Jump to content

releu incarcare


althomas
 Share

Postare recomandată

Am un dinam cu releu pe 6v totul.Am vopsit releul si dinamul,acum nu se mai stinge becul din bord.Am masurat si incarca 6,5-6,7 v.Ajunge sau trebuie mai mult?Am curatat carbunii,rotorul,degeaba. + ca am demontat juma de motor ca sa scot dinamul.Ceva idei unde sa mai umblu?

Mersi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

undeva face contact aiurea sau NU face deloc. -verifica la fire, contactele.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cred ca am ars releul de incarcare.Am pus firul de plus care duce la socul electric in locul firului care duce la becul din bord,si care bineinteles ca era cu minus.Cred ca l-am ars,pentru ca acum nu mai se stinge becul in bord ,oricat as accelera .

Apropo, cum pot verifica un releu fara sa-l pun pe masina daca incarca sau daca e bun?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Releul nu prea poti sa-l verifici - doar sa inlocuiesti pe dinam cu un alt releu, si daca cu releul de schimb merge, inseamna ca l-ai ars pe cel vechi. Oricum, ar fi bine sa ai un releu de schimb prin garaj sau chiar in masina asa ca incearca sa mai faci rost de un releu in plus.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exista o posibilitate de verificare a releului, dar depinde ce fire ai la el. Daca este modelul cu 3 pini, D-, D+ si DF si ai o sursa de tensiune reglabila, procedura este urmatoarea: il alimentezi (masa la D-, +6V la D+) si un bec de 6V intre D- si DF. Pana la tensiunea de inacracre, becul trebuie sa stea aprins. Pentru sistemele de 6V, nu stiu care e tensiunea de incarcare. Atunci cand este atinsa tensiunea nominala de incarcare, becul se stinge. Daca scazi tensiunea de alimentare sub pragul de incarcare, becul trebuie sa se aprinda din nou. Daca este releu mecanic, se poate ca la atingerea tensiunii nominale de incarcare sursa sa intre in protectie, din cauza ca este actionat electromagnetul releului. La releele electronice, nu ar trebui sa se opreasca sursa.

Cea mai usoara metoda e cea propusa de Laurentiu... Verifici cu alt releu.

Atentie! se poate sa vorbesc tampenii, eu nu stiu ce fire are releul de incarcare de 6V, mai ales ca vad ca e montat direct pe corpul dinamului... Ce am scris eu mai sus merge sifur la releele de alternator.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc de raspunsuri.

Am probat intai cu alte 5 (cinci ) relee de incarcare.Nici unul nu era bun.Le-am dus la un electrician auto,care spune ca le-a probat - nu stiu cum- dar 2 sunt f. bune.Diseara sau maine pun la loc sa vad daca incarca,sau e vrajeala de electrician.Releul e singurul vinovat de incarcare,sau mai exista si alti factori ?Dinamul a fost la (acelasi) electrician si era perfect.

Cred ca trebuie sa schimb orasul, ca aici nu se baga nimeni la broaste.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

dinamulse poate erifica si pe masina daca il alimentezi la 6 v de la baterie,

dai cureaua jos si din cate imi aduc aminte legi df la - si d+ la +

si trebuie sa inceapa sa il invarta in sensul normal de functionare.

daca nu merge atunci e releul sau ai vrun fir intrerupt, sau care face contact cu masa sau ceva

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cum dai cureaua jos? cu desfacearea fuliei? si eu ma lupt cu incarcarea zilele astea....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

uite aici. daca ii legat asa si nu merge si dinamul este bun inseamna ca amandoua releele sunt defecte. porneste motorul fara releul legat si vezi daca dinam da ceva curent pe una dintre cele 2 borne ( D+ cred). pui aparatu de masura pe un minus si pe D+ si vezi daca indica ceva? Daca da si toate legaturile sunt ok, atunci releele sunt defecte si din pacate nu prea poti sa le verifici daca sunt bune sau nu fara sa le pui pe masina.

bug_67_USA.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

releul de la dara, el zice ca l-a incercat.... si mergea... problema e ca la mine nu merge.... si releul celalalt a mers pe trabantul electricianului... si la mine nu merge...asa ca ceva e suspect... maine merg pe baterie la rar... am 2 baterii la mine bune si incarcate... nu cred ca voi avea probleme fara faruri...

dinamul... legat si data excitatie pe direct de la + arata ca scoate 14v cu minus... asa ca nu mai pricepem nimic... legat + la masa dinamului a inceput sa faca miscarea pe care releul tre sa cupleze si sa decupleze excitatia....ne-am jucat cu releul ce a fost pe trabant... ca cu cel de vw nu am vrut sa-l stricam ala avea 3 bobine... si cea ptr incarcare a inceput sa lucreze dar avea scanteie prea mare... cu cel de vw legat dupa schema nu incarca nimic de parca nu primea excitatie... a mai ramas sa dam cureaua jos si sa incercam daca dinamul cu + invarte ca un motor electric... cu cureaua sus da semn dar probabil nu poate din cauza motorului care nu are bujiile date jos si face compresie...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am probat 3 dinamuri -si de 6v si de 12v- cu + direct pe borne,sa vad daca se invarte .NU SE INVARTE, face click, si atat.Unul este pe masina si incarca,tot nu se invarte.Mai sap...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cureaua e sus cand nu se invarte? la mine cu cureaua sus dadea semne ca vrea sa miste ceva... sau sa faca click...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Dinamurile erau date jos de pe motor,suspendate pe menghina.Acelasi click, si atat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mie 3 electricieni mi-au spus ca daca e dat jos tre sa se invarta daca pui + la df si d+ daca nu gresesc... dar nu incerca sa nu-ti arzi dinam din cauza mea... in orice caz trebuia dat + la ambele borne de pe dinam ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!