Jump to content

Sfaturi achizitie A3


bubu1313
 Share

Postare recomandată

Si eu intenționez sa imi iau un A3 ori 1.6 ori 1.9tdi dar nu prea gasec in banii care ii am. Nu ma uit la alea cu 4-5mii €..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 months later...
  • Replies 260
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • fragrances09

    14

  • SHARANEL

    11

  • Bogdan_wrc

    11

  • wts

    10

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salut! Am luat contact cu aceasta masina si mi-a ramas gandul la ea. Este din 2007, import Germania, dar este in Romania din 2011. Are doar 120 si ceva de mii, dar are si carlig pe spate, deci probabil ca in realitate, are peste 250 mii. Chiar si-asa...nu pare lovita, arata bine si merge okey.

Ce stiti despre aceasta varianta de motor + cutie si ce sfaturi ati putea sa-mi dati?? Imi cam depaseste bugetul, dar as face un sacrificiu pentru ea.

Am inteles ca la 1,6 FSI-uri distributia e pe lant?

Accept orice sugestie din partea voastra. Mercy anticipat !

Se poate vedea aici:

http://www.autovit.ro/audi-a3-C31464816.html

Modificat de fly_lex
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In primul rand, motorul e 1.6 FSI de 115 cai, nu de 120. In rest, motorul s-a mai montat pe golf 5, octavia, leon impreuna cu 1.6 8v, de 102 cp. 

1.6 FSI 1,598 cc (98 cu in) I4 BAG / BLF / BLP 115 PS (85 kW; 113 hp) @6000 155 N·m (114 lb·ft) @4000 10.6s 2003–2007

 Km pot fi reali, benzinarele de regula nu sunt asa alergate ca dieselurile. 

 

Din cate stiu, distributia e pe lant, in rest nu te astepta la nu stiu ce performante. Motorul are cuplu mic si trebuie turat sa traga, puterea e suficienta daca esti mai linistit in condus. Sincer la banii aia, de ce  nu optezi pentru un 1.8 tfsi de 160 cp ? Consumul e la fel si ca performanta nu se compara cu 1.6 FSI. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Plus ca FSI-uri ai nevoie de carburant cu CO min 98(motoare pretentioase la combustibili) si sunt cam problematice bobinele

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc fumos pentru raspunsuri. Chestia cu benzina de minim 98 nu o stiam. Am cunostinte care au FSI-uri din grupul VAG dar nu i-am auzit sa foloseasca numai benzina de 98. Este un aspect de luat in seama, mai cu seama ca eu as fi luat in calcul si posibilitatea de a pune o instalatie de GPL. Nu sunt dornic de performante sportive. Imi doresc fiabilitate, siguranta si lipsa de batai de cap (din acest motiv exclud diesel-uri). 

Am pornit de la o Bora 1,6 benzina, si inca raman la ideea asta, dar A3-ul asta mi-a placut foarte mult. Sunt in dilema serioasa... :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca vrei fiabilitate, mergi pe un motor aspirat pe benzina... De preferat cel mai simplu, 1.6 MPI care merge cu orice fel de benzina si alta cerinta ar fi sa aiba un ulei in motor. Mult peste problemele fordului pe care il detii acum!

Modificat de nervoss
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La banii astia eu as opta pt un motor TSI ; puterea, cuplul, consumul nu se combara cu un mpi...mai ales pe o masina grea, eu nu as cumpara mpi ; daca aveao ca buget ~4-5000 euro atunci da..dar asa, daca vrei sa faci o schimbare, macar fa una de care sa te bucuri si care sa iti ofere placerea de a conduce ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

N-am mai intrat de ceva timp pe forumul VW si am modificat acum profilul. Nu mai am acel Ford. L-am vandut de peste un an. Acum ma folosesc de un Peugeot 206 1,4 MPI, deci o masina cu 1,6 ar fi o schimbare  :D

Lasand gluma la o parte, eu caut o masina pe benzina, pe care s-o frec prin Bucuresti 75% si 25% prin afara si pe care sa pot pune o instalatie fiabila de GPL, indiferent de pret.

