Jump to content

Cum se verifica bielete de directie?


Markos
 Share

Postare recomandată

Salutare,

In decembrie trebuie sa trec pe la ITP :winter: si la ultima vizita la servis mi s-a spus ca am ceva joc la bielete. Dar pentru ca nu a fost mecanicul cu care lucrez de regula, nu prea am incredere.

Cum pot verifica singur jocul bieletelor? Am inteles ca daca ai servodirectie trebuie sa fie motorul pornit...

Trebuie sa le schimb pe ambele daca constat probleme doar la una? Ce marci imi recomandati?

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ai 4 piese componente,2 capete bara si 2 tije care fac legatura de la cap de bara la caseta de directie.In primul rand la uzura accentuata a fiecarei piese din cele 4 ...o sa iti apara zgomote pronuntate.Oricum nu o sa iti poti da seama singur daca nu cunosti cate de cat ceva despre mecanica.Mai bine identificarea problemelor sa o faca un mecanic bun.Fiecare piesa din cele 4 se schimba separat...doar in caz ca jocul provine de la ambele piese de pe o parte si schimba bieleta completa.Firme bune;LEMFORDER,SWAG,RTS SPANIA,..acum depinde de bugetul tau..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poti sa o ridici pe cric si sa misti de roata stanga dreapta mai brusc sa zic asa.Daca simti ca are joc mergi la un mecanic sa schimbe capetele de bara sau ce e stricat si dupa mergi sa faci geometria.Sfatul meu :schimba ambele capete de bara chiar daca unu din ele nu prezinta urme de uzura foarte accentuate ca sa nu platest de 2 ori geometria.

Ca firma TRW stiam ca sunt destul de bune.

Modificat de Andrei18
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

la mine TRW a fost echipare de prim montaj,dar aveti grija cu ele de unde le procurati sunt si TRW contrafacute ..ceel putin la logan e piata plina de astfel de elemente de directie contrafacute.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@ GABIVVX...totusi sa nu bagam LEMFORDER in aceias oala cu SWAG, eu iti recomand lemforder chiar daca sunt scumpe, o sa tina mai multi km...acum depinde si de bugetul tau! bafta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va multumesc pentru sfaturi. Pana sa apuc sa ridic masina pe cric, sau pana sa ajung la mecanic, nu am mai avut rabdare si incercat eu singurel sa ma lamuresc. Cu masina pe roti, in parcare, am apucat de bielete si am tras de ele in lungimea lor. Am constat ca amandoua au oarecare joc, mai mic sau mai mare. Jocul este insotit si de zgomot. Se pare ca bieletele mele s-au apropiat de pensie.

Daca am servodirectie trebuie sa pornesc motorul la verificarea bieletelor?

Un prieten mi-a zis ca bieletele si capetele de bara Lemforder sunt facute in China. Voi ce stiti? Pentru ca in cazul asta cred ca o sa ma orientez catre o marca germana.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu trebuie pornit motorul...nu are importanta daca are servo sau nu.Daca are joc du-te si schimba ce trebuie, ca o sa se mai strice si altele.

Cauta TRW originale.E echiparea de fabrica a multor modele si sunt bune.(la acesta am gasit 1 singur pret de 150 lei-nu stiu daca este cel bun)

Si cele lemforder si swag sunt bune, sunt nemtesti.(pret 70-80 lei/1buc)(270 lei cap bara+bieleta/1buc)

Daca ai timp ridic-o si pe cric si prinde si de partea de sus a rosii si de sub ea si misca, asa vezi daca si pivotii sunt buni.

Nu uita dupa ce schimbi ce trebuie sa-i faci geometria ca altfel sar putea sa ai probleme.(trage intr-o parte si/sau strica cauciucurie si altele)

PS Lemforder sunt nemtesti nu chinezesti.Ai grija de la ce magazine iei..

Modificat de Andrei18
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

salut ce ziceti aceste bielete sint bune?

Biellette de direction TRW : JRA511 pe linga bielete si cap de bara ce ar mai trebui cumparat?  am facut o proba ,,am msaltat masina pe crik si am un joc destul de maricel cam de 1cm cind misc de roata cu miinile la ora 9  si 3 de asemenea cind se misca roata se misca si bieleta iar cind prind bieleta si o tin strins cu mina nu mai am joc la roata,,,in acest caz e bieleta de vina?
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da.

Nimic.

Daca cumperi tot ansamblu bieleta+cap de bara, nu ai cum sa gresesti....

Daca vrei sa cumperi doar bieleta, sau numai cap de bara, atunci trebuie sa fii sigur unde se ,,simte" acel joc.

Uite:

 

post-25544-0-31220600-1363554476_thumb.j

post-25544-0-65695200-1363554501_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 months later...

Este normal ca dupa ce am schimbat bieleta si un pivot sa se activeze ESP-ul cand merg ? Adica mergeam pe drum drept, ma duceam sa fac geometria rotilor si se activa, plus ca la viraje scartaiau rotile. Dar dupa geometrie e ok, nu mai face nimic !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da este normal pentru ca mecanicul ti le-a pus la "ochiometru" doar la geometrie se remediaza

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!