Jump to content

Bucuresti-Belgia (Brugges)


blueyed
 Share

Postare recomandată

Salutare,

Luna viitoare voi pleca cu catel, purcel spre Brugges si pe urma Londra, cu tutu-ul din dotare. Am pregatit-o de iarna, acuma urmeaza intrebarile (mentionez ca am facut odata drumul Londra-Bucuresti cu masina dar nu eram cu nevasta si copil)

1) Unde e cel mai bine sa oprim/innoptam? Ma gandeam undeva la intrare in Ungaria dar nu stiu unde. Szeged? M1? Ca si traseu ma gandeam Buc-Pitesti-Rm Valcea-Sibiu-Deva-Arad-Szeged-Vienna-Frankfurt-Brugges

2) In cazul in care fac a 2-a oprire (ca deh, copil mic, femeie...vor miorlai ca vor sa-si intinda picioarele si cred ca voi opri mai des decat mi-am propus), ma gandeam la Frankfurt. Sugestii?

3) Cea mai arzatoare problema...nu am decat actele masinii si pasaport + actele celorlalti . CI si permisul sunt la Londra si nu cred ca le voi recupera in timp util.Am doar niste copii xerox.

La trecerea granitei Ro-Hu si nu numai, ma intreaba cineva de ele sau se multumesc cu pasaport si talonul masinii + asigurari? Parca in vara nu m-au intrebat decat de CI ca nu aveam pasaport atunci...dar nu-mi amintesc deloc.

Stiu ca la unguri si austrieci trebuie vigneta....cauciucuri de iarna am, alte sugestii?

Multam

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu pot sa iti raspund decat partial la intrebari. In iulie am fost pana la Viena cu masina. La greanita (iesirea din romania) ne-au cerut decat cartile de indentitate si atat, nici actele masinii nu le-au verificat, nici permis, asigurare, absolut nimic. Decat ca domnii m-au rugat sa deschid usile din spate sa vada daca mai este cineva, asta pt ca am geamurile fumurii si in spate nu se vedea nimic. 5 secunde s-au uitat pe ambele buletine (eram 2 persoane), ne-au urat drum bun si cam atat.

Vignete pentru Ungaria si Austria am cumparat din Nadlac, gasesti o gramada de plancarte si afise unde au asa ceva de vanzare. Mie mi s-a parut mai comod asa, decat sa cumpar de la ei.

In caz ca nu stii, vigneta de Ungaria este aproximativ ca la noi, nu se lipeste in parbriz nimic, este electronica, in schimb pe cea de Austria trebuie sa o lipesti in parbriz pentru ca va fi verificata prin laser, altfel nu este valabila.

Drum bun si aveti grija de voi!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc de info. Stiam cu vignetele insa problema e ca eu am DOAR pasaport si actele masinii....cu o amenda ma descurc, cu intorsul din drum in niciun caz

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu posta rapida sosesc in max 3 zile actele de la Londra, sau nu are nimeni acces la ele sa le trimita?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mai ai si varianta sa declari pierdute CI si permisul, le ai relativ repede, in cateva zile, dar trebuie sa platesti amenzi pentru amandoua, cred ca maxim 100 ron de act + taxele pentru cele noi, asta in caz ca tu consideri ca este mai bine decat sa astepti sa ti le trimita cineva de acolo (daca poate).

Nu te risca, la noi in RO daca te opreste politia iei decat o amanda de cateva zeci de lei ca nu ai permisul la tine, dar daca te opresc cei de afara cred ca se complica lucrurile intr-o directie urata.

Personal, eu nu as pleca din tara in aceste conditii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La permis nu am acces deocamdata. Este trimis la DVLA ca sa-mi emita counterpart iar englezoii au 2 viteze..incet si deloc. Nu ma avantajeaza sa le dau pierdute intrucat permisul va fi verifict...long story.

Ma gandeam ca fiind in UE coroborat cu faptul ca unii sunt mai babalai, militianul din tara X te poate verifica cumva, vede ca esti ok si doar nu ai docomentul la tine si, fie iti da o amenda, fie te dojeneste parinteste.

Vreau, nu vreau, trebuie sa plec din tara, cu masina...cu sau fara acte la mine :(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

An de an fac Londra-Neamt,deci:

-niciodata nu am fost intrebat de permis in vama,ci numai de pasaport si f rar de actele masinii si aici ma refer atat la unguri,cat si la englezi(la feribot)

-niciodata nu am fost oprit nicaieri si intrebat de acte,dar cum ti-o fi norocul

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@mcornel. Parca asa imi aminteam si eu. Pana plec din Be la Londra recuperez actele. Despre opriri ce.mi poti spune?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Pt cei interesati:

1) nu mi-au cerut actele masinii sau permisul nicaieri, doar pasapoarte/CI

2) am dormit la iesirea din Ungaria spre Austria, la Paprika Csarda. Pret 37 eur/noapte camera dubla imensa, mic dejun bufet suedez, parcare pazita. De acolo am mers direct Brugges cu o oprire langa Nuremberg pt mancare. Mai exact, prima zi am facut 1050 km, a 2-a zi am facut 1300km, cu mici opriri de dezmortit oasele. Am plecat la 9.30 din Bucuresti si la 23.30 a doua zi eram la Brugges in conditiile in care nu m-am grabit deloc, nici la Paprika, nici la celelalte opriri.

3) masina plina ochi, 2 adulti +copil +bagaje de nu mai era loc de un ac, consum 5,2%, viteza medie 110km/h. Am mers 99% legal, in Germania unde i-am dat mai tare pe anumite portiuni dar nu mai mult de 145. Cat s-a putut pe pilot automat :D

4) Belgia are o infrastructura beton! De oriunde poti ajunge oriunde pe autostrada

5) Cum iesi din Ro si chiar Hu, incepe civilizatia. Nu flash-uri, nu claxoane, nu sicane in trafic. Daca depasesti sau te misti mai greu, asteapta toti cuminti sa termini

Daca-mi mai amintesc va mai zic.

Modificat de blueyed
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!