Jump to content
Razvanvl

Probleme Racire

Recommended Posts

misulikkk

prin furtunu ala masina isi si aeriseste instalatia daca este aer, cu motorul pornit desfa borcanul si baga mana sa vezi daca curge apa pe acolo, am patit la o masina ramasese aer pe instalatie si s-a aerisit complet doar cand am ridicat putin vasul de expansiune

Share this post


Link to post
Share on other sites
mariuscj

Apa curge pe-acolo,se vede fara sa il deschid.

Share this post


Link to post
Share on other sites
mariuscj

Noi informatii: Am schimbat pompa de apa->problema tot aceeasi. Am facut si un test cu VCDS-ul, temperatura apei in bord era de 90 de grade,iar VCDS-ul arata 112grade. Cand temperatura a crescut in bord ~110grade VCDS-ul imi arata 121 de grade.

Problema se intampla aleatoriu.

Mentionez ca am observat ca daca apa sta la 90 de grade circuitul il face normal (furtunul de sus de la radiator este cald,iar cel de jos caldut),cand apa imi urca peste 90 de grade furtunul de jos este rece.Radiatorul l-am verificat,termostatul e schimbat, ce sa mai schimb?

E posibil sa fie problema electrica? Termostatul functioneaza electric sau mecanic?

Acesta este termostatul pe care l-am montat (cu 2 senzori, cel verde e senzorul de temperatura)

http://imageshack.us/photo/my-images/21/00195000.jpg/

Share this post


Link to post
Share on other sites
mariuscj

Astazi am constatat ca: motorul se comporta normal,doar ca imi bord imi arata ca, creste temperatura si porneste termocupla care raceste apa care defapt are temperatura de 90 de grade si de aceea furtunul de jos al radiatorului este rece cand merge termocupla.

Share this post


Link to post
Share on other sites
shkemeru

Marius ai mai rezolvat ceva , aceeiasi problema o am si eu la masina!

Share this post


Link to post
Share on other sites
mariuscj

Nu am rezolvat inca :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
shkemeru

dami ID tau sa vorbim

stii ca este o sonda de temperatura si pe radiator! eu am schimbato si 3 zile masina a mers perfect iar dupa iar a inceput sa se ridice temp la 120grade

Share this post


Link to post
Share on other sites
mariuscj

Eu nu am schimbat acea sonda,dar azi am umblat cu busonul de la vasul de expansiune destrans si am pierdut antigel.

ID-ul ti-l dau in PM.

Share this post


Link to post
Share on other sites
shkemeru

nickname`ul meu ial ca ID si vorbim

Share this post


Link to post
Share on other sites
mariuscj

Azi am schimat am schimbat senzorul de temperatura de pe radiator, aceeasi problema. Cu mufa scoasa masina se comporta normal (ventilatoarele merg in regim de avarie).

Daca stie cineva unde duc firele de la acel senzor ca vreau sa verific daca nu sunt intrerupte firele sau e nevoie de un electrician.

Share this post


Link to post
Share on other sites
dragos_me

Sakuare tuturor, am nevoie de ub sfat , am achizionat un Audi A3, benzina, 1.6 litri, 115 cai, o am de o luna, de curand am observat ca motorul se incalzee foarte greu, nu ramane apa la 90 grade, scade sau sta la 87 grade. Pe vag com nu afiseaza nici o eroare. Totodata am observat ca turatia motorului creste foarte greu.

 

Multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tracto

Termostatul l-ai verificat ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
razvan33sud

Salut @mariuscj, stiu ca au trecut multi ani de cand ai postat ultima oara insa m ar interesa daca ai rezolvat problema si cum . Aceeasi problema o am si eu . Merci. 

Edited by razvan33sud

Share this post


Link to post
Share on other sites
mariuscj

@razvan33sud La mine toata problema a fost din cauza ceasurilor de bord care indicau eronat. Le-am schimbat si acum nu mai am probleme. La A3 8L s-au pus ceasuri Magnetti Marelli care sunt foarte proaste, acum am VDO.

Share this post


Link to post
Share on other sites
bebeadi35

Salut,

Am si eu o problema cu un audi a3 8p motor bxe, apa nu trece de 60-70 C°,sa fie termostatul si unde este poziționat, ce ar trebui să demonteze pentru schimbarea lui.

Share this post


Link to post
Share on other sites
F l o r i n

Termostatul 

Share this post


Link to post
Share on other sites
bebeadi35

Da,Am reusit si l-am schimbat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
bebeadi35

Se  ateva zile am presiune în vasul de expansiune,nunpoerd antigelul si am observat că am căldură doar cand merg cu mașina la relantiu nu am ,dar nici nu imi vine apa pe retur in vas,sa fie garnitura de chiulasa arsa sau pompa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor privind cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri