Jump to content

Muzica din Sharan


ByZ
 Share

Postare recomandată

Salut !

De curand a inceput sa ma bazaie un difuzor pe spate la Sharan si m`am hotarat sa le inlocuiesc pe toate din usi.As avea nevoie de cateva informatii.Sunt cam paralel in tehnica audio.

Ce dimensiuni au difuzoarele din usi?

Ce impedanta ar trebui sa aiba?

Lautarul e un Pioneer 2200ub deocamdata...

Exista vreo diferenta la sonoritate intre cele AF si OEM?

Sincer sunt putin cam dezamagit de sunetul din Sharan,ma asteptam sa fie mai profund basul,cred ca un rol important il are si izolatia din usi,am observat ca e din burete,nu din tabla ca la golf IV sau passat b5.5.

Astept pareri si recomandari in alegerea unor difuzoare decente.

Modificat de ByZ
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

la ce te referi cand spui ca izolatia din usi e din burete si la golf e din tabla?!

poti lua in calcul si ceva materiale insonorizante,se gasesc la diverse preturi (de la dynamat in jos spre aluband sau div paste ce se aplica cu pensula); cu siguranta vor creste calitatea sunetului,mai ales ca la tine sunt usile destul de mari - deci tabla de suprafata mare ce poate vibra mult mai usor...

Modificat de Muale
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sub fata usii Sharanul are doar un burete ,asa cum e in poza de mai jos,dar la golf IV macaraua geamului e prinsa de o tabla care zic eu izoleaza mult mai bine.

post-31559-0-95606100-1323698589_thumb.j

Golf IV:

post-31559-0-13977300-1323698620_thumb.j

Modificat de ByZ
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare

Eu am schimbat difurile in portierele fata. Le-am si insonorizat cu silent-coat. Eu ma folosesc de un pioneer DEH4000UB si la recomandarea celor de la be-loud am optat pt niste difuzoare Mac Audio MP 2.16 (200RON setul), care nu necesita amplificare.

Sunt multumit de rezultat, volumul merge mult mai sus, fara distorsiuni. Am schimbat doar difuzoarele, tweeterele in bord au ramas cele originale.

Bassul nu este foarte profund insa, dar nu ma asteptam la minuni fara sa folosesc amplificare si/sau un woofer. Probabil ca o sa fac insonorizare si la portierele spate, si o sa schimb si acolo difurile - dar cand va veni caldura :)

Partea cea mai faina e ca pe la 120-130 (si nu numai), s-a redus sesizabil zgomotul de rulare. Probabil ca daca as insonoriza si zona de la picioare ... dar sa le facem treptat :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ti se pare ca e mai silentioasa masina dupa insonorizare?In mers ma refer.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dap! Acum m-am obisnuit, dar la inceput am sesizat ca si motorul se aude un pic mai "infundat" la viteze mici.

Daca inainte la viteze de peste 110 trebuia sa dau muzica destul de tare sa acopar zgomotul de rulare, acum pot purta o discutie in liniste pe locurile din fata si muzica e clara fara sa mai ridic volumul. Cum ziceam si mai sus, as vrea sa insonorizez si podeaua de la locurile din fata si "umarul" unde e cutia de viteze. Cred ca ar fi o diferenta sesizabila.

Si doua poze de la insonorizare. Tin sa mentionez ca am dat acel burete jos de pe portiera iar la final l-am pus la loc - el este prins cu un fel de silicon mai moale/lipicios, l-am taiat cu un cuter, iar la final am pus buretele in pozitie initiala si s-a lipit la loc. Operatiunea mi-a ocupat 2 dupa-amiezi, fiind prima data cand am desfacut o portiera :D

post-28838-0-99581300-1324370949_thumb.j

post-28838-0-26933000-1324370960_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

stie cineva unde gasesc si eu sa cumpar un difuzor de portiera spate (SH)?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am luat eu de fata de la dezmembrari 10 lei,bine inteles OEM

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu prea inteleg ceva din prima poza (postul 6).Ai pus insonorizant dar ai lasat multe spatii libere...e corect asa?Sau n-ai avut cum sa rulezi coala in scobitura aia?Cam cate coli intra la o portiera?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Pai am acoperit toata partea exterioara a portierei, iar unde e difuzorul, am pus doar o coala (sau mai putin).

Nici nu m-am gandit sa acopar toata partea interioara (cea cu gaurile)... desi as mai fi avut insonorizant. Cred ca asa am mai vazut si prin alte parti facut, am vazut si insonorizant care se pune doar in jurul dif-ului... si una cu alta, a iesit asta.

