Sper ca cele scrise de mine mai sus sa foloseasca si altor colegi de forum.

 

Modificat de Remus66
  • Upvote 1

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NELKOR   
NELKOR

Spun și eu întâmplarea mea cu senzorul de accelerație de azi-noapte cu golful din semnatura. Am rămas și eu în drum, s-a oprit motorul in mers fix intr-o curba, senzație neplăcută și sperietura sa ramai fara servodirecție in curba. Am tras pe dreapta si fiind pățit cu opritul motorului in mers și rupt curea distribuție, am verificat curele de distribuție, totul ok. Fara dinți lipsa, tensionate, am mai verificat lichidele, ulei, desfăcut capac pompa benzina cu gândul că nu de alimentează, pompa mergea, se auzea bâzâind. Totul ok. Am dat cheie și a dat să pornească odată și iar s.a oprit. Am mai dat și am ținut mai mult sa învârtă, a dat de 2 ori să pornească și după degeaba. Am adus-o tractata acasă și azi dimineață am chemat un mecanic sa de uite la ea. Pus tester - eroare senzori accelerație, ambii pe același cod, mecanicul având același motor pe golful lui a pus senzorul de la axul cu came de la a lui și invers și la fel. La mine nu mergea, la el da. Rămăsese cel de la cutie de pe volant cred care e undeva greu accesibil prin spatele motorului. A tractat-o la el și a rămas să ilustreze desfacă acolo. Acum aștept vesti de la el. Revin cu soluționarea. Cu ocazia asta sper sa scap și de lipsa puterii care din cate am auzit tot de la acel sonzor i se trage.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
ionut10a   
ionut10a

e senzor de turatie,g28...nu de acceleratie

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ebi   
Ebi
10 hours ago, Remus66 said:

Sper ca cele scrise de mine mai sus sa foloseasca si altor colegi de forum.

 

   S-a zis de n ori. Senzorul se defecteaza f.f.f. greu. Aproape intotdeauna este cablajul. Nu va mai aruncati imediat sa schimbati senzorul. Cablajul poate fi defect si dupa mufa lui.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
NELKOR   
NELKOR
On 23.05.2017 at 6:28 PM, NELKOR said:

Spun și eu întâmplarea mea cu senzorul de accelerație de azi-noapte cu golful din semnatura. Am rămas și eu în drum, s-a oprit motorul in mers fix intr-o curba, senzație neplăcută și sperietura sa ramai fara servodirecție in curba. Am tras pe dreapta si fiind pățit cu opritul motorului in mers și rupt curea distribuție, am verificat curele de distribuție, totul ok. Fara dinți lipsa, tensionate, am mai verificat lichidele, ulei, desfăcut capac pompa benzina cu gândul că nu de alimentează, pompa mergea, se auzea bâzâind. Totul ok. Am dat cheie și a dat să pornească odată și iar s.a oprit. Am mai dat și am ținut mai mult sa învârtă, a dat de 2 ori să pornească și după degeaba. Am adus-o tractata acasă și azi dimineață am chemat un mecanic sa de uite la ea. Pus tester - eroare senzori accelerație, ambii pe același cod, mecanicul având același motor pe golful lui a pus senzorul de la axul cu came de la a lui și invers și la fel. La mine nu mergea, la el da. Rămăsese cel de la cutie de pe volant cred care e undeva greu accesibil prin spatele motorului. A tractat-o la el și a rămas să ilustreze desfacă acolo. Acum aștept vesti de la el. Revin cu soluționarea. Cu ocazia asta sper sa scap și de lipsa puterii care din cate am auzit tot de la acel sonzor i se trage.

S-a rezolvat cu senzorul de turatie si toată afacerea m-a costat 90 de lei. Acum nu mai oscilează la relantii si parca au mai iesit de la hibernare câțiva căluți. Am mâine un drum mai lung să văd cum se comporta.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
codrut buzau   
codrut buzau

Va salut! Am si eu o problema! De cand am cumparat masina Golf 4 1,6 16v AUS 2001(2012 cumparata sh) am avut un mic intrerupt la motor, la relanti. De vreo 2 saptamani a inceput mai rau si mai nou (cand e cald) daca o las la relanti, in 15 secunde incepe sa mearga in 3 pistoane! O opresc, o las 1 minut dupa care pornesc si isi revine cu conditia sa nu o las la relanti ca iar merge in 3 (680rpm-e normal sa fie asa mic, asa e motorul). In mers nu face figuri mari dar de ceva vreme parca smuceste in turatii mici. Am schimbat de 3 luni bobina, bujiile si fisele de vreo 9 luni. Care ar fi problema?

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Aerofan   
Aerofan

In primul rand ai gresit topicul (aici se discuta despre senzorul de turatie).
Inainte de a posta undeva trebuie sa dai un search, merge si pe gogu cu conditia sa scrii vwforum.ro dupa textul cautat, si-ti apar rezultatele de pe forum.

In al 2-lea rand, fara o scanare de eventuale erori poti sa tot schimbi pe piese ca nu stii exact de unde vine problema, poate sa fie de la benzina, un contact slabit pe undeva, injector care nu mai merge cum trebuie (infundat), lipsa compresie (caz extrem), EGR defect, si asa pot sa continuii lista.

Deci scaneaza masina, vezi ce erori ai, cauta pe forum rezolvarea in functie de eroare, daca nu o gasesti atunci cauta topicul corespunzator problemei tale si intreaba acolo.
Multumesc.

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
codrut buzau   
codrut buzau

Am scanat si in afara de piston 3 missfire, nimic! Am postat aici in speranta ca poate-mi confirma cineva banuiala mea c-ar fi din senzor turatie! Scuze daca am gresit!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Aerofan   
Aerofan

E OK, greselile sunt omenesti. Problema ta cred ca tine de missfire. bujiile sunt OK, vezi pe care piston iti da missfire si schimba bobina de inductie pe alt piston, apoi vezi daca s-a mutat eroarea de pe pistonul initial, atunci stii clar ca problema e de la bobina de inductie. Din profil vad ca ai 1.6 105 cai, banui ca e AZD, la G4 bobinele de inductie sunt problematice si mai cad.
Uite un topic legat de missfire: https://vwforum.ro/topic/81679-missfire-intre-2000-3000-ture/ eventual mai cauta pe forum probleme de missfire sa nu facem aici total off topic.

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
codrut buzau   
codrut buzau

Am bobina unibloc, cu 4 iesiri, cod AUS; Am schimbat fisa de la pistonul 3, a mers ok vreo 12 km. Am oprit-o, dupa 3 ore am repornit, a inceput sa mearga in trei pistoane, rateuri, niciun martor aprins in bord!!! Maine ma iau sa inlocuiesc ce pot si sa cumpar aprindere noua!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Aerofan   
Aerofan

Scaneaza masina inainte sa nu cumperi degeaba.

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Clau_ss   
Clau_ss

Bună, am și eu o problemă am un golf 4 1.4 16v axp și de câteva zile când accelerez se aude ciudat... Ca o mașină de cusut... Am pus-o pe tester și îmi da eroare P0328... Knock senzor detonatie... Din cauza unui senzor sa facă așa urat? 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri
Ebi   
Ebi

Senzorul ala nu este senzor de turatie. Nu ai scris in topicul corespunzator. Este senzor de detonatie. Verifica firele de la el, baga benzina mai buna. Sau nu accelera brusc la turatie mica in treapta de viteza necorespunzatoare.

 

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont

  • Activi pe această pagină   0 membri

    Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×