Stiti cumva daca pe FSI-uri se poate monta GPL fara sa fie afectate prea tare?

 

Si mie-mi plac motoarele TFSi. Am mers destul de mult cu un A5 2.0 TFSi - cutie cu 8 trepte si m-a fermecat.

 

Eu vreau ceva spatios, dar nu prea mare, care sa aiba costuri reduse de exploatare si  dupa ce am pus toate bifele pe dotari si filtrele pe an fabricatie ramasesem la Bora.

 

Bugetul este cam la 5500, insa pentru acel A3 as pune diferenta necesara, mai ales  ca pentru mine, pretul este este unul preferential, si consistent mai mic decat cel din anunt.

 

Ideea este ca am avut destule masini pana acum cat sa inteleg ca nu achizitia este cea mai importanta, ci posibilitatea de a o intretine si de a o exploata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca pretul este preferential, inseamna ca iti este prieten si-ti poate spune adevarul despre km masinii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

FSI nu merita. E un motor mai putin fiabil datorita faptului ca e mai complicat decat unul clasic aspirat (injectie directa) si performantele sunt modeste.

Dc vrei si GPL atunci mergi pe clasic, adica MPI. E posibil sa nu mearga o instalatie secventiala "normala" pe FSI datorita pompei de injectie.

 

La TFSI de ex. o instalatie GPL costa 3000Euro, asa ca mai bine te interesezi bine daca merge sau nu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Afla ce cod motor are ca sa iti spunem exact daca are distributia pe lant, dar eu cred ca este pe lant. Stiu de golf 4 cu motor fsi ca are nevoie de benzina de 98, insa golful meu (G5+ 2005) merge bine cu benzina 95. 

Modificat de Newby
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La acel buget de achizitie eu unul m-as orienta spre skoda octavia 2 / vw bora / vw golf 5 / seat toledo / altea, in varianta de motorizare 1.6 ; dintre toate cred ca cea mai potrivita ar fi o octavia 2, datorita spatiului generos, dar si golf 5 daca te multumeste la spatiu ; audi este o masina din calsa premium, mai complicata si mai costisitoare ; pune si raul inainte si gandestete bine daca esti dispus sa cheltui pe intretinere mai mult si socoteste si in caz de vreun accident ( doamne fereste ), sau sa gasesti masina atinsa in parcare, etc  :beer:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai bine un A3 1.6 MPI decat FSI. Asta daca vrei neaparat Audi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Salutare, apelez la cunoștințele voastre in speranța ca ma puteți ajuta! Intenționez sa achiziționez un audi a3 din 2004, 1.9 105 cp. Masina costa 5000 dur si are taxa plătită...pana acum ok. Din pct de vedere tehnic,vânzătorul spune ca este ok...turbina,injectoare,volant. Singurele pb semnalate ar fi ca ușă de la șofer se închide mai greu(trebuie apăsat mai tare) iar bandoul de pe partea dreapta este puțin dezlipit. Masina este vopsita iar vânzătorul spune ca nu știe sa fie lovita si ca a cumpărat-o acum 1 an. Astea sunt toate detaliile pe care le am despre mașină...exact așa cum mi au fost oferite. Va rog sa ma ajutați cu un sfat..înainte sa merg sa pun testerul pe ea. Multumesc