Cred ca am folosit cam 5-6 coli de portiera.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...
Silvian91imAuto

Eu am imbunatatit acum ceva vreme muzica din Sharan asa:

Am schimbat HU VW Beta 2x20w cu un HU Pioneer DEH-2300UBB 4x50w (l-a montat electricianul impreuna cu restul imbunatatirilor). HU sta tot timpul aprins, a spus electricianul ca nu-l poate face sa se aprinda/stinga precum cel OEM.

dsc03062z.jpg

I-am tras o alimentare 12v in porbagaj (cablul de + e tras de pe baterie si cablul de - e tras de pe caroserie, de pe surubul de impamantare ce este langa priza de 12v din porbagaj) ce am bagat-o sub pragurile de plastic ale usilor pe partea stanga si pe partea dreapta tot sub praguri sunt cablurile de remote si de semnal. Wooferul este un SAL SBX 3040 150wRMS (400wMax, 90wTRMS) legat la un amplificator SAL WRX 2090 280wMax in punte (2x140w), incinta acustica este de la kitul SAL WRC 12 si condensatorul este un Peying de 1.0 Fahrad. Pe langa toate astea mai este butonul de oprit/pornit statia & condensatorul pus pe cablurile de remote.

dsc03063kw.jpg

https://fbcdn-sphoto...743884730_n.jpg http://imageshack.us...1220111439.jpg/

Vara aceasta sper sa pot realiza incinta acustica pentru alte doua subwoofere negre (2x SAL SBX 3040 Black) ce il vor inlocui pe acesta, sa pun pe consola centrala vis-a-vis de butonul ESP un buton OEM pt pornit/oprit statie & condensator... si poate daca imi permit sa schimb difuzoarele din bord/usi cu ceva de la Pioneer fiindca vreau Pioneer... dar ma gandesc si la SAL.

P.S. Initial vroiam un subwoofer si l-am luat pe cel galben dar intre timp m-am razgandit si m-am decis pentru doua iar nemaiputand cumpara inca unul galben am luat doua negre. Amplificatorul si condensatorul le-am luat pentru planul cu doua subwoofere dar nerealizand incinta acustica pentru cele doua sub-uri, dorind sa montez muzica in masina si prinzand ocazia de a cumpara de la un prieten incinta acustica am ajuns la configuratia actuala, temporara.

Cu switch-ul din panoul de sigurante e alta poveste... solutie temporara.

Edit: Prin Ianuarie am luat la "öferta" un amplificator de difuzoare Mac Audio 4x25w https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/396252_3328554572103_1215616530_3476263_704233577_n.jpg care ma gandesc sa-l pun pe difuzoarele din usile spate dupa ce le schimb (ma gandesc sa-l montez sub scaunul soferului dar ma gandesc ca poate se va supraincalzi in spatiul ala inchis).

Mai vroiam sa spun ca muzica se aude bine, clar si placut pana la volum 50 din 62 si la 62 are cateva distorsiuni in functie de melodie... volumul amplificatorului este pe la 1/3 din maxim si difuzorul de joase este legat in punte la amplificator.

Demonstatii video nu am fiindca mi-am inchis contul de gmail ne-fiind de acord cu noile politici de confidentialitate > deci am pierdut si contul de YouTube.

Modificat de SilvianDement91
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...
Silvian91imAuto

@me-high Ce firma si dimensiuni aveau difuzoarele OEM ce le-ai schimbat? (diametru/adancime) MAC-urile vad ca sunt de 16cm in diametru..

Ai primit si tweetere la set? ...intreb fiindca apare in poza si un tweeter.

Materialele pentru insonorizare tot de la be-loud le-ai cumparat?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut

Difuzoarele originale, nu au nici un marcaj gen Blaupunkt pe ele...

Au un diametru de 16.5 (cam 16 la gauri) si o adancime de aproximativ 4 cm.

2j4op50.jpg

Cele care le-am montat au o adancime de 5.6 - 5.7. Dar va trebui sa mai desfac odata portierele sa pun niste inele de max 1cm, pt ca difurile se sprijina un pic pe tija de la macara.

Intre timp am mutat MAC-urile pe spate, iar pe fata am pus niste Edge Street. Tweeterele au ramas cele originale, nu le-am schimbat, pt ca cele de la MAC nu se potriveau in fata, in bord, si nu aveam timp de modificari.

Sunetul se aude foarte bine acum, si bassul nu distorsioneaza si il pot urca mult mai sus. Ceea ce e perfect, pt ca nu vreau sa pun subwoofer in masina.

PS: silent coat-ul l-am cumparat de la userul florin_andrey86

Modificat de me-high
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Silvian91imAuto

Cunosti cumva dimensiunile difuzoarelor din bord? Tu ai tweetere langa "clanta" interioara a usilor din spate, acelea cat de mari sunt? Difuzoarele Edge Street ce dimensiuni/parametrii au?