post-113912-0-41717500-1435131133_thumb.post-113912-0-42280800-1435131148_thumb.post-113912-0-92103500-1435131163_thumb.post-113912-0-62201800-1435131190_thumb.post-113912-0-90659800-1435131203_thumb.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cam ieftina...eu pe a3 8P sportback 2.0 TDI  17.11.2004 (inmatriculta prima data in 01/2005) am dat 6.000 euro,am inmatriculat-o alti 1.000 euro...vezi si tu ce dotari are si compara cu mobile si alte site-uri de Germania si vezi preturi reale.In banii aia am senzatia ca are ceva bube ascunse (am vazut un Golf 5,arata boboc,tot asa vopsit etc.M-am interesat la o cunostiinta care lucreaza la Porshe..am aflat ca masina a fost lovita si fata si spate,practic facuta pachet..evident ca vazatorul se jura cu mana pe inima ca masina ii nelovita..)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da...ai dreptate. Temerea mea ar fi ca a gost lovita..., pt ca e vopsita, ușă șofer s închide greu..dar tot așa, spune ca e reglajul balamalei de vina si ca el e plecat din tara,urmând actele sa le fac,cu mama lui...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cauta mai departe..la banii aia nu are rost sa te complici si sa ii pierzi aiurea pe ceva care nu ii ok..rabdare si tutun,ca vine ea masina..nu trebuie sa fii fiert ca atunci iei cele mai proaste decizii(experienta proprie) :)

Succes !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Caut caut...am atașat si câteva poze poate totuși își da cineva de pe aici seama daca a fost lovita...zic si eu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

2004 ce luna ? Eu stiu ca botul de facelift cu grila mare s-a pus din 2005. Deci bara a fost schimbata .

 

Pozele nu sunt prea in detaliu sa ne dam seama. Daca ai niste poze facute de tine eventual calitative sa vedem....sau sa iti trimita el.

 

Cel mai bine il iei de manuta si te duci la reprezentanta sa o verifice. Se poate face doar cu acordul proprietarului adica el. Daca nu isi da acordul poti sa iti iei gandul deja de la masina.

 

Plus de asta nu inteleg cum poti face acte daca el nu este prezent. Mama lui are procura ? cum iti da el fiscalul , il scoate mama lui ?

 

Ar trebui sa arunci o privire si la faruri sa vezi ce marca sunt si ce an ? Daca sunt la fel amandoua .....

 

In general cum a zis si colegul. La masini trebuie sa ai rabdare de fier cu toate ca fiecare masina care o vezi esti sigur ca aceea va fi a ta !

Modificat de Tracto
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut, daca te pot ajuta cu o sugestie. Astazi am auzit de o masina care se potriveste descrierii tale.

 

Daca iti surade ideea, ma pot interesa de numarul de telefon, si va intalniti si vezi exact care este treaba. 

 

Este vorba despre un Audi A3, din 2005, 4 usi, culoare albastra, jante  aliaj, cu, MARE ATENTIE, aproximativ 20.000km, pret in jur de 6000 euro.. Eu am ramas uimit cand am auzit, a spus ca ii poate dovedi fara probleme.  

 

Este o sugestie ce am auzit-o astazi. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Masina este 2004 luna a 10-a. Cat despre acte, am înțeles ca mai casă e trecuta in acte. Eu militez pt coupe, 4 uși nu ma atrage..dar ms mult pt atenție. Am sa fac si chestia asta sa verifica farurile...aștept poze cu șuruburile de la tragger

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am mai observat un detaliu. Masina are spalatoare de faruri. Verifica sa nu cumva sa fi avut faruri cu xenon inainte...... Daca poti cere o poza de la blocl de lumini .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Hmm bun detaliu, am sa cer si asta. Inca aștept poze cu șuruburile tragger-ului ..vreau sa vad daca s a umblat acolo

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu stiu exact cum se schimba distributia la motorul ala, intereseaza-te daca nu trebuie dat jos traggerul pt asta. daca da, atunci degeaba te uiti la suruburi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare din nou, am primit de la vânzător pozele urmatoare...mașină pare ok ...aștept păreri de la cunoscători mai buni ca mine. Ms mult

post-113912-0-11140000-1435214881_thumb.

post-113912-0-51109400-1435214893_thumb.

post-113912-0-72419100-1435214906_thumb.

post-113912-0-55152700-1435214923_thumb.

post-113912-0-88611100-1435214938_thumb.

post-113912-0-56448800-1435214974_thumb.

post-113912-0-64016400-1435214987_thumb.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • cogdao changed the title to Sfaturi achizitie A3

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!