Am gasit si eu o poza cu un difuzor ca al tau... cred ca si eu am tot din acestea... ma gandeam ca daca nu am destule fonduri sa fac doar insonorizarea usilor.

Difuzor 7m0 035 411e 01c http://www.arwill.hu...86572_orig1.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred ca ar fi pasul firesc sa insonorizezi portierele si sa pastrezi difurile originale. Citeste in aria I.C.E (In Car Entertainment) ce recomanda fuscobal... Pt mine s-a dovedit foarte util.

Edge street-urile au tot 16.5 si aceeasi adancime, iar ca RMS, se lauda ca au 80W RMS.... dar asta e doar marketing, sunt aproape sigur. Nu ma asteptam ca Pioneerul meu sa duca asa bine pe cele 2 seturi de difuzoare - specificatiile celor de la pioneer ar fi ~20W continuous power... sau ceva de genu asta.

Nu stiu ce dimensiuni au tweeterele din portierele din spate (da, sunt pozitionate langa "clanta") dar presupun ca is la fel cu cele din bord. Pe cele din bord, le poti vedea daca ridici usor sita de la dif, cu o surubelnita, fara sa fortezi...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

eu am difuzoare originale si scrie pe ele Blaupunkt si VW ,oricum am investit cam 1800 de lei in muzica si nu imi pare rau ,se aude minunat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@calinbalan, spune-ne si noua ce investitii ai facut... poze, detalii, probleme la montare :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 weeks later...

Salut,

Cand am cumparat Sharanul, a venit fara casetofon sau cd. Am cumparat unul original, "double din" cu MP3 dar de Polo si nu se potriveste la mufe. M-am uitat pe net si am vazut niste Casetofoane de VW care mai vin cu o unitate cu 6 cd-uri care se monteaza tot in bord. Are cineva idee daca acestea se pot monta pe Sharan si cum se monteaza acea magazie?

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut tirlosu.

Eu am avut pe masina casetofon + magazie blaupunkt 6cd. Poate daca nu mi s-ar fi stricat magazia, nu as fi schimbat nici acum playerul... poate... nu se stie.

Deci se poate monta... dar nu as sti sa iti zic cum :)

Nu crezi ca ai putea sa gasesti niste mufe adaptoare intre ce ai tu la Sharan si cele de la unitul 2DIN? Cred ca ar fi cea mai simpla solutie... si mai eleganta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Silvian91imAuto

Verifica sa nu-ti lipseasca "un manunchi" de cabluri ce are la un capat mufe pt HU (casetofon/player) si la celalalt capat alte mufe ce vin legate la electrica masinii. Conector ISO ii spune si arata asa: http://imageshack.us...dsc02175pr.jpg/

Magazia de CD-uri poate fi pusa intre clima si player, inlocuieste compartimentul de diverse chestii... cred ca se poate pune si sus de tot iar playerul se poate si in mijloc dar tin sa spun ca la mine nu s-a putut (cu HU aftermarket) datorita cablurilor din spatele playerului. Asa arata a mea:

http://imageshack.us.../dsc03062z.jpg/

Daca ar fi sa pun alt HU in masina m-as orienta spre ceva ce vine in ambele locase de peste clima, dintr-o bucata.

P.S. Nu uita de adaptorul pentru antena, daca ai nevoie de el.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Uite cam asa arata la mine pe sharan post-36318-0-13978200-1339067743_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

Pe masina am mufele originale care cred ca sunt ISO. Adaptor am cautat la toate magazinele de specialitate inclusiv pe Ebay dar nimic. Cei de la magazinele care vand instalatii audio si inclusiv mufe au spus ca invers au adica din mufa cea noua adaptor pentru ISO, dar din ISO in mufa cea noua nu s-au fabricat pentru ca acea mufa a fost facuta tocmai pentru a nu se potrivi la masinile normale datorita faptului ca acel CD a fost facut pentru dube sau masini din clasa mica si are iesire doar pentru 2 boxe sau asa ceva pe cand la un turism normal sunt cu 6 boxe.

Acum ma intereseaza daca un casetofon cu magazie ca cel din poza lui "Adrianf" se poate monta cu acele doua mufe de pe masina plus antena, sau trebuie aduse modificari.

Nu stiu la ce se conescteaza CD-ul, ii trebuie fire saparate de alimentare sau pur si simplu se donecteaza la casetofon si asta e tot?

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Fa o poza la mufa din masina si una la mufele cd ce lai cumparat si punele aici.Eu am vorbit cu-n prieten si zicea ca,costa undeva la 150 de lei adaptoru,dar poate nu iam explicat eu bine asa ca te rog pune poze aici sa le arat lui sa vedem ce spune,sau ia legatura cu colegu florin

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Man, l-am dat inapoi deci nu mai am cum sa fac poza, iar pe masina sunt mufele ISO standard.

Mersi de sfat oricum.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!